Cytuj:
1. W której misji jest okręt podwodny ? Przeszedlem Wake ISland,MIDway,Guadacalan i IWo J. i nigdzie nie moge go namierzyc .... Moze on jest tylko w grze na multiplayer ?
On jest tylko w multiplayer. Grając w singla lub w COOP-a w multi (takie same mapy) nie znajdziesz go. Włącz multi CONQUEST (będziesz sam) - pamietam, ze submarine jest na Guanalcanal i na Midway. Ktoś dobrze mówił - pojedyncza kropka spawna "na morzu". W ogóle często mapy do singla i coopa bardzo się róznią od tych do conquest-u (o CTF-ie i TDM-ie się nie wypowiadam - nie grałem ani razu)
Cytuj:
2. Czemu istenieje taka roznica miedzy DEmem a Grą ? DEmo ma jakby lepsza grafikę i poza tym klikajac na C mam mozliwosc ogladadania zolnierza a w grze z C moge zmieniac kamere tylko w stosunku do pojazdow ...
Róznicy jakości nie widziałem. Demo jednak się różni gywalnoscią - poza opisanym detalem z kamerą jest także duża różnica w zachowaniach broni i ogólnie przebiegu gry. Demo zatrzymało sie na wersji 1.1, pełna gra jest jusz w wersji 1.4. Duzo od czasu 1.1 się zmieniło - pojawiły się nowe bronie na miejsce tych mało przekonywujących, istniejące zostałt przebalansowane - duzo ciężej zestrzelić z brobi pieszego lub z czołgu samolot, dużo łatwiej z AA, samoloty są mocniejsze itp. Poza tym zmieniło się pare innych drobiazgów - teraz przykładowo jak ktos ci rzuci granat pod nogi albo strzeli z działa zanim zginiesz polecisz w góre z 10 metrów.

Cytuj:
3. Po co sie komunikaty radiowe ? CZy dzialalaja tez w singlu ? Bo probowalem ich uzywac nie raz ale nic z tego nie wyszlo ... Po prosty moje apele olewaja boty nawet stojace tuz obok. ...
Ogólnie BF to nie gra singlowa - ja jak gram z botami zauważyłem że reaguja one jedynie na polecenie atakowaniea określonego punktu. Zapewne jednak reszte przeuczyłem - nawet nie próbowałęm innych poleceń uważając że boty i tak ich nie zrozumieja. Komendy radiowe są do gry z ludźmi - dzięki nim grajac na serwerze wydajesz innym polecenia, prosisz o ich pomoc, odpowiadasz na ich apele itp..
Przykładowo jestem medykiem biegne i widze, że jadą 2 czołgi - wołam "Enemy armour spotted" - może jakis pilot się zainteresuje. Stwierdzam że sam sobie nie dam rady więc wołam jeszcze "Need backup", a potem "Need anti-tank support". Jeżeli gram z myślącymi ludźmi zaraz mi ktos pomaga, jeżeli nie - mam przechlapane. Ewentualnie słyszę jeszcze "Roger that" i wiem że pomoc jest w drodze (albo "Negative" więc się chowam bo wiem, że mam DUUŻY kłopot).
Cokolwiek byś nie robił - zassaj patcha 1.4 - znajdziesz go na
http://www.bf1942files.com albo na
http://www.battlefield1942.ea.com - dużo zmienia w grze. Wiem - waży bardzo dużo, ale warto. Możesz także z tamtych stron zasssać mapkę Battle od Britain - tesz dużo waży (z 44 mega) ale jest swietna (szczególnie jak lubisz latać samolotami) i DZIAŁA Z BOTAMI. Jezeli bedziesz to miał - najlepiej na poczatku wywal cały katalog z BF-em (możesz zachować jedynie config) i instaluj BF-a od podstaw - najpierw gra, potem Road to Rome (o ile ja masz), potem patch 1.4, a na końcu Battle of Britain - powinieneś uniknać wielu kłopotów z gra i zwisami. Poszukaj na forum postów o tym traktujących a zrozumiesz czemu.
A tak w ogóle skoro masz BF-a czemu nie grasz online na polskich serwerach - zabawa kilka razy lepsza niż z botami.