Teraz jest 24 lis 2024, 18:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2005, 12:53 

Mam dziwny problem mianowicie gdy wchdoze na serwer po załadowaniu mapy klikam wejdz do gry i czesto ale niezawsze gra mi sie poprostu zawiesza na ok 15 sekund poczym przez sekunde chodzi i wyskakuje mi ze utracilem połączenie z serwerem:/ niewiem czy to zależy od serwera czy czegos innego bo niezawsze tak mam.

Moj sprzęt to :
p4 2.0@2.4ghz
768 mb ram
Gigabyte gf6600gt
dsl 2mb na 2 kompy

niemam zadnych procesow w tle ani nic podobnego .Gram na ustawieniach med/low 800/600 z sprzetowym aax2 i gra smiga przyzwoicie jak nieutrace połączenia z serwerem:)

i jescze jedno wie ktos czemu po 2 godiznach grania strasznie mi sie tnie komp tak ze sie neida grac??

mniej wiecej czytamforum i neispotkalem sie jescze z takim problemem no chyba ze jestem slepy to przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2005, 22:16 

mialem ten sam problem...mozliwe ze wchodzisz na serwery z duzym pingiem....albo masz za wolnego neta...musisz miec PRZYNAJMNIE i to najmniej 128kb/sek...

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 16:08 

yahretzkee napisał(a):
mialem ten sam problem...mozliwe ze wchodzisz na serwery z duzym pingiem....albo masz za wolnego neta...musisz miec PRZYNAJMNIE i to najmniej 128kb/sek...

no właśne ze niedokońca bo neta mam dsl 2mb/s rozdzielonego na 2 kompy a pingi w ASE srednio od 40-80 w europie i nawte jak wejde na serwer gdzie w ASE pokazuje mi ping 60 to sie tak dzieje:/

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 14:36 

widze ze nikt niezna odpowiedzi wiec moze zpaytam troskze inaczej:) myslicie ze dolożenie ramu wystarczy?? mam obecnie 768 ale zamowilem jescze 512 :) no bo co do internetu to raczej watpie zbye on bylprzyczyna problemu :) aaa i niewime jak mam powiedzmy ramy z cl 2.5 a zamowilem z cl 2 to bede smigac??:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 15:16 

Miałem ten sam problem. To się stawało dręczące bo nie mogłem sobie zagrać i nerwica ;/ Zresetowałem modem. Wyciągnij z niego kabel na jakies 5-15 minut żeby zwyczajnie nie działał modem. Później daj mu się zalogować i graj. U mnie pomogło.

PostNapisane: 22 gru 2005, 21:16 
Redaktor Battlefield.pl

Cnotek napisał(a):
Mam dziwny problem mianowicie gdy wchdoze na serwer po załadowaniu mapy klikam wejdz do gry i czesto ale niezawsze gra mi sie poprostu zawiesza na ok 15 sekund poczym przez sekunde chodzi i wyskakuje mi ze utracilem połączenie z serwerem:/ niewiem czy to zależy od serwera czy czegos innego bo niezawsze tak mam.

Moj sprzęt to :
p4 2.0@2.4ghz
768 mb ram
Gigabyte gf6600gt
dsl 2mb na 2 kompy

niemam zadnych procesow w tle ani nic podobnego .Gram na ustawieniach med/low 800/600 z sprzetowym aax2 i gra smiga przyzwoicie jak nieutrace połączenia z serwerem:)

i jescze jedno wie ktos czemu po 2 godiznach grania strasznie mi sie tnie komp tak ze sie neida grac??

mniej wiecej czytamforum i neispotkalem sie jescze z takim problemem no chyba ze jestem slepy to przepraszam.

Tak offtopicowo: Med/Low i 800 x 600? LOL! Mam celerona d 2.8ghz, gf6600 i 12==MB ramu i gram na najwyższych ustawieniach w 1024 x 768. i wszystko działa idealnie płynnie bez zaciachów [ no chyba że lag :D ] Wyciśnij więcej ze swojego [lepszego niż mój] sprzętu. Po co marnować oczy na grafikę med/low na 800 x 600 ?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 23 gru 2005, 00:30 

_Dominiko_PL napisał(a):
Cnotek napisał(a):

Moj sprzęt to :
p4 2.0@2.4ghz
768 mb ram
Gigabyte gf6600gt
dsl 2mb na 2 kompy

Tak offtopicowo: Med/Low i 800 x 600? LOL! Mam celerona d 2.8ghz, gf6600 i 12==MB ramu i gram na najwyższych ustawieniach w 1024 x 768. i wszystko działa idealnie płynnie bez zaciachów [ no chyba że lag :D ] Wyciśnij więcej ze swojego [lepszego niż mój] sprzętu. Po co marnować oczy na grafikę med/low na 800 x 600 ?

hmm no ale wlasnie problem w tym ze sie nieda:/ tzn po patchu strasznie spadly mi fpsy :/ a przed wyjsciem patcha mialem radeona9000pro wiec niewiem jak wtedy by chodizlo na gf6600gt:) no ale zamowilem kostke 512 ramu wiece bedemial 1280mb ramu no to poprubuje:)

jescze jedno pytanie jezeli na wsyztskich dyskach lacznie z systemowym mam ntfs a na dysku z bfem mam fat32 to moze to powodowac spadki fps??:>:) jezlei tak to jescze dzis zrobie formacik na ntfs i przienstaluje bfa:)

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2005, 23:51 

MagnuMpl napisał(a):
Miałem ten sam problem. To się stawało dręczące bo nie mogłem sobie zagrać i nerwica ;/ Zresetowałem modem. Wyciągnij z niego kabel na jakies 5-15 minut żeby zwyczajnie nie działał modem. Później daj mu się zalogować i graj. U mnie pomogło.

dzieki pomoglo:) tzn chyba pomoglo na 100% pewny niejestem ale jak narazie mnie jescze nei wywyalilo z zadnego serwera:)
wie ktos moze co z tym fat32 a ntfs??:>:)

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 12:48 

z tego co wiem to NTFS jest troszke "szybszy" ;-) ja jak ostatnio robilem formata to wszystkie partycje zrobilem sobie w NTFS, i mam wrazenie ze chodzi troszke plynniej (ale to pewnie dlatego ze nowy system ;-) )

Strefa czasowa: UTC + 2