Teraz jest 26 lis 2024, 12:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 16:54 

A ja mam i gralem we wszystkie bfy :P Wiec moge chyba skomentowac...

Bf 1942 - Gra toczaca sie w realiach 2 wojny swiatowej. Grafika na dzien dzisiejszy nie powala ALE niska cena + mod FH rekompensuja wiele ;] Niestety 1942 juz umiera/umarl i taka jest prawda. Labedzim spiewem classica bedzie wypusczzenie FH2 na BF'a 2.

BF: Vietnam - jak w tytule. Walczysz w vietnamie, dzungle, pola itd itd. Nowoscia sa helikoptery, lepsza grafika ale cena na dzien dzisiejszy smieszna(bodajze 120zl)

BF2 - Akcja dzieje sie w naszych czasach. Nowoczesne uzbrojenie. Ladna grafika. Do gry wystarcza komputer klasy sredniej(nie ma takich wielkich wymagan jak to nie ktorzy sugeruja...) Gra sie rozwija. Powstaje mnoostwo modyfikacji tworzonych przez graczy. Cena 120-130zl sprawia, ze majac do wyboru BF2 a BF:V nie oplaca sie kupowac vietnama(dziwne, ze mu ceny nie zmniejszyli do 60-70zl) Tysiace serwerow i graczy. Mozesz grac 24 na dobe do upadlego bez problemow ze znalezieniem przeciwnika(jak to moze sie zdarzyc w Bf1942 :{ ) Aktualnie najlepszy wybor.

Granie w poprzednie BFy nie wiele pomoze. Co za roznica czy systemu gry(flagi, spawny etc) nauczysz sie juz w BF2 czy w np Bf1942 ? ZADNA Dodatkowo BF2 jest zupelnie inna gra. Inna fizyka, inne zalozenia, inny gameplay. Czesc ludzi sobie wmawia, ze sa "lepsi' bo grali w poprzednie czesci...ale w 80% przypadkach wyniki ich gry swiadcza o czyms innym...pozostale 20% to po prostu gracze FPSowi i w kazdym tytule sie odnajduja ;]

edit:

Battlefield Vietnam 136,99
http://timsoft.pl/index.php?opis=4893&r ... /index.php

Battlefield 2 136,99
http://timsoft.pl/index.php?opis=5316&r ... /index.php

Pozodtawie bez komentarza :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 18:30 

Według mnie najlepszym wyborem jest BF 2.Co prawda tylko w vietnam nie gralem,ale porownajac do 1942 w moim odczuciu bf 2 jest lepszy.I nie chodzi tu o grafike.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 19:48 
Moderator forum

BF1942. Jak Ci się znudzi to pograsz w BF2. 42ka jest ciekawsza pod względem map i sprzętu. Poza tym jest sporo modów które pzedłużają zabawe.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 19:50 

Zalezy czym kto sie interesuje ... jak komus sie podobaja stare samoloty , czolgi i wogole klimat II wojny swiatowej polecam Battlefield 1942. A jak ktos chce poczuc klimat reali to co sie dzieje obecnie na swiecie (wojny) i poznac technike nowych pojazdow broni itp polecam Battlefield 2 :) o Vietnamie sie niewypowiem bo niegralem :] :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 21:21 

Mam wszystkie 3 części i po 3 latach grania niemoge powiedziec ktora jest najlepsza.
Wszystkie traktuje na równi, bo każda ma swój specyficzny klimat.
Dla mnie BF1942 to podstawa, grałem tylko w nią przez prawie 2 lata.
Sądze że Ty jako nowicjusz powinieneś kupić jednak BF2, bo jest ona w tej chwili bardziej "rozwojowa" i jest więcej ludzi na serwerach.
Pozatym jak sie Tobie gra spodoba to kupienie BF42 za symboliczne 25zł nie bedzie juz problemem. A zapewniam że warto.

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 22:57 

W Vietnama nie grałem, w 42 grałem tylko godzine, w Bf2 gram pol roku i z tych gier w ktore grałem poleciłbym 42.
BF2 ma dużo lepsza grafike (ja i tak gram na low :roll: ) alei po za nią nie widze w tej grze zadnego innego
plusa...doslownie. Przypomina mi coraz bardziej Unreala gdzie jest rozpierdziel ze hoho. Przykład? Zginałem,
czekam na respawn, odradzam sie JEEEEB.....dostałem z ary i szybuje z rozwartymi nogami i rekoma po niebie....
kolejne 15sekund, odradzam sie... pod czlgiem przeciwnika...15sekund....dostaje z karabinku Cobry/Mi28....15sekund.....odchodze od
bazy i dostaje z bomby w twarz. I nie gadajcie prosze ze albo zmyslam/ dzieje sie to w sytuacji gdzie nie mamy flag/
przesadzam bo takich sytuacji mam po kilkanascie razy dziennie niewazne w jakim etapie rundy. Moze nie dokladnie
jak opisałem, ale zdarza mi sie widziec odliczanie sekund na ekranie nawet 4-5 razy w ciagu 2minut. Jeszcze
kiedys plusem w tej grze był TeamPlay, tyle gdzie on sie do ch.... Wacława podział - kazdy robi co chce i ma
w d.... dowodce. Mnie dobijaja jeszcze przycinki sprzetowe :roll:

W BF42 grałem tylko godzine, ale ani razu nie zdarzyla mi sie taka sytuacja (a w BF2 taki maraton smierci
trwałby juz x raz), chociaz widzialem pewna przewage samolotow. Grafika nie powalala, ale nie byla w zaden sposob
lepsza niz ja widze w bf2. Jezeli masz mocnego kompa to oczywiscie grafika bedzie sliczna (jak ja :lol:).

EDIT: No i problemy z patchami z BF2 <olaboga>

:(

Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, 23:59 
Moderator forum

W 42 patche już nic nie spieprzą bo ich wiecej nie bedzie :wink:
42 była najlepsza chyba, ale grać z bandą lamerów i paroma ludzmi których się zna z którymi się grało przez 2 lata to jest coś :wink:
Poczekaj i zobacz jakie będą opinie po wyjściu nowego patcha do bf2 i wtedy sie zastanów :)
42 nie kosztuje dużo, tak że chyba można zaryzykować. Parę serwów jeszcze jest gdzie można pograć i na poziomie i z lamkami :) Co kto lubi :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 01:22 

jak wyjdzie fh2 to przy classicu zbyt wiele osob nie zostanie...osobiscie uwielbiam realia WWII. Ten asortyment pojazdow etc i juz nie moge sie doczekac fh ;]

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 02:05 

tez czekam na fh2 :twisted:

:(

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 02:52 

Osobiscie powiem tak:
Gram od premiery BF1942, w demo nasuwalem chyba z 2 tygodnie xD
Vietnama tez od premiery ale w demo nie gralem bo w 1942 gralem (XD)
no i wyszedl wkoncu BF2 w demo nie gralem... Uwazam ze gra jest fajna, ma cos w stylu misi (odznaki itp)[czego nie bylo we wczesniejszych]
no ale narazie nie ma gdzie pograc:
-albo wbijesz sie na serwer gdzie sami generałowie wala i zabijaja
-albo na lamy co nawet z pod flagi nie chca wyjsc (widziałem na własne oczy :shock: )
ja nigdy nie zagralem na serverze na moim poziomie
PS.: Gram od BF42 a skill w strzelaniu nadal beznadziejny ale TP wyjebisty 8) no chyba oto chodzi w tej grze? :lol:

Final: nie kupuj BF'a wpedza na złą droge (gorzej niz papierosy), kup se CS i sie postrzelaj :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 03:11 

wybor jest prosty, z tych trzech gier tylko bf2 bedzie rozwijany - nowe patche, mody, turnieje. gralem w 3 czesci i nie wiem, czy vietnam nie podobal mi sie bardziej, ale zostala tam garstka ludzi, wiec nie ma co rozpaczac.

Tytuł: BF2 RULES
PostNapisane: 27 gru 2005, 09:04 

Grałem w BF42 a teraz pykam w BF2, w moim odczuciu BF2 góruje we wszyskim...:

Najważniejsze dla mnie jest to, że mam tu dzisiejsze klimaty "M1A2 Abrams" oraz "LAV-25" i dzisiejsze karabiny -=M4 Rules=- a do tego idealna grafika postaci, sprzętu i otoczenia dają mi to na co zawsze czekałem... TOTALNY ROZGWIZD BRONIĄ DZISIEJSZEJ MASAKRY :> Dla mnie to tu mam wymagany klimacik, tak więc ja polecam BF2...

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 13:35 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Niestety 1942 juz umiera/umarl i taka jest prawda.

Chyba nie wiesz o czym mówisz - owszem scena nie jest taka jak przed wejściem BF2 ale po kryzysie (premiera BF2) w tej chwili można powiedzieć, że sie rozwija.

Na scenie pozostało 5-6 Klanów o unormowanej pozycji (3-4 mlodsze, które nadal robią postepy) i myślę, że BF1942 jest na tyle świetną grą że śmierć, o której mówisz nie grozi jej zbyt szybko.

Szybciej zapomni się o BF2 przy premierze "trójki" niż o 42-ce :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2005, 15:00 

artih 3-4 cupy na rok, 5-6 klanow w 40 milionowym panstwie nie mozna nazwac inaczej jak "umieraniem" sceny. Do tego dochodzi CB/ESL gdzie aktywnosc europejskich klanow jest gorsza jak w srodku wakacji.

Tytuł: Re: BF2 RULES
PostNapisane: 27 gru 2005, 16:00 

Barthez-PL napisał(a):
Grałem w BF42 a teraz pykam w BF2, w moim odczuciu BF2 góruje we wszyskim...:

Najważniejsze dla mnie jest to, że mam tu dzisiejsze klimaty "M1A2 Abrams" oraz "LAV-25" i dzisiejsze karabiny -=M4 Rules=- a do tego idealna grafika postaci, sprzętu i otoczenia dają mi to na co zawsze czekałem... TOTALNY ROZGWIZD BRONIĄ DZISIEJSZEJ MASAKRY :> Dla mnie to tu mam wymagany klimacik, tak więc ja polecam BF2...

Do BF1942 jest super nakładka Desert Combat i też można sobie tam abramsami (i nie tylko) pojeździć.
Wiadomo - chowa śię to do BF2, ale co ważne masz to za darmoche!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2