To teraz ja się wypowiem...
Miejscem które najbardziej mi odpowiada na kręcenie są właśnie ardeny (battle of the bulge)...według mnie bardzo dobrze można by było tam nakręcić heroiczną walkę o outposty i obronę tej ostatniej bazy...
Ja to widziałem raczej tak:
Siedzi jakiś wysokiej rangi oficer w kościele,powiedzmy że się modli - i tu nagle do kościoła wparowywuje młodzian z wiadomością że scouci na tartaku wyczaili niemców - tu akcja może się przenieść pod tartak gdzie niemcy sztrumują wzgórze a alianci próbują ich zdejmować browningami - można także dać ujęcia jak scout na balkonie przez lornetkę ogląda kolumnę pancerną (wyobraźcie sobie wszystkie czołgi z BotB jadące w szeregu..) która zmierza w kierunku bunkra (tego przy moście na południu) - szybko zostaje wysłany mały oddział do obrony bunkra (powiedzmy 5 luda,wespa i sherman) - tu kręcimy bohaterską walkę (AT giną pod ogniem działek czołgowych,assaulci chowają się za shermanem,wespa szybko zostaje zniszczona itd.) która kończy się porażką...walkę o bunkier przy M10 może ominiemy a przejdziemy od razu do kościoła - tam walki tylko piechoty - alianci otoczeni zewsząd przez niemców obsadzają stanowiska MG,chowają się zabrykadą i próbują utrzymać - niemcy zaś szturmują małymi grupkami lub chowają się w ruinach i wywiązuje się walka pozycyjna (można też dodać motyw pojedynku snajperów - amerykański na wieży a niemiecki gdzieś w ruinach)...po tym jak kościółek pada (no bo jakby inaczej

) zaczyna się walka o ostatni outpost - najpierw pokazujemy małe grupki żołnierzy które przeżyły i teraz uciekają w stronę bazy (oczywiście połowa z nich ginie bo ciągle do nich strzelają

),później kręcimy ustawianie obrony i w końcu ta ostatnia walka - jatka,śmierć,bród,krew i cud który sprawia że niemcy się wycofują...
Pisałem to całkowicie na wolno więc niektóre z tych pomysłów mogą być do dupy ale jak już mówiłem - wszystko jest do ustalenia