Co do tego zachowania niemieckiego to mysle ze bardzo wiele sytuacji prowokuja sami polacy... Nie wiem czy was nie dziwi fakt ze jesli tkos z zagranicy zobaczy przy nicku dopisek PL to jedyne slowa ktore umie po polsku to " Kur**a,Ch*j" Czasem mozna spotkac kulturalnego czlenia ktory odpowie :cze: . Ja mysle ze to ze ludzie z zagranicy znaja po polsku przedewszystkim przeklenstwa to juz zasluga samych polakow. Tych przeklenstw znaja wiele wiecej niz podalem ale te akurat uzywaja bardzo czesto. Polacy sami zapracowali sobie na taka opinie - czesto widzialem jak wbijal na niemiecki server jakis gosciu (ktory pewnie BF kupil za 39zl) gdy ktos go zabil napisal " spier**laj kur*o", szmato itd.(polak to napisal) . A ze swiat jest maly to i jego objechali i to tez po polsku.
Ja nie wiem czy wy akurat to zauwazyliscie ale ja znam osoby ktore takze wiele razy byly swiadkiem tego ze jakiegos tam polaka dopiskiem pl , ludzie objezdzali po polsku. Dopisek PL kojarzy im sie z tymi przeklenstwami....
Mysle ze opinia polakow jest zla z wielu innych powodow ktore nie maja z bf nic wspolnego... trudno.. ale zawsze wedlug mnie jesli was wywala z niemieckiego servera to mozna wejsc na jakis inny....
To moze byl w pewnym sensie OT wiec powiem ze ogolnie nie wszycy niemcy sa zli... Clanowcy raczej sie szanuja i takich glupot unikaja ale wiele osob gra w bf only for fun i czesto takie osoby sa troszke wkurzajace...wlasnie kickami za pl itp.
pzdr