Teraz jest 4 mar 2025, 22:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 13:34 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
dodam jeszcze że śmigłowiec ma przeprowadzać ataki z zaskoczenia
No taaak. To finalny trafny argument co do roli heli w BF2 ;D UAV co kilkadziesiat sekund + scan

to taka sama teoria jak i w przypadku snajperów którzy po każdym strzale mają zmieniać pozycję i ciągle pozostawać niezauważonymi ;)

głęboko zastanawia mnie fakt dlaczego zakażdym razem jak piszesz post na temat spotkań heli z czołgami to pada stwierdzenie że "czolgi nie obawiaja sie heli wrecz poluja na nie"

to jakiś uraz z dzieciństwa czy jak ? a może gramy w innego BFa ?
ja niezauważyłem aby to czołgi polowały na helikoptery, wręcz odwrotnie
biorąc pod uwagę możliwośći gunnerowych rakiet TV to jedyne co może zrobić czołgista w takim starciu to szybko wyskoczyć z pojazdu

a jeżeli pilot heli (sam albo z pierdołowatym gunnerem) zaczyna latać po mapie jak krowa na pastwisku w poszukiwaniu najgestrzej i najbardziej zielonej kęmpy trawy aby tam sobie pofragować - to niema się co dziwić że czołgista widząc taki przelatujacy nisko i niemanewrujący helikopter odda do niego strzał z działa :roll:
najlepsze jest to że często załoga helikoptera wogóle niewidzi przelatujących obok pocisków i kręci się w miejscu łomocząc do jakiegoś biednego piechura co się za domkiem schował

Cytuj:
Co do mojego nastawienia to coz...Nie bylem nigdy na wojnie i pewno nikt stad nie byl ;] Wszyscy wypowiadja sie na poodstawie przecyztanych stronek o tej tematyce tylko czy aby wiekszosc tych stronek(a moze wszystkie?) nie jest pisana przez fascynatow etc? No bo wojsko raczej poza "features" pojazdow nie ujawnia ich danych za bardzo w ramach tajemnicy prawda? Wiec wlasciwie nie wiemy co i jak dziala w pojazdach wojskowych. Wiec tu rowniez masz gdybanie

to jest nawet podwójne gdybanie bo omawiany sprzet albo nigdy niebył wykorzystany w warunkach bojowych (które napewno się różnią od testów przeprowadzanych na poligonie) albo wykorzystany w warunkach bojowych był ale zwalczał pojazdy przeciwnika starsze o generację lub dwie - czego niemozna brać za żaden wyznacznik

i masz rację - to tylko gdybanie - ale to jedyna opcja - na podobnych gdybaniach opierają się często założenia taktyki wykorzystania własnego sprzetu w celach neutralizacji "ogdybanego" pojazdu przeciwnika
jeżeli coś jest tajne to nie dla ukrycia przed społeczeństwem a dowództwem potencjalnie wrogiej armii

co do ręcznych wyrzutni AT - to jak pokazał topic o rozwalonym abramsie niejest to wcale taka bujda - tył i boki czołgu są całkiem wrażliwe, a tandemowe głowice kumulacyjne radzą sobie z pancerzem reaktywnym
w grze wszystko trzeba rozwiązać za pomocą ilości obrażeń - w przypadku trafień w czołowy pancerz wieży potrzebne są aż 4 strzały z SRAW/ERYX/RPG7 i wydaje mi się to całkiem rozsądne
z drugiej strony rozwalenie gąsienicy które powinno czołg unieruchomić jedynie go nieznacznie spowalnia (chyba ... ?)

gdyby ktoś się zapytał jaki jest najsilniejszy pojazd w BF2 to bez wachania wskażę bojowe śmigło
gdyby ktoś się zapytał który pojazd w BF2 pełni najważniejszą rolę to bez wachania wskażę bojowe śmigło

a patrząc ile statystycznie graczy sępi na samolot a ile na bojowe heli trzeba stwierdzić że "BF2 community" też ma podobne odczucie ;)

Ps. ten sprzęt z czasem zostaje odtajniony (z moich obserwacji nastepuje to tak gdzieś po 20 latach od rozpoczecia projektu) - pozatym obecnie większość takich pojazdów jest na tyle kosztowna że projektuje się je z zamiarem eksportowania - a aby coś takiego sprzedać organizowane są pokazy itp.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 14:18 

tak patrze na te wywody nad wszystkim co mozliwe i jak tematy zbaczaja na w kolko walkowane sprawy.
co lepsze,kim grac,jaka bron itp itd

a jeszcze nigdy nie udalo mi sie by grac by cala druzyna grala zespolow
nie mowie o skladzie ale o wszystkich.
nie spotkalem komendanta ktory by kierowal a cala reszta wykonywala rozkazy
tylko kazdy chce jak najwiecej napunktowac
a w bf nie o to chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 15:11 

90s napisał(a):
a jeszcze nigdy nie udalo mi sie by grac by cala druzyna grala zespolow
nie mowie o skladzie ale o wszystkich.
nie spotkalem komendanta ktory by kierowal a cala reszta wykonywala rozkazy
tylko kazdy chce jak najwiecej napunktowac
a w bf nie o to chodzi

coś czuję, że kolega dojrzał do grania w klanie :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2006, 16:23 

a ja zacytuje inny kawalek:
90s napisał(a):
tak patrze na te wywody nad wszystkim co mozliwe i jak tematy zbaczaja na w kolko walkowane sprawy.
co lepsze,kim grac,jaka bron itp itd

i to w tym temacie jest dobre, że temat co strone jest inny, że można normalnie pogadać. Dlatego brawa i podziekowania w strone moderatora, który jakby był upierdliwy to juz 10 razy by zamknął topic.
Za 10 stron zmieni się tytuł tamatu na "pogaduchy o BeeFie" i będzie jeszcze lepiej. Na dużych forach zawsze wnerwiało mnie to, że aby przeczytać wszystkie nowe posty trzeba odwiedzić 40 tematów w 10 działach. Na tym forum już nie wytrzymałem i odwiedzam tylko kilka wątków w BF2:Ogólne i "śmieszny" topic w Hyde Parku.

BTW:
Właśnie wrzuciłem sobie do wieży James'a Brown'a i po raz kolejny przekonałem się, że to zaj***sty gość! 8)

Nie no, teraz to juz na pewno zamkną ten wątek... :cry: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 00:02 

A wie ktoś już kiedy ma dokładnie ten path 1.2 wyjść :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 00:17 

Yamsza napisał(a):
A wie ktoś już kiedy ma dokładnie ten path 1.2 wyjść :?: :?:

Tego pewnie nie wiedzą nawet w EA... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 20:38 

Cytuj:
gdyby ktoś się zapytał jaki jest najsilniejszy pojazd w BF2 to bez wachania wskażę bojowe śmigło
gdyby ktoś się zapytał który pojazd w BF2 pełni najważniejszą rolę to bez wachania wskażę bojowe śmigło

A ja samolot ;>

Co do czolgu to nie uzywalem tego zwrotu zbyt czesto. Teraz napisalem to zdanie bo ty sugerowales, ze czolgi sa dostosowane do niszczenia heli i to byla ironia(aronia? ;D)

Do Samolotow tez sa kolejki tylko, ze rzadko spadja wiec tak tego nie widac...

Co do samego heli to wszelkie zmiany proponowane(oslabiajace heli) przyjalem ze zrozumieniem. Wiem, ze wymiatanie tuzinow wrogow w heli jest fajne ale gdy to wrog nas tak gnebi to juz rpzestaje to byc zabawne i z bez problemu przyjme zmiany balansujace. Nie chcialbym tylko aby heli nie bylo w stanie atakowac bez utraty 3/4 zycia przy kazdym nalocie no i co z tymi samolotami :/

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 20:53 

Co do osłabienia heli to mam nadzieje że jeden strzał z czołgu i po heli bo i tak trzeba miec farta/dobrego skila by trafic. Mam też nadzieje że w SF tym bardziej osłabią heli trzeba 3 strzały z rakiet Anti tanka by je rozwalic :roll: . Tylko żeby tego nie spieprzyli i nie było tak że heli padnie od 1 eryksa czy sraw lub jednego przegrzegrzania KMu z Vodnika czy HMVV by je rozwalic. Albo snajperzy po jednym strzale z M95 będzie zabierac 2 kraski pancerza heli juz teraz w BFie2 zabiera 1 dzięki czemy nieraz strąciłem heli spieprzające do bazy by sie naprawic ,jako snajper.
Najsilnijszy jest bombowiec w BFie jego bomby są o wiele mocnijsze od myśliwcowych.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 22:52 

Moim zdaniem najsilniejszą bronią jest jednak samolot w ręku dobrego pilota. Bo jak nie to taka lama wzbije się w powietrze i zaraz ją stącą :(
I zgadzam się, że obniżenie panzerza w heli jest potrzebne. Dziwne żeby po strzale z czolgu jescze się trzymal :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2006, 23:17 

Lailonn

odbijasz piłeczkę - teraz wychodzi na to że niby ja sugerowałem czołgi polujące na heli huh ? :twisted:

chciałem ci jedynie zwrócić uwagę iż na współczesnym polu walki śmigłowce nielatają sobie ot tak beztrosko nawet jeżeli niema wrogiego lotnictwa w pobliżu
a strącenie zagapionego pilota przez czołg jest jak najbardziej możliwe

prawde powiedziawszy to żałosne jest to iż w BF2 cześciej ten heli zestrzeliwuje FAV/Vodnik czy czołg niż szyłka/tunguska do pospołu z linebackerem - już pal licho rakiety - samo działko powinno szatkować heli w ułamku sekundy, a jeszcze mi się niezdażyło za jego pomocą strącić czegokolwiek (włąściwie to ten pojazd do zwalczania celów latających jest jeszcze bardziej bezbronny względem heli niż czołg czy APC)

dobry pilot w samolocie stanowi utrudnienie w wygraniu meczu ale można to zrobić (pojazdy odpadają a przy przejmowaniu flagi trzeba wiać jak się słuszu nadlatujący odrzutowiec)

zaś tandem dobrego pilota i dobrego gunnera praktycznie eliminuje jakąkolwiek możliwość natarcia

:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 01:59 

Np taka tunguska ma dwa działka 30 mm powinno to strącic w pare sekund heli w grze nawet. A jeden pocisk z działka tunguski zabiera mniej pancererza niż jeden strzał z KMa z wodnika czy hmvve :roll:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~animal/milit ... -tunguska/
TO HELI POWINNO WIAC PRZED TUNGUSKĄ CZY LINEBACKEREM A NIE NA ODWRÓT. w bfie nikt prawie nie bierze pojazdów AA co najwyrzej przeciw piechocie w obronie np na kubra dam nikt nie bierze pojazdów AA chociaż na 64 osobowych latają tam 4 samoloty i dwa heli bojowe :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 10:05 

MariuszM6 napisał(a):
Np taka tunguska ma dwa działka 30 mm powinno to strącic w pare sekund heli w grze nawet. A jeden pocisk z działka tunguski zabiera mniej pancererza niż jeden strzał z KMa z wodnika czy hmvve :roll:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~animal/milit ... -tunguska/
TO HELI POWINNO WIAC PRZED TUNGUSKĄ CZY LINEBACKEREM A NIE NA ODWRÓT. w bfie nikt prawie nie bierze pojazdów AA co najwyrzej przeciw piechocie w obronie np na kubra dam nikt nie bierze pojazdów AA chociaż na 64 osobowych latają tam 4 samoloty i dwa heli bojowe :roll:

racja z tunguska,
moze w koncu zacznie sie latanie na niskim pulapie i szybkie akcje.
takie typowe golenie.
bo juz mnie nudzi ciagle wystawianie ganerowi tu smiglo,tu czolg.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 13:14 

Linebacker ma natomiast 25 mm działko ale ma też KMem przeciw piechocie szkoda że w Bfie nie ma KMa.
http://www.legionstratega.org/Zbrojowni ... eyline.htm
Tunguska nie ma KMa przeciw piechocie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 14:45 

Cytuj:
odbijasz piłeczkę - teraz wychodzi na to że niby ja sugerowałem czołgi polujące na heli huh ? :twisted:

ano...

Cytuj:
armata montowana w abramsach od wersji A1 - gładkolufowa 120-tka zaprojektowana przez niemców (tak, to to samo działo co w leopardzie 2, dodatkowo francuski AMX-50 Leclerc, angielski Challenger 2, Izraelska
Merkava od wersji Mk 3 jak i wołoskie Ariete również są wyposarzone w jej klon) powstała właśnie z uwzględnieniem możliwości prowadzenia ognia do nisko latających celów powietrznych (guess what...)

Wiem, ze nie lataja beztrosko no ale w BFie tez nie lataja beztrosko o ile przeciwnik ma samolot. Zreszta 1-2 jeepy bez problemu niszcza heli z karabinu. Jak mi sie udaje to i innym sie udawac moze.

Pojazdy AA fakt malo grozne sa. ALE jesli poprawia celnosc rakiet AA to ide o zakald, ze heli beda wlasnie musialy sie co chwile chowac natomiast samolotom to nic nie zagrozi. Zauwaz, ze samoloty nie omijaja rakiet dlatego, ze maja flary tylko dlatego, ze skrecaja po zbyt malym luku. Gdy rakeity beda tez skrecaly tak ostro to samoloty beda mialy trudniej ALE dadza rade. Natomiast helikotpery z tak "zrecznymi" rakietami po prostu nie beda w stanie ianczej niz przez flary ich unikac. A samolot ma 6 rakiet wiec jak zrobi nalot na heli to 3/4hp z karabinu i 1 rakieta...Juz widze ten zajefajny balans...

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2006, 15:09 
Moderator forum

Napiszcie sobie własne go i podeślijce EA :P Nikomu sie nie dogodzi :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2