Teraz jest 15 lis 2024, 22:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 14:04 

prgk + grom na jedynke
spam + 3c na dwojke
enclave + kgw na trojke
xxx - yyy blabla
spam , prgk, enclave zostaje broni blabla bla:)

na nic wiecej nie licz!

no i sprzet:P

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 14:40 

Nie podoba mi się pomysl,żeby nie korzystać z TS.Grając przeciw klanom,jeśli nie będzie sprawnej komunikacji między nami,to mecz nie ma sensu!Apelowabym,żeby wszyscy,którzy mogą niech zainstaluja TS,w razie czego moglbym pomoc przy obsludze,sam wczoraj zostalem nauczony przez |FSPQR|JUHA(pozdro) :D i nie jest to takie trudne,a może wiele ulatwić

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 14:42 

Taki mały OT ...

Dodać jeszcze ... Kto wygra z was walke na C4 między sobą, bieże Czołg.

JOKE :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:04 

jak sie da to możecie mnie wpisać n rezerwe? albo jak sie zwolni mijesce...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:06 

Taktyka klanow bedzie pewno wygladac tak jak sawik opisal :lol: Chyba, ze ktos wymysli specjalnie dla was cos zakreconego :P Poki co stoimy przed problemem "kto heli?" "kto samolot?" itd. bo pretendetow jest paru i wszyscy umieja uzywac sprzetu :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:08 

dramich_wwa napisał(a):
A ja nie widze w tym nic śmiesznego macie przewagę we wszystkim poczawszy od skila kończąc na organizacji w 1na 1 nie mamy szans - pozostaje partyzantka - podstęp, oczywiście po meczu mozecie dostać dostep do wszystkiego - o ile będziecie chcieli no i mamy nadzieję że nas zlekceważycie...

Partyzantka? To mi się trochę kojarzy z brakiem taktyki tylko lataniem do flag na zasadzie "a nuż ktoś dobiegnie, może przejmiemy". To nie wyjdzie, podobnie jak - moim zdaniem - gra bez TSa. Dobrze radzę opracować normalną taktykę, i zredukować w ten sposób różnicę między Wami a klanowiczami (którzy taktykę będą mieli na 100%). Taktyka oczywiście nie znaczy, że charakter działań nie może być "partyzancki", ale to musi być w jakiś sposób uporządkowane. Szczególnie na tej gównianej chińskiej mapie, gdzie trzeba chyba w miarę równo obstawić wszystkie trasy dojazdu do interesujących was flag (na pewno nie ma sensu się bić o wszystkie). Obstawcie obrońcami strategiczne flagi, wyznaczcie grupy, które mają przejmować te flagi, które Was interesują i może mała grupka taktyczna do odwracania uwagi przeciwnika pozornymi atakami - zdecydowanie nie wszyscy na jedną flagę, bo to się skończy lockiem. Nie wiem zresztą jak się gra 32 na 32, pewnie będzie chaos po obu stronach, ale bez pomysłu na grę to się tylko wszyscy na wszystkich będą wkrwiać. To są zresztą moje spostrzeżenia w grze w 10-osobowej grupie - może w 32 to co mówię jest bez sensu :-)

Voip w grze to raczej gówniane rozwiązanie. Najlepsze to TS z aktywacją głosową i osobnym bindem do komunikacji między grupkami. Do tego konieczna jest gra na słuchawkach. Najlepiej 5.1 lub z normalne, ale podpiete od X-Fi. Podkanały nie muszą odpowiadać składom, tylko zadaniom, jakie poszczególne grupki wykonują. Np. na Kubrze na pewno ze 3 osoby muszą bronić (lub przejmować) lotnictwo MECów, bo to jest najważniejsza flaga i jak MECe tracą lotnisko to na 100% przegrywają rundę. Te osoby **muszą** być na TSie z aktywacją głosową, bo w warunkach ostrej i szybkiej walki szukanie dodatkowego przycisku to zbędny problem. Sorki, ale jak wpadnie Wam z dwóch stron pod flagę 6 typów z granatnikami/srawami, którzy trafiają za pierwszym razem - to chyba warto mieć automatyczną komunikację z reszta obrońców i dodatkową z resztą oddziałów, żeby wezwać wsparcie? Podobnie w walce heli-to-heli: pilot i gunner mają zajęte ręce i szukanie dodatkowego przycisku żeby powiedzieć "z lewej" jest nieefektywne. I tak dalej. O voipie zapomnijcie - wykorzystajcie zalety TSa.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:44 

Jeszcze moj kumpel bedzie gral bo widze ze jest wolne miejsce

Owcazbananowca
90s
c0lon3l
dramich_wwa
Dumch
Barthez-PL
e-38
Lt ViVO
Pawko
Robal_PL
Groszek_PL
Wtorek
AuronPL
TANK26
Kot_Behemot
Bladyyy
nN# xXx-Ubisoft-xXx
nN# Swirol
nN# Hanter
nN# Ziemniok
nN# Walking_death
Gucio_G
Ev0^PL
martin87.pl
[ST6]Wloczykij_[PL]
eragonek
Trax_PL
Seba_PL
Volf_PL
Ronin(PL)
Grad1ent
Radek255_[PL]

REZERWA:
CH-Swider
Drunk_Musketeer
KLANY:

[3C]Mulik
[3C]Lailonn
[3C]Javo
[3C]Koki
|GROM.BF2|Roba
|GROM.BF2|Sztandar
|GROM.BF2|PotulnY
|GROM.BF2|MariuszM6
[FSPQR]JUHA
[FSPQR]Male Wo
[FSPQR]Vesp3r
[FSPQR]KoboltQ
|KGW|fth
|KGW|Cichy
|KGW|Bazyl
|KGW|Zwierzak
eXploit.Headshot
eXploit.ARES
eXploit.DruidPr0
eXploit.B@gsy
enclave.boby7
enclave.GOKU
enclave.jenkins
enclave.UzA
|spam|Paskudny
|spam|Draga
|spam|Lipton
|spam|Sawik
UKF/S@mson
UKF/Specyfik
UKF/EpYYon
UKF/oleum

Rezerwa:
[PRGK-BF2]XENA69
[PRGK-BF2]Spinacz
[PRGK-BF2]Uapa
[PRGK-BF2]Ogon

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:48 

Dla mnie bez roznicy czy TS czy system z BF2, kozystałem z jednego i drugiego, różnica jest taka sobie, uzywając Voip'a i komend osiągnie sie praiw to samo... ale róbcie jek uważacie... ja tylko wyrazam opinie...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 15:56 

Cytuj:
Te osoby **muszą** być na TSie z aktywacją głosową, bo w warunkach ostrej i szybkiej walki szukanie dodatkowego przycisku to zbędny problem

Aktywacja glosowa, raczej przyspaza wiecej klopotow niz przynoisi korzysci. Gram w meczach po necie dobre kilka lat i nigdy jej nie uzywalem, w meczu 32v32 odradzam Wam tym bardziej gdyz:

- srednio co 5 minut jednej osobie zachce sie kichnac w takim razie 300 dzielone 32 to kichniecie co mniej wiecej 10 sekund :wink:
- co 10 minut mama / zona / corka domagaja sie by poswiecic im nieco czaszu, np. otworzyc sloik z ogorkami bo same nie potrafia... czyli co 20 sekund zbedne zdanie na tsie:)
-Niewatpliwie trafia sie wsrod Was gaduly - jak wszedzie, a takze ludzie dosyc nerwowi... konczyc nie musze;)

prawda jest taka, ze na meczu w bfie ilosc komunikatow ograniczona powinna byc do minimum. Gdy walczysz z 4 kolesiami to logiczne ze nie gadasz tylko koncentrujesz sie na walce. Zawsze znajdzie sie czas aby nacisnac przycisk, nawet jesli ktos nie ma tego w odruchu.
Juz bardzo dlugo mam gadanie pod lewy altem, wiec moj kciuk lawiruje miedzy tym przyciskiem a spacja ( skok) i nie odbija sie to zle na mojej grze. Oczywiscie to kwestia idywidulana i wlasnie dlatego sprzeciwialbym sie takiemu kategorycznemu stwierdzaniu: aktywacja musi byc! Bo nawet lepper wie ze balcerowicz taki zly juz nie jest :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:00 

Crist napisał(a):
Nie podoba mi się pomysl,żeby nie korzystać z TS.Grając przeciw klanom,jeśli nie będzie sprawnej komunikacji między nami,to mecz nie ma sensu!Apelowabym,żeby wszyscy,którzy mogą niech zainstaluja TS,w razie czego moglbym pomoc przy obsludze,sam wczoraj zostalem nauczony przez |FSPQR|JUHA(pozdro) :D i nie jest to takie trudne,a może wiele ulatwić

Jak beda jeszcze jakies pytania to walic smialo 8) czesc ciekawostek i przydatnych rzeczy wam podalem wiec przetrenujcie bo wam sie przydadza 8)

Co do klanowiczow to pamietajcie: powtorzyc sobie wychodzenie z teamow :wink: i trenowac, trenowac i jeszcze raz trenowac :wink:
Jezeli chodzi o taktyke to tez mysle ze pewnie bedzie ona wygladac tak jak przedstawil ja sawik :P ale bardziej mnie interesuje jak bedzie wygladac nasz TS :D mam nadzieje ze nie bedziemy robic sub-chaneli bo z checia pogram na jednym TS-ie z 32 osobami :P
Jezeli chodzi o Karkanda to taka wstepna taktyke bede mogl przedstawic, ale Kubra i Songhua to jedna wielka magia 8) nikt w CB32 na nich nie gra (przynajmniej ja jeszcze nie widzialem) wiec nie mam pojecia co wymyslic, a 64 tym bardziej :P
Jezeli chodzi o Karkanda to raczej taktyka nikogo z klanowiczow nie zaskoczy 8)
Natomiast sprzet, commandera, i ziemniakow mysle ze ustalimy w piatek na TS-ie (przypominam zeby podac o ktorej ktory klan moze w piatek wpasc) :arrow: narazie wstepnie 19 (po wypowiedzi 2 klanow).

P.S.
sawik napisał(a):
i wlasnie dlatego sprzeciwialbym sie takiemu kategorycznemu stwierdzaniu: aktywacja musi byc! Bo nawet lepper wie ze balcerowicz taki zly juz nie jest :wink:

Rozbroiles mnie tym zdaniem :wink: :lol: ale sie zgadzam 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:06 

A co to bedzie jak ustawia sobie TS na gadanie bez przyciskania zadnego z klawiszy w tym celu.. 32 sapiących ludzi na TS.. nic tak nie wkurza jak sobie ktos TSa zle ustawi i słychać jego oddech :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:06 

Na kubre USA mam mały pomysł :wink: Talibami to chgw
Cytuj:
Najlepiej 5.1 lub z normalne, ale podpiete od X-Fi.
burżuj :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:10 

Jeśli jest to możliwe, to proszę o wpisanie na rezerwę: [PRGK-BF2]Nol.

Z góry dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:21 

ej ja tez prosiłem o wpisanie mnie do rezerwy |GROM.BF2|Zygfryt

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:26 

Mordoklej napisał(a):
A co to bedzie jak ustawia sobie TS na gadanie bez przyciskania zadnego z klawiszy w tym celu.. 32 sapiących ludzi na TS.. nic tak nie wkurza jak sobie ktos TSa zle ustawi i słychać jego oddech :roll:

No przecież pisałem, że więcej niż 5 osób na kanał to chaos. Chodzi o to, żeby było, powiedzmy, z 6-7 grupek (podkanałów na TSie) - komunikacja w ich obrębie aktywowana głosem - i dodatkowo komunikacja między dowódcami tych grupek, przez funkcję whisper to / channel commander TS'a. 32 osoby na kanale - tego sobie nie potrafię nawet wyobrazić.

Ognacy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2