Teraz jest 11 gru 2024, 11:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 14:51 

no po prostu super tym co graja w bf 2 i ogladaj ten film powinno byc lyso bo tyle traca !! GJ 3C (i inni) Takich (przez duze "T") filmikow wiecej !!

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 16:45 

To gdzie moj zloty glob i oskar Grynia :?: 8) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:05 

Ej szczegol a mozyka s star warsow jakos nie pasuje i jescze stg44 w 1942 to przesada.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:07 

Filmik wypasiony ;)

Dobra robota :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:09 

Hmm, śmierdzi wazeliną...

A teraz oficjalna recenzja Greymana:
Gratulacje za pomysł, atak aliantów na Tobruk to po prostu coś nowego, czego jeszcze nikt nie nakręcił. Pożałować, że komputer nie wyrabiał a pozazdrościć ilości dostępnego mięsa aramtniego. Gdybym tylko miał tylu ludzi dostępnych do kręcenia :)
Co się tyczy wykonania - mogliście sobie darować StGi w 1942 roku, to trochę komiczne, ale dobra, rozumiem, ułomność Vanili. Oczywiście jak już muszę się czepiać, to dodam też, że zabawnie wyglądają te czołgi na środku placu przed fabryką na pustyni :)
Oczywiście, jak już wspomniałem, szkoda że sprzęt kręcącego film nie wyrabia, bo te przycięcia strasznie psują końcowy efekt. A przecież detale wcale nie są ustawione na max.
Jeśli chodzi o muzykę - ogólnie jest niezła, ale nagłe wejście kawałka ze StarWars ("End Credits" z I Epizodu) przyprawiło mnie o atak śmiechu. Czy to miała być aluzja do Tatooine? Na creditsy też chyba zabrakło pomysłu, bo "ale to już było" i to w promo FH 0.7. Mogliście chociaż jakiś inny kawałek z tamtego okresu wziąść... "Sag mir wo die Blumen sind" Marleny Dietrich jest bardzo ładne.
Duży plus za teksty na końcu :)

A teraz oceny:
Scenariusz - 6/10
Wykonanie - 3/10
Muzyka - 7/10
Duża ilość aktorów - +1
Kręcenie w Vanili, a nie w FH - -1
Teksty na końcu - +2
Końcowa ocena - 6/10

Gdybym miał jeszcze wliczyć w ocenę przycięcia, byłoby 5, ale rozumiem, że nie każdego stać na świetny sprzęt, a może po prostu wina serwera.

Ogólnie powiem, że filmik jest godny obejrzenia, ale na pewno nie nagrodzenia. Trzymajcie tak dalej i nie bójcie się ekseprymentować, a do Cannes na pewno nie traficie. Ale może chociaż Telekamerę dostaniecie albo innego Złotego Lwa (Rywina).

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:11 

A jeszcze w ok. 3.55minucie filmu jak gostek ma lornetke i slychac jak by spadal z duzej wysokosci.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:13 

Czepiasz się szczegółów. A podczas ataku to przelatuje rakieta z Panzershrecka :P Bez przesady. Jednak mimo wszystko film aż taki okropny nie jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:20 

No i jeszcze m10 szturmuje.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 17:23 

Jak dla mnie super filmik

stare dobre czasy az mi sie łezka zakreciła :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 18:31 

Greyman rozumiem, ze ty posiadasz kompa, ktorego fraps nie obciaza? ;> Podziel sie konfiguracja bo nie wiem na co zbeirac kase ;D

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 18:39 

Greyman napisał(a):
Hmm, śmierdzi wazeliną...

A teraz oficjalna recenzja Greymana:
Gratulacje za pomysł, atak aliantów na Tobruk to po prostu coś nowego, czego jeszcze nikt nie nakręcił. Pożałować, że komputer nie wyrabiał a pozazdrościć ilości dostępnego mięsa aramtniego. Gdybym tylko miał tylu ludzi dostępnych do kręcenia :)
Co się tyczy wykonania - mogliście sobie darować StGi w 1942 roku, to trochę komiczne, ale dobra, rozumiem, ułomność Vanili. Oczywiście jak już muszę się czepiać, to dodam też, że zabawnie wyglądają te czołgi na środku placu przed fabryką na pustyni :)
Oczywiście, jak już wspomniałem, szkoda że sprzęt kręcącego film nie wyrabia, bo te przycięcia strasznie psują końcowy efekt. A przecież detale wcale nie są ustawione na max.
Jeśli chodzi o muzykę - ogólnie jest niezła, ale nagłe wejście kawałka ze StarWars ("End Credits" z I Epizodu) przyprawiło mnie o atak śmiechu. Czy to miała być aluzja do Tatooine? Na creditsy też chyba zabrakło pomysłu, bo "ale to już było" i to w promo FH 0.7. Mogliście chociaż jakiś inny kawałek z tamtego okresu wziąść... "Sag mir wo die Blumen sind" Marleny Dietrich jest bardzo ładne.
Duży plus za teksty na końcu :)

A teraz oceny:
Scenariusz - 6/10
Wykonanie - 3/10
Muzyka - 7/10
Duża ilość aktorów - +1
Kręcenie w Vanili, a nie w FH - -1
Teksty na końcu - +2
Końcowa ocena - 6/10

Gdybym miał jeszcze wliczyć w ocenę przycięcia, byłoby 5, ale rozumiem, że nie każdego stać na świetny sprzęt, a może po prostu wina serwera.

Ogólnie powiem, że filmik jest godny obejrzenia, ale na pewno nie nagrodzenia. Trzymajcie tak dalej i nie bójcie się ekseprymentować, a do Cannes na pewno nie traficie. Ale może chociaż Telekamerę dostaniecie albo innego Złotego Lwa (Rywina).

zes sie przyczepil... trzeba chlopakom pogratulowac, ze chce im sie jeszcze wymyslac takie rzeczy na "staruszka"... to raz a dwa ze zlozenie takiego 4-5 minutowego filmiku w kupe jest naprawde niezlym osiagnieciem biorac pod uwage mozliwosci jakie daje '42-ka...
ja uwazam filmik za kolejna warta obejrzenia produkcje ze stajni 3C... 8) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 21:14 

kUk napisał(a):
A jeszcze w ok. 3.55minucie filmu jak gostek ma lornetke i slychac jak by spadal z duzej wysokosci.

a może tak miało byc :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 21:22 

Może mi się wydaje, panie die_hard, ale w końcowych wnioskach wyraziłem nieco podobną opinię :)
Cytuj:
Ogólnie powiem, że filmik jest godny obejrzenia

Cytuj:
Trzymajcie tak dalej i nie bójcie się ekseprymentować

A to, że robią to na "staruszka" to jak już wspomniałem wada, a nie zaleta. Po to FH ma większe możliwości, żeby móc je wykorzystać.
Co do konfiguracji - mam Athlona 2400+, 1GB RAMu jakiegoś mniej firmowego i GF6600GT (jak chcecie jakieś szczegóły, to walcie) i fraps w FH przy średnich ustawieniach i około 10-20 ludziach działa płynnie. Więc chyba przy podobnej (niezbyt moim zdaniem wygórowahej) konfiguracji Vanila przy 30-40 osobach na minimalnych detalach też powinna chodzić nieźle :P Zresztą kto nie wierzy, że chodzi płynnie, niech obejrzy Polish Soldiers - wtedy miałem Radeona 9600 Pro i jak widzicie też nieźle wyszło.

A tak btw - CHOLERNIE WKURZA MNIE CYTOWANIE CAŁEGO POSTA! Sczególnie, kiedy jest dość długi. Na prawdę nie wystarczy samych istotnych dla odpowiedzi fragmentów?

PS. Wyobraź sobie, że wiem jakie trudne jest skręcenie 4-5 minutowego filmiku i zależy to raczej od ludzi, nie od platformy.
Cytuj:
CEGUA! Wyłaź z tej taczki!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 21:41 
Redaktor Battlefield.pl

Greyman napisał(a):
A to, że robią to na "staruszka" to jak już wspomniałem wada, a nie zaleta. Po to FH ma większe możliwości, żeby móc je wykorzystać.

Z pewnością film wyglądałby lepiej i bardziej odzwierciedlał by historie gdyby był nakręcony w FH. Jednak jestem pod wrażeniem że udało się zebrać tylu chętnych do pomocy na jednym serwerze w jednym czasie – wątpię by było to możliwe przy ilości osób grających w FH. Szczególnie teraz.

Tak więc nie czepiajcie się szczegółów i niezgodności historycznej, są takie możliwości, a nie inne. Jeszcze raz brawa dla twórców za pomysł i determinacje w jego realizacji. :)

Ostatnio edytowano 11 sty 2006, 05:21 przez WuWu84, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2006, 22:21 

teRRoR napisał(a):
kUk napisał(a):

a może tak miało byc :twisted:

No chyba gostek nie spadal z kilomerta tylo z jakis jak juz metrow a odglos byl dosc dlugi wiec chyba tego nie mialo byc a zreszta kto byl rezyszerem?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2