Witam na wstepie przyznam sie ze nie czytalem wszystkich postow

bo wiekszosc to off-topy nie wnoszace nic do tematu
Mam kilka pytan i chciałbym dostac na nie odpowiedzi przynajmniej połowiczne
Na wstepie powiem ze moja ulubioną klasą jest Sniper oraz Commando chyba dla tego ze tez ma celownik optyczny (+laser)
1-sze pytanko dotyczy bardziej zasięgów broni jakich uzywa sniper oraz Commando poniewaz nie raz celujac w glowe z dalekiej odleglosci i nic nie robiąc przeciwnikowi
2-gie pytanko dotyczy pozycji, nie pytam sie gdzie mam sie klasc na planszy ale bardziej chodzi mi o cos takiego wiem ze dany sektor moze byc naszpikowany przeciwnikiem wiec zajmowac pozycjie z przodu danego sektora czy moze lepiej zakradac sie z boku danego sektora
3-cie pytanko co do Commando wiem ze nie jest on szturmowcem a bardziej specem od czegos

i tu pytanko do czego najlepiej nadaje sie commandos ? czytalem gdzies o tym ze zadaniem jego jest wysadzanie wszystkiego co sie da miedzy innymi czolgi przeciwnika tylko jak sie zakrasc do takiego czolgu ? I jeszcze jedno sniper jest samotnym wedrowcem czy Commando rowniez nim jest ? czy moze bardziej jest wydajny w zwaraciu z drozyną ?
4-te pytanko Trening chciałem sięzapytac jak trenowac ? chodzi tu o celowanie poruszanie sie pod obstrzalem itp..
5-te pytanko jestem nowy i niewiem czy da sie regolowac zoom w snajperce i innych broniach oraz niektore bronie maja nóżki czy da się je rozstawiać gdy lezymy aby bron byla bardziej statyczna ?
6-te pytanko Chodzi o odblokowanie broni jezeli lubie owe klasy jaka bron wpierw odblokowac ? i czy te odblokowywanie jest reczne czy samo sie odblokowuje w zaleznosci jakie mnielismy wyniki i najlepszy wynik z dana bronia odblokowuje dana bron ?
7-me pytanko Moze macie jeszcze jakies rady dla Szeregowca (dzis awans)

moze jak skutecznie walczyc owymi klasasmi z opancezona jednostka ?
8-pytanko czytalem cos ze wspominacie o odblokowaniu Beretty ? ale ja jej nie widze czy moze ona jest w dodatku Specjal Force ?
Dzieki i Pozdrawiam