Blood napisał(a):
Deshroom napisał(a):
Czytałem na temat tejj rady. Ogólnie oparta jest na przypuszczeniu że plik bf2.exe uruchamiany na ATI chodzi wolniej niż powinien bo to jest gra sponsorowana NVIDIA
A pomyślałeś nad tym, co tu napisałeś. Bo to znaczy tyle, że firma ATI obraziła się na developerów BF2, bo Ci zoptymalizowali swoją grę dla NVidia i teraz ATI bojkotuje BF2 poprzez sztuczne zaniżanie wydajności swoich kart w tej grze. Odwrotna teoria - tzn BF2 wykrywa sterowniki ATI i odpala generowanie fraktali w tle - jest jeszcze do przełknięcia, ale w tym przypadku zmiana nazwy pliku bf2.exe w niczym nie pomoże. Z resztą bądźmy szczerzy - ATI i NVidia dzielą mniej więcej rynek na pół - żaden normalny producent nie zgodziłby się na jakieś bardzo widoczne faworyzowanie jednej z firm (no może na NVIdia gra wyciąga 10fps więcej, ale to wszystko), bo straciłby potencjalną połowę klientów.
nie nie myślałem bo to nie jest moja opinia tylko opinia twórców tipa
"How does this work?
Although the exact reason why this improves the gameplay is unknown, but it is probably that Ati and Nvidia recognise the program BF2.exe as one of their own, so by renaming the file, you turn the game into a normal program, not a resource hungry dinosaur! In 90% of cases this has been known to cause some increase in performance in-game.
This fix turns off any special optimisation by ATI or Nvidia which uses unessercary system resources."czy słuszna ? nie wiem
rik.pl napisał(a):
Deshroom napisał(a):
Nie mam żadnych kłopotów z "duchami" Catalisty to kloc.
Omega Forever

Radeon Omega Drivers 3.8.205 (Catalyst 6.1)
http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.phpOgólnie uważam, że Omegi sa dobre ale nie wiem czemu ta wersja jest jakas felerna. Spowalnia mi grafike w windowsie (otwieranie menu, przesuwanie scrollbarem stron internetowych itd.). Wiec musiałem pozostać przy starej działajacej wersji 5.12

hmm, mnie działa dobrze, ale mam wrażenie że miałem więcej FPS wczesniej. mam dokładnie tak samo ustawiony sterownik, ale gdzieś mi uciekło 10% fps. zostane jednak przy 6.1 może zaraz wyjdzie jakiś update