Teraz jest 30 lis 2024, 12:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 15:32 

to co panowie??

GRAMY?

czy przygladamy sie na siebie???

podac IP??

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 15:52 

Na polskim :?: ryzykujemy :?: :wink: chociaz bedzie w sumie wiecej materialow do tego tematu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 16:34 

Ev0 napisał(a):
Łopatologicznie?
..koniecznie..?

Po mojemu:

"JESTEM PANEM WOJNY....I MIESZKAM W PIEKLE..GDY POKONALEM SWOJEGO WROGA (WROG POSZEDŁ DO NIEBA) JA BYLEM WCIĄZ SOBĄ I U SIEBIE " :twisted:

po za tym takich opisow w necie jest troche...:
http://totalwar.org.pl/board/viewtopic.php?p=58393&sid=36b44f2db692f471998f2257f9cc1c85

To jest jego interpretacja, według mnie zła bo ten cytat nie ma być śmieszny lecz poważny.
Splinter, nie będe tego tłumaczył to jest oczywiste.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 16:59 

Splinter napisał(a):
Dalej mi jeden z drugim nie wytlumaczyl przeslania tego cuda. Czekam.
zamiast flamowac (co tez i ja sobie pozwole zrobic :p) rusz szara masa miedzy uszami - zamias kropki wstaw przecinek. jak dalej nie przejasnialo ci w glowie, to masz powazny problem :f

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 17:05 

A ja ten cytat rozumiem tak:

http://www.worldwar.za.pl/second/world_ ... war_ii.jpg

http://www.worldwar.za.pl/second/world_ ... r_2_17.jpg

http://www.worldwar.za.pl/second/world_ ... r_2_18.jpg

http://www.worldwar.za.pl/second/world_ ... wii_28.jpg

http://www.worldwar.za.pl/second/world_ ... r_2_55.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 18:16 

CS_JUBY napisał(a):
To jest jego interpretacja, według mnie zła bo ten cytat nie ma być śmieszny lecz poważny.
Splinter, nie będe tego tłumaczył to jest oczywiste.

O, i potrafisz napisac dwa zdania po polsku, w taki sposob, zeby to sie czytac dalo. Ciezko bylo poswiecic na tamte posty z trzydziesci sekund wiecej i tez napisac tamto, jak i reszte postow, normalnie? :)

@Capri
Jak sam zauwazyles, poprostu robilem flame. Zadzialal inaczej niz myslalem - zamiast belkotow tudziez wyzwisk, Juby pokazal, ze jak chce to potrafi pisac przejrzyscie. I to sie chwali, teraz wypadaloby, zeby inni tez przykladali sie choc troche do tego co pisza i bedzie mozna czytac to forum bez bolacych zebow i tlumacza polsko-polskiego, a i cos sensownego sie przeczyta. Tego wam zycze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 18:34 

swieta prawda, zadne papiery na dysleksje czy inne poczarnobylskie wynalazki nie usprawiedliwiaja tego prymitywnego belkotu polskawego jaki powoli stal sie norma na forum.
cs_juby-podejrzewam ze chodzisz lub chodziles do szkoly. pofatyguj sie do nauczyciela jezyka polskiego, pokaz mu ten swoj 'cytat' i popros, aby sprawdzil go pod wzgledem logiki i budowy.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 19:53 

cytat jubego ma sens. Kazdy pewno znajdzie w nim cos innego. Ja z natury nie znosilem wierszykow i poezji wiec nie pokusze sie o interpretacje :P Nasi "narodowi wieszcze" pisali takie *********, ze glowa mala a mimo to kaza nam sie tego uczyc w szkolach. Skoro wiec mozemy oglupiac zbdurna poezja to jego cytat jest jak perelka. Bo przynajmniej krotki... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 20:24 

To jest wlasnie Polska mentalnosc.Nie potrafi zrozumiec,to krytykuje.
Dyslekcja lub dysortografia to nie choroba ani wada,nie mozna tego tez nazwac zaburzeniem.Polega to na tym ze piszac taki czlowiek skupia cala swoja uwage na zdaniu a nie nad regulami pisowni i choc zna je wszystkie to w rzeczywistosci nie potrafi ich zastosowac.Byl taki pisarz ktorzy tez kaleczyli pismo i co nie mialby miec prawa glosu??
I ja sam czesto jakiegos babola palne.

Czasem mnie przeraza takie szydzenie z ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia a wysmiewa sie ich za to ze robia bledy.
najlatwiej to bledy ort.wytywac,szczegolnie jak samemu sie nie ma nic do powiedzenia.

Co do CS_Juby to czasem sprawdz jak masz watpliwosci czy dane slowo jest poprawne.I staraj sie pisac zdania proste,bo tu duzo dzieci niedomyslnych jest i im trzeba prosto z mostu gdyz nie potrafia doszukac sie logiki w trudniejszych wyrazach od reklam jakie ogladaja w TV (nie urazajac tu nikogo)

ps.wyluzujcie i nie gnebicie chlopaka.poprawiajcie go ale nie wysmiewajac,to dobra metoda.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 20:50 

90s napisał(a):
To jest wlasnie Polska mentalnosc.Nie potrafi zrozumiec,to krytykuje.
Dyslekcja lub dysortografia to nie choroba ani wada,nie mozna tego tez nazwac zaburzeniem.Polega to na tym ze piszac taki czlowiek skupia cala swoja uwage na zdaniu a nie nad regulami pisowni i choc zna je wszystkie to w rzeczywistosci nie potrafi ich zastosowac.Byl taki pisarz ktorzy tez kaleczyli pismo i co nie mialby miec prawa glosu??
I ja sam czesto jakiegos babola palne.

Czasem mnie przeraza takie szydzenie z ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia a wysmiewa sie ich za to ze robia bledy.
najlatwiej to bledy ort.wytywac,szczegolnie jak samemu sie nie ma nic do powiedzenia.

Co do CS_Juby to czasem sprawdz jak masz watpliwosci czy dane slowo jest poprawne.I staraj sie pisac zdania proste,bo tu duzo dzieci niedomyslnych jest i im trzeba prosto z mostu gdyz nie potrafia doszukac sie logiki w trudniejszych wyrazach od reklam jakie ogladaja w TV (nie urazajac tu nikogo)

ps.wyluzujcie i nie gnebicie chlopaka.poprawiajcie go ale nie wysmiewajac,to dobra metoda.

Polecam:
Cytuj:
zadne papiery na dysleksje czy inne poczarnobylskie wynalazki nie usprawiedliwiaja tego prymitywnego belkotu polskawego jaki powoli stal sie norma na forum.

Nie pomyslales przypadkiem, ze wspomniane dzieci reklam i mtv raczej nie potrafia napisac nic poprawnie, a nie czytac bzdur pisanych kij wie jakim jezykiem?
To, ze komus takie nielogiczne i oczojebne teksty nie przeszkadzaja, to nie dysortografia, dysgrafia czy inne dysmozgowie, a zwyczajny prymitywizm.
Nikt pojedynczych bledow ort sie nie czepia, widze, ze dalej wiekszosc nie rozumie do czego pije. Nie atakuje tutaj tylko Jubego, to sie tyczy szerogiego grona.

No i do pierwszego zdania - kto i czego nie rozumie? Chodzi ci np o mnie i o to, ze nie rozumiem, jak mozna miec w podpisie motto czy inne piekne zdanie napisane kompletnie bez skladni, nie mowiac juz o postach?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 20:55 

Teraz dyslekcja, polega na tym, że:
W gimnazjum (moim), największe głąby i nieuki, a raczek nieuki bo de*****i nie byli, na dyktandach dostawali pały. Powodem, było nie znajomość zasad pisowni i NIE CZYTANIE KSIĄŻEK. Taki leń, nauczył się (wymordował) na blache zasady pisowni, poszedł... I jak wrócił miał zaświadczenie o dyslekcji. Połowa osób (w tym ja) nie używa do pisania słów zasad ortografii, lecz pisze je z pamięci, fotograficznie mózg zapamiętuje słowa. Poszukajcie w tym poście błędów ortograficznych itp. Napewno się jakieś znajdą, ale sorry, pisze słowa z pamięci i zasady ortografi znam w 80%, 100% nie potrzebuje i nie chce mi się zapamiętać 8) Za to składanie zdań i ich zrozumiałość to troszkę inna bajka. A na koniec, to (powtórzenie w tym wypadku słowa "to", w dość dużej bliskości jest nieestetyczne :D) tak wogóle to odbiegam od tego tematu, bo co mają serwery do pisowni, sorry & PZDR :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 20:59 

90s napisał(a):
To jest wlasnie Polska mentalnosc.Nie potrafi zrozumiec,to krytykuje

to jest wlasnie polska mentalnosc, nie przykladal sie wczesniej do nauki to teraz zaslania sie dysleksja lub czym mu tam przyjdzie do glowy, ostatnio to jakas plaga na roznych forach.

90s napisał(a):
Dyslekcja lub dysortografia to nie choroba ani wada,nie mozna tego tez nazwac zaburzeniem.Polega to na tym ze piszac taki czlowiek skupia cala swoja uwage na zdaniu a nie nad regulami pisowni i choc zna je wszystkie to w rzeczywistosci nie potrafi ich zastosowac

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 21:15 

Każdy ma chyba w kompie jakiś edytor tekstu, który sprawdza pisownię. Jeśli się wie że robi się błędy to to że ktoś nie raczy sprawdzić swojego tekstu w wordzie jest czystym lenistwem. Jeśli piszę dłuższy post prawie zawsze tak robię. Pomimo że raczej nie robię błędów. Jeśli ja mogę zmieniać post 3 razy bo zobaczyłem że zrobiłem błąd to inny też może. Już to zresztą wszystko pisałem i też w odniesieniu do CS_JUBEGO.
Co do jego podpisu to dla mnie ma on sens. Pisany w takiej formie w jakiej jest napisany. Ale byłoby zgrabniej gdyby zdania były jedno pod drugim.

Ostatnio edytowano 28 sty 2006, 21:18 przez pasqdnick, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 21:17 

Splinter napisał(a):
Chodzi ci np o mnie i o to, ze nie rozumiem, jak mozna miec w podpisie motto czy inne piekne zdanie napisane kompletnie bez skladni, nie mowiac juz o postach?

nie mowie o tobie Splinter.mowie ogolnikowo.
Jakbym pil do ciebie to bym cytowal twoja wypowiedz,wiec sorki jak to tak odebrales.Ale juz ktorys raz sie spotykam z takim atakiem na jednego forumowicza.

Poza tym motto Jubego jest logiczne
to fragment wiersza albo cytat,mi sie podoba.

co do jego postow to za duzo naraz chce przekazac.ale wystarczy zwrocic uwage a nie 10 na jednego kolesia wyskakiwac,bez przesady panowie.

Zreszta robimy spam
Wiec albo posta zamknijmy albo wrocimy do gdybania na temat naszych trzech serwerow

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 22:12 

Widzisz 90s, najpierw "wrogiem publicznym" był Lailonn a teraz Ty... :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2