Teraz jest 31 sty 2025, 19:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 15:08 

przsoi napisał(a):
dopoki realnie 64bitowe nie bedzie cale srodowisku-system, sprzet, sterowniki, oprogramowanie, nie ma co sie tym podniecac.

WinXP 64 ?

JAKUBASS napisał(a):
taaa i wywalenie kasy na nowego proca

nikt nikogo do tego nie zmusza. ja mam amd64 3200+ i chcialbym z zniego troche korzystac...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 16:34 
Moderator forum

Windows XP 64 bit juz jest od dawna.

Sterowniki nVidii także ... wiec jak tylko wyjdzie BF2 64 bit - będzie w niego można pograć i będzie chodził szybciej na procesorach 64 bitowych :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 16:51 

przsoi napisał(a):
JAKUBASS napisał(a):
widzę, że niektórym to już naprawdę pada na główkę chyba za długo przesiadują przed monitorkiem :lol:

to znaczy co to znaczy? wolalbym moze byc prezesem 8) orlenu na przyklad, i nie siedziec non stop przed monitorem, ale mam prace jaka mam i hobby jakie mam, wiec jestem raczej skazany na "przesiadywanie przed monitorem". btw po czym wnioskujesz ze cos "pada na glowke"?
to był komentarz do Dragi :lol: a to, że ktoś pracuje przed monitorem nie znaczy, że ma coś z główką praca to praca a jak ktoś muli sobie umysł przez 8 godzin grając w BF'a to później wygaduje głupoty :lol:

Ps. jeśli ktoś nie ma 64 bitowego proca to chyba jasne, że będzie musiał wywalić kase na taki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 17:01 

ja nie mam i na to leje - wszystko mi smiga jak malo komu - a jak 3ba bedzie to sie jeszcze podkreci :)

a co do przesiadywania przed kompem hmm 12h to taka tradycja ;]

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 17:59 

ja slyszalem, ze (tak jak pisalem na poczatku) jakis mod upgrade'uje BFa do 64bitowej wersji i widac np. wglebienia miedzy ceglami i mrowki lazace po scianach....wiec chyba jednak to cos daje :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 18:18 

superomegapl napisał(a):
Co dają 64 bity? Tylko to że można zaadresować więcej pamięci tzn. 8GB, a nie 4GB. To jest cały sens 64 bitów.

Nie prawda

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 20:50 

phill napisał(a):
ja nie mam i na to leje - wszystko mi smiga jak malo komu - a jak 3ba bedzie to sie jeszcze podkreci :)
a co do przesiadywania przed kompem hmm 12h to taka tradycja ;]

Phill to ty grałeś tego świstaka w tym filmie dzień świstaka?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 20:52 

skad wiedziales? :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 21:04 

phill napisał(a):
skad wiedziales? :oops:

Poprostu jak piszą w gazetach - mam nosa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 21:45 

Draga napisał(a):
ognacy bzdury opowiadasz,mowisz tak o procach 64 bitowych bo sam zapewne masz zwyklego32 bitowego i zazdroscisz tym co maja 64 bit,,i wypisujesz tutaj takie brednie,,chłopie trzeba sie luzowac a nie tam !

LOL, Draga, ale żeś mi dowalił. Mam 64 bitowego procka, dziękuję. A64 3200+@2.6. Inna sprawa, że to nie ma akurat nic do rzeczy.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2006, 22:18 

superomegapl napisał(a):
64 BITY nic ci nie dadzą jeśli chodzi o wydajność. Ognacy miał zupełną racje, że sama technologia nie wpłynie na jakość grafiki lub wydajność. Co dają 64 bity? Tylko to że można zaadresować więcej pamięci tzn. 8GB, a nie 4GB. To jest cały sens 64 bitów. Co do FarCry'a technologia 64 bitów nic nie dała. Ani gra nie wykorzysta tego, a procek dostanie obciążenie.
[/quote]

LOOOOL :lol: Dlaczego ten post mi uciekł gdzieś i dopiero teraz go zauważyłem (dzięki Matti :) ). Pewnie gościu co to pisał jest informatykiem w jakiejś firmie i zarabia 5.000zł.... :roll: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2006, 01:27 

ognacy 64 bit moze i niema wplywu na wydajnosc ale na grafike tak dzieki 64 bitom moze obsluzyc wiecej textur i innych wynalazkow tak ja to bylo z Far Cry ale do tego jest potrzebny patch 64 do gry no i windows 64bit
BF2 pod windowsem 64 potrzebuje wiecej ramu i niebedzie lepiej chodzi pod windwsem 32 a 64
Sam Win 64 smiga szybko wszystk sie szybciej wczytuje ale wszystko programy musza byc takze pod 64 bity

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2006, 01:38 

OLEEE :lol: czy wszyscy specjaliści juz się wypowiedzieli :?:

Ps.chyba czas zacząć inwestować w technologię kosmiczną :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2006, 01:55 

Dycha napisał(a):
ognacy 64 bit moze i niema wplywu na wydajnosc ale na grafike tak dzieki 64 bitom moze obsluzyc wiecej textur i innych wynalazkow tak ja to bylo z Far Cry ale do tego jest potrzebny patch 64 do gry no i windows 64bit
[..]

O jej. Widać wyraźnie, że wpływ marketingu jest wszechpotężny. Ludzie sa w stanie kupić każdą bzdurę...

Żeby to jednak nie był zupełnie bezużyteczny posting napiszę wyraźnie: starsze procesory są w stanie zaadresować bez żadnych sztuczek od 4GB (AMD 32 bit) do 64GB (Pentium z 36 b. PAE). Kto ma więcej pamięci w systemie ręka w górę. Bo tylko te osoby mogłyby hipotetycznie skorzystać z poszerzenia szyny w procesorach 64bitowych. Hipotetycznie, bo tak się akurat składa, że nie ma płyt głównych umożliwiających wstawienie do komputera 128GB RAMu, ani też nie ma magistral systemowych, które by te dane potrafiły przesłać z pamięci głównej do karty graficznej z odpowiednią prędkością. PCI Express daje 4GB/s, AGPx8 daje ok. 2GB/s. Więc jeśli ktoś ma ochote mieć 100GB tekstur, musi się liczyć z odświeżaniem nie większym niż 0,05 FPS, choćby to był Athlon 100PHz 512 bitowy :-) Jeśli chodzi o drugi filar "64 bitowości" nowych procesorów, tj. szersze rejestry ogólnego przeznaczenia, to mają one sens i przełożenie na wydajność w przypadku długich, sekwencyjnych operacji arytmetyki stałoprzecinkowej, takiej jak np. kompresja danych. Do prawie wszystkiego innego stosuje się instrukcje wektorowe, tj. SSE, koprocesor arytmetyczny i procesory kart graficznych, które również są silnie wektorowe i równoległe. W ich przypadku nie ma mowy o żadnej 64 bitowości, bo wykorzystywane tam rejestry od 10 lat mają po 80bitów i więcej. Dlatego też nie ma żadnego zauważalnego znaczenia, czy procesor główny ma 32 bity czy 1024 bity.

Uff, ale się rozpisałem. Jeśli ktoś ma ochotę dyskutować, to prosże nie na poziomie gimnazjalisty ("nie masz takiego procesora to narzekasz"), tylko korzystając z jakichś konkretnych argumentów. Zresztą to chyba nie jest forum na tego typu dyskusje.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2006, 02:47 

Coz moge powiedziec - ognacy chyba nie widziales screenow z Far Cry 64 bitowych :?
Skaly wygladaja lepiej (ale malo ich jest) i ogolnie jakos jest lepsza. Narazie to roznie bywa z tymi patchami pod 64 bity, ogolnie niby jakies problemy sa, no i wszyscy nie maja przeciez 64 bitow wiec narazie tego w grach nie uswiadczymy, tylko bede patche wlasnie wychodzic.
Ale ogolnie tak jak mowisz, 64 bity sa chwytem, tak jak 256 mb na radkach 9550 itp. Do niczego to nie przydatne, mozna jedynie przed kumplami zaszpanowac, bo wkoncu 64 to nie 32 :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2