Teraz jest 4 mar 2025, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:17 

pitermaster napisał(a):
Po pierwsze w gości metr od ciebie i tak walą tylko noobki.Po prostu na 1-5 metrów jest karabin,a więcej z granatnika bezproblemowo.

sory, ale nie rozumiem dlaczego piszesz ze tylk noobki uzywaja granatnika
w bardzo bliskich starciach ?

ps.. cos ze mna nie tak ??? nie rozumiem tego, co pitermaster pisze
:? :?

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:18 

Chodzi o to ,że sami się zabijają.Wyraźnie pisze ,że z 1 metra.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:24 

napisales najpierw, ze z jednego metra wala noobki, a dalej ze 1-5m to jest karabin....., tzn 2-5m mozna granatnika uzywac ??

dla mnie 1-5m, to bliskie starcie i nie widze w tym zadnego nooob'ostwa jak ktos uzywa granatnika

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:53 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Kolec napisał(a):
bibol

kałasz jest przyjemną bronią ale w niczym nie przewyższa M16, które jest mało skuteczne tylko w rekach n00bków i zdecydowanie niedoceniane

kałasz we wprawnych rekach nie daje szans m16 a a sredniach wynik starcia jest otwarty :) nie wiem skad te twoje wnioski, byc moze troche za malo w bf'a grales :roll:

widziałem wiele starć gdzie obie strony ładnie bunny hopingowały i M16 wygrywało z kałaszem

kałasz jest niewątpliwie "łatwiejszy" w urzyciu - stąd i jego powodzenie w rękach n00bków

Ps. lubie jak ktoś kto mnie niezna ocenia jaki jestem
podpowiedz dla ciebie -> 240h

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:56 

Kiedyś podobny problem był w FH, z granatnikiem nasadowym. W efekcie wszyscy biegali z tymi granatnikami jako że broń była prosta w obsłudze i żeby zabić przeciwnika po prostu trzeba było miec refleks. Potem to zmieniono tak, że granatnik odpalał po 3s od wciśnięcia fire. Od tego czasu granatniki były używane tylko do czyszczenia bunkrów lub strzelania na wyższe piętra.

W BF2 gram głównie supportem, więc królikoskoczki są wyjątkowo dla mnie wkurzające i cieszę się, że ich już nie będzie w nowym patchu (Choć ostatnio zaczynam już takich delikwentów wybijać w trakcie skoków). Niech ktoś wrzuci sobie na plery 30 kilo ekwipunku, podskoczy na metr do góry i jeszcze wyceluje i nie przewróci się przy lądowaniu.

Swoją drogą jestem cieka jak wygląda strzał w podskoku w rzeczywistości.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 22:57 

Kolec napisał(a):
240h

lol po twoich WYŁUZDANYCH postach myslalem ze masz kolo 1000-1200 h skoro tak wszystko wiesz o tej grze :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 23:28 

o widzisz kolec napisales ze nie lubisz byc oceniany jak cie ktos nie zna a sam to robisz w stosunku do innych wiec widze ze jestes hipokryta, ale mniejsza o to chodzi mi o to ze widze ze dzielisz, wedlug twojego mniemania graczy na lepszcyh i gorsyzch i lepsi wedlug ciebie to ci ktorzy obchodza zdobywaja, wolne falgi a ci ktorzy wchodza w bezposrednie starcie to jakies nieudaczniki i bezmozgie nooby jak ty to okreslasz, i nie rozumiem skad takie zacietrzewienie przeciez kazdy gra zeby wyciagnac dla siebie troche przyjemnosci i kazdy gra tak jak umie i jak lubi a towrzenie wedlug ciebie wedlug tego kryterium jest sztuczne, bo ja osobiscie lubie grac w kotle bo wtedy czuje jak adrenalina mi skacze wzywyz ale lubie tez obejsc, przeslzinac sie do falgi niezauwazony i zdobyc ja ale nie twierdze ze taki czy ten jest gorszym czy tez noobem bo gra w taki sposb czy w taki czy urzywa ak czy m16 czy scarla czy podsadza tylko C4. Wiec jezeli kolec podajesz jakies kontrargumenty na na kogos inne poglady to prsoze cie bez jakich uszczypliwosci tylko same konkrety i troche obiektywizmu

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2006, 23:47 

Kolec napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):
Kolec napisał(a):
bibol

kałasz jest przyjemną bronią ale w niczym nie przewyższa M16, które jest mało skuteczne tylko w rekach n00bków i zdecydowanie niedoceniane

kałasz we wprawnych rekach nie daje szans m16 a a sredniach wynik starcia jest otwarty :) nie wiem skad te twoje wnioski, byc moze troche za malo w bf'a grales :roll:

widziałem wiele starć gdzie obie strony ładnie bunny hopingowały i M16 wygrywało z kałaszem

kałasz jest niewątpliwie "łatwiejszy" w urzyciu - stąd i jego powodzenie w rękach n00bków

Ps. lubie jak ktoś kto mnie niezna ocenia jaki jestem
podpowiedz dla ciebie -> 240h

noobkami to mozesz sobie nazwac osoby ktore lataly z pancerzownica w MoH :) Pozatym przy dosyc sporym rozrzucieprzy strzelaniu z biodra kalachem tez trzeba umiec ogarniac

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 00:19 

pitermaster napisał(a):
Luki napisał(a):
Ten filmik znany jest Amerykanom z zeszlego roku i przedstawia prealpha wersje tego patcha, w której w zasadzie dużo nie zrobili.

Hmmmm rok temu????Rozumiem ,że to wczesna alpha ,ale rok temu to bfa wogóle nie było.

OMG z zeszłego roku nie oznacza, że rok temu...
gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś także doczytał, że wcześniej pisałem o listopadzie, czyli około 3 miesiące temu.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 02:12 

bibol napisał(a):
o widzisz kolec napisales ze nie lubisz byc oceniany jak cie ktos nie zna a sam to robisz w stosunku do innych wiec widze ze jestes hipokryta, ale mniejsza o to chodzi mi o to ze widze ze dzielisz, wedlug twojego mniemania graczy na lepszcyh i gorsyzch i lepsi wedlug ciebie to ci ktorzy obchodza zdobywaja, wolne falgi a ci ktorzy wchodza w bezposrednie starcie to jakies nieudaczniki i bezmozgie nooby jak ty to okreslasz, i nie rozumiem skad takie zacietrzewienie przeciez kazdy gra zeby wyciagnac dla siebie troche przyjemnosci i kazdy gra tak jak umie i jak lubi a towrzenie wedlug ciebie wedlug tego kryterium jest sztuczne, bo ja osobiscie lubie grac w kotle bo wtedy czuje jak adrenalina mi skacze wzywyz ale lubie tez obejsc, przeslzinac sie do falgi niezauwazony i zdobyc ja ale nie twierdze ze taki czy ten jest gorszym czy tez noobem bo gra w taki sposb czy w taki czy urzywa ak czy m16 czy scarla czy podsadza tylko C4. Wiec jezeli kolec podajesz jakies kontrargumenty na na kogos inne poglady to prsoze cie bez jakich uszczypliwosci tylko same konkrety i troche obiektywizmu

Obrazek
to nie żadna hipokryzja tylko celowa prowokacja bo widze że podświadomie sam doliczasz się do grupy n00b'ków przy czytaniu mojej pierwszej zupełnie bezosobowej wypowiedzi na temat M16 (widać niezałapałes rytmu blues'a)
jeżeli wedle twego odczucia wykazujesz syndromy podane przezemnie które określają po części ten mniej chlubny fagment graczy to może lepiej to przemyśleć zamiast z miejsca bronić swojej pozycji (silnie freeplayowej)

owszem są gracze lepsi i gorsi (to chyba nic zaskakującego) i naturalną rzeczą jest chęć przejścia z grupy numer dwa (od której każdy zaczyna) do grupu numer jeden (w której nie każdy kończy)

zresztą niechce mi się gadać na temat gracz pr0 i n00bów (nieśmiertelny i cudownie przezabawny... z obu stron)

każda runda na freeplayu wygląda tak że jedni nonstop giną a inni odwalają całą brudną robotę (koloryzuję ale mniej więcej tak jest)
i generalnie osoby z tej drugiej grupy niejeżdżą tak po M16 i cenią sobie ekonomiczną gospodarkę amunicją
i to by było na tyle na ten temat...

i niepychaj mi w usta słów których nie użyłem (patrz wytłuszczenie)

Ubi
nigdy niepowiedziałem że wiem wszystko o tej grze (to miał być komplement ? :lol: ) poprostu patrze na grę z szerszej perspektywy i lubię analizować to co widzę (ze szczególnym zamiłowaniem do poznawania mechaniki systemu - stąd dokładne wyliczenia celności broni itp.)
a skoro już się w ten sposób zdobyło jakąś wiedzę na temat gry to czemu się nie podzielić nią na forum ?

co do czasu grania - ostatnio miałem okazję być w jednym teamie przez 4 rundy z gostkiem o ksywie [JHF] -=]ksk79[=-
ma on finalną rangę (na koncie 240 tyś pkt) więc postanowiłem że zobaczę jak gra taki "maestro bf2" i co ? pomimo ponad 1500h godzin gry (sprawdziłem potem jego statystyki) koleś grał jak każdy przeciętny gracz polski który regularnie się pojawia na gamesnecie lub asterze
no a kto może mieć większego skila i więdzieć więcej o grze niż osobnik z odbębnionym 1,5Kh :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 10:15 

O to widze kolec ze z ciebie jest prowokator i telepata, ale powiedz mi jezeli to co pisales bylo w calosci proowkacja, to jak sie czujesz jako czlowiek ktory zdradza swoje przekonania i idealy, bo wlasnie takimi ludzmi sa prowokatorzy wierza w jedno a postepuja wprost przeciwnie, a po drugie znowu generalziujesz i oceniasz ludzi czyniacych inaczej od ciebie poprzez slowko noob, ktorego szczerze nienawidze, bo powiedz mi jak mozna uwazac za kogos gorszego i nazywac go przez to noobem jezeli dziala tak jak na to pozwala mu program. To tworcy odpowiedzialni sa za caly system gry i jezeli ktos wykorzystuje jego jakies niedociagniecia i stosuje je do osigniecia swoich celow to powinne byc bite mu za to brawa bo wskazuje jakies bledy czy tez nie do konca sprawny system, ktory programisci powinni naprawic. A dzielenie ludzi na noobow i nie uwazam za dziecinne i bardzo mnie denerwuje gdzy ktos uzywa tego slowka bo uwazam je za bezzasadne. A tobie kolec dziekuje ze tak znasz dobrze ludzi i ich mysli powinienes zostac psychoterapeuta a nie forumowym prowokatorem

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 10:19 

Obrazek
Kolec napisał(a):
(widać niezałapałes rytmu blues'a)
Nie obrażać mi tu bluesa! :D 8)

IMO: ostatnie 5 postow do smieci, albo i caly temat :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 12:14 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Obrazek

IMHO to jet dobre... :wink:

Sry za OT :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 14:00 

Ehh, jakbyscie pare lat pograli np. w AA (tak jak np. Lailonn), to byscie wiedzieli czego po patchach sie spodziewac. Kwestia przyzwyczajenia, ze nie ma co czekac na rewelacje, bo takich nie bedzie.
Co do gratanika, w AA wlasnie jest jeszcze taka opcja, ze granatnik zanim sie uzbroi, juz moze zabic. Dziala jak kamien ;). Po prostu strzal z bliska w leb - zabija. Choc nie zawsze. Czasem tylko uszkadza... Taki odbity od kogos pocisk juz nie wybucha. Ogolnie tam to jest troche inaczej, bo jesli strzeli sie ze zbyt malej odleglosci, to pocisk sie odbija i upada. Tutaj - obija sie i wybucha po jakims tam czasie... Wiec np. spieprzajac przed kims (powiedzmy przy hotelu na karkandzie w dziure w blaszanym plocie) bedzie mozna sprobowac walnac w plot, tak zeby pocisk odbil sie za nas... i tam sobie dopiero wybuchl. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2006, 14:08 

Tylko jedno "ale" W AA patche maja okreslony cel - poprawic, ulepszyc, urealnic. W BF2 jedyne cele to poprawic i zbalansowac. Jak wiec tlumaczyc zmiany gameplaya? Wylaczenie strzelania i skakania to nie balans.

AA dopiero po ponad 3 latach zostalo jako tako odbugowane. A za 3 lata to o BF2 nie uslyszymy ;D Jesli wiec w przeciagu pol roku(2 patchy pewno) nie naprawia wszystkich bledow i nie skoncza ustawiac gry to umrze brutalnie i tyle. Fakt, beda mody ale mody to juz nie bf2 ;}

A ten granatnik skaczacy to jakas bzdura totalna. Ale jak sobie tam chca...

Co do oslabienia heli to poza zmniejszona wytrzymaloscia na wrogie rakiety(heli) i pociski(czolg) nic sie nie zmienilo w pancerzu. Ciekawe tylko jak zmniejsa zasieg TV :shock: Moze bedzie po prostu gunner rzucal tymi rakietami co by za daleko nie dolecialy i nie "zdominowaly mapy" ;D

ps. Wojtas ja tam dalej wierze, ze dadza w AA miny i pojazdy no i boty :D Co prawda od 2 lat je zapowiadaja ale cii :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2