Teraz jest 4 mar 2025, 17:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:17 

Heh tak naprawde to chuck norris z powietrza kupke robi i mamy arytylerie

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:18 

Fajnie ze zabilismy kierowce w Blackhawku :] ale chyba nikt niezrobil takiego tricku jak Ja ;). Na mashurze (64) podlozylem C4 pod blackhawka jak bylem MEC'em. Bo oni ukradli nam krowe ( heli MEC ) . Podlecieli krową wbieglo do niej 4 osoby ze byla na full i wbieglo do blackhawka full i gdy lecieli obok siebie odpalilem :) Fajnie to wygladalo jak 10 osob poszlo z C4 :D :lol: .
Ciekawe jakie mieli miny po tym wybuchu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:24 

Moze napiszesz dokladnie od kogo chcesz odpowiedz bo w mojej wypowiedzi pisze ze C4 wiec jak to nie domnie to sorka :D :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:26 

Aproxymat napisał(a):
Też mi się to udało 2-krotnie, zestrzeliłem też snajperką 3 Hindy w SF, ale ogólnie nie jestem dobrym snajperem

Musiałeś chodzić z M-95, która przebija szyby śmigłowców. Gwoli ścisłości SVD nie przebija...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:32 

Roba - spokojnie, napisałeś "ciekawe jakie mieli miny po tym wybuchu", więc zapytałem o te miny, ale skoro ten żart był zbyt subtelny, wieloznaczny, albo wręcz przeciwnie - prostacki, to proszę o usunięcie tamtego mojego postu :)

Yamsha - właśnie jednego Hinda "zdjąłem" z SVD i też byłem bardzo zdziwiony, możliwe, że kto inny go trafił czymś mocniejszym a mój rozpaczliwy w sumie strzał (wcale nie zamierzałem akurat na ten śmigłowiec polować ze snajperką, liczyłem co najwyżej na ewentualne odstraszenie go) okazał się niespodziewanie "dobitką" :shock: Niestety nie zrobiłem screenshota, żeby to udowodnić...
M95 nadaje się do strącania Hindów na Iron Gatorze (tam Hind lubi sobie powisieć dość nisko i łatwo się celuje w załogę)...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:34 

Czy wie ktos jak zrobic trik abywejc w hotel w karkandzie?? :?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 18:38 

A ja na Sharqi Penisula z gory stacji Tv czekajac na heli dla jaj wystrzelilem rakiete (AT) w kierunku heli pada mecow, wsiadam do heli a tu "otrzymujesz punkt za zabicie.." :P i akurat kolesia z mojego klanu pociagnalem prosto w plecy z rakiety :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 19:18 

Na mashurze (64) podlozylem C4 pod blackhawka jak bylem MEC'em

a ja zdecydowanie wole podkładać C4 na końcach łopatek wirnika --- fajnie wtedy wyglądają --- swoją drogą nareszcie ktoś myślacy co potrafi półapki zakładać , bo ja wole podkraść sie do głównej bazy wroga i poczekac (oczywiscie zdala od flagi) aż kumple rozwalą troche sprzętu wroga który się po jakimś czasie odnawia a wtedy stosuje trick kolegi i podkładam C4 ---- zawsze sie znajdzie kilku kolesi którym sie spieszy a wtedy.....

co do funkcji to najbardziej odpowiada mi Inginier i jego classic shooudgan --który szczela po przeładowaniu zawsze podkradam sie najbliżej jak sie da i wtedy go używam , bardzo lubie tez udawać rannego --wyjmuje klamke i przebiegam przed nosem (w bespiecznej odległości) przeciwnika i chowam sie za przeszkodom i czekam aż przybiegnie a wtedy śrutem w tważ hehe (dla technika najważniejsze jest pozostawanie w ruchu i niewolno sie bać szarży na wroga a jak nas zauwazy to szybciutko za budynek i czekamy hehe) a jeśli dostaniemy 1 granata to niewolnoi nam uciekac 1 granat żadko zabija poprostu czekamy cierpliwie aż wróg podejdzie blisko bo i tak niema szansy z naszą giwerą -- i to pryjemnie "kszy tyt" jak sie przeładowuje a przeciwnik liczy sekundy i czeka na medyka hehe szkoda że niemożna przerwać ładowania pocisków do shoodgana bo to przeszkadza (broń -zwykły shoodgan technika- trzeba naładować do końca po wciśnięciu reload (R) nie można np strzelić po załadowaniu 1 pocisku )

podobną strategie można stosować czołgiem i Wiatrakiem wtedy ustawiamy sie za budynkiem wychylamy -- strzelamy-- chowamy za budynek -- czekamy jak wróg wystrzeli -- i znowu wychylamy sie i strzelamy nim zdąży przeładować.

co do walki bezpośredniej to jak narazie najlepiej sprawdza sie mi metoda Westernowa czyli tak jak w westernach chowam sie za przeszkoda i wychylam aby oddać kilka strzałów po czym natychmiast sie chowam i znowu wychylam i strzelam to troche dezorientuje przeciwnika .(ale uwaga czasem mozna dostać z granatnika między oczy )

jezeli mamy automat np kałacha to dobże jest w bespośrednim starciu kiedy wpadniemy na przeciwnika przykucnąć, kałacha podnosi do góry co nam ułatwi szybkie zabicie pozatym przeciwnikowi tez broń podrzuca wiec przewaznie szczela gdzieś ponad naszą głową a przykucnięcie w battlefieldzie dodatkowo stabilizuje broń.

bardzo dobrze sprawdza sie taktyka grupowa czyli np ostrzał przez ochotnika z teamu miejsca w którym jest przeciwnik podczas gdy reszta podkrada sie z boku .

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 19:58 

Cytuj:
co do funkcji to najbardziej odpowiada mi Inginier i jego classic shooudgan --który szczela po przeładowaniu zawsze podkradam sie najbliżej jak sie da i wtedy go używam , bardzo lubie tez udawać rannego --wyjmuje klamke i przebiegam przed nosem (w bespiecznej odległości) przeciwnika i chowam sie za przeszkodom i czekam aż przybiegnie a wtedy śrutem w tważ

:shock:

Motyw z rannym...kolega chyba gral z niepelnosprytnymi graczami ;D

1 granat "żadko" zabija? Ciekawe ;P

a jako, ze to temat o trickach to podpowiem, ze MOZNA przerwac ladowanie shotguna/strzelby. Wystarczy przelaczyc na inna bron i znowu na nia. Wtedy bedzie tyle pociskow ile zdazylismy zaladowac.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 20:02 

I tym postem Lailonn (chciałbym zauważyć poprawność ksywki :D )doprowadził do znaczącego powiększenia się liczby inżynierów :lol: Dziękujemy!! (zawsze ich brakuje):lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 20:09 

A według mnie żeby szybko zabić wroga i mało ucierpieć to: jak widzisz kolesia to szybko padasz na ziemie i ladujesz serie. Koleś najczesciej zanim "zjedzie" celownikiem w dol, lezy na ziemi i zastanawia sie gdzie tkwił jego błąd :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2006, 20:51 

Arctico1 napisał(a):
I wreszcie najwazniejsze, nie wchodz na serwery, gdzie chituja. Dzis sobie jade T-90 widze abramsa wale z dziala i nic. czekam az sie pojawi znowu strzelam i dalej nic, za to on strzelil i rozwalil mnie od razu przy pelnym HP i gdy bylem wystawiony przodem do niego! Swego czau byl taki punkt , ze mozna bylo rozwalic czolg jednym strzalem, ale to z boku, i przy odrobinie szczescia gdy udalo sie trafic od spodu, np gdy wjezdzalo sie pod gorke.

Jednak da się zabić czołg jednym strzałem w przód, wiem bo tak dostałem a chiterem nie były bo później go nieźle tępiłem czołgiem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 15:29 

sprostuję kwestię zestrzeleń heli z SWD
gra ma taki mechanizm że jeżeli heli był już uszkodzony kapkę i się rozwalił (np. pilot chciał pozbierać kokosy z drzewa które rosło przy helipadzie, albo badał czy bliżej masztu antenowego na lotnisku lepiej radio słychać) to fragi zalicza temu ktos ostatni uszkodził śmigło
a śmigło można uszkodzić chyba nawet z pistoletu jak się odda kilka strzałów (kreseczka lekko drgnie)

kilkukrotnie już kradłem fragi widząc że np. heli puscił ogień - wtedy pac, pac, pac z SWD, Type-88 czy jakiegoś karabinku (kałasz, pkm, g3) i taaadaaa... 8)

co do takich "lucky shot trick'ów" to zdażyło mi się kiedyś puknąć z granatnika idealnie prosto w połącznie kabin pilota i gunnera w Mi-28 który czyścił flagę - rezultat ? dostałem 2 killsy a heli niemal nieuszkodzone delikatnie opadło na ziemię :lol:

pięknie też zapomocą granatnika wyciąga się pilota (i wszystkie toważyszące mu osoby) z transportowych heli - trzeba tylko poczekać na moment kiedy będzie mozna trafi do środka przez przedział pasażerski (samo śmigło przeważnie nie ulega wielkiemu uszkodzeniu)

w niektórych miejscach gdzie nima jak zamaskować c4 leżącego na drodze warto zastosować metodę samochodu pułapki - tzn. podkleja się cukierki na jeepka i ustawia tak by zajmował połowę drogi - nadjeżdzający czołg czy APC będzie go wymijać a wtedy kab000m!

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 17:26 

No i prawdopodobnie to tak wyglądało jak pisze Kolec (mówię o strąceniu Hinda SWD) - pewnie kilka osób doń strzelało, a ja trafiłem go akurat w odpowiednim momencie (ideałem byłoby zniszczenie takiego pojazdu nożem, czy nóż zadaje jakieś, choćby absolutnie minimalne uszkodzenia pojazdom??) :) Granatniki są świetne przeciw BH, np. na Mashtur, gdzie BH czuje się na ogół bezkarnie (mimo patchowania :D), ba można po takim wykoszeniu załogi przejąć potem śmigłowiec :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 18:28 

ObrazekA lubie kłaść calymory na maskach samochodów we wrogiej bazie... :lol: albo ze srawem polowac na startujace ptaki w okolicach lotniska.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2