ETCS Uncle Blues napisał(a):

A lubie kłaść calymory na maskach samochodów we wrogiej bazie...

albo ze srawem polowac na startujace ptaki w okolicach lotniska.
apropo startujących ptaków
przypomniało mi się jak kiedyś natretnie każdą rundę na pewnym servie kiedy leciała gulf of oman a ja byłem po amerykańskiej stronie, rozpoczynałem od wpadnięcia w czołg z najbardziej wysuniętej na północ flagi, inzynierem i pojechanie prosto na koniec ich pasa startowego
tam utrudniało się starty heli (64 sloty) i rozwalało z końca pasa samolot jak wskoczył do niech chłopek
z czasem jak kazdy pilot wiedział że jeżeli ma ochotę wystartować to musi spawnować się jako antitank to przeżuciłem się na kładzenie min AT mniej więcej w połowie i pod koniec pasa startowego - przy odrobinie szczęścia pilot przy starcie robił kaab00m
kiedyś na asterze na daquing oilfields wmiare zbliżoną metodą ekipa USMC blokował samoloty PLA
leżeli w kilka osób gdzieś w lesie za hangarem i zakazdym razem jak spawnował się samolot to podbiegał do niego inzynier i rzucał minę na skrzydło
ciężko było ich zupełnie wykurzyć (coby się tam nie spawnowali) więc przez wiekszość rundy PLA była bez samolotów
na sporej ilości map są miejsca w które da się dostać przy wykorzystaniu odpowiedniej techniki skakania itp.
oraz tzw. vodtrick'i - czyli mozliwość wspięcia się po vodniku na dach
ciężko to wykonać w gorączce walki ale jak się uda może zaprocentować kilkoma łatwymi fragami (większośc osób się niebędzie spodziewać że stantąd padły strzały)
oprócz tego moża sobue urzadzać długie wycieczki po rurociągach na niektórych mapach
wszystko jest ładnie opisane (czasem nawet z obrazkiem ilustrującym) na stronce do której adres podał już Ikasprzak
czasami jest nawet po kilkadziesiąt na mapę