Cześć!
Na początek chciałbym przeprosić, że to piszę, bo pewnie na te pytania już są odpowiedzi na forum, ale aktualnie ściągam Patch 1.12 i przez to forum troche muli, więc wolę napisać niż szukać...
Kupiłem, oczywiście oryginała Battlefield 2 + Jednostki Specjalne i już zainstalowałem a teraz próbuję sobie pograć...
Jak już wspomniałem ściągam najnowszy Patch, a oto pytania:
1) Po instalacji EA chciała żebym się zarejestrował, ale że poprzedni użytkownik(mam z 2 ręki) zarejestrował się już wcześniej to pisze mi że KOD jest już w użyciu i dalej nie idzie. Czy będzie to miało wpływ na gre w sieci? Podobno nie jest to wymagane...
2) Poprzedni właściciel mówi, że gre sprzedał dlatego, że nie mógł sobie poradzić z włączeniem multi i że wszystko jest strasznie skomplikowane.
Podobno występują problemy przy instalacji patcha, potem żeby pograć trzeba coś kombinować itd. Proszę o jakieś wskazówki, krok po kroku, jak zrobić tak by mozna było poprostu GRAĆ...
3) Nie mam super kompa a podobno potrzebna jest prawdziwa maszyna do tej gry by wszystko chodziło gładko(ładowanie map itd). Mam Athlona XP 1700+( czyli 1444Mhz ) , 1024 DDR pamięci, radeona 9550 extreme. Czy to czasem nie jest za mało?
4) Czy do gry w Jednostki Specjalne musze mieć płytę z grą B2: JS, czy wystarczy płyta z grą podstawową?? Rozumiem, że do B2: JS są stworzone inne mapy, inne postacie i jest to coś w rodzaju COD: United Offensive w przypadku Call OF Duty ?
5) Przeczytałem gdzieś o punktach zdobywanych w grze Battlefield 2. Czy jest to coś jak honory w grze America's Army(trwałe-zapisujące się po każdej grze na oficjalnym serverze), czy experience zdobywane w grze Wolfenstein : Enemy Territory(nietrwałe) ?? I czy muszę się gdzieś zarejestrować by móc oglądać moje postępy?(w przypadku AA jest to AA:O TRACKER)
6) Czy jest tylko 8 polskich serwerów tej gry? Gdzie grać żeby nie mieć lagów?? Jak wygląda sprawa z polską wersją gry? Czy przypadkiem na serwerze nie musi być również ten język??
7) Czy wiadmo coś na temat kolejnego dodatku: Euro Forces? Czy będzie można go w ogóle zakupić? Bo słyszałem że będzie można go tylko ściągnąć za opłatą z neta...
Więcej pytań nie znajduję, ale pewnie niedługo będę mieć ich sporo więcej...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Mam już 25 % patcha i pozostało mi 1:30h czekania
Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże, bo nie chciałbym skończyć jak mój poprzednik
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)