Teraz jest 17 cze 2025, 14:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:11 
Moderator forum

Oki podejrzewam że polecą zaraz na mnie joby i inne teksty ale co mi tam :)

Polskie klany traktują Polish CB raczej ulgowo :) (tu proszę mnie nie opierdalać od razu i nie odnosić się do tego fragmentu bo nie to jest głównym wątkiem posta). Natomiast wszyscy gramy i nastawiamy się głównie na międzynarodowe CB.
W czym oprócz polskiej mentalności jest problem, że nikt nie pisze o taktykach poszczególnych klanów zachodnich ? Owszem pokazują się posty o tym jaką to super taktyką rozwali was ci lub tamci ale słowa o tym co to była za taktyka. Zmierzam do tego że może warto byłoby się zastanowić nad tym by założyć wątek lub nawet kategorię na tym forum poświęconą taktykom i skillowi graczy i klanów z którymi graliście. Zaraz odezwą się głosy - a czemu ma być lepiej tym następnym jak my przegraliśmy ? Po to, że może czas potraktowac to bardziej na zasadzie - Lej zagraniczniaka, Polska górą. Jeśli przyjąć takie założenie i ominać kłotnie międzyklanowe może coś z tego wyjść. W kazdym klanie znajdą się ludzie przeciw, ale mój post skierowany jest raczej do tych którzy nie mają problemu lokalnych .....izmów.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:35 

Komentując poboczny fragment o PL CB:
masz zupełną rację, przynajmniej jeśli chodzi o SPQR - zapisaliśmy się do polskiego laddera tylko i wyłącznie po to, zeby on był, bo innym na tym zależało. I traktujemy go baaaaardzo ulgowo, a szczególnie wyniki w nim ;) Nie widzę zbyt dużego sensu traktowac powaznie ladder w którym jest 6, moze 8 klanów... nuda. I tak pozostanie, dopóki nie będzie tak przynajmniej 15 aktywnych polskich klanów. Moje zdanie, eot.

O współpracy międzyklanowej pisałem już kilka razy, zagraniczne klany radzą sobie w tej mierze bardzo dobrze.
Szczególnie widać to, kiedy zaczyna się meczyk - wchodzą goście z innych klanów (na ogół z tego samego kraju) i zmieniają nicka na "poprawny" - udowadnianie nie ma sensu, bo zawsze ktoś może powiedzieć "że to mój brat gra w tamtym klanie i uruchomiłem przez pomyłkę jego profil". Więc skoro takie układy działają, to napewno też opowiadają sobie jak się grało z klanem polskim, potem mają już łatwiej...

DObry przykład współpracy stanowi ostatni mecz SPQR - widać, że jednak można się dogadać, tylko trzeba mieć z kim... a to działa w obydwie strony :)

Nie namawiam, nie naciskam, nie będę prosił - ale jeśli chcemy mieć jakieś wyniki i rozkręcić bardziej scenę (którą wspólnym wysiłkiem zbudowaliśmy i jest naprawdę świetna) to czas się otworzyć, czasem cos podpowiedzieć, pomóc innym klanom... czasem handshake z "mniej lubianymi" ;)

OK, trochę nabredziłem, ale jeszcze kawki nie piłem i mam zdefiony umysł ;)

Salute!

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:38 
Moderator forum

hmmmm czyli reasumując rozumiem że jesteś ZA ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 11:47 

[Night]MaX napisał(a):
hmmmm czyli reasumując rozumiem że jesteś ZA ?

reasumując - TAK

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 12:00 

Nie za bardzo rozumiem jak to ma wygladac? Ze kazdy klan po rozegranej klanowce ma pisac wrazenia na forum? Niby slusznie, moze to by byla mobilizacja nawet dla danego klanu, zeby pisac "pamietniki" i pozniej do nich wracac, ale nie widze tego, nie bedzie sie chcialo nikomu, ale moze warto sprobowac.
Bardziej prawdopodobny jest scenariusz taki, jaki jest teraz, czyli rozmowa klanow zainteresowanych "jak graja ci XXX?". My czesto wypytujemy, jak i czesto staramy sie pomoc (bo i czemu mielibysmy nie pomagac?) odkryc slabosci przeciwnika. nie sadze, zeby w tym temacie byla szansa na wprowadzenie bazy przeciwnikow z CB, choc pomysl moze i dobry. GL ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 12:04 
Moderator forum

ja mysle ze to jest dobry plan, po miesiacu na przyklad pytanie 'jak graja XXXC?' moze byc po prostu klopotliwe bo pamiec ludzka jest zawodna, mozna by stworzyc watek na forum z samym miesem czyli taktyka poszczegolnych klanow w ktorym CL i trustee opisywaliby taktyke wroga na swiezo tuz po meczu, ale zero komentarzy tam zeby nie bylo balaganu

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:12 

A ja wyslalem do do trzech polskich klanow taka propozycje:

Niech wszystkie polskie klany beda na pierwszej stronie CB i niech sie wspieraja w boju.
Chodzi o to zeby polaczyc nasze sily we wspolnej walce .Wy macie kilku zajebistych pilotow , my mamy ale czasami cos komus wypada i nie moze zagrac w meczu . Tak samo jest z czolgistami czy assalutami.
No i moj pomysl polega na polaczeniu sil : my bysmy mogli was wspierac swoimi najlepszymi zawodnikami i byscie mogli wspierac nas.
Moim zdaniem nie ma sensu "ukrywac" taktyk bo i tak kazdy mniej wiecej wie jek sie gra dana mape a wygrywa sie dzieki wykonaniu a nie zaskoczeniu przeciwnika.Mysle ze takie posuniecie wplynelo by pozytywnie na oba klany - zdobylibysmy wieksze doswiadczenie i mielibysmy wieksza sile razenia w walce z wrogiem.Chcialbym to zrobic oficjalnie , np.: wy byscie dali 2 pilotow , 2 czolgistow i 2 assaltow i my bysmy dali tak samo . Te osoby dopisalo by sie w CB i jesli zaszla by potrzeba mozna by sie do nich zglosic.Jesli pomysl by wypalil to moglibysmy wciagnac w te "porozumienie" inne klany.

Mysle ze laczac nasze sily mozemy zyskac naprawde duzo :P .

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:16 
Moderator forum

Wojt niby masza rację z jednym małym zastrzeżeniem :) - to troszke nieuczciwe (wiem że tak robią na zachodzie pisaliście o tym). A z drugiej strony skoro oni tak grają to czemu Polacy nie mogą.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:29 

[Night]MaX napisał(a):
Wojt niby masza rację z jednym małym zastrzeżeniem :) - to troszke nieuczciwe (wiem że tak robią na zachodzie pisaliście o tym). A z drugiej strony skoro oni tak grają to czemu Polacy nie mogą.

co w tym nieuczciwego? zasady CB pozwalają, aby ludek grał w ilu klanach chce, byle oficjalnie to było...

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:32 
Moderator forum

nie no lol teraz to mnie zagiąłeś - tego nie wiedziałem że to jest dozwolone w CB. W takim razie wycofuję się z tego co napisałem wcześniej. TO na co czekać !!! GOGOGOGOGOGOGOGO lac ich

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:34 

Bron mnie Panie Boze jesli chcialbym cos zrobic nieuczciwego.
Chodzi o to ze kazdy gracz moze grac w 2 czy 3 klanach na raz tak jak ja gram w 69 - raz jestem [SPQR] Wojt_PL a raz [69] Wojt_PL. Ijest to oficjalne i zgodne z przepisami.
I na tej zasadzie ma tez polegac ten pomysl.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:34 

Wojt powinieneś jednak spojrzec na negatywn strony tego rozwiązania. Jesli w CB grałoby w rzeczywistości tylko około 20 osób to jak tu mysleć o podnoszeniu umiejetności całej sceny. A to że ktos cos robi nie znaczy że musimy po nim powtarzać a przy najmniej nie te negatywne zachowania.

Co do samego pomysły wspierania się taktykami popieram Holmana żeby stworzyc topic z opisem taktyk po meczu. Tylko żeby było tam zero komentarzy a same fakty.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:38 
Moderator forum

hmm co do podnoszenia umiejętności to musisz to sprecyzować czy chodzi ci o skilla gracza czy o zgranie. Skilla i tak podnosisz sobie głównie grając free game, a zgranie ćwiczysz na treningach.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 15:47 

Czytajac i rozmawiajac o tym pomysle widze ze mnie nie rozumiecie.
Nie chodzi mi o to zeby na kazdym meczu wychodzil caly czas ten sam sklad tylko ze z innymi tagami - to bylyby bezsens totalny bo co z reszta graczy z naszych klanow - maja sie przygladac??- NIEEEEEE.

Chodzi o to ze jezeli zaistnieje sytuacja np: nasz pilot zlamal palec wskazujacy i nie moze strzelac :wink: a nie mamy pod reka kogos innego kto moglby go zastapic to prosimy o pomoc kogos z zewnatrz.
I chodzi o to zeby to bylo oficjalne , bez faknickow czytym podobnych :przekretow".
Mysle ze takie sytuacje zdazaly by sie sporadycznie bo wiadomo ze kazdy czlonek jakiegos klanu chce zagrac w meczu i bylby bardzo wqrzony gdyby jego miejsce ciagle zajmowali "mastachy" z innych klanow.

Suma-sumarum : nie mamy skladu , kogos od nas nie ma - mamy "grupe najemnikow" - moze oni nam pomoga.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2003, 16:21 
Moderator forum

Ja dawno temu deklarowałem chęć współpracy, ale sami zrozumcie - nie bedzie mi się chciało pisać raportów z każdego meczu - zapewne i tak mało kto to będzie czytał. Tak tesz się zadeklarowałem - JESTEM ORWARTY NA WSPÓŁPRACĘ - PYTAJCIE ODPOWIEM, WYTŁUMACZĘ, POMOGĘ. No właśnie - nikt jeszcze się mnie nie pytał - SPQR (z nimi mam najlepszy kontakt) starałem sie pomagać, ale IMO była to forma nieco niepoważna - ja im słałem na GG podpowiedzi, a oni zachowywali się z lekka tak jakby ich to zbytnio nie interesowało (a było o czym gadac i tłumaczyć - graliśmy kilka meczy z tymi samymi przeciwnikami tylko, że PRGK wcześniej)... Inni nawet się nie zapytali. Kamon - to ja mam interes aby dzielić się wiedzą czy ci co tej wiedzy potrzebują? Tak więc z mojego punktu widzenia temat ten jesy deko niepoważny.

A i jeszcze jeden drobiazg - ostatnio graliśmy z klanem [mouz] - oni mieli w składzie Polaka który pisał i mówił po polsku. Czyli gdyby było takie forum taktyk - zapewne wiedziałby jak wszyscy gramy. Dlatego jestem ZDECYDOWANIE PRZECIWNY ogólnodostępnemu forum o taktykach. Może być dostępne dla zamknietego kregu, ale nie ogólnodostepne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2