Teraz jest 27 lis 2024, 16:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lut 2006, 11:48 

...karty graficznej. Mam Pentium 4 2,4 giga, 1024 mb ramu, napęd DVD. Karta graficzna to Radeon 9250. Czy pójdzie mi na niej gra Battlefield 2? Jak nie to podajcie chociaż listę kart obsługujących tą grę (wszystkich).

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 12:33 

niestety, zla wiadomosc, monitor tez musisz zmienic

bo ********* ci sie w oczkach i niemozesz znalesc nawet 1 malego tematu z opisanymi kartami pod bf

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 13:00 
Moderator forum

A ty nie mogłeś doczytać że nawet karty nie podane w spisie obsługują BF2?
Pójdzie Ci, bo ktoś to ma z forum, ale cienkie detale będą. Spisu wszystkich kart nie znajdziesz. Spis kart masz też na 2 stronie w instrukcji, oczywiście jeśli masz oryginała :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 13:43 

Troll ma pirata.
Bo jak by miał oryginał to by zobaczył spis kart graf. na stronie 2.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2006, 15:23 

Vatzeque napisał(a):
Troll ma pirata.
Bo jak by miał oryginał to by zobaczył spis kart graf. na stronie 2.

Nie znalazl tam swojej karty, wiec tu sie zapytal czy moze jednak pojdzie zeby byc pewnym

Mojej karty tez nie ma w spisie GF6800LE a smigam na niej na High detalach. Więc zanim rzucisz miesem pomyśl

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 08:48 

naprawde zdaje mnie sie, ze problem radkow serii 9200 byl juz poruszany na tym forum

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 10:58 

Był, był, ale czy gra pójdzie na karcie Radeon 9250 to tego nie było. Zastanawiam się czy kupić Battlefielda 2, a gra jest droga więc nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto. Jeszcze raz zapytam czy ktoś ma komputer o podobnej konfiguracji co ja z kartą graficzną Radeon 9250? I jak mu ta gra chodzi? Często się zacina? Na jaką rozdzielczość można ustawić żeby gra się nie zacinała i ile czasu będzie trwało wczytywanie? W końcu tu chodzi o jakieś 100 zł, a dla mnie to dużo.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 11:16 

Demo BF2 ściągnij i sprawdzisz u siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 20:05 

Ściągnąłbym tylko, że to strasznie długo trwa. 5 godzin nie będę miał włączonego komputera, więc odpowiedzcie na to co napisałem trochę wyżej.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2006, 21:42 

reszta gratow w miare oki, karta do pupy ale musisz poszukac tematow lub osoby z ta grafa(czy uruchomisz, jak bedzie biegac)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 01:00 
Moderator forum

#1. Zassij demo - lepiej te kilka godzin przepekać, niż wywalić 120 zeta w błoto.
#2. [PRGK-BF2]Stanley gra na Radku 9200 AFAIK. Nie wiem, czy nie wymaga to jakiejś kombinacji, ale wiem że gra mu działa i pozwala na w miare spokojowe granie.
#3. jaki P4 2.4? Bo jeżeli NorthwoodHT to na dobrej płycie można z niego w 5 minut zrobić 3.0 (a nawet więcej). Miałem takowt więc wiem - 3.2 maksymalnie wyciagał.
#4 Giga pamieci jest spoko - wgrywało się będzie szybko i nie doczytywało nic w trakcie (no chyba, że masz bardzo zapaskudzony system). Mówię o ustawieniach średnich. Na max-y trzeba półtora giga RAM-u. Ale wtedy jeszcze trzeba cos klasy 6800GT lub lepsze...
#5. Radek 9250 to jusz zabytek. Szczególnie w duecie z P4 2.4 i giga RAM-y. Nie pora wydać te ... hmmm... 500 zeta na jakiegoś GeForce 6600GT? Skok w wydajności będzie potworny (z 2x). Nie tylko w BF2 ale we wszystkich innych grach.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 02:13 

Ad. 4 by Xena
Niestety 1 gb RAMu nawet przy niezapaskudzonym systemie nie zapewnia 'szybkiego' wczytywania, chyba ze za szybkie uznamy 5-6 minut... Ale to i tak zależy która mapa :).

A co do ogólnie Pentium 4 - ten procek mozna o kant d*** rozbić. Mam P4 3,0 HT; 1 gb RAM i Gf 6600 GT, a na wszelki wypadek gram na low detalach z maksymalną widocznością... Bo po co na początku mapy ma się ciąć? W każdym razie jeśli o mnie chodzi - przerzucam się na Athlona 64, 2gb RAM i Radeona 1900 XTX :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 03:31 
Redaktor Battlefield.pl

_XENA_ napisał(a):
#2. [PRGK-BF2]Stanley gra na Radku 9200 AFAIK. Nie wiem, czy nie wymaga to jakiejś kombinacji, ale wiem że gra mu działa i pozwala na w miare spokojowe granie.

Z tego co pamiętam R9250 ma ten sam procesor co R9000 na AGP4x więc będzie działać. Przynajmniej u mnie też działało. Bez rewelacji oczywiście, ale prawdę powiedziawszy lepiej działało mi demko BF2, niż FH…

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 05:52 
Moderator forum

Fresherty napisał(a):
Ad. 4 by Xena
Niestety 1 gb RAMu nawet przy niezapaskudzonym systemie nie zapewnia 'szybkiego' wczytywania, chyba ze za szybkie uznamy 5-6 minut... Ale to i tak zależy która mapa :).

A co do ogólnie Pentium 4 - ten procek mozna o kant d*** rozbić. Mam P4 3,0 HT; 1 gb RAM i Gf 6600 GT, a na wszelki wypadek gram na low detalach z maksymalną widocznością... Bo po co na początku mapy ma się ciąć? W każdym razie jeśli o mnie chodzi - przerzucam się na Athlona 64, 2gb RAM i Radeona 1900 XTX :)

Przez moje łapki przewineły się 3 różne P4. Kombinacja P4 2.4@3.0 (z HT), Giga DDR400 i FX5950Ultra 256MB (wychodzi sprzęt jak twój albo nawet deko gorszy) starczała na ustawiania:
Obrazek
Mapy ładowały się w minutkę-dwie.

Na podobnym sprzęcie (tylko proc P4 3.0 Prescott) z GF 6800GT mogłem miec wszystko na High w 1280, tylko Filtrowanie Tekstur na Medium (to bardzo obciąża grafę) oraz Antialiasing x2 (w duzych rozdziałkach to styka), dynamiczne światła na Low (znowy strasznie obciaża grafę) i jakość tekstur na Medium (jak miałem na High gra doczytywała w trakcie grania przez co "chrupała" co pewien czas). 50+ FPS-ów Po dołożeniu kolejnego Giga pamięci mogłem tekstury na High ustawić i nie miało to praktycznie wcale wpływu na ilośc FPS-ów.
Kupa qmpli z klanu gra ma 6600GT i w 1024 gra spokojowo z ustawieniami Medium to High. Warto tylko pamiętać, że dynamiczne światłą i filtrowanie tekstur najwięcej FPS-ów zabiera nie dając w zamian aż takiej niesamowitej jakości by było warto.

Tak więc coś masz skrewione z konfigiem jeżeli tak cienko ci chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2006, 11:32 

Dobra dzięki. Chyba się zdecyduję na kupno tej gry. Kartę i tak wkrótce wymieniam, ale pograć chcę w ferie. Będę sobie grał na średnich detalach. Jeszcze jedno pytanie nie daje mi spokoju. Co to jest geometria i do czego służy oraz czy bez karty dźwiękowej mogę grać? Jak ktoś odpowie na pytanie to niech poprosi przy okazji o zamknięcie tematu, bo resztę już wiem. Inaczej będzie, że ja offtopiki zakładam (czy jak to się tam nazywa).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2