wczoram miałem mocne lagi a na gamesnet'a nieszło się wbić więc jedyne co obadałem to dwa nowe unlocki
i mam takie wnioski:
P90 - na papierze ma nieznacznie lepszą celność od MP5 (o 0.1 w każdej pozycji), większy magazynek, ociupinę silniejszy zoom oraz nieznacznie większy RoF (1000 zamiast 900)
w grze broń sprawowała się zadziwiająco dobrze
na średnim dystansie celność dorównywała M4, AKS-74U czy SCAR-L (czyli w pojedyńczym ogniu można śmiało wysnajpić assaulta)
niewątpliwie sporą zasługę ma w tym bardzo przyjemny celownik kolimatorowy (róznice w stosunku do broni speca niewielkie ale ten chyba jest najlepszy)
z bliska brakuje mu brutalnej siły ale znów pojawia się wrażenie celności (wiecej kul z serii wchodzi w cel)
co ogólnie powoduje że postrzelony z zaskoczenia assault już się nie odwróci i nie odda 3x mocniej - tym razem jest to broń której lekceważyć się nieda
to tylko poczatkowe wrażenie (one są najwazniejsze ;P) ale po około 20 minutowym zapoznaniu z P90 stwierdzam że to rewolucja w klasie AT
L96A1 jest niemal 100% klonem M24
identyczna siła, celność, ilość ammo w magazynku
hmmm... być może szybciej się przeładowuje ale to nie karabin maszynowy więc cięzko wymianiać jako konkretną przewagę
feeling broni niejest aż tak pozytywny jak przy M24 ale ogólnie jest OK
wreszcie MEC i PLA mają odpowiednika M24
mam wrażenie że pociski z L96A1 znosi ciut do góry bo heady wchodzić zaczynają dopiero przy celowaniu w szyję albo mostek ofiary
huk strzału jest inny ale niemiałem okazji "wsłuchać się" jak daleko niesie
najpewniej jest identyczny do "stuknięcia" z M24
ot - dwie nowe zabawki
granaty ręczne latają zdumiewająco daleko (mają teraz chłopaki krzepę)
c4 spada prosto pod nogi - teraz szczytem sukcesu w bezpośrednim zastosowaniu c4 będzie jak uda się wysadzić choć jedną osobę więcej niż tylko samego siebie - bo to akurat jest gwarantowane)
rakiety AT latają zdecydowanie szybciej (ułatwia trafienie w wiszące heli i skraca czas na odstrzelenie kierującego rakieta grenadiera)
granatnik działa niemal tak samo jak wcześniej z bonusem "strzału z zarogu" w alejkę czy za płot
obecny nadmiar snajperów jest raczej chwilowy i wynika z podjarki nową bronią, ale odpływ speców i napływ supportów jest chyba permanętną zmianą