Teraz jest 5 mar 2025, 06:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 12:53 

Lailonn napisał(a):
Tak samo piechota. Wczesniej szedlem na walke nawet gdy wrogow bylo 3. Skakanie + refleks i jakos to bylo. teraz nie da rady. A ze wiekszosc freeplayowcow to glupki, ktore nie widza, ze 2m za nimi wrog przejmuje flage to gine co rusz probujac sam ja uratowac. ARGH ale sie wkurzylem :evil:

Trafna obserwacja, IMHO. Po nowym patchu gra zespołowa będzie premiowana. Mieć supporta i medyka w składzie może się zacząć opłacać. Zwłaszcza, że teraz PKM wydaje się mięc celność snajperki - o ile poprzednio ta broń wymagała skilla, teraz wymaga tylko trochę zmysłu taktyczneogo.

Co do gunnerów, to ja od bardzo dawna nie latam z obcymi. Jak nie mam gunnera na TSie, to nie latam heli - szkoda nerwów i zgadywania, czy akurat ten gunner wie o co chodzi, czy nie.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 13:34 

ognacy napisał(a):
Lailonn napisał(a):
Tak samo piechota. Wczesniej szedlem na walke nawet gdy wrogow bylo 3. Skakanie + refleks i jakos to bylo. teraz nie da rady. A ze wiekszosc freeplayowcow to glupki, ktore nie widza, ze 2m za nimi wrog przejmuje flage to gine co rusz probujac sam ja uratowac. ARGH ale sie wkurzylem :evil:

Trafna obserwacja, IMHO. Po nowym patchu gra zespołowa będzie premiowana. Mieć supporta i medyka w składzie może się zacząć opłacać. Zwłaszcza, że teraz PKM wydaje się mięc celność snajperki - o ile poprzednio ta broń wymagała skilla, teraz wymaga tylko trochę zmysłu taktyczneogo.

pozdr,
Ognacy

jakiego skilla? szczecia nic wiecej :P bo tak naprawde to nie od graacza zalezalo cyz kulatrafi czy nie :)

teraz chyba ciut za mocny :) nawet na stojaka niezle ogarnia

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 13:56 

Pograłem troche i jak dla to bez rewelacji. Największe wady patcha które od razu dało się zauważyć to że przeglądarka serwerów nadal nie działa prawidłowo oraz wzrost wymagań sprzętowych co do pamięci (dłużej i częściej się dogrywa). Wzrost FPS jest minimalny ale tylko przy statycznym renderingu czyli dokładnie tak jak opisano w relase patcha. Przy akcji na ekranie fpsy spadają tak samo jak wcześniej (czyli lipa z optymalizacji).

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:00 

drapichrust7 napisał(a):
Hynol napisał(a):
drapichrust7 napisał(a):
No dobra, ale które pliki nalkeży skasować w tym katalogu?
Wszystkie, czy tylko wybrane?

Wszystkie podkatalogi z katalogu cache.

U mnie w katalogu ...\mods są trzy podktalogi : bf2, prmm2, xpack.
Każdy z nich ma swój katalog cache a w nich podkatalogi z shader'ami. Powstaje pytanie, który z tych trzech katalogów mam wyczyścić.

Moje dokumenty -> Battlefield 2 -> mods -> bf2 -> cache -> wywalasz wszystkie katalogi...

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:02 

Patch całkiem spoko to będzie raj dla czolgów 8)
Kark 32
K/D 24/1 i 25/3 8)
zrobiłem screeny ale gdzieś zniknęły bo nie ma ich w docelowym kalalogu :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:06 

Mi tam przegladarka po raz pierwszy w BF2 dziala ;D

Ognacy a powiedz mi jak chcesz sprawic by freeplayowcy zaczeli grac teamowo? O ile z polakami sie mozna dogadac o tyle na zagranicznych serwerach po prostu szlag mnie trafia.

Czolg - wszyscy hodu i ja zostaje sam = gine
Heli - stoja 3 jeepki,wszyscy hodu i ja zostaje probujac go zniszczyc = gine
Piechota - biegne z paroma ludkami. Po chwili okazuje sie, ze jestem sam bo reszta sie pochowala = gine

No i jak sie tu nie wkurzyc :?: :!: :evil:

ps. (post wyzej) sporo osob wie jak slabo radze sobie w puszkach. Mimo to mashtuur 32(sporo miejsc do ukrycia piechoty) 32:1 :lol: Ciekawe kiedy ludzie skapna sie, ze teraz lepiej olac heli i zabrac czolg jesli juz sie tak lubi fragowac ;]

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:37 

To wpisz sobie z przeglądarce aby wyświetliła np. serwery z conajmniej 20 graczami. U mnie nie znajduje żadnych serwerów. To samo jeśli chce wyszukać serwery z konkretną mapą wpisując np. wake. A szybkie wciśnięcie "odświerz liste" kilka razy pod rząd powoduje niekiedy zamknięcie się gry :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:39 

Mi tam sie podoba dzwiek wystrzalu z nowej snajpy. :wink:
Co do P90 to nie mam wiekszych zastrzezen chociaz mogla by zadawac wieksze obrazenia ale za to 50 szt. olowiu w magazynku daje jako taka przewage w starciu na krotki dystans no i celownik ma taki jak komandos w podstawce.
Heli jeszcze nie latalem wiec sie nie wypowiem w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:41 

Lailonn napisał(a):
Ognacy a powiedz mi jak chcesz sprawic by freeplayowcy zaczeli grac teamowo? O ile z polakami sie mozna dogadac o tyle na zagranicznych serwerach po prostu szlag mnie trafia.

To czemu nie grasz z kolegami z klanu? Ja gram przede wszystkim z ekipą z 4fun'owego składu BF2^WP. Mamy TSa, forum, jakieś amatorskie taktyki na każdą mapę i na freeplayu da się grać b. przyjemnie. Jak chcesz kiedyś wpaść na ts'a i pograć razem to daj znać.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:48 

Jak dla mnie patch jest spoko. Wreszcie snajperka ma taka siłe jaka powinna miec. Mnie nie przeszkadza rozwiazanie z granatnikami gdyz rzadko nimi grywam. Medic rządzi :wink:
Całkowitym bezsensem jest dla mnie mozliwosc zestrzelenia UAV z karabinka :?

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:55 

no czo granatnik zosatl usmiercony a szkoda bo w ten sposob wydaje mi sie iz klasa assaulta zostala usmiercona jedynie G3 ratuje jakos sytuacje, ale tez nie do konca bo ma niestety tyko 20 nabojkow :( , teraz trza sie przerzuci na granty reczne bo coz na nowo odkrywam ich magie przez te dalekie rzurty :), notamiast co mnie martwi najbardziej to wake island, gralem juz na kilu serwach na tej mapie i grajc amerykanska druzyna za cholere nie moglismy sie dorwac do tej wyspy przez wzmocninie AA i to ze czolgi teraz jedynm pierdyknieciem sciagaja heli ,to to uwazam za porazke no, coz a taka fajna mapaka byla :(

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:58 

wczoram miałem mocne lagi a na gamesnet'a nieszło się wbić więc jedyne co obadałem to dwa nowe unlocki
i mam takie wnioski:

P90 - na papierze ma nieznacznie lepszą celność od MP5 (o 0.1 w każdej pozycji), większy magazynek, ociupinę silniejszy zoom oraz nieznacznie większy RoF (1000 zamiast 900)

w grze broń sprawowała się zadziwiająco dobrze
na średnim dystansie celność dorównywała M4, AKS-74U czy SCAR-L (czyli w pojedyńczym ogniu można śmiało wysnajpić assaulta)
niewątpliwie sporą zasługę ma w tym bardzo przyjemny celownik kolimatorowy (róznice w stosunku do broni speca niewielkie ale ten chyba jest najlepszy)
z bliska brakuje mu brutalnej siły ale znów pojawia się wrażenie celności (wiecej kul z serii wchodzi w cel)
co ogólnie powoduje że postrzelony z zaskoczenia assault już się nie odwróci i nie odda 3x mocniej - tym razem jest to broń której lekceważyć się nieda

to tylko poczatkowe wrażenie (one są najwazniejsze ;P) ale po około 20 minutowym zapoznaniu z P90 stwierdzam że to rewolucja w klasie AT :P

L96A1 jest niemal 100% klonem M24
identyczna siła, celność, ilość ammo w magazynku
hmmm... być może szybciej się przeładowuje ale to nie karabin maszynowy więc cięzko wymianiać jako konkretną przewagę

feeling broni niejest aż tak pozytywny jak przy M24 ale ogólnie jest OK
wreszcie MEC i PLA mają odpowiednika M24

mam wrażenie że pociski z L96A1 znosi ciut do góry bo heady wchodzić zaczynają dopiero przy celowaniu w szyję albo mostek ofiary

huk strzału jest inny ale niemiałem okazji "wsłuchać się" jak daleko niesie
najpewniej jest identyczny do "stuknięcia" z M24

ot - dwie nowe zabawki 8)

granaty ręczne latają zdumiewająco daleko (mają teraz chłopaki krzepę)
c4 spada prosto pod nogi - teraz szczytem sukcesu w bezpośrednim zastosowaniu c4 będzie jak uda się wysadzić choć jedną osobę więcej niż tylko samego siebie - bo to akurat jest gwarantowane)
rakiety AT latają zdecydowanie szybciej (ułatwia trafienie w wiszące heli i skraca czas na odstrzelenie kierującego rakieta grenadiera)
granatnik działa niemal tak samo jak wcześniej z bonusem "strzału z zarogu" w alejkę czy za płot

obecny nadmiar snajperów jest raczej chwilowy i wynika z podjarki nową bronią, ale odpływ speców i napływ supportów jest chyba permanętną zmianą

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 15:29 
Moderator forum

Najbardziej udupili samoloty. Z granatnikami da się żyć... jakoś :) Z samolotami to podziekuje. W dogfightach teraz wygra ten kto kogo pierwszy zauważy i niech nawet nie wlacza dopalacza :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 15:39 

ognacy napisał(a):
Ja gram przede wszystkim z ekipą z 4fun'owego składu BF2^WP

Tak trzymać Ognacy :twisted: Dzisiaj chyba pogramy w większości. :wink:
No i sprawdze wasze uwagi i pochwały :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 15:45 

A mnie sie widzi że wreszcie gra zwolni, mowie o meczach, nie bedzie latania na pałe środkiem ulicy i poczucia pewnosci że i tak mnie nikt nie trafi, zacznie sie kampienie i myślenie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 661 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2