Teraz jest 4 mar 2025, 17:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lut 2006, 15:25 
Moderator forum

Doszły mnie wieści jakoby następcą BF 2 miał być BF 2142 - jak sama nazwa wskazuje, rozgrywający się w przyszłości. I z tego miejsca (po pozdrowieniu babci, dziadka itp itd :P) chciałbym poznać wasze opinie, czy jest to Waszym zdaniem krok w dobrym kierunku ze strony EA.

Otóż ja osobiście uważam, że nie - zaczynając grać w BF 1942 niekoniecznie tego spodziewałem się jako kontynuacji. I szczerze mówiąc troszeczkę dziwię się EA, iż porzuca tak miodny temat jak WW2 na korzyść futurystycznych strzelanek.

Rozpatrywać tę kwestię można jeszcze w nieco inny sposób. W czasach BF 1942 kilka modów osiągnęło znaczący sukces. Były to zapewne Desert Combat, Eve of Destruction (nieco mniejszy) i znowu wielki Forgotten Hope. Eve of Destruction (najmniej popularny z wielkiej trójki) mamy w postaci BF: Vietnam. Sprzedaż Vietnama (i popularność) jaka była, każdy wie. Desert Combat mamy w nowej odsłonie jako BF2. Jednakże mody futurystyczne (patrz Galaxy Conquest bodajże) nigdy jakoś nie cieszyły się w świecie BF znaczącym powodzeniem.

I stąd pytanie. Czy nie lepiej było powrócić do korzeni i wydać nowego shootera WW2 (bazując tym razem na sukcesie FH), wykorzystującego nowoczesne komputery i dużą ilość pamięci, zamiast ciągnąć gdzieś w przyszłość ? Dlaczego Call of Duty 2 (którego nie lubię) było nie było jeden z najpoważniejszych rywali BF w temacie strzelanek sieciowych kontynuuje to, co zaczęto w pierwszej części, a BF nie może ?

Czy EA nie zastanowiło się, jak wielu ludzi posiadających BF2 oczekuje na FH2 ? Jak dużo można zmienić w temacie drugiej wojny,

Nie wiem jak wy ale ja chyba BF 2142 nie kupię. No chyba że wyjdzie FH3. Wyjdzie, a nie będzie zapowiadane.

I druga sprawa:

BF 2 nie oferował takiego rozmachu, jak BF1942. Nawet mapy 64 osobowe są żałośnie ubogie w sprzęt. Gdzie pancerne zwarcie dziesiątków pojazdów na Aberdeen... Gdzie rój samolotów z Coral Sea...

Czy BF 2142 będzie jeszcze uboższy ?

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 23 lut 2006, 01:02 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 15:37 

ja bym niemiał nic przeciwko futurystycznym klimatom o ile będą odpowiednio sensowne
a czy będą to dowiemy się dopiero po przemierze więc niema się specjalnie o co spierać jeszcze

co do rozmachu bf2
wprawdzie niegrałem w poprzednie części serii to jednak ogladając filmiki i czytając wypowiedzi veteranów mam podobne odczucie
całkiem mozliwe że chcieli aby BF2 wygladał podobnie (jak już wiemy chcieli sporó róznych rzeczy) ale podejrzewam że zabiła to kiepska wydajnośc i optymalizacja silnika - nawet w takiej postaci jak teraz bf2 jest kłopotem dla wielu osób...

być może to brzydkie porównanie ale nic subtelniejszego nieprzychodzi mi teraz do głowy ---> "z gówna bicza nie ukrecisz"

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 15:39 

Też uważam, że pomysł z umieszczeniem BF`a w przyszłości nie jest zbyt dobry. Nie wyobrażam sobie walki na lasery, działa plazmowe, korzystanie z teleportów, itp. błeee... :evil:

Twórcy mogliby wydać BF`a w realiach I wojny św., to by było coś.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 15:44 

Jeśli upodobnią BF do UT, stanowczo mówimy Nie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 15:58 

Kto powiedzial ze tam beda plazmy, teleporty? ;o
Przeciez to nie jest taki odlegly rok. Pewnie jakies roboty itp. Jak by to fajnie zrobili, to czemu nie, ale jezeli to bedzie taka lipna sieka w przyszlosci no to wiadomo.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:03 

Kolec napisał(a):
ja bym niemiał nic przeciwko futurystycznym klimatom o ile będą odpowiednio sensowne
a czy będą to dowiemy się dopiero po przemierze więc niema się specjalnie o co spierać jeszcze

co do rozmachu bf2
wprawdzie niegrałem w poprzednie części serii to jednak ogladając filmiki i czytając wypowiedzi veteranów mam podobne odczucie
całkiem mozliwe że chcieli aby BF2 wygladał podobnie (jak już wiemy chcieli sporó róznych rzeczy) ale podejrzewam że zabiła to kiepska wydajnośc i optymalizacja silnika - nawet w takiej postaci jak teraz bf2 jest kłopotem dla wielu osób...

być może to brzydkie porównanie ale nic subtelniejszego nieprzychodzi mi teraz do głowy ---> "z gówna bicza nie ukrecisz"

Pancerne zwarcia pojazdów,roje samolotów.Chyba komuś się podstawka 1942 pomyliła z jakimś modem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:26 

A idź Pan w chooy.
Jak chcem roboty, to sobie kupię
http://www.armchairempire.com/Reviews/P ... naries.htm

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:27 

Im bardziej nowoczesne uzbrojenie, tym mniejszy nacisk na taktykę walki piechoty i współdziałanie tejże z cięższymi jednostkami. Dlatego mnie BF2142 na pewno nie przyciągnie.

Czekam raczej na Armed Assault, w każdym razie. Na sieczkę w stylu Unreal Tournament, z jakimiś debilnymi robocikami, się nie piszę na pewno. Jak tu się utożsamiać z "żołnierzem", który wyglądem przypomina zawartość wózka złomiarza?

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:32 
Moderator forum

pitermaster napisał(a):
Pancerne zwarcia pojazdów,roje samolotów.Chyba komuś się podstawka 1942 pomyliła z jakimś modem.

Grałeś ty w ogóle w 1942 ?

Na Aberdeen było - o ile dobrze pamiętam - 24 pojazdy pancerne typu Panzer IV, Tiger, Wespe, M10, Sherman i Priest.

Na Coral Sea z dwóch lotniskowców startowały po 2 samoloty co 30 sekund. Bez limitu. Czyli na serwerze 64 os., przy założeniu niestrzelania do siebie, w powietrzu mogły znaleźć się 64 samoloty 4 typów. Oczywiście mówimy o podstawce, nie o modzie.
I nie były to wyjątki z reguły. Na takiej Gazali również było ponad 10 samolotów i 12 pojazdów pancernych. Że nie wspomnę o marynarce wojennej i 10 okrętach wojennych róznych klas, poruszających się na Midway - co stanowi jaskrawy kontrat z jednym nieruchomym i niezatapialnym lotniskowcem na Dalianie czy Gulfie.

A co do moda - faktycznie FH oferował jeszcze więcej :lol:

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:37 

http://www.youtube.com/watch?v=hoYYUp_PXCY :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:45 

Osobiscie martwi mnie kilka rzeczy. fakt, ze Ea juz pracuje ostro nad BF2142 moze oznaczac, ze nie doczekamy sie dopracowania BF2.

Wiele osob powtarza i to na forum EA, ze odejda z BFa z powodu bugow na rzecz nadchdozacego Quake Wars. O dziwo BF2142 ma szanse byc podobny do tego co zaoferuje QW ...

Sam jestem wielkim fanem WWII(dziwnie to brzmi ale nvm :P) i czekam na FH2 :mrgreen: (nie tyle co by rzucic BF2 ale po prostu pograc)

czytalem jakis wywiad EA(juz po wyjsciu BF2) gdzie to fascynowali sie wlasnie jakims kosmicznym modem do BF1942 choc sam o nim nigdy nie slyszalem. Czyzby wiec byl to wstep do prac nad 2142 ? A moze tamta ekipa jak czesc chlopakow z DC wsiaknie w EA ? Will see

Co do wielkosci BF1942 to fakt bylo tam wszystkiego duzo wiecej. Tylko jakos nie moge sobie wyobrazic mapy z 10-20 samolotami w BF2. Gdy sa 4 w powietrzu to juz "tlok" Te mapy nawet 64 sa stanowczo za male ale jak widac engine ten sie do niczego wiecej nie nadaje ;/ czytajac fora modderskie wiem, ze ich tworcy maja rozne problemy z enginem wiec na dorba sprawe nie wiaodmo co i jak uda sie wycisnac tworcom FH2 z tego "cacka"

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 16:49 

Cytuj:
Czy EA nie zastanowiło się, jak wielu ludzi posiadających BF2 oczekuje na FH2 ?

grubasy w bialych kolniezykach wiedza jedno, realizm, nawet w tak okrojonej postaci jak we fh, nie sprzedaje sie tak dobrze jak zwykla arkadowaka z serii bf.
Cytuj:
Czy BF 2142 będzie jeszcze uboższy ?

to chyba wcale nie zalezy od ea, jak chyba w ogole pomysl na ta gre :P
wszystkiemu jest winna firma spash damage ze swoim enemy territory:quake wars. po prostu ze strachu o ustrate pozycji w grach mp, ea musialo czyms odpowiedziec i wymysilli taki knot :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 17:00 

zgadzam się z EST-em,BF2 jest marne w porównaniu do BF1942 jeśli chodzi o rozmach map,pojazdów etc..FH ma o wiele lepsze textury niż BF2,chyba lepiej by wyszli jakby całkowiecie przebudowali bazując na pomyśle BF1942 na nowy silnik,pojazdy,mapki..teraz jakieś czerstwe dodatki wypuszczają do BF2 i patche do patchy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 17:01 

"http://www.youtube.com/watch?v=hoYYUp_PXCY"

Hahaha, dobre. Jak ktos sie tym jara to coz :lol:

To w ogole na gre nie wyglada, predej na jakas animowana bajke.
Jak wyjdzie to pogadamy, taki filmik to moze byle kto zrobic u wrzucic gdzies, jest to fake pewnie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 20:05 

BF w klimatach futurystycznych z pewnoscia nie zacheci mnie do zakupu jako ze te klimaty juz sa w innych grach. Lepszy bylby powrot do WWII.. albo czegos innego z przeszlosci i terazniejszosci..
BF2142 nie ma szans o ile nie zapropunuje graczom czegos wyjatkowego czego nie maja inne shootery w klimatach science fiction.
A juz napewno na zakup BF2142 przez graczy obecnego BF2 EA nie ma co liczyc jesli nie doprowadza tej gry do ladu :?

Ostatnio edytowano 22 lut 2006, 20:38 przez Mordoklej, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2