Teraz jest 4 mar 2025, 16:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lut 2006, 12:10 
Moderator forum

Jest to text Ethana z forum Bfcentral.

Cytuj:
Witam serdecznie,

Wczoraj wieczorem na TS'ie FSPQR odbyło się spotkanie graczy z polskiej sceny. Pojawiło się na tym spotkaniu wiele pytań i kwestii które chcemy, aby zostały wyjaśnione przez [EA] Grzegorza. Dzisiaj o 10 dzwoniłem do Grzegorza informując go o poniższych kwestiach. Grzegorz postara się na nie odpowiadać w miarę możliwośći.

1. Interesuje nas (scenę) sposób przekazania nagród pieniężnych. Czy klany muszą posiadać osobowość prawną, aby móc odebrać nagrody pieniężne. Jakie kryteria będą decydować o przyznaniu kwot kwartalnych dla zwycięzkiego zespołu?

2. Wczoraj pojawiło się także pytanie odnośnie charakteru imprezy BFCON06, zakwaterowania oraz sposobu dojazdu do Niemiec.

BFCON 2006 jest imprezą o charakterze bring your own computer i zwycięzki klan będzie musiał zabrać ze sobą monitory oraz komputery.

Wyczerpującą odpowiedź w tej kwestii przedstawi wam Grzegorz.

3. W regulamnie BFCON06 widnieje zapis, że wstęp na imprezę jest możliwy od 18 lat. Czy to oznacza, że gracze nie spełniający tego wymogu nie będą mieć możliwości wstępu na imprezę? Zaznaczam, że na polskiej scenie battlefielda jest wiele klanów w których szeregach grają gracze którzy nie spełniają tego warunku.

Poinformowałem Grzegorza o powstaniu tego wątku na forum i pozostaje nam czekać na jego odpowiedź.
Bardzo proszę o nie rozpoczynanie kolejnej dyskusji przed wypowiedzią Grzegorza, a jedynie o zamieszczanie pytań jeżeli takowe się jeszcze pojawią.

Tomasz "Ethan" Lukas
Admin Polish Championships 2006

Pozwoliłem sobie skopiować Twojego posta, tu na forum.

Ostatnio edytowano 22 lut 2006, 15:01 przez Wojtas, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 13:16 
Moderator forum

Odpowiedz Grzegorza EA

Cytuj:
Witajcie,

Odpowiadam na zadane pytania - wiem już więcej, więc i Was obdarzę wiedzą No to zaczynamy:

Ad1) Chcemy przekazać pieniądze przez nasza agencję eventową. Zakładam, że agencja podpisze umowę z klanem, która będzie podstawą prawną do wypłacenia nagrody np. kapitanowi. Potem kapitan musi podzielić się z drużyną. Jaka to będzie umowa? - nie wiem jeszcze.

Jednocześnie, wiem że chcecie przygotować postulat o zmianie przydzielenia nagród. Powiem tak - nasłuchałem się, naczytałem się wszystkich Waszych opinii i...podjąłem decyzję JUŻ DZISIAJ - przed weekendem.

Zgadzam się na taki podział nagród - jaki Wy wszyscy wspólnie zaproponujecie. Istnieje jednak jeden warunek! Na nowy podział musi zgodzić się Ethan jako kapitan WILD_A.

I nie piszę tego dlatego, że niektórzy podejrzewają o "układ WILDY z EA" ale dlatego, że padło zbyt wiele obraźliwych słów pod adresem WILDY oraz pod adresem Ethana. Mówię wyraźnie - nie podoba mi się to, nie pochwalam takiego zachowania. Niektórych z Was poniosły emocje, a pieniądze były tego powodem. Przykre to ale prawdziwe. Wielu z Was zapomniało, że taka WILD_A - tak samo jak każdy inny klan zaczynał "od zera". Niech to będzie nauczką na przyszłość, że warto się starać!

Moja propozycja jest następująca:

I miejsce - 10 000 PLN (4 raty po 2500 PLN) + 10 kart X-Fi+ słuchawki
II miejsce - 5 000 PLN (płatność w ratach po 2 500 PLN/2 kwartały) + 10 kart X-Fi
III miejsce - 2500 PLN (płatność po zakończeniu meczu) + słuchawki

Ad2) BFCON06 28-30.04.2006, Niemcy

a) Zakwaterowanie - wojskowe łóżka na terenie hangaru - mogą być typowe lekko "spartańskie" warunki
b) Prawdopodobnie będą posiłki na miejscu - do potwierdzenia
c) Dojazd - EA Polska zapewni 1 bądź 2 autokary - pojadą też polskie media. Wyjazd będzie zapewne z Warszawy. Szczegóły w drodze.
d) Trzeba zabrać swój komputer. Ja postaram się załatwić aby monitory LCD zapewniła nam jakaś firma - do potwierdzenia

Ad 3) Niestety, gracze poniżej 18 lat nie będą mieli prawa wstępu...Sorry chłopaki ale tam rządzi restrykcyjne niemieckie prawo - tego nie przeskoczymy.

Ad 4) AGENDA BFCON06
On the agenda:
- BF2 tournaments and prizes
In Detail:
- BF2 8on8
- BF1942 8on8
- BFVietnam Race
- Operation Peace Keeper Mod 4on4 / 8on8
- C&C Generals / Battle 4 ME 2
- NFSMW 1on1
- Laser Tanks Duell
- Lego Ice-Hockey Duell
- Carrera Racing Tournament.
- 2 official MOD-releases (BF1918 and Operation Peacekeeper) and the presentation of those
- VIP guests from DICE and Q&A
- TOP-SECRET Area
- BF on Xbox360 – Area
- Partying and chill-out zone

We’ll have a video afterwards which we can spread over the whole BF community

I NA KONIEC - Niespodzianka

NA BFCON06 jadą wszystkie 3 klany - 30 osób, ale pamiętajcie, że wszyscy muszą mieć ukonczone 18 lat(!). Każdy z kapitanów zwycięskiego klanu jest zobowiązany do dopilnowania tego "szczegółu". Pamiętajcie o dowodach tożsamości.

Mam nadzieję, że humory znacznie się poprawiły.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 13:57 

Witam,

Wiele się działo na naszej scenie wciągu ostatniego tygodnia. Scena, która wydawała się dość zaspała pokazała swój charakter i potrafiła się skoncentrować na wywalczeniu lepszych warunków dla zespołów, które zajmą pierwsze trzy miejsca w Polish Championships 2006.

Żałuje tylko, że wielu z was na forach dopuściło się do chamstwa, oszczerstw wobec mojej osoby oraz mojego zespołu. Wielu z Was było gotów zrównać kolegów z innego zespołu z błotem, a podobno gramy i reprezentujemy tą samą scenę.

Dziękuje tym, którzy podjęli wyzwanie i postanowili walczyć o sprawiedliwy podział nagród. Ze swojej strony dodam tyle, że od momentu ukazania się „press releasa” starałem się, aby ten podział był taki jaki teraz zaprezentował Grzegorz. Wielokrotnie rozmawiałem z Grzegorzem i starałem mu się w sposób obiektywny przedstawić naszą scenę i realia jakie tutaj panują.

Chciałbym podziękować EA Polska oraz Grzegorzowi, że dostrzegli nasze postulaty i postanowili zmienić podział nagród, który zwiększy rywalizację w turnieju Polish Championships 2006.

Jako admin PC 2006 jestem zadowolony, że udało się ustalić kwestię nagród oraz wyjaśnić część pytań związanych z wyjazdem do Niemiec oraz sposobu wręczenia nagród pieniężnych.
Jako główny administrator turnieju mogę teraz koncentrować się na prowadzeniu PC 2006 i stworzenia z niego imprezy, którą długo będziecie pamiętać.

Z pewnością przy organizacji kolejnych imprez on-line na polskiej scenie battlefield'a będziemy wiedzieć jakich błędów się wystrzegać.

Cytuj:
Zgadzam się na taki podział nagród - jaki Wy wszyscy wspólnie zaproponujecie. Istnieje jednak jeden warunek! Na nowy podział musi zgodzić się Ethan jako kapitan WILD_A.

Zgadzam się na taki podział nagród jaki zaprezentował Grzegorz.

Życzę wszystkim zespołom udanej zabawy w turnieju PC 2006 i niech ten turniej wyłoni najlepszych na polskiej scenie battlefield'a. Nie zapominajcie, że nadal jesteście kolegami i liczy się głównie dobra zabawa i rywalizacja, niech nagrody nie przysłonią wam tych wartości.

Pozdrawiam
Tomasz "Ethan" Lukas
Administrator Polish Championships 2006

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 14:45 
Moderator forum

Ze wzgledu na niebezpieczenstwo tzw. "spamu trolli" (nie dotyczy spam.clan :) ) topic jest wysoce kontrolowany.
Dziekujemy za wyjasnienia!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 15:26 

Mysle, ze to przelomowy moment dla tej sceny. Napewno nie tylko dzien dzisiejszy, ale pare ostatnich dni pozwolilo na wyjasnienie skomplikowanych problemow, ktore tu istnialy. Jestem prawie pewien, ze ludzie, ktorzy uczestniczyli w dyskusji na TS'ie maja odpowiedzi na wszystkie swoje watpliwosci, w kwestiach roznych.

Propozycja Pana Grzegorza, jest bez watpienia perfekcyjnie sprawiedliwa i zgodna ze wszystkimi standardami swiatowymi. Wrozy to bardzo intensywny dalszy ciag turnieju! Jest conajmniej kilka klanow bedacych w stanie walczyc o podium.

Odnoszac sie do konfliktow w trakcie dyskusji o sprawie, chce powiedziec, ze zalezalo mi na rzeczowej dyskusji, dlatego poprosilem o wypowiedzi jedynie reprezentantow klanow. Nie udalo sie, niestety pojawili sie ludzie nie zwiazani, lub malo zwiazani z tematem i to oni glownie napedzali wrogie nastroje. Ludzie konkretni trzymali sie sedna, pomimo ze dyskusja czesto byla ostra.

Osobiscie zycze nam wszystkim na scenie BF2, zebysmy zawsze stanowili jednosc, jak w ciagu ostatnich dni oraz, zeby kazdy nastepny turniej byl skonstruowany na podobnych zasadach.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 17:19 

az chce sie grac :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 17:31 
Moderator forum

UzA napisał(a):
az chce sie grac :)

Bardzo dobre podsumowanie całej sytuacji. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2006, 20:20 
Oldboy Battlefield.pl

Szkoda tylko, że dowiadujemy się o tym poprzez post osoby postronnej, jaką z pewnością jest Wojtas :)

Poza tym chciałbym dodać, że takiego czegoś mogło nie być, ale wystarczyło wcześniej pomyśleć, bo jak widać teraz wszyscy (?) są zadowoleni. Nauczka na przyszłość panie Grzegorzu :)

Spotkanie na TSie FSPQR odbywało się w "dziwnej" atmosferze i kilka klanów pomimo wcześniejszych zapowiedzi o zrobieniu rzeczy A, w czasie spotkania decydowały o zrobieniu rzeczy B, a później C. Mimo tego, wszystko wyszło tak, jak chcieliśmy, więc gramy dalej ten puchar.

Pozdro dla kumatych i tych mniej kumatych :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2006, 01:29 

Nasuwa się tylko pytanie , czy nie można było tak od razu :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2006, 13:00 

http://esports.pl/?id=post&post_id=1879341168

to jest przyklad rozdzielenia nagord w profesjonalnych turniejach, tak na przyszlosc zeby uniknac nieporozumien. Jesli to jest dla was nie wystrajace poszukajcie podzialu na CPLu. jest podobny

--------------------------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 16:10 

Ethan napisał(a):
Wielu z Was było gotów zrównać kolegów z innego zespołu z błotem, a podobno gramy i reprezentujemy tą samą scenę.
Tomasz "Ethan" Lukas
Administrator Polish Championships 2006

:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 18:25 

to może ktoś odpowie czemu reprezentacja polski wycofała się z Nation Cup :twisted:

Strefa czasowa: UTC + 2