Zuaw_Smierci napisał(a):
Neo mi sie z 2 razy w zyciu rozlaczylo (a mam juz 1.5 roku te neo

)
Wiec jezeli cos wam sie rozlacza to prosze nie obwiniac neostrady, jest to na,ljepsza oferta w polsce (jakosc, cena) i ludzie co wy tak z tym neo ze one takie zle ;s <------ to tak na przyszlosc, juz odpowoadam na losty (ktore pojawia sie zaraz;]) ludzi ktorzy jada po neo.
Zuaw_Smierci napisał(a):
Wiesz, ceny tepsy nie sa wcale takie duze (mam tu na mysli NORMALNY internet, a nie jakies lany gdzie net zamula tak ze hohoho bo 10 osob na sieci siedzi), place te okolo 70 zl za 256 kb's i mam bardzo dobry net, nie ma z nim problemow itp. Totalny komfort. Wg ciebie to duzo za internet? Wiem, ze dla jednego moze byc 70 zl malo a dla innego duzo, ale wg mnie 70 zl za INTERNET to nie taki kosmos. No ale jezeli mowisz o laczach 6 mb i cenach 160/200 zl no to stary... takie lacze to juz do sciagania raczej, i jezeli sciagniesz okolo. 10 gier i 20 filmow to i tak duuuuuzo zyskasz. Zreszta, o milion sie zaloze ze kazdy z nas ma cos pirackiego na dysku Rolling Eyes o tym to juz nie pomyslimy, ze kradniemy pieniadze innym, ale ze ceny za wysokie to tak
Stary, staram się być zawsze miły, więc napiszę Ci tylko: bredzisz.
A więc po pierwsze:
Prezentujesz myślenie na poziomie 12-sto latka. "JA coś mam i U MNIE to super działa, to znaczy, że jest super i WSZYSTKIM musi świetnie działać."
To tak jakby posiadacz Trabanta stwierdził: "Nie wiem na co ci ludzie narzekają. Ja mam Trabanta już kilka lat i nigdy mi się nie zepsuł. A to oznacza, że z użytkownikami jest coś "nie tak", ponieważ Trabant to super samochód".
Neo, posiadam ponad 3 lata. W tej chwili mam neo 6Mb/s, wcześniej miałem 512Mb/s, a jeszcze wcześniej 128Mb/s. I gdybym chciał opisać wszystkie moje problemy techniczne, perypetia i przejścia z obsługą techniczną i infolinią, to byłoby to wypracowanie na miarę pracy magisterskiej. Mam również, kilku znajomych którzy mieli podobne przejścia z telekomuną. Ale nie znam nikogo, naprawdę, ani jednej osoby która by z TP, problemów nie miała. Ale to widocznie z nami jest coś nie tak...
Jedyne co Ci powiem, to ciesz się swoim szczęściem. Jesteś jednym z tych nielicznych.
Po drugie:
Naprawdę uważasz, że 70 PLN za zakichane 256-cio kilobitowe łącze to mało ?????? Tu już mnie całkiem zabiłeś. Toż to już Indianie za pomocą dymu i ogniska przesyłają szybciej dane...
Łącze o takiej przepustowości nie powinno kosztować więcej jak 40 PLN, gdyż w takich granicach kształtują się ceny lokalnych dostawców radiowego i kablowego dostępu, który w wielu przypadkach ma podobną jakość jak neo. I im się to opłaca, a wielkiej firmie z olbrzymim kapitałem, nie. Czyż to nie ciekawe ?
I jeszcze takie małe porównanie. Za 256Kb/s płacisz 70PLN, ja za 6Mb/s, czyli ok. DWADZIEŚCIA PIĘĆ razy szybciej płacę 210PLN (3x więcej).
Nie dostrzegasz, że coś tu jest nie tak ?
BTW, czy nie wolałbyś płacić 40 PLN ? Gwarantuje Ci, że gdyby TPSA miała prawdziwą konkurencję, już dawno nie płaciłbyś więcej.
I wreszcie po trzecie:
Nie zakładaj się jeżeli nie masz środków na pokrycie przegranego zakładu.