Teraz jest 29 kwi 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2006, 12:54 

Mam od jakiegos czasu dziwne akcje na EA polska Aster i GameNet
polegaja ona na tym, ze wale do goscia z 5 metrow np. w plery a kule jakby w ogole nie wylatywaly mi z guna, czesto strzelam 100% kille i nic sie z gosciem nie dzieje a on mi sie odwraca i 2 strzalami zdejmuje.
A czasami szczegolnei na Asterze mam odwrotnie, ze 2 kuleczki i goscie padaja a oni do mnie z bliska z automata i we mnie w ogole nie trafiaja,
generalnie duzo czesciej jest tak, ze to moje kule sa jakby niewidoczne
wale i zero efektow i wtedy mnie cholernie latwo polozyc... a wkurza to jak cholera. Wczesniej tego nei mailem, tam gdzie przycelowalem leciala kuleczka, ostanio nagminnie jak mi sie to wlaczy to nie widze sensu gry
nie jest to kwestia celowania, itd bo sa to np. przypadki ze typ lezy plecami do mnie odwrocony ja podchodze wale na lezaka zeby penalty zadnych nie bylo co do strzlania i wale i nic, ostanio 60 kul do typa z PKM
z 10 metrow wywalilem (strzelalem na lezaco i walilem krotkimi seriami !!!)a on nic w koncu mnie wypatrzyl i sciagnal z pistoletu ehehehe
Mam Neostrade 2 MB lacze, za ktore bule 160 zeta kuzwa no
pingi mam zawsze spoksik w okolicy 17, co prawda skacze i czasto jest niestabilny tzn. 17-47-63 potem nagle na 12....
Adwery i antiviry sprawdzone, komp swiezo po formacie
wszelki p2p i progamy ktore mogly by mi cos walic powylaczane
Jest na to jakis sposob?? , help please
Dodam ze na niemickich serwach nei mam takich problemow
zgadza sie wszystko i jak zmieniam z polskich na niemickie to w szoku jest jak latwo goscia scignac ( nie choidz o skill`a) po prostu kule w nich wchodza a na polskich nic, co mam robic walic do neostrady ze mam pocket lossy czy jak?
dzieki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 13:00 

Ja mam 6Mb/s i też ostatnio miałem takie problemy, ale same ustąpiły.
Wedłóg mnie powinienneś do tepsy z tym się zwrócić i swoje odczekać :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 13:36 

Juz to widze, jak dzwonie do Neozdrady
i mowie ze w Bf2 mam packet loosy
na bank mi ktos tam pomoze...... :lol:
Przeciez oni nic nie beda kumac
i powiedza mi tylko ze wszystko jest OK!
heheheeh
pozostaje mi poczekac moze ustapi
moze z nozem bede chodzil i przed tym
jak do typa podejde to paciorek maryska amen
i ide a moze tym razem zadziala :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 13:36 

I tak masz luzik.. ja mam od tygodnia neo512... i pingi : 20-30-20-30-500-20-30-20-WARNING-20-30 itd... :lol: A czasami Disconnect :evil: A czasami to nawet NEO sie rozlancza :lol: :lol: :lol:

Szczegolnie wieczorami.. nie da sie grać.

Dzwonie codziennie na niebieską linie... przyjdzie monter w srode i niby ma cos sprawdzac.. ale przyjdzie w godzinach 14-16.. wiec pewnie nic nie znajdzie.. ale na taka ewentualnosc przygotowalem juz zbior pieknych filmikow :twisted: ot.. chociazby pingujacy ich "wspanialy serwerek" http://www.wp.pl.. i "request timeout" :lol: Aż nie moge sie doczekać środy... :twisted: :twisted: :twisted: biedny monter... :roll: Albo zrobi mi neo... albo :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 14:02 

I jescze pytanko, jak ewentulanie moge te packet lossy
udokumentowac, jak do niech sie zwrocic, jakies wyniki testow
cos...?, pomozcie
NIe jestem jakis zbyt biegly w tych kwestiach hardwerowo softwerowych
ze tak to nazwe, komp mi sluzy do gry w bf2 i tyle...

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 18:29 

Neo mi sie z 2 razy w zyciu rozlaczylo (a mam juz 1.5 roku te neo ;) )
Wiec jezeli cos wam sie rozlacza to prosze nie obwiniac neostrady, jest to na,ljepsza oferta w polsce (jakosc, cena) i ludzie co wy tak z tym neo ze one takie zle ;s <------ to tak na przyszlosc, juz odpowoadam na losty (ktore pojawia sie zaraz;]) ludzi ktorzy jada po neo.

Pizdziedz. A sprawdzales na innych serverach? Jezeli masz tak tylko na tych to cos... jakosc serva pozostawia wiele do zyczenia... ja gram na asterze i mam ping okolo 20., na gamesnecie mam tez taki, czasem wiecej, ale mi strasznie wszysto tam chodzi, zreszta nie tylko mi, dziwne ze tylu ludzi nagle na lagi nazeka. I nikt mi tu nie wmowi ze mam pakiet losty ;s

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 18:47 

Neo Neo(wi) nie równe. A z tą najlepszą ofertą mnie nie rozśmieszaj (a do ceny z Tepsy dodaj sobie jeszcze abonament standardowy, który musisz mieć) szczególnie, że to własnie TEPSA mając kable dyktuje warunki sporej części prowiderów. No i właśnie dzięki dyktatowi TEpsy mamy takie ceny jakie mamy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 19:10 

skandal napisał(a):
No i właśnie dzięki dyktatowi TEpsy mamy takie ceny jakie mamy.

Amen :(

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 19:37 

Wiesz, ceny tepsy nie sa wcale takie duze (mam tu na mysli NORMALNY internet, a nie jakies lany gdzie net zamula tak ze hohoho bo 10 osob na sieci siedzi), place te okolo 70 zl za 256 kb's i mam bardzo dobry net, nie ma z nim problemow itp. Totalny komfort. Wg ciebie to duzo za internet? Wiem, ze dla jednego moze byc 70 zl malo a dla innego duzo, ale wg mnie 70 zl za INTERNET to nie taki kosmos. No ale jezeli mowisz o laczach 6 mb i cenach 160/200 zl no to stary... takie lacze to juz do sciagania raczej, i jezeli sciagniesz okolo. 10 gier i 20 filmow to i tak duuuuuzo zyskasz. Zreszta, o milion sie zaloze ze kazdy z nas ma cos pirackiego na dysku :roll: o tym to juz nie pomyslimy, ze kradniemy pieniadze innym, ale ze ceny za wysokie to tak

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 21:56 

Fajnie, że ci Internet w Polsce pasuje. Przypomnę tylko, że pod względem wykorzystania łącz szerokopasmowych na 100 mieszkańców jestesmy na przedostatnim miejscu w UE -po Grecji, nie mówiąc juz o cenach za internet lub rozmowy telefoniczne. Widzisz Białorusin jest zadowolony jak uda mu się załatwić u ichniejszego dominującego operatora internet - 64/32 kbps (kilobity)(sic!) za 200 zł/mies. (ostatnio, bodajże na WP.pl były podane takie ceny łącz na Białorusi). Ja jadę na Tepsie od czasów pilotażowego SDI (a nawet sporo wczesniej) i przez te lata takie jaja z nimi miałem, że nawet nie chce mi się o tym pisać. Co do tego czy dla kogoś jest to tanio czy drogo - mam sporo szybszy inet od ciebie i niby stać mnie na to ale z drugiej strony nie za bardzo mi jest płacić TEPSie haracz i opłacać tabuny tepsiarskich kretynów lub fundować im swego czasu całkiem spooooore zyski z akcji, które otrzymali (przyp. była firma państwowa - czyli nasza:twisted:). Wiem sprzęt Tepsę kosztuje ale np. koszta pracy są kilkukrotnie niższe niz w starej UE, podobnie koszta najmu, dzierżawy, serwisu, opieki prawnej, remontów, materiałów budowlanych i budynków a swego czasu energii elektr., i benzyny. WIęc czemu jest drożej, gorzej i jedynie opcje z limitami, gdy w innych krajach opcja np. bez limitu kosztje tylko 4-8 ero więcej od tej z limitami.

Sorkie za błędy stylistyczne czy siakieś tam. Damn beer.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2006, 23:19 

Zuaw_Smierci napisał(a):
Neo mi sie z 2 razy w zyciu rozlaczylo (a mam juz 1.5 roku te neo ;) )
Wiec jezeli cos wam sie rozlacza to prosze nie obwiniac neostrady, jest to na,ljepsza oferta w polsce (jakosc, cena) i ludzie co wy tak z tym neo ze one takie zle ;s <------ to tak na przyszlosc, juz odpowoadam na losty (ktore pojawia sie zaraz;]) ludzi ktorzy jada po neo.

Zuaw_Smierci napisał(a):
Wiesz, ceny tepsy nie sa wcale takie duze (mam tu na mysli NORMALNY internet, a nie jakies lany gdzie net zamula tak ze hohoho bo 10 osob na sieci siedzi), place te okolo 70 zl za 256 kb's i mam bardzo dobry net, nie ma z nim problemow itp. Totalny komfort. Wg ciebie to duzo za internet? Wiem, ze dla jednego moze byc 70 zl malo a dla innego duzo, ale wg mnie 70 zl za INTERNET to nie taki kosmos. No ale jezeli mowisz o laczach 6 mb i cenach 160/200 zl no to stary... takie lacze to juz do sciagania raczej, i jezeli sciagniesz okolo. 10 gier i 20 filmow to i tak duuuuuzo zyskasz. Zreszta, o milion sie zaloze ze kazdy z nas ma cos pirackiego na dysku Rolling Eyes o tym to juz nie pomyslimy, ze kradniemy pieniadze innym, ale ze ceny za wysokie to tak

Stary, staram się być zawsze miły, więc napiszę Ci tylko: bredzisz.

A więc po pierwsze:
Prezentujesz myślenie na poziomie 12-sto latka. "JA coś mam i U MNIE to super działa, to znaczy, że jest super i WSZYSTKIM musi świetnie działać."

To tak jakby posiadacz Trabanta stwierdził: "Nie wiem na co ci ludzie narzekają. Ja mam Trabanta już kilka lat i nigdy mi się nie zepsuł. A to oznacza, że z użytkownikami jest coś "nie tak", ponieważ Trabant to super samochód".

Neo, posiadam ponad 3 lata. W tej chwili mam neo 6Mb/s, wcześniej miałem 512Mb/s, a jeszcze wcześniej 128Mb/s. I gdybym chciał opisać wszystkie moje problemy techniczne, perypetia i przejścia z obsługą techniczną i infolinią, to byłoby to wypracowanie na miarę pracy magisterskiej. Mam również, kilku znajomych którzy mieli podobne przejścia z telekomuną. Ale nie znam nikogo, naprawdę, ani jednej osoby która by z TP, problemów nie miała. Ale to widocznie z nami jest coś nie tak... :?
Jedyne co Ci powiem, to ciesz się swoim szczęściem. Jesteś jednym z tych nielicznych.

Po drugie:
Naprawdę uważasz, że 70 PLN za zakichane 256-cio kilobitowe łącze to mało ?????? Tu już mnie całkiem zabiłeś. Toż to już Indianie za pomocą dymu i ogniska przesyłają szybciej dane... :wink:

Łącze o takiej przepustowości nie powinno kosztować więcej jak 40 PLN, gdyż w takich granicach kształtują się ceny lokalnych dostawców radiowego i kablowego dostępu, który w wielu przypadkach ma podobną jakość jak neo. I im się to opłaca, a wielkiej firmie z olbrzymim kapitałem, nie. Czyż to nie ciekawe ?
I jeszcze takie małe porównanie. Za 256Kb/s płacisz 70PLN, ja za 6Mb/s, czyli ok. DWADZIEŚCIA PIĘĆ razy szybciej płacę 210PLN (3x więcej).
Nie dostrzegasz, że coś tu jest nie tak ?
BTW, czy nie wolałbyś płacić 40 PLN ? Gwarantuje Ci, że gdyby TPSA miała prawdziwą konkurencję, już dawno nie płaciłbyś więcej.

I wreszcie po trzecie:
Nie zakładaj się jeżeli nie masz środków na pokrycie przegranego zakładu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 01:17 

"Nie zakładaj się jeżeli nie masz środków na pokrycie przegranego zakładu."

Jak mam to rozumiec :? ? Nie bierz wszystkie doslownie ;s

Oczywiscie, ze wolabym placic mniej. Ale wg. mnie mogloby byc duzo drozej, i lepiej jest sie cieszyc z takiej ceny jaka jest ;) niz nazkeac, jaka ta tepsa zla nie jest, buu telekomuuna... ja problem naprawde z NEO (potwarzam, z neo a nie z tepsa...) nie mialem. Raz zadzwonilem do pomocy technicznej (zgubilem hasla) to odpowiedzaiono mi: no to ma pan problem :lol:
Na szczescie zadzwonilem jeszcze raz i juz kto inny odebral i udzielil mi pomocy. Siedzialem przy kompie, robilem co mi koles kazal, problem rozwiazany i za co ja niby mialbym tak jechac tepse?
Ja rozumiem ze net moglby byc tani, ale to juz taki kraj, dla przykladu gry sa bardzo drogie u nas a (mowiac tak ogolnie) malo zarabiamy, w innych krajach (tj. niektorych) jest na odwrot - gry tansze, duze zarobki.
Wiec plakanie akurat na tepse mija sie z celem, bo zawsze mozna powiedziec cos jest za drogie. Nawet jakby net 50 zl kosztowal, to ludzie by chcieli taniej i taniej, ze doszloby do tego, iz net powinien byc za symboliczna zlotowke ;]

"

A więc po pierwsze:
Prezentujesz myślenie na poziomie 12-sto latka."

No i prosze cie, nie probuj mnie tu obrazic, nie lubie tego
:|

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 05:40 

Zuaw_Smierci napisał(a):
"Nie zakładaj się jeżeli nie masz środków na pokrycie przegranego zakładu."

Jak mam to rozumiec :? ? Nie bierz wszystkie doslownie ;s

He he. Właśnie Ty nie bierz wszystkiego dosłownie. Nie zrozumiałeś aluzji więc wyjaśniam: Nie każdy jest złodziejem.

werewolf napisał(a):

werewolf napisał(a):
Prezentujesz myślenie na poziomie 12-sto latka.

Zuaw_Smierci napisał(a):
No i prosze cie, nie probuj mnie tu obrazic, nie lubie tego
:|

Nikt nie lubi być obrażanym, ale czy obrazą jest napisanie prawdy ? :
BTW, pisanie "cię", "ty" itd. z małej litery, jest oznaką braku szacunku do osoby o której piszemy. To jest dopiero obraza...

Zuaw_Smierci napisał(a):
Wiec jezeli cos wam sie rozlacza to prosze nie obwiniac neostrady, jest to na,ljepsza oferta w polsce

Zuaw_Smierci napisał(a):
Wiesz, ceny tepsy nie sa wcale takie duze

To są brednie w czystej postaci.

Zuaw_Smierci napisał(a):
Neo mi sie z 2 razy w zyciu rozlaczylo (a mam juz 1.5 roku te neo Wink )
Wiec jezeli cos wam sie rozlacza to prosze nie obwiniac neostrady,

Czy to nie jest myślenie na poziomie dziecka ? Nie wiem ile masz lat, ale w tym konkretnym przypadku, zaprezentowałeś sposób myślenia "typowy dla bardzo młodej osoby". Uff mam nadzieję, że takie określenie Cię nie obraża.

Zuaw_Smierci napisał(a):
dla przykladu gry sa bardzo drogie u nas

Sprawdź ceny w innych krajach, możesz się zdziwić.
pozdro.

Ostatnio edytowano 28 lut 2006, 08:45 przez werewolf, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 07:58 

W Polsce internet jest BARDZO drogi.

W UK lacze 8 mbit mozna miec w cenie 4 paczek papierosow :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 08:15 

aNDY^aND napisał(a):
W Polsce internet jest BARDZO drogi.

W UK lacze 8 mbit mozna miec w cenie 4 paczek papierosow :P

fakt, ze w Polsce jest drogi net (co jest zasluga naszego/waszego monopolisty) ,jest to jeden z najdrozszych na swiecie

a co do tych paczek papierosow, to masz na mysli koszt paczki w UK (tak mi sie wydaje)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2