Teraz jest 22 lis 2024, 17:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Project Reality...
... jest lepszy od podstawki; 56%  56%  [ 22 ]
... nie dorasta vanilli do pięt; 18%  18%  [ 7 ]
Nie grałem jeszcze w PR... 26%  26%  [ 10 ]
Liczba głosów : 39
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 lut 2006, 10:07 

Znając skłonność przeciętnego człowieka do zachwycania się i marudzenia, a także widząc powodzenie podobnego tematu na forum oficjalnym zakładam podobny tutaj:

PR - nie podoba mi się... albo też mi się podoba. Napiszcie po prostu co sądzicie o PR. Co się wam w nim podoba, co nie. Dodają też ankietę. Mam nadzieję, że zawistni gracze, którzy nigdy nie grali w PR zaznaczą "Nie grałem w PR". :roll: :wink:

Kod:
W PR podoba mi się:
- to
- tamto
- owo

W PR denerwuje mnie:
- tamto
- siamto
- owamto

Ja oczywiście zaznaczyłem, że PR jest lepsze od podstawki... :D Co mi się podoba a co nie napiszę trochę później.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 11:40 

Co mi sie nie podoba a co podoba napisalem juz w innym topicu, ktory zamknales...

Ankieta jednak nie ma zbytnio sensu. Przeciez ci co nie graja w PR lub grali a im sie nie podoba i maja je gdzies nie zagladaja na ten dzial...

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 13:26 

Nie jest ani lepszy, ani gorszy od vnilli (co to ***** wogole jest
za slowo?) - jest po prostu inny...

Uwazam, ze dobrze sie uzupelnia z podstawka BF2 i w wielu
aspektach go przewyzsza (chocby celnoscia broni i sila
razenia). Denerwuje mnie fakt braku serwerow, teraz jak GloryHoundz
zrobil sie 64 osobowy nie mam prawie gdzie grac (komp mi
nie wyrabia przy takiej ilosci graczy)... :(

Jestem zadowolony ogolnie z tego moda, ale uwazam, ze jeszcze sobie
nie zasluzyl na miano Project Reality... Za malo w nim jest "reality"
na dzien dzisiejszy (glownie mam na mysli pojazdy). Czekam z
niecierpliwoscia na zrezygnowanie z supporta i wywalenie idfotycznego
klucza u mechanika... Zamiast tego poiwnna byc np ciezarowka
z zaopatrzeniem, ktora mozna by bylo przemieszczac (i ktora wrog
moglby zniszczyc), a amaist kluczy powinny byc stacje naprawcze i/lub
takze specjalny ruchomy pojazd "naprawczy"... Powinni tez nieco
wiekszy nacisk przylozyc do spraw przejmowania punktow kontrolnych.
Np po przejeciu jakiegos punktu pownno sie w tamtym miejcu rozlozyc obozowisko z puntami medycznymi, zaopatrzeniowymi, itd.

Tyle narazie mi przychodzi do glowy... Oczywisice przydloby sie wiecej pojazdow, zrozinicowanie zalogi (np kierowca, gunner i dowodca w
czolgu) i zmiana dotycchczasowych klas na "sloty z klasa" (jak np w
America's Army)

Jak zostanie to wprowadzone wtedy juz jako tako bede mogl nazywac PR Projektem realnosc :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 14:17 

Ja osobiście uważam, że PR jest lepszy od podstawki i IMO BF2 tak właśnie powinien wyglądać! :P

Co mi się podoba w PR:
- mam świetne custom mapy w standardzie i nie jestem zdany na łaskę EA
- cały teamwork, ktory po prostu jest! i go widać! Teraz system drużyn i dowódców ma sens!
- to, że tak jak w rzeczywistości można kogoś przyszpilić ostrzalem za jakąś osłoną. W podstawce po prostu się przebiegało przez ogien i wychodziło z tego z lekkimi obrazeniami
- to, ze niektore pozycje na mapie daja teraz realna przewagę. W podstawce wchodzilo sie na dach, ustawiało przy zamocowanym KMie, ale nasza przewaga byla fikcyjna... albo przynajmniej nieznaczna
- ststem AAS (flaga po fladze), dzieki niemu mamy w grze prawdziwy front. Moze nim byc ulica, rzeka, dolink, cokolwiek. W podstawce wszytko bylo chaotyczne. Jak na ironie na serwerach 64 najtrudniej bylo kogos spotkac, bo kazdy byl na innej fladze. W PR mamy WALKĘ a nie zabawę w KOTKA I MYSZKĘ
- ogolnie rzecz ujmujac podoba mi sie to, ze w PR znikoma ilosc graczy robi jakies "DZIWNE" rzeczy jak otwiera spadochron metr nad ziemia, skacze z 6 pietra rzyca sobie apteczke i biegnie sobie dalej, jezdzi samochodami poobklejanymi C4, po prostej biegnie skaczac, choc nie ma ku temu zdnego powodu, mniej akcji w sytlu RAMBO
- jeszcze bardzo podoba mi sie mozliosc przyblizenia widoku w czolgach i apctkach
- to, ze do lask wraca stosowanie prawdziwych taktyk np. przyszpil i flankuj.

Co mi sie nie podoba:
- to, ze po strzale w glowe wystarczy defibrylator, zeby znowu moc wrocic do walki (nawet jesli tylko z polowa "życia"
- magiczny klucz mechanika i to, ze moj czolg niszczy się jak jade po nierownym terenie (ale to bug samego BF2)
- zatrwazajaca ilosc supportow (celnosc i szybkostrzelnosc broni jest ok, ale po prostu troche ich za duzo, szkoda ze nie ma limitow klas...)
- to, ze trawa w jakiejs tam odleglosci znika (przypadlosc samego BF2), jak ide dolinka w wysokiej trwie i sie w niej schowam, to snajper na gorze ma mnie jak na dloni, bo z tamtej odleglosci trawa mu sie nie wyswietla...
- za mala ilosc rakiet w cobrze, za duza w tym chinskim helikopterze
- snajper zyskal nowe oblicze, chodzi razem ze skladem, strzela celnie na srednie dystanse z przerazajacymi obrazeniami - świetnie! ale dlaczego caly czas przebrany jest w krzak? ;) to akurat mi nie przeszkadza tylko troche irytuje. w kazdym razie podoba mi sie te nowe oblicze snajpera
- to ze medyk moze leczyc paru zolnierzy na raz. (powinien dzialac tak jak klucz mechanika IMO)
- TO ZE JEST TYLKO JEDEN SERWER DOBRZE USTAWIONY (tzn z AAS, dlugimi czasami spawnu, VoIPem, wyrzucenie pojazdow z 16stek) I DO TEGO W STANACH. gdzie przy 64 graczach niestety troche laguje...
- "wiecej grzechow nie pamietam..."

BTW. vanilla - to anglojezycznych nasza "podstawka". cos mi sie obilo o uszy skad dokladnie to pochodzi, ale z powodu obecnosci na forum osob nieletnich zachowam to dla siebie :lol:

PS. poza waszymi + i - napiszcie jak zaglosowaliscie... :D

EDIT: o ja pier&$(*$! :shock: dopiero teraz zobaczylem ILE NAPISALEM! :shock: :lol:

EDIT: do Lailonna: temat zamknalem - bo juz nie byl potrzebny, zalozyny byl w dziale "Ogolne", teraz mamy swoje podforum i nie jest on juz potrzebny. Poza tym sa w nim (na poczatku) nieaktualne juz informacje i porady. Kolejny powod, to to, ze zawiazala sie w nim klótnia. Na prośbę jednego z moich przyjaciół otowrzyłem temat raz jeszcze. Możesz się w nim dalej kłócić - ale już nie ze mną... :wink: nie wdaje sie juz z toba w dyskusje.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2006, 17:27 

Uważam, że jest lepszy, choć w podstawke przestać grać niezamierzam :wink:

Podoba mi się:

-Klimat!! mapa Steel thunder wymiata :wink:
-Lepszy TeamPlay
-Przyjemniejsze latanie Heli, choć w Vanilli też było fajnie :]
-Kilka rodzajów amunicji dla czołgów...
-Zoom w czołgach i APC
-Dźwięk!!!!
-Brak celownika, konieczność "przycelowania"
-Coraz większe zbliżenie do realizmu :]
-LittleBird!! :]

Nie podoba mi się:
-brak serwerów...
-Brak możliwość skoszenia płotka/latarni czołgiem.... Wiem że to wada BF'a 2 też, ale mam naedzieje, że to zrobią... Według mnie powinno być możliwe także przewracanie mniejszych drzew, ale tego już mi nie potrzeba do szczęścia :]
-Realizm czasem kuleje...

Możliwe, że coś później dopisze.... :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 16:48 

Mod jest duzooooo lepszy od podstawki ale:
Czolg jest teraz taki bardzo delikatny i chyba w dzalszym ciagu nie ma rykoszetow.Czolg powinien byc jak przystalo na czolg-Twardy:))))

Noi ten nieszczesny ranking.Co z tego ze zalicza odznaczenia,kile itp..
ale juz chyba z 30 razy awansowalem na starszego szeregowego.pozniej mlodszego kaprala i kaprala i tak w kolko macieja za kazdym razem jak odpale PR:((((

Dalej jest ten bug kiedy czolgiem stoje czy przodem czy bokiem czy tez pod katem 30%-obrazenia czolgu sa te same:((

noi ten nieszczesny ping czy tez czeste lagi przez co mozna zapomniec o bardzo skutecznym i celnym ostrzale:((

pozwoliłem sobie połączyć to wszystko w jeden post //Wujek

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 17:33 

pozwolę sobie odpowiedzieć... 8)

Moim zdaniem czołg jest odpowiedni. Nie raz mi się zdarzyło bezboleśnie przyjąć bezpośrednie uderzenie w opancerzoną wieżyczkę i odpowiedzieć zabójczym strzałem w gąsinicę... :twisted: * Ale fakt, że mogło by być trochę więcej nieprzewidywalności. Teraz uderzenie w jakies miejsce zawsze zabiera tyle samo...

Z rankingiem nie będziesz miał problemu jak przestudiujesz dział "instalacje krok po kroku", a konkretnie jego drugą część.

Niby wczoraj okroili GH do 40 slotów, ale nadal szerokość Atlantyku jest odczuwalna... RealFritz cały czas updatuje ustawienia serwera, jak ustali wreszcie jedną słuszą wersję, to pewnie podzieli się nimi z innymi adminami i będziemy mieli dobry serwer w Europie. Niby serwerów z niskimi pingami mamy już dużo, ale są kretyńsko skonfigurowane... :?

*EDIT: ale może to przez laga... :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 19:53 

Z zaliczaniem Statsow czyli rankingu dalej mam problem ze stopniami.Tak jak w oftopicu zainstalowalem najnowszy ABR,zarejestrowalem sie na odpowiedniej stronie wpisalem haslo z BF noi na batlefield statystyka wiecznie jest Privater mimo zaliczania odznaczen i punktow:((

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 20:09 

Trochę off-topicujemy, ale mniejsza o to... :wink:

ABR jeszcze nie działa poprawnie po wyjściu wersji 0.25. A poza tym pamiętaj, że tylko kilka serwerów PR jest rankingowa! Najpopularniejszy to oczywiście GloryHoundz...

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2006, 08:42 

Nie podoba mi się to, że nie ma dobrych serwerów. :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2006, 22:20 

nawet nie wiem co to jest i skąd to ściągnąc hehe ???? BF2 Beee Battlefield 2142 :twisted: zacznie sie :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 22:04 

szczerze powiem ze mod mi sie podoba tu jest gra zespolowa a w poddstawce :roll: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 22:45 

podoba mi się :

( to co napisałam Wójek Blues :D )
-granaty robią swoje
- szturmowiec ma więcej " dymu "
- nie można rzucać apteczek

nie podoba mi się :

-niektóre mapki ( Oasis r0x ! )
-m24 który w podstawówce wymiatał a tutaj nie moge nikogo ustrzelić :shock:
- nie podoba mi się rozrzut ak101, który to podczas bliskich starć na auto mode jest nieskuteczne ( może to przyzwyczajenie do podstawówki )
- zbyt celne m16 na single shoot ( nie ma to jak wsadzić head'a z 200m )
-

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2006, 00:54 

Specyfik może ten m24 strzela sie ślepakami :shock: :P hehehe a ten m16 to snajperka tylko ze taka jakas bardzo celna :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwi 2006, 13:15 

nie wiem nie wiem... biegnąc z nożem na snipera z m24 też mnie nie trafia więc to chuba nie tylko mój problem...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2