Ja osobiście uważam, że PR jest lepszy od podstawki i IMO BF2 tak właśnie powinien wyglądać!
Co mi się podoba w PR:
- mam świetne custom mapy w standardzie i nie jestem zdany na łaskę EA
- cały teamwork, ktory po prostu jest! i go widać! Teraz system drużyn i dowódców ma sens!
- to, że tak jak w rzeczywistości można kogoś przyszpilić ostrzalem za jakąś osłoną. W podstawce po prostu się przebiegało przez ogien i wychodziło z tego z lekkimi obrazeniami
- to, ze niektore pozycje na mapie daja teraz realna przewagę. W podstawce wchodzilo sie na dach, ustawiało przy zamocowanym KMie, ale nasza przewaga byla fikcyjna... albo przynajmniej nieznaczna
- ststem AAS (flaga po fladze), dzieki niemu mamy w grze prawdziwy front. Moze nim byc ulica, rzeka, dolink, cokolwiek. W podstawce wszytko bylo chaotyczne. Jak na ironie na serwerach 64 najtrudniej bylo kogos spotkac, bo kazdy byl na innej fladze. W PR mamy WALKĘ a nie zabawę w KOTKA I MYSZKĘ
- ogolnie rzecz ujmujac podoba mi sie to, ze w PR znikoma ilosc graczy robi jakies "DZIWNE" rzeczy jak otwiera spadochron metr nad ziemia, skacze z 6 pietra rzyca sobie apteczke i biegnie sobie dalej, jezdzi samochodami poobklejanymi C4, po prostej biegnie skaczac, choc nie ma ku temu zdnego powodu, mniej akcji w sytlu RAMBO
- jeszcze bardzo podoba mi sie mozliosc przyblizenia widoku w czolgach i apctkach
- to, ze do lask wraca stosowanie prawdziwych taktyk np. przyszpil i flankuj.
Co mi sie nie podoba:
- to, ze po strzale w glowe wystarczy defibrylator, zeby znowu moc wrocic do walki (nawet jesli tylko z polowa "życia"
- magiczny klucz mechanika i to, ze moj czolg niszczy się jak jade po nierownym terenie (ale to bug samego BF2)
- zatrwazajaca ilosc supportow (celnosc i szybkostrzelnosc broni jest ok, ale po prostu troche ich za duzo, szkoda ze nie ma limitow klas...)
- to, ze trawa w jakiejs tam odleglosci znika (przypadlosc samego BF2), jak ide dolinka w wysokiej trwie i sie w niej schowam, to snajper na gorze ma mnie jak na dloni, bo z tamtej odleglosci trawa mu sie nie wyswietla...
- za mala ilosc rakiet w cobrze, za duza w tym chinskim helikopterze
- snajper zyskal nowe oblicze, chodzi razem ze skladem, strzela celnie na srednie dystanse z przerazajacymi obrazeniami - świetnie! ale dlaczego caly czas przebrany jest w krzak?

to akurat mi nie przeszkadza tylko troche irytuje. w kazdym razie podoba mi sie te nowe oblicze snajpera
- to ze medyk moze leczyc paru zolnierzy na raz. (powinien dzialac tak jak klucz mechanika IMO)
- TO ZE JEST TYLKO JEDEN SERWER DOBRZE USTAWIONY (tzn z AAS, dlugimi czasami spawnu, VoIPem, wyrzucenie pojazdow z 16stek) I DO TEGO W STANACH. gdzie przy 64 graczach niestety troche laguje...
- "wiecej grzechow nie pamietam..."
BTW. vanilla - to anglojezycznych nasza "podstawka". cos mi sie obilo o uszy skad dokladnie to pochodzi, ale z powodu obecnosci na forum osob nieletnich zachowam to dla siebie
PS. poza waszymi + i - napiszcie jak zaglosowaliscie...
EDIT: o ja pier&$(*$!

dopiero teraz zobaczylem ILE NAPISALEM!
EDIT: do Lailonna: temat zamknalem - bo juz nie byl potrzebny, zalozyny byl w dziale "Ogolne", teraz mamy swoje podforum i nie jest on juz potrzebny. Poza tym sa w nim (na poczatku) nieaktualne juz informacje i porady. Kolejny powod, to to, ze zawiazala sie w nim klótnia. Na prośbę jednego z moich przyjaciół otowrzyłem temat raz jeszcze. Możesz się w nim dalej kłócić - ale już nie ze mną...

nie wdaje sie juz z toba w dyskusje.