Teraz jest 4 mar 2025, 23:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 16:40 

Powiedzial freeplayowiec, ktory nawet nie ma pojecia o teamplay'u ... Chyba, ze sie myle to pdoaj swoj prawdziwy nick/klan. Squady sa totalnie nie wykrozystwyane przez freeplayowcow. jedynie klanowcy ich uzywaja(i to raczej nei na ffa bo sie nie da) mimo to zawsze wyskoczy jakis "master po patchu 1.2", ktory widzi logike w zmianach. przerazajace to jest :roll: :lol:

Tak czy siak byloby to kolejne udupienie dynamiki gry...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 17:04 

Lailonn napisał(a):
Wlasnie na forum EA wyczytalem, ze jednemu z betatesterow spodobal sie pomysl uniemozliwenia "squad jumpingu" np poprzez blokade zmiany squadu w czasie smierci. Napsial, ze przekaze ten pomysl "wyzej"...

Powinni jeszcze zablokowac mozliwosc przemykania bokiem na tyly. Tak, teraz jak sobie o tym pomysle, to to jest skandal, ze to w ogole jest mozliwe. To jest 'spalony', przecież. Każdy, kto przekroczy linie wroga powinien być automatycznie ubijany przez engine, i -10 ticketów dla jego drużyny. Popieram pomysł z teletubusiami w TV. I żeby rakiety z tego wystrzelone rozrzucały kwiatki po mapce, uzdrawiały wrogów i wybuchały jak śliczny fajerwerk.

pozdr,
Ognacy

p.s. Czekam na tego pacza 1.3, bo mnie normalnie szlag trafia za każdym razem, jak mnie ktoś zabije. Nie wiem czemu tego jeszcze nie poprawili!

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 17:51 

a ja mam nadzieje ze poprawia bug przez ktory laduje sie granatnik po 5 razy...

Tytuł:

Lailonn napisał(a):
Powiedzial freeplayowiec, ktory nawet nie ma pojecia o teamplay'u ... Chyba, ze sie myle to pdoaj swoj prawdziwy nick/klan. Squady sa totalnie nie wykrozystwyane przez freeplayowcow. jedynie klanowcy ich uzywaja(i to raczej nei na ffa bo sie nie da) mimo to zawsze wyskoczy jakis "master po patchu 1.2", ktory widzi logike w zmianach. przerazajace to jest :roll: :lol:

ztcw zaplacilem za gre, wiec mam prawo w nia grac w sposob jaki mi najbardziej odpowiada, czy ci sie to podoba lub nie. podobnie jak mam prawo do wyrazania wlasnego zdania, zwlaszcza jezeli jest ono sprzeczne z twoim jedynie slusznym :lol:. ale nie martw sie, jest dla ciebie pociecha, jak tylko wyjdzie roost/fh2 juz wiecej mnie nie zobaczysz w "vanilli" ;)

Tytuł:

ale niemoznosc spawnowania sie na dowodcy druzyny bedacym za linia frontu, ktora jak na ironie nie istnieje na "polu bitwy" :lol: :lol: :lol: , jest IMO bardzo dobrym pomyslem...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 18:39 

Spanwoanie na dowodcy musi byc, bo ile razy to szturmy na wroga flage nie koncza sie porazka 10 razy z rzedu, a tak to jakas szansa jest. Ale nie mial bym nic przeciwko jakby usuneli te zminy dowodcow, bo to troche glupie rzeczywiscie...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 20:30 

Moim zdaniem poruszanie się po składach robi Battlefield 2 grą ciekawszą i bardziej dynamiczną.
Jak to zmienią to ja zawyję, ale jak widac głosy za i przeciw bywają jak we wszystkich tematach.

PS
Lailonn nie tylko klanowcy wiedzą jak można wykorzystać składy i nie tylko oni je wykorzystują w sposób o jakim jest mowa w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 21:38 

Cytuj:
ztcw zaplacilem za gre, wiec mam prawo w nia grac w sposob jaki mi najbardziej odpowiada, czy ci sie to podoba lub nie. podobnie jak mam prawo do wyrazania wlasnego zdania, zwlaszcza jezeli jest ono sprzeczne z twoim jedynie slusznym Laughing. ale nie martw sie, jest dla ciebie pociecha, jak tylko wyjdzie roost/fh2 juz wiecej mnie nie zobaczysz w "vanilli" Wink

No ja przeciez ci nie odbieram praw do wypowiedzi. Szanuje twoje zdanie tylko, ze nie jest poparte kompletnymi doswiadczeniami.

Chdozi oto ze nie grajac klanowo nie widzisz wszystkich aspektow gry. Gra na klanowce diametralnie rozni sie od tej na FFA. I to dotyczy kazdej gry a nie tylko BF2.

Natomiast osoba zwiazni z klanem grywa rowniez na FFA i zna obie strony medalu. temu nikt nie moze zaprzeczyc :wink:

Dlatego irytuje mnie troche to gdy osoba znajaca tylko "pol prawdy" szarzuje ze swoimi pogladami nie baczac na cudze.

Praktycznie nigdy nei widzialem na FFA "squad jumpingu" o ile to nie robili klanowcy. Dlaczego? Bo aby tak sie nie dalo wystarczy 1 osoba w squadzie. Natomiast na freeplay'u zazwyczaj i 3-5 sie takowe znajduja. Wystarczy sprawdzic jak ludzie traktuja squady na FFA. 40% graczy nigdy nie bawi sie w squady. Z tych 60%, 50% jest tam statycznie. przykladem mzoe byc sytaucja gdy mamy wlasny squad, przedrzemy sie na tyly wroga a mimo to nikt sie na nas nie spawnuje by wspomoc. Ja mialem takich akcje tysiace. Nikt nigdy poza klanowcem nei pojawil sie wtedy na mnie. Wiec wybacz ale jesli chcesz mnie rpzekonac, ze freeplayowcy uzywaja w pelni squadow to sobie zarty stroisz ;]

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 21:40 

Picor_PL napisał(a):
Lailonn nie tylko klanowcy wiedzą jak można wykorzystać składy i nie tylko oni je wykorzystują w sposób o jakim jest mowa w tym temacie.

Lailonna nie przekonasz, on uwaza, ze w BF2 grac potrafia tylko pr0 klanowcy, reszta bladzi jak dzieci we mgle, az dziw ze sie potrafia spawnowac.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 21:55 

Zalezy co rozumiesz przez slowo grac. Np ja gram w siatke. Ale gdybym zagral z zawodowym zawodnikiem to bym mu mogol co najwyzej buty zapluc ;] Z grami jest podobnie. Choc oczywiscie nie kazdy w klanie to od razu umie grac :P

Byl mecz klanowcy kotnra freeplayowcy. Wynik zaskoczeniem nie byl. Cos w tym jest nie? A w koncu klanwocy grali w squadzie mieszanym, bez taktyki i przygotowania. Freeplayowcy natomiast rozpisali taktyke etc etc. jesli wiec gracze zywkli(a wybrano tych lepszych) sa tak samo dobrymi garzcami jak klanowcy to czemu przegrali? :wink: Dodajmy, ze w tamtym meczu po stronie klanwocow nie grala wcale elita elit polskiej sceny(co nie znaczy, ze nie grali gracze dobrzy ;])

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 22:36 

Bo klanowcy sa obyci z tim plejem. Wiedza co maja robic, wiedza ze gdy ktos mowi "hej, aj nid a rajd" to maja go podwiesc. A freeplayowcy czesto sobie odjada poprostu ;] nie sa zakumaci, grajac w klanie uczysz sie ze to gra zespolowa, wszyscy klanowcy wiedza ze maja wspolpracowac, wiedze ze nie mozna kampic sniperem gdy nie mamy zadnych flag (choc tutaj widzialem jedna akcje jak klanowiec lezal na gorce na karkandzie (mec) kiedy nie mielismy zadnych flag ;)

Wiadomo ze ogolnie klanowcy zawsze beda lepszymi... chodzi mi o takie wieksze gry. Ale 1v1 juz moze byc gorzej i tutaj sa rowne szanse. Jak jestes w klanie to uczysz sie systematycznosci, masz ciagle spary, treningi, dostajesz rady itp a na FFA jest poprostu chaos.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 23:08 

Lailonn napisał(a):
Dlatego irytuje mnie troche to gdy osoba znajaca tylko "pol prawdy" szarzuje ze swoimi pogladami nie baczac na cudze.

ztcw klanowcy stanowia mniejszosc w spolecznosci bf2, wiec kto tu kogo nie szanuje? jezeli tak wam zalezy na grze klanowej, stworzcie moda i mozecie tam sobie ustawiac regulki jakie tylko bedziecie chcieli

Cytuj:
Praktycznie nigdy nei widzialem na FFA "squad jumpingu" o ile to nie robili klanowcy.

dziwne, jakos nie mam problemow z zauwazeniem tego i wcale nie w wykonaniu klanowcow, a moze graja pod fakem?

Cytuj:
Nikt nigdy poza klanowcem nei pojawil sie wtedy na mnie. Wiec wybacz ale jesli chcesz mnie rpzekonac, ze freeplayowcy uzywaja w pelni squadow to sobie zarty stroisz ;]

a swistak siedzi...

Cytuj:
Powiedzial freeplayowiec, ktory nawet nie ma pojecia o teamplay'u

specjalnie dla twojej wiadomosci: gralem w klanie (pozdrownia :)), ba udalo mi sie chyba nawet trafic do tp (co prawde w bf42 :P), wiec nie wyjezdzaj mi tu z takim tekstem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 00:53 

Cytuj:
ztcw klanowcy stanowia mniejszosc w spolecznosci bf2, wiec kto tu kogo nie szanuje? jezeli tak wam zalezy na grze klanowej, stworzcie moda i mozecie tam sobie ustawiac regulki jakie tylko bedziecie chcieli

Zarzucasz brak szacunku a sam piszesz takie cos? Ja tez zapalcilem za te gre tyle co i ty. Wiec dlaczego to JA mam podkulic ogon i dostosowac sie do ciebie? Zauwaz, ze niewielki % freeplay'owcow ciagle o cos placze. Inni graja normalnie...

Brak tarczy nie szkdozi grze. Graja w nia juz dziesiatki tysiecy osob na FFA od miesiecy i jakos nie marudza. Natomiast klanowki by taka tarcza udupila.

Cytuj:
dziwne, jakos nie mam problemow z zauwazeniem tego i wcale nie w wykonaniu klanowcow, a moze graja pod fakem?

Moze masz fart? A pod fake'iem gra wielu klanowcow z tego co mi wiadomo ;]

Cytuj:
a swistak siedzi...

Wiesz lepiej odemnie jak wygdladaly moje rozgrywki? Respect :lol: A to co napisalem opisywalo wiele osob na forum. I to nei koniecznie klanowcy. No ale TY wiesz lepiej ;]

Cytuj:
specjalnie dla twojej wiadomosci: gralem w klanie (pozdrownia Smile), ba udalo mi sie chyba nawet trafic do tp (co prawde w bf42 Razz), wiec nie wyjezdzaj mi tu z takim tekstem.

Domyslam sie ze grajac od 2002 roku musiales byc w jakims klanie. Jednak fakt pozostaje faktem. W BF2 jestes zwyklym freeplayowcem. A chocbys byl mistrzem swiata w Bf1942 to w BF2 nadal bedzieszn ikim. To zupelnie inna gra tylko podpieta pod serie...ten apsekt omawiano tutaj juz wiele razy i zawsze dochodzono do wniosku, ze BF1942 a BF2 to sa 2 rozne gry z podobna nazwa...

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 02:30 

Lailonn napisał(a):
Zalezy co rozumiesz przez slowo grac. Np ja gram w siatke. Ale gdybym zagral z zawodowym zawodnikiem to bym mu mogol co najwyzej buty zapluc ;] Z grami jest podobnie. Choc oczywiscie nie kazdy w klanie to od razu umie grac :P

Zachowajmy pewne proporcje... Graczy komputerowych rozgrywajacych taka ilosc treningow, co np. zawodowi sportowcy jest w polsce pewnie 1 klan. Sadzac po wynikach, oczywiscie. Cala reszta to po prostu ekipy ludzi ktorzy maja dowodcow, dobra komunikacje i jakies taktyki. Tyle ich tylko rozni od pogardzanych przez Ciebie freeplayowcow. Jestes Lailonn klanowiczem, a ilekroc widuje Cie na polskich serwerach grasz na takim samym poziomie, co cala reszta ekipy. Gdzie tu jakas przepasc, pytam sie?... to samo można powiedzieć o innych bardoz mocnych w gębie klanowiczach-gimnazjalistach z tego forum. Bez przesady...

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 02:51 

Lailonn napisał(a):
BF2 jestes zwyklym freeplayowcem

dla ciebie jak najbardziej niezwyklym :P. nie pasuje do twojego wyobrazenia "freeplayowca", ktory jest non stop "pownd" dzieki grze zespolowej "pr0" z takim jak ty nastawieniem do innych graczy, ktorzy nie naleza do jakiegos tam klanu. problem w tym, ze grasz w jakis okolodobranockowych godzinach i stad twoje dziwne poglady :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2