Teraz jest 4 mar 2025, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 07:23 

Lailonn napisał(a):
Praktycznie nigdy nei widzialem na FFA "squad jumpingu

Tos malo widzial :D a tak serio to sa dwa powody.
po pierwsze wielu na FFA gra ze znajomymi i uzywa gry jak skype:)
pogadac ,pograc cos razem,
druga sprawa ze poziom przewaznie jest wyrownany i malo kto widzi w danych flagach strategiczny cel walki.

jednak squad jumping jest masowo stosowany gdy przeciwnik jest duzo mocniejszy.
wiele razy grajac na FFA widzialem skoki miedzy skladami,pozniej zakladanie wlasnego by respawny byly w roznych miejsach.

co do gier klanowych a normalnych to roznica polega w zgraniu calosc zespolu.
kazdy wie co ma robic.na FFA jest wolna reka
techniki sa te same stosowane.w koncu gracze ucza sie od klanowcow i na odwrot.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 09:20 

Panowie, nie gram w żadnym klanie (głównie z braku czasu), ale swoje zdanie wypowiem. Co do zmiany w squadach. Jeśli by ich nie mogło być, to potrzeba by nowej taktyki, a dowódcy drużyn byli by bardzo strzeżeni, imo są plusy i minusy. Na ffa niestety przeważnie zmiany w squadach robią klanowcy, ale znów tacy którzy coś wiedzą o grze. Nie chce tu podować konkretnych nazw z klanów, ale niektóre zablokują w 2 squad, albo zmian nie robią. Najwaźniejsza jest komunikacja, klan nie równa się pr0. Nabardziej jest wkurzające jak ktoś sam wsiądzie o heli czy do czegokolwiek, ktoś woła I need a ride a ten sobie odjeżdża z przed nosa w najlepsze...

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 10:48 

Cytuj:
Tyle ich tylko rozni od pogardzanych przez Ciebie freeplayowcow. Jestes Lailonn klanowiczem, a ilekroc widuje Cie na polskich serwerach grasz na takim samym poziomie, co cala reszta ekipy. Gdzie tu jakas przepasc, pytam sie?... to samo można powiedzieć o innych bardoz mocnych w gębie klanowiczach-gimnazjalistach z tego forum.

Nigdzie nikim nie pogardzam. Skad takie wnioski? To jak napisalem, ze ja jestem zwykly gracz w siatkowke to tez sam soba pogardzam? :lol:

Co do odbiegania...zazwyczaj jestem w gornej tabelce. Czesto zgarniam medaliki. Wiele osob, ktore zna mnie z FFA wie jak gram i nie badz co badz ale jesli chcesz mi wmowic, ze gram na poziomie zwyklego freeplayowca to zapraszam ;]

Pozwolilem sobie porownac twoje wyniki z gry z moimi.

Ognacy: k/d ratio 1.10
Lailonn: k/d ratio 1.67

A wieel osob, ktore ze mna graja potwierdza, ze moj styl gry jest dosc agresywny i nigdy nie boje sie atakowac sam 4-5 wrogow co teoretycznie konczyc sie powinno dla mnie malym k/d ...

Ognacy: SPM 1.54
Lailonn: SPM 2.09

Co chociaz troche udowania, ze wpycham sie gdzie sie da ;]

Zreszta ja nie uwazam sie za pr0 gracza. Gdyby tu zarzucil statami ktos z czolowki kraju to by dopiero byly ladne wyniki. Skoro wiec ja "zwykly przecietny klanowiec" jak to nazywasz, pomimo bardzo ryzykownego dla siebie stylu gry mam duzo lepsze wyniki niz ty, to co dopiero ci pr0 gracze? :wink:

Cytuj:
nie pasuje do twojego wyobrazenia "freeplayowca", ktory jest non stop "pownd"

Tego tez nigdzie nie napisalem. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Zreszta znam troche freeplayowcow na bardzo wysokim poziomie, ktorzy na klan nie maja np czasu/ochoty lub graja w co innego.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:03 

Statsy:)
moje spadaja bo gram teraz tylko AT i co ciekawe ze Accuracy z 22 spadlo mi na 19,7

widac DAO i inne bronie z rozsiewem pomniejszaja celonsc.

co do dobrej gry gracza to po koncu rundy proponuje patrzec nie
kto mial najwiecej zabic lub asyst
ale na tych co najwiecej flag przejeli
albo obronili
oraz za asysty przy przejeciach

to dzieki tym ludzia druzyna wygrywa.

bo co za problem zrobic sobie bazkamping i zlota nazbierac
albo obstawiac repsawny pod jakas flaga nawet nie probujac jej przejac.

aa i tez jedna warta uwagi rzecz
procz ilosci zabic i ptk.za asysty warto te zerknac jakim kosztem je osobnik zdobyl.czyli ile razy zginal w rundzie.
4 razy wiecej zabic do zgonow to juz godny wynik
jesli sie oczywiscie nie lata samolotem :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:11 

Lailonn napisał(a):
Zreszta znam troche freeplayowcow na bardzo wysokim poziomie, ktorzy na klan nie maja np czasu/ochoty lub graja w co innego.

lol, juz widze mala zmiane w nastawienu do "freeplayowcow"
btw wyrabianie sobie jakiejkolwiek opinii o innym graczu na podstawie statsow jest smieszne.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:20 

Wie ktos kiedy ma wyjsc ten patch?

jak sie juz pojawi to moze rewanza zagramy Freeplayowcy V Klanowcy.
i sobie wszystko wyjasnicie na serwie:)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:26 

po co czekac na kolejny mecz moze jakas mala ustwka wieczorkiem???

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 11:43 

Lailonn napisał(a):
[..]
Ognacy: k/d ratio 1.10

[..]
Zreszta ja nie uwazam sie za pr0 gracza. Gdyby tu zarzucil statami ktos z czolowki kraju to by dopiero byly ladne wyniki. Skoro wiec ja "zwykly przecietny klanowiec" jak to nazywasz, pomimo bardzo ryzykownego dla siebie stylu gry mam duzo lepsze wyniki niz ty, to co dopiero ci pr0 gracze? :wink:

LOL. Pomijajac tu fakt, ze ja jestem zwyklym leszczem a nie elita freeplayowcow, a o takich mi chodzilo, to tego rzedu roznicy nie nazwalbym "przepascia". Skoro pisales, ze klanowicze potrafia grac, a nieklanowicze nie bardzo - to spodziewalbym sie jakosciowej roznicy, a nie jakichs 35% :-)

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:02 

A kogo ty uważasz za "Elitę freeplayowców" ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:19 

Meewosh47 napisał(a):
A kogo ty uważasz za "Elitę freeplayowców" ?

Imiennie? Nie będę tu ludziom kadził :-) Tak ogólnie, to powiedziałbym - gracze z jakimiś 500-600 godzinami zmarnowanymi na grę. Jest ich tu całkiem sporo.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:22 

500-600h to moze miec byle noobek ( nie obrażając nikogo )

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 13:00 

i znów ten drażliwy temat ;)

ja przy kazdym spawnie zawsze badam mapę w poszukiwaniu squadu który akurat niejest bliżej "akcji" albo przypadkiem nie potrzebuje pomocy w przejęciu lub obronie flagi

na gamesnet'cie i asterze regularnie widuję przełączanie się SLa (przeważnie wymaga to słownego "szturchańca" ale po "przypomnieniu" wszyscy wiedzą o co chodzi)

a statsy jakkolwiek by się ich niewypierali ludzie rzeczywiście odwzorowują dokładnie styl gry
ja co jakiś czas analizuje róznice w ilości punktów pomiędzy poszczgólnymi wskaźnikami i widzę związek z moim sposobem gry

powiedz Lailonn - z którego konta zapodałeś statystyki ?
jest to o tyle ważne że u kazdego regularnie grającego czały czas rośnie kdr i spm (oraz inne wskaźniki), jednak są one przeważnie mocno obniżane przez wstepne momenty kariery BF2 kiedy to się czesto umierało itp.

większość rund obecnie kończę mając kdr powyżej 2.0 jednak w statystykach mam 1.41, a wszystko dla tego że jest to konto na którym gram od poczatku (myslę żę z Ognacym jest podobnie)
gdybym teraz założył nowe konto to myslę że już startowo większość moich wskaźników byłaby znacznie wyższa niż na obecnym

spm mam niższe od twojego o dokładnie 0.02 pkt ;P
czy to może oznaczać że jestem elitarnym freeplayowcem ? :mrgreen:

BTW - mam pomysł na 2 nowe wzkaźnik (niema ich w statsach)
F/G - stosunek sumy Capture Flag pointów, Asist Capture Flag pointów oraz Defend flag pointów, do globalscore
F/T - jak wyżej ale w stosunku do teamscore

w przybliżeniu do dwóch miejsc po przecinku, w procentach

mój Flag/Global wychodzi 10,26% a Flag/Team 48,51%

myślę że to sporo mówi na temat przydatności danego gracza względem wygranej teamu (oczywiście mowa o freeplay'u), oraz potencjalnych zapędach statsiarskich
:twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 13:30 

Kolec napisał(a):
BTW - mam pomysł na 2 nowe wzkaźnik (niema ich w statsach)
F/G - stosunek sumy Capture Flag pointów, Asist Capture Flag pointów oraz Defend flag pointów, do globalscore
F/T - jak wyżej ale w stosunku do teamscore

w przybliżeniu do dwóch miejsc po przecinku, w procentach

mój Flag/Global wychodzi 10,26% a Flag/Team 48,51%

myślę że to sporo mówi na temat przydatności danego gracza względem wygranej teamu (oczywiście mowa o freeplay'u), oraz potencjalnych zapędach statsiarskich
:twisted:

A może zamiast pozytywów policzymy wskaźnik na nooba :lol:
Np: PID/Total Deaths :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 13:51 

Meewosh47 napisał(a):
500-600h to moze miec byle noobek ( nie obrażając nikogo )

Tak, 1000 czy 2000 godzin też może mieć byle prostak. Szczerze mówiąc, prawdopodobieństwo bycia durniem w tej grupie 'stażu' jest nieporównanie większe. Nie obrażając nikogo, oczywiście.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 13:59 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):

Znaczy że jestem pr0 jak mam 2.42? :P Score 1.51 bo lubie bronić danej flagi :) Znaczy przyczepić c4 na karkandzie na górce i czekać na czołg :wink:
BTW: Głupie tak po statsach oceniać ludzi, lub dawać im większe prawo wymowy :wink: Pojęcie jak się gra w klanie mam :) Wole ffa, bo nikt na mnie nie krzyczy :lol: (Pozdro Janek :wink: ), między składami przeskakuje jak widze że ktoś wyszedł poza linię wroga :) i wtedy razem chodzimy i jest lepiej :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2