i znów ten drażliwy temat
ja przy kazdym spawnie zawsze badam mapę w poszukiwaniu squadu który akurat niejest bliżej "akcji" albo przypadkiem nie potrzebuje pomocy w przejęciu lub obronie flagi
na gamesnet'cie i asterze regularnie widuję przełączanie się SLa (przeważnie wymaga to słownego "szturchańca" ale po "przypomnieniu" wszyscy wiedzą o co chodzi)
a statsy jakkolwiek by się ich niewypierali ludzie rzeczywiście odwzorowują dokładnie styl gry
ja co jakiś czas analizuje róznice w ilości punktów pomiędzy poszczgólnymi wskaźnikami i widzę związek z moim sposobem gry
powiedz Lailonn - z którego konta zapodałeś statystyki ?
jest to o tyle ważne że u kazdego regularnie grającego czały czas rośnie kdr i spm (oraz inne wskaźniki), jednak są one przeważnie mocno obniżane przez wstepne momenty kariery BF2 kiedy to się czesto umierało itp.
większość rund obecnie kończę mając kdr powyżej 2.0 jednak w statystykach mam 1.41, a wszystko dla tego że jest to konto na którym gram od poczatku (myslę żę z Ognacym jest podobnie)
gdybym teraz założył nowe konto to myslę że już startowo większość moich wskaźników byłaby znacznie wyższa niż na obecnym
spm mam niższe od twojego o dokładnie 0.02 pkt ;P
czy to może oznaczać że jestem elitarnym freeplayowcem ?
BTW - mam pomysł na 2 nowe wzkaźnik (niema ich w statsach)
F/G - stosunek sumy Capture Flag pointów, Asist Capture Flag pointów oraz Defend flag pointów, do globalscore
F/T - jak wyżej ale w stosunku do teamscore
w przybliżeniu do dwóch miejsc po przecinku, w procentach
mój Flag/Global wychodzi 10,26% a Flag/Team 48,51%
myślę że to sporo mówi na temat przydatności danego gracza względem wygranej teamu (oczywiście mowa o freeplay'u), oraz potencjalnych zapędach statsiarskich