Teraz jest 24 lut 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 613 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 12:44 

to fakt - pojedyńczych "samojednych" virtuozów w BF2 zawiele niema (pomijając pilotów)

aczkolwiek widać różnice w grze osoby której stukneło 600h uczciwej rozgrywki

EST_PL
problem w dyskusji z tobą polega na tym że odbierasz teksty pisane zupełnie odmiennie od intencji autora

rozkładasz zagadnienie na czynniki pierwsze skłaniając się ku silnej papierowej teori wiec nie dziw się jak ci ktoś odpowiada w podobnym tonie

...i tak!
latanie z pistoletem gdy karabiny są dozwolone jest osłabieniem teamu czyli zarazem pewną odmianą trollowania
jadąc dalej w taki "teoretyzujący" sposób po stylach gry w BF2 szybko dojdzie się do wniosku że EA ze swoimi punkcikami nakłania nas do "trollowania" i ogólnie wszystko jest "trollingiem" dopóki niejesteś "da l33t pr0"

a sprawa jest prosta -> gra się po to aby mieć satysfakcję -> czyli odznaki też się zdobywa aby mieć satysfakcję (trolluje ;) & :roll: )
jeżeli komuś tą satysfakcję daje odznaka poprzez wjechanie jeepem do wody (jakkolwiek by na to niepatrzeć sprytne obejście zasad BF2) to jego sprawa

widze że jesteś typem preferującym wysoce ambitne mozolenie (trollenie) się z Rpkt, Hpkt i całą resztą tych "xyz"pkt... i chwała ci zato!
ale niedaje ci to żadnej podstawy do umoralniania innych i pośredniego obkładania ich okresleniem "troll"

z takimi zapędami powinieneś pracować jako trener naszej drużyny skoczów narciarskich albo w ekipie do badania dopingów na olimpiadzie - tam napewno by cię docenili ( :wink: & :lol: & :roll: & :twisted: & :x <---- poćwicz)

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 14:14 
Moderator forum

Kolec, a co właściwie masz na myśli pisząc o papierowej teorii, skoro ja te odznaki, o których była mowa, czyli repair, heal, knife i pistol w złotym kolorze mam. Pokusiłbym się zatem o stwierdzenie, że jestem w stanie pinformowac, w jaki sposób można zdobyc je uczciwie, gdyz przetestowałem w praktyce to, co oceniono w tym topiku jako - niewykonalne.

Dlatego daruj sobie swoje uwagi jak również uwagi o umoralnianiu, masz swoje sposoby które nazywasz sprytnymi. Inni, kierując się podobnym myśleniem, uznają za sprytne sciągnięcie Battlefielda 2 z internetu i wyszukanie pirackich serwerów do niego.

To tyle z mojej strony, odznaki w/w można zrobic nie posługując się brudnymi sztuczkami.

Ach, Kolec - jak ci stuknie te 600 godzin już, to zobaczymy czy bieganie z karabinem nadal będzie tym, co najchętniej robisz.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 15:30 

nie porównuj innego zdobywania punktów niż przewidzieli to twrócy do pieractwa i kradzieży ok ?
to jest własnie to twoje "teoretyzowanie"

i znów sie pojawa twója nieumiejetnośc rozumienia tekstu
w tym topicu nikt niepowiedział że te odznaki są "absolutnie niemożliwe do zdobycia normalnymi metodami"
a jedynie "nieosiągalne poprzez normalną grę" (widzę tu sporą róznicę)

pewnie - grając kilka wieczorów pod rzad z nastawieniem w kazdej rundzie na "heal badge" i nieużywając nic innego oprócz apteczki wkończu zdobedę te 25 HP
ba! mogę się założyć że wyczekując na jeszcze wieksze zbiegi okoliczności i "farty" dałoby się przebić i 50 HP

tymniemniej niejest to normalna gra
cały czas pijesz domnie z tymi "brudnymi sztuczkami" :roll:
a wszystko z powodu mojego żartu na temat statsiarzy :roll:
jakbym chciał zdobyć w ten sposób odznakę to już dawno bym ja miał, a że nielubię "trollowania z pateczką" oraz "brudnych sztuczek" to niemam odznaki
oczywiście tego już twoja "przenikliwość" niezauwazyła

cały ten topic jest poświęcony "sprytnym metodom"
tak coś mi się widzi że chyba nierozumiesz wogóle sensu jego istnienia...

twoja porada o ambitnym poświeceniu kilku wieczorów ciagłego czatowania na dogodną sytuację by dostac odznakę odnosi się dokładnie do kazdej z nich!
to zadna porada (predzej próba wywyższenia się nad "innymi" <- tu jest wielki wór statsiarzy do którego wsadzić się da pewnie kazdego zależnie od okoliczności)

topic ten powstał specjalnie aby gracze mogli się wymienić "sprytnymi metodami" pozwalającymi znacznie wpłynać na wystapienie tej "dogodnej zdobyciu odznaki sytuacji"

np. odnośnie explosive ordinance badge padały porady by na karkandzie miotać c4 ponad pierwszy płotek i detonowac...
biorąc pod uwagę że znikła mozliwość przerzucenia c4 nad płotkiem w wyniku patcha 1.2 to w takim razie chyba to była "brudna sztuczka" nie ?
czyż leczenie poza mapą albo reperowanie niszczącego się w wodzie pojazdu to niesą elementy do zlikwidowania w którymś nastepnym patchu ?

można było rzucac c4 ponad płotkiem albo można było grać specem tygodniami w oczekiwaniu na ta sytuację gdzie da się za pomocą 2 paczek wysadzić np. 2 pełne APC (ktoś się chwalił podobnym wyczynem, tu na forum)
co jest bardziej ambitne a co jest brudną sztuczką ?
no oświeć mnie, niech dotknie mnie blask twej jedynej słusznej papierowej teorii...

Ps. kupno BF2 wymaga jedynie kasy podczas gdy odznaki mają wymagać wysiłku
Ps2. są ludzie co grają w jedną grę parę lat i jest ok (no ale może sa uposledzen umysłowo)
np. ja w jedną grałem ponad 2 lata i przestałem z powodu degeneracji sceny a nie braku zainteresowania (z chęcią bym wrócił ale czasu nie cofniesz)
Ps3. dziękuję za zwrócenie uwagi na zabawki komandera jako dobre źródło RP, może to kiedyś wkońcu wykorzystam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 17:16 

Według mnie każdy sam decyduje w jaki sposób zdobywasz odznake.
Przegladając czyjeś statsy nie ma napisane w jaki sposób je się zdobywa.
BF2 jest grą bez końca, a jedynym miernikiem postępu w niej są własnie odznaczenia i statystyki, dlatego warto je zdobywać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 18:07 

[RONIN] napisał(a):
BF2 jest grą bez końca, a jedynym miernikiem postępu w niej są własnie odznaczenia i statystyki, dlatego warto je zdobywać Wink
Muszę się tutaj z Toba nie zgodzic... gra w BF2, przynajmniej dla niektorych, konczy się na wyjsciu FH2, PR, czy PoE... :twisted:

a miernikiem postepu w grze jest przede wszystkim kultura osobista na serwerze i poziom wkurwienia na głupotę innych graczy. jak przekracza poziom pięciu przekleństw na minutę to jesteśmy już weteranem... :lol:

Niby żartem napisane, ale kto już długo gra w BeeFa to wie o co mi chodzi... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 18:33 

Uncle Bens (ups, blues) - zapomniales podac link do PR i zachecic do sciagniecia moda... ;]

EST - Kolec nigdzie nie napisal ze tak zdobyl odznake jakas ;)
Odznaczenia nie sa miernkiem postepu, bo co to za postep jak koles wjedzie do wody... a no wiecie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 19:17 

To już jego sprawa jak zdobył odznake :P
No ja ostatnio bardzo chciałem zdobyć srebro za pistolet czyli zdobyć 7 killsów. Robiłem podejscie - no nie udało się. Drugi, trzeci, czwarty raz ale wkocu mi się udało ją zdobyć legalnie ze zwykłej gry. Nie problem wbić się na serwer "Only Knife & Pistol" (na który zawsze full i jakoś każdy gra udczywie :lol: ) albo pogadać z kolegą by zagrał po przeciwnej stronie.

Bo każdą odznake mozna zdobyć - trzeba ją tylko UMIEĆ zdobyć!

PS. Ostatnoi zauważyłem że po patchu 1.2 łatwiej zdobyć odznake za kose niż za pistolet :shock: LoL

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 20:31 
Moderator forum

Ja się zdziwiłem że z noża jest liczona celność :roll: Co ja nim rzucam, czy jak :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 20:53 

Dumch napisał(a):
Ja się zdziwiłem że z noża jest liczona celność :roll: Co ja nim rzucam, czy jak :wink:

Liczą udane ciosy lub cięcie powietrza :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 22:42 

Wiesz Ronin, ja rozumiem ze takie servy moga byc pelne, porostu to takie odreagowanie, chyba sam sobie pojde bez myslenia poganiac z kosa ;) nie dla medalu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2006, 23:32 
Moderator forum

lkasprzak napisał(a):
Liczą udane ciosy lub cięcie powietrza

Nie no wiem, tylko to głupie jest :)
BTW: Ta celność liczy się tylko jak trafia się w ludzi no nie? :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 12:00 

A jak myślisz? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 13:13 
Moderator forum

Kolec napisał(a):
nie porównuj innego zdobywania punktów niż przewidzieli to twrócy do pieractwa i kradzieży ok ?
to jest własnie to twoje "teoretyzowanie"

Teoretyzowanie ? To nie ja zacząłem elaboraty na temat funkcji emotów, które to jakoby zmieniają sens zdania. Totalnie bezsensowny, bo gdyby tak było, każdy i w każdej sytuacji mógłby się wykręcić od odpowiedzialności za to, co napisał. Pomijając już kwestię, iż to, że usilnie wmawianie, że twoja wypowiedź

Kolec napisał(a):
mam ten sam problem
jak chcesz to się możemy lkasprzak umówić na server na małe wspólne pływanko łudką poza mapą :lol:

nie była propozycją do trollowania, gdyż rzekomo emot zmienił jej znaczenie, nie tylko przeze mnie została zrozumiana tak, jak powinna. Może należało użyc :wink: zamiast :lol: wtedy rzeczywiście zmieniłoby to znaczenie zdania, jednakże sorry że zwracam uwagę na takie drobiazgi wynawcy filozofii emotów.

lkasprzak napisał(a):
Hie, hie... :lol: :lol: Nie skorzystam, ale dzięki za propozycję... :lol: :lol: Wolę już się pomęczyć... :wink:

lkasprzak, jak widać, zrozumiał to tak samo, jak ja...

Kolec napisał(a):
i znów sie pojawa twója nieumiejetnośc rozumienia tekstu
w tym topicu nikt niepowiedział że te odznaki są "absolutnie niemożliwe do zdobycia normalnymi metodami"

Na temat mojej umiejętności rozumienia tekstu wypowiada się osobnik, który go albo sam nie rozumie, albo nie czyta dokładnie tego, o czym pisze... Tu kilka przykładów, że nie rozumiesz co czytasz...

Kolec napisał(a):

lkasprzak napisał(a):
...nie jest możliwe na standardowych ustawieniach ticketów :?

Ubi napisał(a):
podobnie jak z Expert leczenia nie widze obejścia :!:

lkasprzak napisał(a):
25 pkt za naprawę jest niemożliwe do wykonania, chyba że na 1000 ticketów, bez limitu czasowego :wink:

Mordoklej napisał(a):
25 punktow za naprawy w jednej rundzie to moim zdaniem przegiecie.. I ledwo te 10 punktow zdobylem w zasadzie naprawiajac cos co chwile.. A 25 punktow to proponuje wiechac jeepem do wody bo szanse na zdobycie tej odznaki w normalny sposob sa jak jeden na milion.

taa.... bez komentarza... jedziemy dalej...

Kolec napisał(a):
cały ten topic jest poświęcony "sprytnym metodom"
tak coś mi się widzi że chyba nierozumiesz wogóle sensu jego istnienia...

Są sprytne metody na zdobycie czegoś, i tak można by do nich zaliczyć strzał ze snajperki i dobicie gościa koltem, wybranie odpowiedniej mapy, czy naprawę zabawek komandera. Są brudne metody, które niektórzy też uznają za sprytne, polegające na wjechaniu jeepem do wody lub wyjechaniu łódką poza mapę. O sensie istnienia tego topiku jeszcze poniżej...

Kolec napisał(a):
twoja porada o ambitnym poświeceniu kilku wieczorów ciagłego czatowania na dogodną sytuację by dostac odznakę odnosi się dokładnie do kazdej z nich!
to zadna porada (predzej próba wywyższenia się nad "innymi" <- tu jest wielki wór statsiarzy do którego wsadzić się da pewnie kazdego zależnie od okoliczności)

Wybacz, jeżeli twoim zdaniem garść sposobów, które przetrenowałem w praktyce i które pomogły mi zdobyć te, szczególnie trudne moim zdaniem, odznaki, którą przedstawiłem, jest porównywalna do wjechania jeepem do wody, to sorry, o czym my tu mówimy w ogóle. Na każdą z odznak możesz się umówić z kolegą i masz wszystkie. Może po prostu zamknę ten topik, korzystając z praw moderatora, dopisując ostatni post na dole :

Umów się z kolegą na serwerze i wjedźcie poza mapę jako medycy, wjedź do wody jeepem itd itp

Kolec napisał(a):
np. odnośnie explosive ordinance badge padały porady by na karkandzie miotać c4 ponad pierwszy płotek i detonowac...
biorąc pod uwagę że znikła mozliwość przerzucenia c4 nad płotkiem w wyniku patcha 1.2 to w takim razie chyba to była "brudna sztuczka" nie ?
czyż leczenie poza mapą albo reperowanie niszczącego się w wodzie pojazdu to niesą elementy do zlikwidowania w którymś nastepnym patchu ?

Jedyna słuszna i celna uwaga, jaka ci się trafiła. Jednak w związku z tym że gold explosive badge już mam, zdobyte przed patchem 1.2, nie moja sprawa i nie bardzo wiem jak mógłbym pomóc w jej zdobyciu w nowych warunkach. Jednak repair i heal nie zlikwidują z tej prostej przyczyny, że to samo było możliwe już w BF1942. Trzeci BF mamy i nadal to jest więc nie sądzę, żeby nadeszły zmiany.

Kolec napisał(a):
no oświeć mnie, niech dotknie mnie blask twej jedynej słusznej papierowej teorii...

Papierowe teorie mogą wygłaszać ci, którzy zamierzają zdobyć w/w odznaki, lub twierdzą iż jest to niemożliwe. Ja je mam i w skrócie opisałem co można zrobić by je uzyskać, więc nie rozumiem dlaczego nazywasz je papierowymi. Może nie rozumiesz znaczenia tego, co piszesz...

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 2 mar 2006, 14:01 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 14:01 
Moderator forum

Meewosh47 napisał(a):
A jak myślisz?

No chodziło mi o to czy np. jak wale w jeepa sie pokaże znaczek że mu zabrałem hp troche to też naliczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2006, 14:15 
Moderator forum

Dumch napisał(a):
No chodziło mi o to czy np. jak wale w jeepa sie pokaże znaczek że mu zabrałem hp troche to też naliczy :)

Hmm ciekawe rozważania :wink:
Jak będziesz to sprawdzał, zerknij też na defibrylator. :D
To broń, w której mam najwyższą skuteczność i też nie wiem, kiedy zalicza pudło, a kiedy trafienie :D

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 613 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2