Mr Groch napisał(a):
Team 6 chlopa + czolg + HMMV szykuja atak na oboz wroga, atak sie
nie udaje, polowa skladu przezyla, reszta jest ranna, bez paliwa,
bez amunicji. Gdyby respawny zrobic tak jak napisalem wyzej
i moj pomysl z obozami by sie sprawdzil to w takiej sytuacji wojacy
zmiast wlaczyc do konca, zaczeliby sie wycofywac do swojego
ostatniego obozu w celu leczenbia/zaopatrzenia/naprawy/napelnienie
paliwa. Cezkaliby takze na posilki (np na tych co zrespawnowali sie w
macierzystej bazie i dotra do obozu najblizszym transportem) i sie
przegrupowali. Jak dla mnie rozgrywka zrobilaby sie cekawsza, choc
dluzsza...
Według mnie pomysł bardzo dobry, ale wymagający poprawy lekkiej
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
. Gra by nadal polegała na przejęciu kluczowych punktów mapy, ale dokonać możnaby było tego tylko zakładając taki obóz o jakim Mr.Groch mówi... I wtedy by taka baza nabijała nam punkty... Co ciekawe można by było zakładać bazy poza kluczowymi miejscami mapy, na przykład niedaleko celu ataku ( kluczowego przejętego miejsca ) by zająć strategiczne miejsce.... Oprócz tego ludzie koło dowódcy nadal powinni się spawnować.. To ważne dla teampLay'a według mnie...
A co bym dodał od siebie??
1. Więcej miejsc w BlackHawk'u => Warto zauważyć, że zazwyczaj lata 3 operatorów ( pilot, 2 gunnerów ) i TYLKO 3 pasażerów... no wybaczcie ale weedług mnie minimum 6 o ile nie więcej wejdzie do BH... Zauważcie też, że w modelu w grze 4 krzesła są zajęte przez jakieś leżące na nich ładunky... Model należałoby wyedytowac i dać więcej miejsca w BH....
2. Większy limit ilości drużyn...
3. Możliwość wyboru ekwipunku dla danej klasy.... o co mi chodzi?
Na przykład Snajper by miał dostępne dla siebie powiedzmy 3 konfiguracje:
- M-24, Beretta 92F z tłumikiem, 2x Claymory i Ghille Suit ( ubranie krzaka )
- M95 Barett, Beretta 92F i jakieś drobne różnice w ekwipunku, ale nadal byłby ubrany za Krzak....
-SPR/A albo Stoner SR-25 drobne różnice reszcie ekwipunku i niebyłby już ubrany za krzaka...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Taki strzelec wyborowy... ;]
I jak widać są 3 różniące się znacznie konfiguracje, które dają różne możliwości dla snajper'a... Podobny system można wykonac dla reszty klas...
4. Ktoś kiedyś na forum Project reality ( realitymod.com ) napisał, że chciałby zobaczyć efekt niekontrolowanego obrotu w śmigłowcu który by dostał w wirnik ogonowy, albo utrudnione sterowanie przy bardzo uszkodzonym heli... Taki heli gdyby spadł na ziemie nie eksplodowałby w nicość, ale zostawałby jego klimatyczny wrak tak jak z czołgami ma się sprawa... Klimat nieziemski by był potem... Podobnie można zrobić z samolotami... Na oficjalnym forum napisano nawet, ze jest to do wykonania... Wyglądałoby to prościej niż w prawdziwym symulatorze, ale dawałoby klimat, i zwiększałoby to realizm...
5. Mam ochote zobaczyć taki sprzęt Ah-64 Apache'a i Mi-24 Hind'a :]
6. Stare dobre RPG też by się przydało
Oraz naramienna wyrzutnia Stinger bądź Ruski odpowiednik...
8. Rusków jako strone konfliktu...
Inne ciekawe armie też bym z chęcią zobaczył....
Wow... Dużo tego wyszło...
EDIT: Zapomniałem też o wielkich mapach z dużą ilością pojazdów...