Teraz jest 4 mar 2025, 23:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 06:22 

Czego wy chcecie chlopaki?
Ostatnio wkleilem SCREENY z TK (chyba z 5 albo 6), to Roba z Grom.BF2 napisal, ze pewnie ja tez jestem bez winy i tez powinienem dostac bana :lol: .
Glupota bywa powalajaca, ale;
mimo wszystko, trzeba przyznac, ze kolega "Sztand" w logach z IRCa sprawia wrazenie kumatego, wysuwa konkretne pytania i przekonywujace mnie argumenty... Mysle, ze jesli zakonczenie rundy nie bylo dzialaniem celowym, powinno sie sprawe doprowadzic do konca, czyli pozwolic im sie wyrznac na tym Gulfie, na serwerze spam'u. Przeciez ma wygrac lepszy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 10:16 

moje 'prywatne' zdanie.
---
jak to jest ze prawie kazdy mecz spamu wiąże sie z oficjalnymi protestami, szukaniem regulaminow, guidow, dziur w calym, zlych adminow, dobrych adminow, itd itp?
troche to wyglada na probe zdobywania ticketow za pomoca 'kruczkow prawnych' zamiast starego dobrego AK-47. a wszystko ubrane w piorka 'ostatnich sprawiedliwych i niepokalanych'... tyle ze zawsze zaczynaja szukac tej sprawiedliwosci, gdy dostana w d... .
---
co do decyzji adminow-chyba zabraklo zimnej krwi, albo konsekwencji. skoro spam na oficjalnm kanale oddal walkowera... to o co wiecej chodzilo?
znacie pojecie "kompromis"? nie prosciej byloby anulowac caly mecz i rozegrac go w niedziele po SPOKOJNYM wyjasnieniu niejasnosci na neutralnym serwerze i pod baczna kuratela adminow?

PrezesOi

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:02 

Jak możęmy wierzyć adminom skoro podajemy zapisy rozmó demka , to co robił SPAM wychodząc z serwera a Ethan mi pisze , żę nie podajemy żadnych konkretnych dowodów , skoro Ethan to dla Ciebie nie są żadne dowody to wybacz podaj lepsze i umotywój tego walkowera waszymi dowodami , ale ale przecież nie ma dowodów , żadnych punktów regulaminu paru gości z zaprzyjaźnionego klanu tak zdecydowało więc to jest wiążące , zapraszam d lektury rozmowy na mircu i sławetnego stwierdzenia "Admini zadecydowali" więc to admini kreują ten puchar i załatwiają mecz bo SPAM ucieka z serwera super.

Co do super kultury SPAMU może jeszcze jeden dowodzik jacy są kulturalni:

http://img48.imageshack.us/my.php?image ... 0050vr.jpg

Miło wiedzieć , że tak sięzachowuje klan na poziomie po czym wychodzi z serwera , gratulujemy bo zachowywaliście sięod początku do końca jak banda dzieciaków.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:10 

-----Stanowisko Gracza Vesp3r'a----- (nie klanu w którym gram, żeby nie było)------

Ehhh.
Znam oba klany (jeden z lana i sparów, drugi z servów) i wiem że oba klany są uczciwe.
Fakt wiem co to są emocje podczas turniejó i wiem ze jedno ziarno pieprzu w stosie kostek cukru może zrujnować całą opinie (tzw zapalnik) więc może zobić tak:

Wejść na TSA( 2 admów, 2 przedstawicieli Spamu i 2 przedstawicieli Gromu.bf2) każdy zapuszcza sobie demko i wyjaśnia się sytułacje na Guldzie, bo tutaj widze dwa różne obrazy (nie dziwne).

Co do nagłego przełądowania mapy. Mieliśmy kiedyś coś podobnego niepamietam czy w meczu czy sparringu (FSPQR) i pamietam że padło to w momęcie keidy przegrywaliśmy ( gralismy na servie przeciwnika), wtedy uznaliśmy to jako błąd.
Dziwi mnie nagle wciągnięcie masthura jako mapy od której miało wszystko zależeć. Rozumiem ze jak coś nie pójdzie tak to ADMIN może sobie ZROBIĆ CO CHCE BO TEGO REGULAMIN NIE UWZGLĘDNIA. TAK???? porpostu SUPER -_-

Przypominają mnie się inne turnieje Polskie (capri miał racje z polakami nie warto grać, szczególnie jak adminują tym gracze klanó które grają).

Z tego miejsca chciałbym zaapelować do graczy SPAMU i GROMU.BF2 - zagrajcie Gulda jeszcze raz na spokojnie.
AdminiPRZEANALIZUJCIE JESZCZE RAZ CAŁY REGULAMIN I TURNIEJ BO CO WIĘKSZA AFERA NIE ZAWARTA W TUNIEJU OŚMIESZACIE SIĘ DECYZJAMI!!!!

dziękuje skończyłem

(post skopiowany z innego forum na ten temat gdyż tutaj toczy się debata chodź to nie forum o tym)

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:36 

Vesp3r , uff dzięki za to że Wam to się też kiedyś zdarzyło. Może to da niektórym do myślenia, że może jednak czasami takie rzeczy się zdarzają.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:37 

Jeżeli admini zdecydowali o grze masthuur, to uznali, ze grom ma prawidłowe guid.

Czyli prawidlowym stanowiskiem powinno byc uznac CleanSweep, ukarac grom pierwsza runda Gulfa (skonczylo sie okolo 180-170, to zaliczyc to jako 180-0 dla spamu) i grac ostatnia runde.

//Update
Lock wedlug spamu:
Jeden gosc spamu biegnacy w strone flagi arabskiej (byl w okolicach spawnu czolgu arabskiego), 2 gosci gromu szarzacych ich baze i ich czolg amerykanski w rekach gromu, ktory spieprzal do swojej bazy.

Ostatnio edytowano 12 mar 2006, 11:51 przez maTTi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:47 

Witam
Bardzo dobrze znamy chłopaków z GROM.BF2 , często rozgrywamy sparingi i nigdy nie podejrzewał bym ich o jakieś próby przekrętów.Wyniki naszych wspólnie rozegranych meczy bywały różne ale nawet jak dostawali do 0 to zawsze atmosfera była nadal bardzo dobra , a przegraną uznawali z honorem. Wczoraj były problemy z serwerami gamesnetu co odczuliśmy na własnej skórze więc całkiem prawdopodobne jest że zmiana mapki również nie była z ich winy.
Natomiast uważam za co najmniej dziwne wyznaczanie na "dogrywkę" mapki która nie była celem przygotowań do V rundy , i jeśli byśmy jako HA mieli zagrać ok 24 to na 100% nie było by połowy składu.
To tyle co mogę powiedzieć w tej sprawie , szkoda tylko że ciężkie przygotowania GROMU.BF2 się w tej walce nie przydały.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:52 

dokładnie zaliczyc OCSa,i rozegrac druga rundę Gulfa,panowie jaki był wynik na OCS?

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 11:58 

Draga, wynik to 147:0 UMSC oraz 132:24 MEC, 255 ticketow przewagi dla Grom.Bf2.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 12:12 

Jeżeli spam wyszedł z gry GROM.BF2 powiniem dostać 400:0 + na OCS 279:24. Wsyzstkie inne decyzje po wyjscie spamu z servera powinny być unieważnione. Tz. że wynik meczu powinien być 679:24 dla GROM.BF2

Ostatnio edytowano 12 mar 2006, 12:25 przez misiuk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 12:16 

Dokładnie GROMBF2 jest ostatnim klanem jaki mógłbym podejrzewać o celowe działanie tego typu. GamesNET wczoraj zachowywał sie skandalicznie - na naszym serwerze "piątka" pingi skakały jak szalone, kilkakrotnie wszystkim pojawiała się informacja; "sa problemy z twoim połaczeniem". Kilka osób zostało w czasie gry po prostu rozłączone. Z tego co wiem GROMBF2 ma serwer na GS 6, czyli na innej maszynie. Może u nich po prostu serwer zrestartował mapę ?

GAMESNET zaktualizował nasz serwer wczoraj - nie było czasu na dłuższe testowanie. A nawet gdyby to i tak z GamesNET'em nie można by było się skontaktować (sobota). Czy ktoś z adminów wział pod uwagę taką sytuację ? A moze łatka 1,21 do patcha 1,20 ma jakiś bug i niespodziewane restarty map będa powtarzały się częściej ?

IMO wynik z Clean'a powinien zostać uznany a dwie rundy na Omanie powinny zostac powtórzone np na serwerze SPAM'u. Inne decyzje są krzywdzące. Ta o roztrzygnięciu meczu na Mashtuur to jakieś nieporozumienie o którym najlepiej jak najszybciej zapomnieć.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 12:46 

Usunąłem

Ostatnio edytowano 12 mar 2006, 12:59 przez misiuk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 12:55 

Wpierw pragne podkreslic, ze grywalem z obydwoma klanami i nie pamietam by kiedykolwiek pojawialy sie jakies problemy. Jednak nie mozna stac po obu stronach wiec obiektywnie sie wypowiem.

Cytuj:
Grom.bf2 wygrał OCS. Nie przeraziło nas to jednak, gdyż każdy kto z nami grał dobrze wie, iż mapy otwarte są naszą piętą achillesową, za to na urbanach ( takich jak gulf) stać nas na wiele.

Mieli ogromna przewage punktowa. Mapa jak oman potrafi slimaczyc sie i walka toczy sie o kazdy punkt wiec ja bym sie martwil :P

Cytuj:
Nie zmienia to faktu, ze Grom.bf2 zagrał wyśmienicie tą mapę, co wzbudziło nasze podejrzenia, gdyż nie oczekiwaliśmy tak trudnego meczu.

To, ze przeciwnik sobie radzi to podejrzane? Nie ladnie oj nie ladnie...

Cytuj:
Sprawdziliśmy guidy…. i szok… Większość guidów podanych na forum nie zgadzała się z tymi w grze. Nasza rekacja była oczywista, uznaliśmy to za próbę oszustwa. Poinformowaliśmy administratorów o całym zajściu.

Ciekawe, ze dopiero gdy zaczeliscie dostawac to zaczeliscie szukac haka na nich...Dla mnie pierwsze 8 czy osttanie 8 nie ma znaczenia. Jesli jednak regulamin to precyzuje to sprawa jasna. Skoro jednak admini uznali guidy za ok to nie widze sprawy...

Cytuj:
Należy zrozumieć nasze oburzenie i frustracje wywołane zaistniałą sytuacją. Wyjaśnianie całej sprawy trwało doprawdy długo. Okazało się, że klan lider przeciwników źle zanotował guidy i stąd nieporozumienie.

Z jakiego powodu oburzenie i frustracje? Co guid zmienia w grze? Czy gdyby mieli osatnie 8 znakow to byscie ich pokonali z palcem w dupie? Nie sadze...

Cytuj:
Nie zmieniało to jednak faktu, że Grom złamał regulamin. Mogliśmy stwierdzić, że dalej nie gramy, jednakże nie score stawiamy na pierwszym miejscu.

Lol. Skoro admin uznal ich guidy to mogles owszem odejsc ale oddajac walkowera. Wiec nie wiem po co ten "honor" w sprawie punktow.

Z demka wynika, ze chlopaki z GROMu ladnie sie dawali we znaki. Akcja z kradzieza czolgu byla dobrze wykonana. Przewaga 5 punktow(czyli zostalo 250 do odrobienia) w sytuacji gdy wrog bierze baze i nie ma sie czolgu nie jest zbyt wesola. Ja tam zadnego locka nie widze w wykonaniu SPAMu :roll:

Pomysl gry po polnocy uwazam za bardzo glupi. Nie kazdy siedzi przy kompie non stop o czym admini chyba tu zapomnieli...

Tak czy siak GROMowcy macie nauczke. Dopilnowac wszystkiego przed meczem bo takie sytuacje sie zdarzaja. Czasem przeciwnik szuka kruczka bo przegrywa a czasem bo przestrzega zasad. Tu niestety SPAM szukal kruczka bo zasad to sie dopilnowuje PRZED meczem a nie w trakcie!!

SPAMowi zycze dystansu do gry. Gramy w polskim gronie ze znajomymi klanami. Nie widze powodu by szukac na siebie nawzajem haka zaslaniajac sie honorem czy duma.

Adminom zycze madrzejszych postanowien...W takiej sytuacji powinni sprobowac zalagodzic sytuacje a nie rozwiazywac ja na szybkiego.

Na rozluznienie atmosfery ;]

Mecz byl tak zaciekly, ze dochodzilo do bijatyk :P Dalej to juz ocenzurowano :lol:

http://img81.imageshack.us/my.php?image ... 0010ub.jpg

Ostatnio edytowano 12 mar 2006, 13:01 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 12:57 

hmmm... poki co spokoinie poczekam na wyjasnienia adminow PC06 - jakis powod do podjecia takiej decyzji mieli i mysle ze swoje stanowisko przedstawia.

Tytuł:
PostNapisane: 12 mar 2006, 13:02 

Nie bede sie rozwodzic nad sytuacja, juz tyle bylo watkow ze chyba wszystkie mozliwe zostaly przedstawione :)
ale w sprawie technicznej - serwerom BF2 zdarzaja sie padniecia, chyba kazdy o tym wie, nie jestem pewien po tresci postaow czy to byl restart mapy czy przeladowanie mapy - to drugie swiadczy o bledzie serwera, w katalogu serwera (linux dedicated nie wiem jak z windowsowym) powinien sie pojawic zrzut pamieci core.[nr pid] o daciei godzienie utworzenia kiedy sie to stalo

tak wg. mnie tak mozna to sprawdzic

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2