Teraz jest 25 lis 2024, 18:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 17:59 

Cytuj:
BTW - czyżbyś był jedną z tych osób której wszystko się z "tym" kojarzy ?

Nie koniecznie ale gdy slysze o urozmaicaniu zycia to kojarzy mi sie z tematem u nas bardzo popularnym(w kraju) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 18:45 

Kolec, właśnie gdy poszedłem do sklepu bo bf2, byłem dobrze zapoznany z demem. I naprawdę nie byłem jakimś noobem, lecz przęciętnym graczem. Nie znałem jeszcze map itd. Ale chodzi mi to, że gdybym nie znał możliwości BF2 z DEMA, to bym go nie kupił? A wiesz dlaczego? Bo gdy trzymał w ręce mojego bfa z cd-keyem kr823-h8j5y-69iuo-az89x-20oww (ciekawe czy galonger go użyje i bedę mógł grać tylko gdy on nie będzie? :( :( ), to z myślą tylko i wyłącznie o graniu w klanie po zapoznaniu się z pełną wersją, tudzież mapami. Napewno nie było tak tylko ze mną...

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 18:52 

ja na przykład nie odbyłem etapu bycia freeplayowcem w bf2, bo niecałą godzine jak go kupiłem i zainstalowałem dostałem się do hardattack. a gram w bf2 od 30 sierpnia :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 18:56 
Moderator forum

Kolec napisał(a):

stąd też niezgadzam się z opinią Gareta że freeplayowcy niemają zupełnie nic do powiedzenia i np. EA ich słuchać niebędzie

A tak sobie ciachne, bo widzisz tu lezy Kolec pogrzebany ;) Jak to barwnie przytoczyl moj znamienity lamerski kolega Splinter, freeplayowcy maja zasadniczo gdzies czy cos zmienia w grze czy nie. Graja zeby sie zrelaksowac przy grze i nie chca byc pr0-gej-merami. Watpie czy taki niedzielny gracz grajacy "miedzy praca, a kanapka z serem" lecial na forum EA jak mu sie nie spodoba granatnik czy inne M60 i plakal tworcom gry jacy to sa be, ze tak zrobili.
Jest jeszcze jedna kwestia dlaczego klany beda mialy wieksza sile przebicia. Zorganizowanie i wyrobiona marka.
To tak jak w BFie. Wchodzi na server AntekJaWamPokaze13 i dobiera sie w tim z kilkoma swoimi freeplayowymi kolegami. Nawet jak sie zbiora nie stworza prawdziwie zgranego teamu, bo graja w ta gre dla przyjemnosci.
Tak samo byloby z walka o ewentualne zmiany w grze. Na forum EA pojawilby sie AntekJaWamPokaze13 i jesli nawet znalazlby chetnych freeplayowcow do podpisania petycji, w co watpie, to podejrzewam, ze na pierwszym miejscu firma stawiala by petycje np. 10 najsilniejszych klanow w europie niz AntekJaWamPokaze13 i jego kolegow. Czemu? Bo klanowicze to ludzie znajacy gre na wylot i wiedzacy co dla rozgrywki jest najlepsze. Poza tym Dice moze na nich polegac. Czemu?
Wiekszosc klanow to starzy znajomi z 42, Vietnamu. Niektorzy znani sa w Dice z nicka dzieki przedsiewzieciom jak NBrigade w 1942.
Nie staram sie twierdzic, ze freeplayowcy nie tworza sceny. Staram sie udowodnic, ze zasadniczo maja gdzies zmiany w grze, bo graja tylko zeby sprawic sobie radosc kolejna odznaka, albo odstresowac sie po wywiadowce. Gracze klanowi natomiast maja na celu poprawe jakosci gry bo chca grac w nia dluzej i nie wkurzac sie na bledy gry na klanowkach. To tak jak na przyklad z rowerem. Jezdzisz sobie z kobieta rowerkiem po lesie. Masz wypasiony rower gorski, ale nie korzystasz w pelni z jego mozliwosci. Bledy kontrukcji zauwazy dopiero zawodnik zjezdzajacy na takim rowerze 20 razy dziennie w stylu downhill. Moze nie bedzie mial wypadku przez takie bledy konstrukcyjne. Ale na przyklad strasznie moze go w trakcie zjazdu uwierac siodelko w cztery litery ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 22:02 

pitermaster - kurde, czytanie sie klania. Ja nazwalem cie noobem, szkoda tylko, ze jak mi sie wydaje, nie czytales co pod ta nazwa widze, bo nie chodzi mi tu o standardowe "ololololo naabb, nie ma skillaaa!!!!1111oneoone".

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwi 2006, 22:14 
Oldboy Battlefield.pl

Garet napisał(a):
To tak jak na przyklad z rowerem. Jezdzisz sobie z kobieta rowerkiem po lesie. Masz wypasiony rower gorski, ale nie korzystasz w pelni z jego mozliwosci. Bledy kontrukcji zauwazy dopiero zawodnik zjezdzajacy na takim rowerze 20 razy dziennie w stylu downhill. Moze nie bedzie mial wypadku przez takie bledy konstrukcyjne. Ale na przyklad strasznie moze go w trakcie zjazdu uwierac siodelko w cztery litery Wink

uuuuuuu.... Garet, jakie Ty mi tu porównania walisz :lol:

Swoją drogą, to po ostatnich patchach mam przekonanie, że to jednak banda AntkaJaWamPokaze13 ma większe przebicie niż klanowcy, bo strasznie spieprzyli rozgrywkę od momentu wyjścia DEMA :|

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 08:59 

:D Ale gdyby następny patch cofnął grę do poziomu tej z dema, też byłoby narzekanie i marudzenie :D Zresztą i klanowcy i freeplayerzy narzekają na zmiany przy każdej okazji. Myślę, że to nie ma wiele wspólnego z faktem czy się gra w klanie czy nie (póki co nie ma chyba jeszcze zawodowych graczy? Czy może jakiś klan zarejestrował się już i opłaca ZUS i podatki i płaci komuś wynagrodzenie za zdobyte punkty?).

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 09:01 

Niekoniecznie. Wtedy bylo mniej bledow :P

Teraz jednak dzila kopiowanie IP do "connect"...coz wybrac...50 bugow czy kopiowanie hmmm :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 09:04 

Edytowałem post, a Lailonn mi odpisał. :D Noo... zawsze można zdezinstalować BFa w obecnej wersji, zainstalować samo demo i wraz z paroma innymi osobami, które postąpią tak samo, postawić sobie serwer i pograć "jak za dawnych dobrych czasów".

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 09:16 

wy chyba troche zmieniliscie temat rozmowy ;p

co do słuchania Fp czy clan, to trzeba sie do samego EA zglosic, bo moze oni tak naprawde maja pare osób które sluchają i czasem na forum zerkną.[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 09:25 

Cytuj:
(póki co nie ma chyba jeszcze zawodowych graczy? Czy może jakiś klan zarejestrował się już i opłaca ZUS i podatki i płaci komuś wynagrodzenie za zdobyte punkty?).

Sa pewne klany, ktore placa normalna "pensje" swoim zawodnikom.

edit down:

Cytuj:
Bo któremu klanowcowi przeszkadzały miny albo cleymory?

Oj sa pewne zagrania, ktore wykorzystuja claymory a miny to normalka :P

Ostatnio edytowano 6 kwi 2006, 09:27 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 09:26 

Też myślę że to freeplayowcy decydują o tych zmianach
Bo któremu klanowcowi przeszkadzały miny albo cleymory?
I dlaczego wszystkie zmiany prowadzą do obniżenia poziomy trudności gry?
Jak dla mnie wszelkie zmiany prowadzą do osłabienia dobrych graczy lub do wyrównania przepaści miedzy początkującymi a grającymi od początku.
Co do argumentu że któremu by się chciało pisać na forum skargi to na pewno wielu którzy kupili grę a nie mogą w nią pograć z powodu za wysokiego poziomu klanowców lub innych graczy.
Do tego grali tak mało czasu że nie potrafili poradzić sobie albo samemu się nauczyć robienia naleśnika:),wpadali w pułapki swoich kolegów i słabo strzelali granatnikiem.
Teraz się okazuje ze SJ tez im przeszkadza.
Ktoś kto gra codziennie i się angażuje wszystko opanuje i dla niego nie ma problemu.
I to raczej gracze klanowi nic nie zmieniają bo mają na wszystko opanowane,wiec po co coś zmieniać jak się samemu tak gra.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:09 

90s napisał(a):
Do tego grali tak mało czasu że nie potrafili poradzić sobie albo samemu się nauczyć robienia naleśnika:),

Ach te czasy nalesnikow szkoda ze minely bo dodawaly kolorytu tej grze
:(

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:16 

Lailonn napisał(a):
Sa pewne klany, ktore placa normalna "pensje" swoim zawodnikom.

Czy zawierają z nimi umowę o pracę? Czy Urzędy Kontroli Skarbowej wiedzą o tym procederze? :D :P

A co do wprowadzanych zmian, to i tak skargi brane pod uwagę przez EA "emituje" tylko znikoma mniejszość graczy. Większość nie pisuje na żadnych forach, po prostu lepiej albo gorzej przystosowuje się do zmian w grze... Uczy się robić naleśniki albo uczy się zwalczać naleśnikowców (czy jaka tam będzie najnowsza moda).

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwi 2006, 10:23 
Moderator forum

Wydaje mi sie, ze te pensje traktowane sa jak stypendia sportowe. Ale nie wiem nic pewnego...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2