[ELF] ArtificialAiming - to nick, ktory zapamietam dluuugo, bowiem jest to
pierwszy cheater, ktorego wraz z kolegami z Team enclave udalo sie wykryc i nagrac frapsem dowody.
Zaczelo sie od Gulf of Oman, na ktorym prawie Joysticka nie zjadlem, poniewaz byla to moja pierwsza gra dzisiejszego dnia w ogole (zawsze pierwsze loty koncza sie na drzewie). Oprocz tego rozmawialem za razem na wazny temat z Janicqiem i Vicky, co zupelnie mnie dekoncentrowalo. A jak to najczesciej bywa na Omanie 32, lotnisko "Ahmedow" bylo lockowane. Co zwrocilo moja uwage najbardziej, czekajac na Mig'a, to celowanie z dzialek F35 wyzej wymienionego kolegi. Bylo ono nieskazitelnie idealne. Celowal w piechote czekajaca na lotnisku i robil to na miare pilota swiatowej klasy - pomyslalem. Schowalem sie zatem w moich, kilku spokojnych miejscach, miedzy wydmami za lotniskiem, zdala od gwaru walki i spadajacych na lotnisko bomb, artylerii oraz sniperow, gdy... cos w niesamowitym tempie, mnie zabilo. W "nekrologu" figurowal nasz przyjaciel z [F35]... Pomyslalem: ciec zobaczyl mnie pewnie na tylnej kamerze, lecz i tak dziwne i zastanawiajace bylo iz to byly ze 3 pierwsze kule. Gdy nastepnym razem biegnac po Miga za mna, slad w slad kreowala sie prosciutka linia wybuchow pociskow z vulcana F35, uznalem, ze to BARDZO dziwne, poniewaz majac najlepszego joya nie da sie podazyc idealnie za biegnacym czlowiekiem w tak precyzyjny sposob. Oczywiscie gdy stanalem - zginalem. Gdy tylko udalo w koncu mi sie wystartowac okazalo sie, ze kolega w dogfightcie do zaprezentowania nic nie ma.
Nastepna mapa byla Oman 16, nie bylo samolotu, zatem wyszedlem.
Chwile pozniej zaczela sie Kubra dam 32, na ktorej juz zaczalem myslec o koledze jako o cheaterze;
Lotnisko USMC bylo lockowane przez w/w pana. Nie baczac jednak na to, stanalem w hangarze F18 oczekujac bacznie na jego respown. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem, ze w tym samym hangarze trzeba sie schowac gdzies z tylu. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem, ze trzeba wyjsc na zewnatrz hangaru i poczekac w krzakach na zielonej trawce. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem: TO NIEMOZLIWE! Taka sama byla moja reakcja, gdy schowalem sie za zelbetonowy filar hangaru, w ktory kolega strzelal TAK DLUGO az helf zjechal mi do zera (byl PEWIEN, ze ja tam jestem). Po pewnym czasie udalo sie wystartowac, bez zadnego problemu go stracic i do konca leveli lockowac.
W drugiej rundzie, po stronie Ahmedow, poniewaz Miga mialem odrazu, sytuacja byla dokladnie odwrotna, kolega byl zafascynowany moja znajomoscia czasu spownu F18 (napisal: "impressive") co swiadczy o zupelnym jego braku doswiadczenia w samolocie (na co rowniez wskazywal dogfight). Gdy w koncu stracilem Miga i czekalem nan na lotnisku w DRUGIM hangarze (gdzie na 64 jest Sukoi). Czekalem dobrze ukryty, tak aby podchodzacy samolot mnie nie zauwazyl... Jego 3 pierwsze kule, ktore mnie zabily przelecialy przez hangar za ktorym sie ukrywalem. Wtedy napisalem:
"Aimbot?"
Brak odpowiedzi. Napisalem zatem:
"You know that, you'll be banned for cheating?"
Odpowiedz:
"You can try. I don't think so."
Szybko zatem zwolalem kolegow z Team enclave, na kompa sciagnalem frapsa i film nagrany z pozniejszej Kubra dam 16 opublikuje tu, oraz na ktoryms z forum EA UK, dowodzacy uzywania cheata (prawdopodobnie jakiegos aimbota) przez kolege.
Wraz z enc2.boby7 (lolek nie potrafi wpisac poprawnie taga enclave

) znalezlismy potem ciekawa strone:
[CENZURA] no co ty mcmt, może mam te cheaty na ftp battlefield.pl wrzucić ?[by est_pl]
Mam 2 pytania:
1. Jak skompresowac film, aby 30 sekundowe odcinki nie zajmowaly 300MB? Jakich programow i kodekow uzyc, aby nie stracil na jakosci?
2. Po ^%$#^ %$#%^@$% tacy ludzie zyja na swiecie i dlaczego PB jest takim %^$#%$% %$#%$# ???
ps. Moj swiatopoglad o grze Battlefield 2 sie zalamal, gdyz do niedawna bylem przekonany, ze nie oficjalnych cheatow do Battlefield 2, na serwerach nie ma tego typu smieci. Co raz bardziej odechciewa mi sie w to grac.