Teraz jest 7 mar 2025, 00:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 kwi 2006, 03:09 

[ELF] ArtificialAiming - to nick, ktory zapamietam dluuugo, bowiem jest to pierwszy cheater, ktorego wraz z kolegami z Team enclave udalo sie wykryc i nagrac frapsem dowody.

Zaczelo sie od Gulf of Oman, na ktorym prawie Joysticka nie zjadlem, poniewaz byla to moja pierwsza gra dzisiejszego dnia w ogole (zawsze pierwsze loty koncza sie na drzewie). Oprocz tego rozmawialem za razem na wazny temat z Janicqiem i Vicky, co zupelnie mnie dekoncentrowalo. A jak to najczesciej bywa na Omanie 32, lotnisko "Ahmedow" bylo lockowane. Co zwrocilo moja uwage najbardziej, czekajac na Mig'a, to celowanie z dzialek F35 wyzej wymienionego kolegi. Bylo ono nieskazitelnie idealne. Celowal w piechote czekajaca na lotnisku i robil to na miare pilota swiatowej klasy - pomyslalem. Schowalem sie zatem w moich, kilku spokojnych miejscach, miedzy wydmami za lotniskiem, zdala od gwaru walki i spadajacych na lotnisko bomb, artylerii oraz sniperow, gdy... cos w niesamowitym tempie, mnie zabilo. W "nekrologu" figurowal nasz przyjaciel z [F35]... Pomyslalem: ciec zobaczyl mnie pewnie na tylnej kamerze, lecz i tak dziwne i zastanawiajace bylo iz to byly ze 3 pierwsze kule. Gdy nastepnym razem biegnac po Miga za mna, slad w slad kreowala sie prosciutka linia wybuchow pociskow z vulcana F35, uznalem, ze to BARDZO dziwne, poniewaz majac najlepszego joya nie da sie podazyc idealnie za biegnacym czlowiekiem w tak precyzyjny sposob. Oczywiscie gdy stanalem - zginalem. Gdy tylko udalo w koncu mi sie wystartowac okazalo sie, ze kolega w dogfightcie do zaprezentowania nic nie ma.
Nastepna mapa byla Oman 16, nie bylo samolotu, zatem wyszedlem.
Chwile pozniej zaczela sie Kubra dam 32, na ktorej juz zaczalem myslec o koledze jako o cheaterze;
Lotnisko USMC bylo lockowane przez w/w pana. Nie baczac jednak na to, stanalem w hangarze F18 oczekujac bacznie na jego respown. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem, ze w tym samym hangarze trzeba sie schowac gdzies z tylu. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem, ze trzeba wyjsc na zewnatrz hangaru i poczekac w krzakach na zielonej trawce. Po 3 kulach w glowe z Miga uznalem: TO NIEMOZLIWE! Taka sama byla moja reakcja, gdy schowalem sie za zelbetonowy filar hangaru, w ktory kolega strzelal TAK DLUGO az helf zjechal mi do zera (byl PEWIEN, ze ja tam jestem). Po pewnym czasie udalo sie wystartowac, bez zadnego problemu go stracic i do konca leveli lockowac.
W drugiej rundzie, po stronie Ahmedow, poniewaz Miga mialem odrazu, sytuacja byla dokladnie odwrotna, kolega byl zafascynowany moja znajomoscia czasu spownu F18 (napisal: "impressive") co swiadczy o zupelnym jego braku doswiadczenia w samolocie (na co rowniez wskazywal dogfight). Gdy w koncu stracilem Miga i czekalem nan na lotnisku w DRUGIM hangarze (gdzie na 64 jest Sukoi). Czekalem dobrze ukryty, tak aby podchodzacy samolot mnie nie zauwazyl... Jego 3 pierwsze kule, ktore mnie zabily przelecialy przez hangar za ktorym sie ukrywalem. Wtedy napisalem:

"Aimbot?"
Brak odpowiedzi. Napisalem zatem:
"You know that, you'll be banned for cheating?"
Odpowiedz:
"You can try. I don't think so."

Szybko zatem zwolalem kolegow z Team enclave, na kompa sciagnalem frapsa i film nagrany z pozniejszej Kubra dam 16 opublikuje tu, oraz na ktoryms z forum EA UK, dowodzacy uzywania cheata (prawdopodobnie jakiegos aimbota) przez kolege.

Wraz z enc2.boby7 (lolek nie potrafi wpisac poprawnie taga enclave :P ) znalezlismy potem ciekawa strone: [CENZURA] no co ty mcmt, może mam te cheaty na ftp battlefield.pl wrzucić ?[by est_pl]

Mam 2 pytania:
1. Jak skompresowac film, aby 30 sekundowe odcinki nie zajmowaly 300MB? Jakich programow i kodekow uzyc, aby nie stracil na jakosci?

2. Po ^%$#^ %$#%^@$% tacy ludzie zyja na swiecie i dlaczego PB jest takim %^$#%$% %$#%$# ???

ps. Moj swiatopoglad o grze Battlefield 2 sie zalamal, gdyz do niedawna bylem przekonany, ze nie oficjalnych cheatow do Battlefield 2, na serwerach nie ma tego typu smieci. Co raz bardziej odechciewa mi sie w to grac.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 03:21 

Ad1. Polecam VirtualDub - malutki programik a potrafi całkiem sporo.
Kodeki: ja używam głównie xvida i divxa do kompresji.
Ad2. Niewiem :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 03:50 

mcmt.. nie powinieneś dawaś takich linkow na forum.. Jest wystarczająco dużo dziadostwa na serwerach.. A szczegolnie ostatnio.. Odnotowalem rownież ewidentne przypadki czitowania na serwerach rankingowych.. PB to tylko taki nieskuteczny program ktory wyzwala poczucie bezpieczenstwa przed czitami u niektorych ludzi.. Niestety ja tego poczucia juz nie mam... Dla świętego spokoju nie jestem juz w klanie, wiec mi jest jakoś lżej, bo sie nie martwię że przegrać można mecz przez czity. Jednakże jesli liczby oszustow beda sie powiekszaly to BF2 pojdzie na półkę :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 08:12 

Sprobuj Movie Makerem, ja nagrywalem jakis 30 sek. film z splinter cella i zajmowal po skompresowaniu jakies 5 mb.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 08:39 

Wchodzę sobie na Masthuura, zadowolony pakuję się do czołgu - widzę - cieciu spokojnie sobie stoi i przejmuje flagę koło czołgu. Więc mu po łydkach z działka. NIC. To armata na czaszkę - BUM - gościu podskoczył 2 m w górę i spokojnie sobie stał znów. Myślałem że mam jakiegoś buga, albo lagi albo cholera wie co. Ale kiedy z zderzeniu czołowym z HMVV kolo odbił się ode mnie jak piłka bez żadnego uszkodzenia zacząłem się wkurzać. Wpadłem w piechotę jak burza (koło meczetu) i zacząłem siać. Goście sobie NIC ze mnie nie robili - jakby mnie nie było.
Serwer rankingowy Multiplay CO UK. Co wy na to? Już nic mnie nie zdziwi. Punk Busterem można sobie podetrzeć.... Dlatego jestem PEWIEN że wszędzie siedzą cheaterzy i tak naprawdę wali mi to równo. Pozdrowionka wszystkim.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:04 

Ja tak miałem kilka tygodni temu na serwerze PFT - ( notabnene gość z tagiem PFT ) - nic sobie nie robił z tego ze do niego strzelają nawet sie nie chował. Na budowie wwaliłem w niego kilka krótkich serii z rkm'a nie raczył nawet zauważyć że dostaje. Na dodatek w jego drużynie był mój kolega z którym byliśmy razem na TS'ie i akurat wtedy leżał koło niego - obserwował wszytko i potwierdził moje spostrzeżenia.
Inna sprawa to serwer Krap'a - tu też jakiś pro obłokaniec biega tylko z defibrillatorem w lini prostej nawet nie strefując i zabija kogoś kto do niego wali z daleka z przyklęku lub leżąc. Gorzej że zdarzały sie sytuacje kiedy waliło do niego kilka osób widząć że biegnie w ich kierunku i nic. Mój poprzedni klan nawet to nagrał. Hardattack ma gdzieś te filmy. Gość jest po prostu niesmiertelny.

Ostatnio edytowano 12 kwi 2006, 09:12 przez IronMan, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:10 

Afterek77 napisał(a):
Wchodzę sobie na Masthuura, zadowolony pakuję się do czołgu - widzę - cieciu spokojnie sobie stoi i przejmuje flagę koło czołgu. Więc mu po łydkach z działka. NIC. To armata na czaszkę - BUM - gościu podskoczył 2 m w górę i spokojnie sobie stał znów. Myślałem że mam jakiegoś buga, albo lagi albo cholera wie co. Ale kiedy z zderzeniu czołowym z HMVV kolo odbił się ode mnie jak piłka bez żadnego uszkodzenia zacząłem się wkurzać. Wpadłem w piechotę jak burza (koło meczetu) i zacząłem siać. Goście sobie NIC ze mnie nie robili - jakby mnie nie było.
Serwer rankingowy Multiplay CO UK. Co wy na to? Już nic mnie nie zdziwi. Punk Busterem można sobie podetrzeć.... Dlatego jestem PEWIEN że wszędzie siedzą cheaterzy i tak naprawdę wali mi to równo. Pozdrowionka wszystkim.

Wydaje mi sie ze miales duze packet lossy, bo nie ma czegos takiego jak cheaty na niesmiertelnosc ;), to nie doom w singlu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:16 

Wiesz, zawsze sie cos trafi. Np. na norweskich Wake-ach, czasami sciaga mnie snajper headshotem z wysepki kiedy leze w krzakach na cyplu. Trafienie w korpus jest trudne z tej odleglosci, a ja od jednego ciagle tylko w glowe dostawalem. I co? Poszedlem gdzie indziej.

Tej strony zamknac sie nie da - widziales jego disklajmera? Zaslanianie sie paragrafami o Obronie Praw Czlowieka... bleee.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:18 

To nie packet lossy. Akurat moje teraźniejsze łącze ma setne części procenta PL. Jest cheat na nieśmiertelność widziałem na własne oczy. W domu poszukam screena bo zrobiłem jak gościu podskoczył pare metrów do góry po strzale z armaty czołgu. I wytłumacz mi jeszcze rzecz, że stoję na placu przed meczetem (czołgiem) a wrogowie sobie spokojnie tluka sie infantrowo na tym placu obok mnie. Było ich z siedmiu. 4 z tego samego klanu. Co walnąłem z armaty tylko podskakiwali i nic więcej. Jeden nawet uciekając przed gościem z mojej drużyny przebiegł po moim czołgu bo mu zagrodziłem drogę ucieczki. Ten mój czołg był dla nich jak nieszkodliwy budynek :)) Ogólnie to wyglądało jak wyłączone FF tylko w stosunku do wrogów :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:29 

ee tam, nie ma sie co goraczkowac, czity byly sa i beda

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:43 
Moderator forum

precz z czitami!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 09:46 

20-30% graczy klanowych jedzie na czitach - a ze glupi nie sa - to z wykrywalnoscia jest ciezko

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 10:48 

Nieźle gościu sprzedaję czity :lol: Ciekawe kto to kupuje?

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 11:04 

mcmt napisał(a):
ps. Moj swiatopoglad o grze Battlefield 2 sie zalamal, gdyz do niedawna bylem przekonany, ze nie oficjalnych cheatow do Battlefield 2, na serwerach nie ma tego typu smieci. Co raz bardziej odechciewa mi sie w to grac.

Cheaty już były tydzień po wyjściu BF 2

Był temat TWEQ i manipulaje BF2 założony Paź 18, 2005 gdzie jeden z forumowiczów dał link do stronki na której znajdowało się pełno chetów.
Wiec problem był już od samego początku i to raczej mentalonść graczy się zmieniła bo od zawsze były tak samo łatwo dostępne.
Poziom rośnie więc jedni ćwiczą inni lamią by mu sprostać.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 11:25 

Mcmt, ja wczoraj tez gralem akurat wtedy z Toba i dopoki nie zobacze filmiku to nie uwierze ze gosc czitowal. On chodzil tez z buta i to razem ze mna. Gral calkiem niezle ale napewno nie mial czitow.
Z tego co tu napisales to mi sie bardziej wydaje ze jestes przewrazliwiony jak dostajesz w czerep i piszesz cziter. Moze i czitowal, ale ja sie z tym nie zgodze dopoki nie zobacze ewidetnego filmiku.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2