Teraz jest 9 mar 2025, 15:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 22:25 

Cheatowanie nie jest nielegalne, chyba, że ktoś podpisze cywilnoprawną umowę że cheatować nie będzie (np. podczas jakiegoś lan party z wyższej półki). Natomiast w kilku krajach nielegalny jest reverse-engineering, który to jest praktycznie niezbędny do napisania cheata.

Cały problem polega na tym, że EA nie ma ekonomicznej zachęty by z cheaterami wojować. Po pierwsze, to wojna z hydrą - jedną głowę utną, pojawią się trzy inne na jej miejsce. Po drugie, EA dostała już pieniążki z naszych portfeli - więc nie muszą nic więcej robić. Gra raczej już nie jest bestsellerem (uchowaj boże nowicjuszy, którzy by teraz bez doświadczenia weszli na dowolny serwer, a już zwłaszcza na taki z dżentelmenami z polskiej 'sceny' ;-), więc EA wszystko zwisa. Chłopaki pracują nad bf2142 i w myślach już liczą zyski, jakie przyniesie.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 22:47 
Moderator forum

Przemyslany ten cheat:
Kod:
100% Punkbuster proof. You will never get caught
Commander hack - Lets you get Commander whenever you want to, and lets you have unlimited artillery and supply crates with no waiting time!
Minimap w/ enemy radar (shows you where the enemy is on radar)
Nametags - Shows you where the enemy is by making a bright red nametag
Health ESP - Shows you how much heatlh enemy has
Aimbot - Auto aim or Auto shoot to the enemys head or stomach. Works for tanks and planes too. View Distance - Lets you see really far away (look @ the pic of the carrier)
5 crosshairs
entity wallhack
Chameleon Skins - Lights up the enemy in bright colors
Nosky - Removes the sky for better FPS
xqz2 wallhack
Nofog - Removes the fog so you can see better
Nowater - Removes the water for better FPS
Save / Load Function - Lets you keep your favorite settings one click away
Asus wallhack
Anti PB Screenshot - Keeps you from getting caught by delivering a clean screenshot

Kod:
Save / Load Function - Lets you keep your favorite settings one click away

To jest dobre :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 22:56 

Hynol napisał(a):
Well, jaamsma, problem w tym że większość graczy to przeciętniacy mający średni skill, co wynika z praw rozkładu normalnego, więc mimo iż chciałem jakoś wczuć w twoją sytuacje to nie mogłem. Zaczynając grać w BF1942 też byłem zabijany, poniewierany, topiony i wysadzany na różne sposoby a mimo to jakoś nie przyszło mi do głowy wspomaganie. Nie gram "zawodowo", pro czy jak tam to zwał i zawsze gre traktowałem jako zabawe, nie na poważnie. Obawiam się więc że nie przekonasz swoją argumentacją nikogo kto zapracował na skill.

Vesp3r - chyba jednak troche pojechałeś z "urywaniem" pakietów graczom na innych kompach. To nie jest takie proste. O ile w sieci lokalnej możliwe, to im dalej, tym trudniej.

Przyznaję ci rację w 100%.
Intencją mojego postu była pomoc w rozstrzygnięciu problemu czy rozpatrywany przez Was przypadek był cheaterem czy nie.
Jako osoba doświadczona w tej materii jestem przekonany że był, co więcej pokazałem jakiej metody najprawdopodobniej użył.

W nie zamierzam przekonywać kogokolwiek do czegokolwiek. Zostałem jednak spytany o motywy mną kierujące i udzieliłem wydaje mi się rzeczowej odpowiedzi.

W Waszym środowisku na tzw. "scenie" panuje mylne przekonanie że każdy cheater to zaśliniony i zakompleksiony małolat.
Jesteście w błędzie, tak jak błędne jest przekonanie o skuteczności PunkBustera.

Od PB skuteczniejsi są sami gracze, co widać na Waszym przykładzie.
Jak złapiecie cheater'a kopcie go z serwera i banujcie to pójdzie sobie gdzie indziej.

*edit* opisany powyżej Commander Hack już nie działa. I większość tego opisu nazwałbym "marketingiem" ale duża część jest prawdą.
Nie grozi Wam też zalew cheaterów ponieważ ten hack nie jest tani, co stanowi pewną barierę.

Ostatnio edytowano 14 kwi 2006, 23:07 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 23:06 

I tak w BFie2 jest niewielu cheaterow.. albo przynajmniej tego tak nie widac... a o PB zaslyszalem sie duzo jeszcze jak gralem w ET.. podobno ktos dostal Hardware bana mimo ze nie czitowal.. ale coz, "podobno" ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 23:13 

Cytuj:
W Waszym środowisku na tzw. "scenie" panuje mylne przekonanie że każdy cheater to zaśliniony i zakompleksiony małolat.
Jesteście w błędzie, tak jak błędne jest przekonanie o skuteczności PunkBustera.

Ale ty wlasnie udowodniles, ze sie nie mylimy :lol: Dlaczego? Napisales, ze czitujesz bo cie bili i to cie irytowalo. Czyli byl to kompleks 'n00ba"...

Znalem okolo 10 cheaterow. 1 z nich odpalal cheaty z ciekawosci(gral tak chyba przez tydzien, po czym przestal) 1 robil to dla slawy(byl znanym graczem na scenie jako "skil00r") pozostalych 8 to byly obsmarkane malolaty, ktore byly bite przez lepszych i uciekly do cheatow. Dokladnie tak jak ty z tym, ze masz wiecej lat(jak rozumiem). To jednak wiele nie zmienia...

Tak na prawde w BF2 cheaty wiele nie zmieniaja. Co z tego, ze jest sie widzianym skoro commander i cheatera pokaze? Aimbot/Commander ? Toz to widac jak na dloni i mozna sypnac banem od reki. Chyba, ze nie uzywa aimbota stale to odniesie sie wrazenie, ze byl to lepszy gracz/mial farta Ta gra jest mocno zrecznosciowa i roznie to bywa.

Cheatowanie jest nielegalne. Dowodza tego istnienie PB w grze oraz fakt, ze jak cie zlapia na oszukiwaniu to ci wyzeruja chocby konto(ale EA w tej sprawie to dupa. Inne firmy robia to lepiej np taki Blizzard, NCsoft"

Co do poznawania danych z netu/tlefonu to policja z nakazem sądowym(lub sąd) moze to uzyskac bez problemow. Pracowalem przez pewien czas w sądzie i widzialem rozne tego typu papierki. Zreszta to logiczne...

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 23:30 

Lailonn napisał(a):
Ale ty wlasnie udowodniles, ze sie nie mylimy :lol: Dlaczego? Napisales, ze czitujesz bo cie bili i to cie irytowalo. Czyli byl to kompleks 'n00ba"...

...Co do poznawania danych z netu/tlefonu to policja z nakazem sądowym(lub sąd) moze to uzyskac bez problemow. Pracowalem przez pewien czas w sądzie i widzialem rozne tego typu papierki. Zreszta to logiczne...

Ależ nazywaj to jak chcesz :)

Swego czasu na jednym z serwerów Vietnam'a ktoś rzucił hasło :
"Wilda to pedały !"
odpowiedź brzmiała :
"Tak, i nie kryjemy się z tym"
co skutecznie zatkało gościa.

Kompleks n00ba ?
Może być kompleks n00ba ;P

Co do prawa to raczej nie opiera się ono na logice a na przepisach.
Nie wszystkie regulacje prawne mają logiczne uzasadnienie.

Z całym szacunkiem nie wyobrażam sobie żeby w tym kraju ktokolwiek zawracał sobie głowę uruchamianiem procedur sądowych z nakazami ujawnienia danych osobowych, dlatego że jeden koleś nieuczciwie zabił drugiego w wirtualnej wojnie.

Istnienie PB wcale nie ddowodzi że używanie cheatów jest nielegalne. Dowodzi jedynie że EA sobie tego nie życzy.
Na pytanie czy chłopaki z Evenbalance przypadkiem nie łamią prawa banując ludzi i uniemożliwiająć im korzystanie z legalnie nabytej i opłaconej gry odpowiadają:
"W żaden sposób nie ingerujemy w Twoje prawa jako nabywcy. Możesz dalej grać na serwerach, tych bez włączonego PunkBustera"

Czy to działanie jest "logiczne" z Twojego punktu widzenia ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 23:39 

Cytuj:
Z całym szacunkiem nie wyobrażam sobie żeby w tym kraju ktokolwiek zawracał sobie głowę uruchamianiem procedur sądowych z nakazami ujawnienia danych osobowych, dlatego że jeden koleś nieuczciwie zabił drugiego w wirtualnej wojnie.

Masz racje. I to nie tylko w tym kraju. Tak jak w realu gania policja tak w necie ma ganiac anty cheat. jesli on nie moze to nikt go nie wyreczy.

Co do nooba to samo opisales powod, dla ktorego czitujesz. Dla mnie jest on jasny - grales slabo i cie to irytowalo. Szczerze mowiac totalnie wisi mi to, ze czitujesz. Nieswiadomosc pozwala cieszyc sie gra bez przejmwoania tym ,ze ktos tam czituje. I niech tak pozostanie. Tylko w AA widzialem cziterow chwalacych sie tym a to dlatego, ze byl bug w grze uniemozliwiajacy zbanowanie takiego gostka. W kolejnej wersji gry zniknela ta plaga.

Nie kumam tylko dlaczego skoro grasz w bfa troche dluzej juz grasz w niego dalej na czitach - ba placisz za nie prawie tyle co za gre(to jak wpisywanie kodow na singlu) Zabawa polegajaca na wymlucaniu kazdego bez problemow raczej dlugo nie fascynuje bo w koncu robi to program a nie ty. Chyba, ze poziom intelektualny jest na tyle niski, ze bawi to ciagle tak samo albo, ze irytowanie innych daje taka frajde. Ale te przyapdki to przejaw kretynizmu i zal mi po prostu takich ludzi. Jak ma to im pozwolic normalnie funkcjonowac w okrutnym swiecie to niech se czituja...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:01 

W grze urzekła mnie idea gry zespołowej.
Tak jak wszyscy początkujący cheaterzy czy też jak Ty nas nazywasz kretyni biegałem z kałachem i strzelałem do nieświadomych owieczek.
Masz rację - to nudzi sie po tygodniu.

Z reguły poruszam się APC-tką lub czołgiem jako wsparcie dla mojego Teamu, ale ostatnio zajmuję mało lubianą pozycję strzelca pokładowego działa AA na lotniskowcu.
Bez "wspomagania" jest ono prawie całkowicie bezużyteczne przeciwko myśliwcom.
Teraz skutecznie mieszam szyki amatorom łatwych fragów na pokładzie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:14 

De facto cala zabawa w Battlefielda to... wciaz zabawa. Rozumialbym gdyby gra toczyla sie o zlote kalesony, puchar swiata w sporcie czy o roznej wartosci pieniadze. Nawet bym zrozumial, gdybysbyl jednym z czolowych graczy na swiecie przez te cheaty, gral w najlepszych klanach i w stawka bylaby chociazby slawa, rywalizacja i pokonywanie innych najlepszych, choc nigdy niewytlumaczylbys mi jaka przyjemnosc bylaby w tym i w jaki sposob nieczulbys sie... zle? glupio? jakis maly? denny? Ale niestety, jest to czysty for fun, ktory polega na rownych szansach. Zatem celem takiego cheatera jest ewidentnie, po prostu psucie zabawy innym.
Skoro jest to zabawa i gracze, ktorzy zaplacili za gre, chca pograc razem i przeciwko sobie, uczciwie, z uczciwymi przeciwnikami, to dlaczego takim przeszkadzac? Po co?
Czego NAJBARDZIEJ nie rozumiem; PO CO ZA COS TAKIEGO JESZCZE PLACIC? Co to za beznadziejny czlowiek musi byc, ze nawet zaplaci za psucie zabawy innym?
Dla mnie to dno.

A z essexa, to jak dobry pilot sprawy nie oleje, to i tak go nie zdejmiesz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:25 

Kazdy nawet poczatkujacy noobek po kilku przegranych rundach (oczywiscie mowimy o jakims rozumnym graczu) uczy sie na wlasnych bledach, potrafi lepiej analizowac sytuacje i sie poprawia. Wyrabia sobie skill'a. I teraz nasuwa sie pytanie, czy ktos tlumaczacy uzywanie cheat'ow faktem ze byl bity przez lepszych od siebie, jest leniwy czy malo inteligentny?
Jaamsma powiedziales, ze w grze urzekl cie teamplay, wiec powiedz w jaki sposob wirtualni koledzy pomagaja tobie ? bo gra zespolowa opiera sie na wzajemnych stosunkach.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:25 

mcmt napisał(a):
Skoro jest to zabawa i gracze, ktorzy zaplacili za gre, chca pograc razem i przeciwko sobie, uczciwie, z uczciwymi przeciwnikami, to dlaczego takim przeszkadzac? Po co?

No właśnie... po co???

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:41 

mcmt napisał(a):
De facto cala zabawa w Battlefielda to... wciaz zabawa. Rozumialbym gdyby gra toczyla sie o zlote kalesony, puchar swiata w sporcie czy o roznej wartosci pieniadze. Nawet bym zrozumial, gdybysbyl jednym z czolowych graczy na swiecie przez te cheaty, gral w najlepszych klanach i w stawka bylaby chociazby slawa, rywalizacja i pokonywanie innych najlepszych, choc nigdy niewytlumaczylbys mi jaka przyjemnosc bylaby w tym i w jaki sposob nieczulbys sie... zle? glupio? jakis maly? denny? Ale niestety, jest to czysty for fun, ktory polega na rownych szansach. Zatem celem takiego cheatera jest ewidentnie, po prostu psucie zabawy innym.
Czego NAJBARDZIEJ nie rozumiem; PO CO ZA COS TAKIEGO JESZCZE PLACIC? Co to za beznadziejny czlowiek musi byc, ze nawet zaplaci za psucie zabawy innym?
Dla mnie to dno.

A z essexa, to jak dobry pilot sprawy nie oleje, to i tak go nie zdejmiesz.

Jako beznadziejny człowiek pragne przypomnieć że AA vs J-10 to NIE SĄ uczciwie równe szanse.
Próbowałem sie już z wieloma dobrymi pilotami - z najlepszymi było 1:1

*edit* PO CO PŁACIĆ ? ?
1) Przyjmując narzucaną mi przez Was rolę dennego kretyna - bo mnie na to stać.
2) Przedstawiłem już mój punt widzenia - ciekawe dlaczego proste wyjaśnienie bez dorobionej wielkiej ideologii do Ciebie nie trafia ?
Może jesteś zbyt inteligentny, a może nie potrafisz zachować dystansu do gry komputerowej.

P.S.
Czy zrezygnowałeś już z "dochodzenia" w sprawie adresu mojej firmy ?
Naprawdę szkoda czasu a szanse powodzenia z global banem mizerne :(

Ostatnio edytowano 15 kwi 2006, 01:02 przez jaamsma, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:49 

Piotr3k napisał(a):
Kazdy nawet poczatkujacy noobek po kilku przegranych rundach (oczywiscie mowimy o jakims rozumnym graczu) uczy sie na wlasnych bledach, potrafi lepiej analizowac sytuacje i sie poprawia. Wyrabia sobie skill'a. I teraz nasuwa sie pytanie, czy ktos tlumaczacy uzywanie cheat'ow faktem ze byl bity przez lepszych od siebie, jest leniwy czy malo inteligentny?
Jaamsma powiedziales, ze w grze urzekl cie teamplay, wiec powiedz w jaki sposob wirtualni koledzy pomagaja tobie ? bo gra zespolowa opiera sie na wzajemnych stosunkach.

Twoje sugestie jakobym był mało inteligentny są odrobinę przesadzone.

1) Kto mówił o wirtualnych kolegach ?
Ponieważ na serwerach pozostali głównie "starzy" gracze nietrudno jest zmontować w miarę zgraną ekipę.

2) Tłumaczą się jedynie winni. Ja poprostu przedstawiam Wam punkt widzenia osoby z drugiej strony barykady.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:53 

jaamsma napisał(a):
pragne przypomnieć że AA vs J-10 to NIE SĄ uczciwie równe szanse.
Gracz bez czitów vs gracz z czitami to niby są? Stary nic do Ciebie nie mam, wali mnie to co tam sobie robisz ale jak używasz czitów to przynajmniej nie wal tekstami w stylu "równe szanse".

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, 00:54 

jaamsma napisał(a):
P.S.
Czy zrezygnowałeś już z "dochodzenia" w sprawie adresu mojej firmy ?
Naprawdę szkoda czasu a szanse powodzenia z global banem mizerne :(

Nie... Adres bede mial.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2