Teraz jest 9 mar 2025, 16:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:12 

Lailonn napisał(a):
....Byla spora afera gdy to jeden gracz zabil znajomego, ktoremu pozyczyl(w grze) super rzadki mieczyk a ten zamiast mu go oddac sprzedal za prawdziwa kase. Policja w te "kradziez" nie wtarcila sie bowiem prawo tego nie uwzglednia. Okradziony ukaral zlodzieja na wlasna reke(teraz siedzi w pace :P)

Mam wrażenie że nie tylko azjaci mają problemy z oddzieleniem świata wirtualnego od rzeczywistości.
Może się zdarzyć że mr00czny mściciel zawita u mych drzwi żeby wzorem Andrew L. "dać mi w papę".
Pozostaje mi jedynie liczyć na to że jednak będzie musiał "zatańczyć bredgensa" ( dla niewtajemniczonych taniec na głowie )

Lailonn napisał(a):
@jaamsma tylko widzisz. Jesli ktos zauwaza, ze moze czitowac na publikach bez problemow to co mialoby mu przeszkodzic w czitowaniu w ligach? ja nie widze roznicy od dopingu w pilce noznej od czitowania w Battlefieldzie. Tam ludzie spedzaja setki godzin na boisku a my na polu walki. I ci i ci chca wygrywac i w tym celu trenuja. Mamy wiek komputerow. Przestanmy uwazac wirtualny swiat za te pierdulke bo zle na tym wychodzimy. W sieci poznasz wszystkie uczucia jakie mozesz poznac i w zyciu. To, ze to "nie istnieje" nic nie zmienia.

Od powstania internetu uzytkownicy stworzyli zasady. MIMO BRAKU REGULACJI PRAWNYCH. Moze slyszeliscie o Netykiecie? Zasady te sa prawie kazdemu znane. Dotycza kazdego aspektu uzytkownaia internetu. Gaming rowniez ma owe zasady(oczywiscie dopracowane pod kazda gre) i jedna z nich(o dziwo laczaca WSZYSTKIE istniejace gry online) jest regula "NO CHEATING"

"Wirtualny świat" to JEST pierdółka. Traktując go w inny sposób źle na tym wyjdziemy bo może się to skończyć oderwaniem od rzeczywistości.
Przelewanie do niego wszystkich uczuć jakie można poznać w życiu jest (muszę użyć tego słowa) chore.

Reguła "NO CHEATING" dotyczy wszystkich możliwych gier i jest tak samo uniwersalnie słuszna jak reguła "MAKE LOVE NOT WAR".
Rzeczywistość niestety weryfikuje wszystkie uniwersalne hasła i reguły.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:18 

Cytuj:
"Wirtualny świat" to JEST pierdółka. Traktując go w inny sposób źle na tym wyjdziemy bo może się to skończyć oderwaniem od rzeczywistości.
Przelewanie do niego wszystkich uczuć jakie można poznać w życiu jest (muszę użyć tego słowa) chore.

A kto tu mowi o przelewaniu uczuc? Ale wedlug twojego toku myslenia moge zapieprzac na dopingu. Zdobyc np zloto na olimpiadzie a innym sportowcom powiedziec, ze dla mnie np bieganie to pierdulka wiec po co mialem sie meczyc? A skoro spedzasz w tym wirtualnym swiecie-glupim dodajmy-tyle godzin to powinienes udac sie do specjalisty. Dla mnie np. pierdulka jest tracenie czasu na gry MMORPG i nie zoabczysz mnie w grze mmorpg. Dla ciebie natomiast pierdulka jest wirtualny swiat jak otak ia mimo to w nim przebywasz? Toz to dopiero jest chore ;]

Cytuj:
Reguła "NO CHEATING" dotyczy wszystkich możliwych gier i jest tak samo uniwersalnie słuszna jak reguła "MAKE LOVE NOT WAR".

EEE lol. Znaczy chcesz mi powiedziec, ze porownujesz Cheatowanie do wojny? Wojna moze wybuchnac z "dobrych" powodow a cheatowanie jakos nie bardzo. Chyba, ze zaraz wyskoczysz z tekstem ,ze twoje cheatowanie to przeslanie do komercyjnych potenttow jak EA, ze zatracili swa wartosc tworcza...rotfl ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:24 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

A kto tu mowi o przelewaniu uczuc?

Lailonn, ale niestety tak właśnie jest - popatrz na osoby wypowiadające się w tym wątku. Mniej więcej co drugi post zawiera jakiś portret psychologiczny wsparty kilkoma odpowiednimi przymiotnikami :)

A "odgrażanie się" przez mcmt również jest przesadą, podobnie jak wcześniejszy post kolegi Kolec, który zdążył przypisać mi tyle niewypowiedzianych przeze mnie słów, że nabrałem podziwu do jego zdolności. Jaamsma ma rację sugerując, że część ludzi przesadza i nazywa to po prostu chorobą.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:35 

Nol to, ze ktos opisuje frustarcje spowodowana cheaterami to cos nie tak? Pisalem ,ze w internecie MOZNA doswiadczyc tych samych uczuc co w realu. Co nie ma nic wspolnego z przelewaniem tych uczuc do netu. Nigdy nie zdenerowales sie na cudza wypowiedz czy w czasie gry? Nigdy nic cie nie rozbawilo? Nie wierze.

A portert psychologiczny jest tu jak najbardziej na miejscu. Zawsze ludzie zastanawiali sie KTO zostaje cheaterem. Wyniki moich "badan" wskazuja, ze ludzie psychicznie slabi. Zazwyczaj zaslaniaja sie checia zrobienia na zlosc czy cos tam ale jednak wszystko to ma podloze w psychice. Tu tez wynikiem cheatowania bylo dostawanie batow od lepszych graczy. Ciezko to zaakceptowac?

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:41 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

A kto tu mowi o przelewaniu uczuc? Ale wedlug twojego toku myslenia moge zapieprzac na dopingu. Zdobyc np zloto na olimpiadzie a innym sportowcom powiedziec, ze dla mnie np bieganie to pierdulka wiec po co mialem sie meczyc? A skoro spedzasz w tym wirtualnym swiecie-glupim dodajmy-tyle godzin to powinienes udac sie do specjalisty. Dla mnie np. pierdulka jest tracenie czasu na gry MMORPG i nie zoabczysz mnie w grze mmorpg. Dla ciebie natomiast pierdulka jest wirtualny swiat jak otak ia mimo to w nim przebywasz? Toz to dopiero jest chore ;]

Cytuj:

EEE lol. Znaczy chcesz mi powiedziec, ze porownujesz Cheatowanie do wojny? Wojna moze wybuchnac z "dobrych" powodow a cheatowanie jakos nie bardzo. Chyba, ze zaraz wyskoczysz z tekstem ,ze twoje cheatowanie to przeslanie do komercyjnych potenttow jak EA, ze zatracili swa wartosc tworcza...rotfl ;]

Powoli zaczęliśmy na przemian łapać się za słowa :(

Po kolei :

1) Wspomniałeś o tym że ludzie doznają wszystkich możliwych uczuć w świecie wirtualnym - o to mi właśnie chodziło

2) Nie pochwalam oszukiwania w sporcie wyczynowym, błędnie interpretujesz mój tok myślenia.

3) NIe porównuję cheatowania do wojny, przez przypadek użyłem pierwszego z brzegu u zdań wytrychów typu:
"Wszystkie dzieci są nasze"
"Cała Polska buduje swoją stolicę"

Ostatnio edytowano 18 kwi 2006, 18:48 przez jaamsma, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:46 

Lailonn napisał(a):
Nol to, ze ktos opisuje frustarcje spowodowana cheaterami to cos nie tak? Pisalem ,ze w internecie MOZNA doswiadczyc tych samych uczuc co w realu. Co nie ma nic wspolnego z przelewaniem tych uczuc do netu. Nigdy nie zdenerowales sie na cudza wypowiedz czy w czasie gry? Nigdy nic cie nie rozbawilo? Nie wierze.

A portert psychologiczny jest tu jak najbardziej na miejscu. Zawsze ludzie zastanawiali sie KTO zostaje cheaterem. Wyniki moich "badan" wskazuja, ze ludzie psychicznie slabi. Zazwyczaj zaslaniaja sie checia zrobienia na zlosc czy cos tam ale jednak wszystko to ma podloze w psychice. Tu tez wynikiem cheatowania bylo dostawanie batow od lepszych graczy. Ciezko to zaakceptowac?

EEE tam - poprostu brakuje mi umiejętności :), czy też jak to się u Was nazywa mam słabego skill'a

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:48 

Lailonn-> Hm, nie o to mi chodziło - nie zrozumieliśmy się.

Może inaczej (fakty):
1. jaamsma napisał, że cheatuje. Nikt go na tym nie przyłapał, nie ma dowodu, że sie tylko zlewa itp, ale to niektórym nie przeszkadza w następujących rzeczach
2. zapowiadaniu, że się do niego dojdzie poprzez zajomego w TPSA (jawne złamanie prawa) i wykorzystaniu jego adresu itp itd. Nawiasem mówiąc, gdyby do czegoś takiego doszło, to nie wahałbym się jako ew. poszkodowany złożyć pozwu przeciwko tej firmie (zakładając sprawny wymiar sprawiedliwości wygrałbym i to z wysokim odszkodowaniem. Owszem, to są pierdoły, ale w świecie biznesu mogłyby takie przypadki prowadzić do olbrzymich przewałów).
3. najeżdżaniu (większym lub mniejszym) na użytkownika, któremu nic nie udowodniono
4. mówieniu o przebiciu opon (gdyby była taka sytuacja i okazja), czyli braniu pojęcia sprawiedliwość i uznawaniu, że to ja najlepiej wiem, jaka ona jest i co onz znaczy (dobrze, że ludzie z tego forum prawa nie piszą...)

Ogólnie rzecz biorąc osobiście uważam, że wiele wypowiedzi w tej dyskusji przedstawia sobą typowy zewnętrzny portret naszego narodu: buta i hucpa, w dodatku slepa i bezmyslna, bo nawet nie maja zadnych dowodow. No ale może ja to tylko tak prosto odbieram (inżynierskie nawyki).

Co do cheatowania, to oczywiście go potępiam, ale daleki jestem od pisania w/w rzeczy.

//edit
P.S.
Myślę, ża warto chłodniej i bardziej rzeczowo podejść do tematu, a mniej emocjonalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 18:58 

Nol napisał(a):
Hm, nie o to mi chodziło - nie zrozumieliśmy się.

Może inaczej (fakty):
1. jaamsma napisał, że cheatuje. Nikt go na tym nie przyłapał, nie ma dowodu, że sie tylko zlewa itp, ale to niektórym nie przeszkadza w następujących rzeczach
2. zapowiadaniu, że się do niego dojdzie poprzez zajomego w TPSA (jawne złamanie prawa) i wykorzystaniu jego adresu itp itd. Nawiasem mówiąc, gdyby do czegoś takiego doszło, to nie wahałbym się jako ew. poszkodowany złożyć pozwu przeciwko tej firmie (zakładając sprawny wymiar sprawiedliwości wygrałbym i to z wysokim odszkodowaniem. Owszem, to są pierdoły, ale w świecie biznesu mogłyby takie przypadki prowadzić do olbrzymich przewałów).
3. najeżdżaniu (większym lub mniejszym) na użytkownika, któremu nic nie udowodniono
4. mówieniu o przebiciu opon (gdyby była taka sytuacja i okazja), czyli braniu pojęcia sprawiedliwość i uznawaniu, że to ja najlepiej wiem, jaka ona jest i co onz znaczy (dobrze, że ludzie z tego forum prawa nie piszą...)

Ogólnie rzecz biorąc osobiście uważam, że wiele wypowiedzi w tej dyskusji przedstawia sobą typowy zewnętrzny portret naszego narodu: buta i hucpa, w dodatku slepa i bezmyslna, bo nawet nie maja zadnych dowodow. No ale może ja to tylko tak prosto odbieram (inżynierskie nawyki).

Co do cheatowania, to oczywiście go potępiam, ale daleki jestem od pisania w/w rzeczy.

1) Nie skłamałem ani razu
2) mr00czny złożył jedynie pochopną deklarację i odobinkę mi naubliżał - ciężko jest mu wyjść z tej sytuacji "z twarzą"
3) To jest jedynie wymiana spostrzeżeń
4) To była jedynie metafora (chociaż znając mr00cznego zaczynam się troszkę bać)

Nie dziwią mnie osoby potępiające cheatowanie.
To chyba jest oczywiste.

Ostatnio edytowano 18 kwi 2006, 19:06 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:00 

Cytuj:
EEE tam - poprostu brakuje mi umiejętności Smile, czy też jak to się u Was nazywa mam słabego skill'a

No dobrze ale jednak zamiast tak jak my po prostu potrenowac wybrales latwiejsza droge oszustwa. Dla mnie to oznaka slabej psychiki. No offence.

Nol jesli oto chodzi to owszem przesadzili lekko. Ale osoba zdenerwowana pisze/mowi rozne rzeczy. Nie zapominaj o tym ;]

A dowody sa zbedne jesli ktos sie przyznaje. NIe wiem skad pomysl, ze osobie przyznajacej sie do czegos nalezy to jeszcze udowodnic. Mi tam jak na wstepie pisalem wisi to czy i kto cheatuje. Martwi mnie tylko, ze cheatowanie nie ogranicza sie do publikow a to juz imo powinno byc karane prawnie(chociazby grzywny) bo jesli ktos ma wygrac np pieniadze poprzez dodatkowe oprogramowanie to nie jest to dobre. Przed kazdym turniejem powinno byc podpisywanie umowy, ze osoba przylapana na cheatowania traci np komputer :wink: Tylko wciaz pozostaje problem jak wykryc cheata

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:07 

Lailonn-> ogólnie nasze zdania są w pewnym momencie zbieżne. Mnie natomiast martwi głównie to, że nie reaguje się na takie zbyteczne wylewanie flame'u i stwarza atmosferę samodzielnego "wymierzania sprawiedliwości" (teraz ja trochę przesadziłem - metafora). Fakty są takie, że często ludzie młodzi prezentują to w realu i to mnie niepokoi.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:13 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
EEE tam - poprostu brakuje mi umiejętności Smile, czy też jak to się u Was nazywa mam słabego skill'a

No dobrze ale jednak zamiast tak jak my po prostu potrenowac wybrales latwiejsza droge oszustwa. Dla mnie to oznaka slabej psychiki. No offence.

Nol jesli oto chodzi to owszem przesadzili lekko. Ale osoba zdenerwowana pisze/mowi rozne rzeczy. Nie zapominaj o tym ;]

A dowody sa zbedne jesli ktos sie przyznaje. NIe wiem skad pomysl, ze osobie przyznajacej sie do czegos nalezy to jeszcze udowodnic. Mi tam jak na wstepie pisalem wisi to czy i kto cheatuje. Martwi mnie tylko, ze cheatowanie nie ogranicza sie do publikow a to juz imo powinno byc karane prawnie(chociazby grzywny) bo jesli ktos ma wygrac np pieniadze poprzez dodatkowe oprogramowanie to nie jest to dobre. Przed kazdym turniejem powinno byc podpisywanie umowy, ze osoba przylapana na cheatowania traci np komputer :wink: Tylko wciaz pozostaje problem jak wykryc cheata

Paradoksalnie zgadza się z Tobą również główna postać MSX.
Tak przynajmniej wynika z wywiadu którego Maz udzielił na forum totalbf2.

http://www.totalbf2.com/articles/article/47/

*edit*
Oops - zdjęli :(

Ostatnio edytowano 18 kwi 2006, 19:15 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:15 

olac tych wszystkich cziterow

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:17 

Pawel SS napisał(a):
olac tych wszystkich cziterow

rotfl

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:19 

Cytuj:
Paradoksalnie zgadza się z Tobą również główna postać MSX.
Tak przynajmniej wynika z wywiadu którego Maz udzielił na forum totalbf2.

Tzn co dokladnie? :P Chyba czytalem ten wywiad ale nie pamietam go az tak.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:30 

Niejaki MSX powiedział że nie ma nic do cheatowania na publikach ale potepia używanie cheatów w turniejach.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2