Teraz jest 9 mar 2025, 15:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:40 

Czyli dobrze pamietalem. Ale wlasnie. Jesli ktos widzi, ze moze cheatowac na publiku bez ryzyka bana bo PB nie wyrabia to tak samo bedzie na turnieju bo przeciez tam jest to samo PB ;/

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 19:53 

Lailonn napisał(a):
Czyli dobrze pamietalem. Ale wlasnie. Jesli ktos widzi, ze moze cheatowac na publiku bez ryzyka bana bo PB nie wyrabia to tak samo bedzie na turnieju bo przeciez tam jest to samo PB ;/

Hack został skonstruowany/zabezpieczony że działa wyłącznie online.
NIE ZADZIAŁA w sieci z której nie ma dostępu do internetu (większość rozgrywek na Turniejach).

Oficjalnie Maz twierdzi że mimo wielu propozycji finansowych nie zamierza udostępnić wersji działającejw "zamkniętym" lanie.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 20:17 

Nol napisał(a):
3. najeżdżaniu (większym lub mniejszym) na użytkownika, któremu nic nie udowodniono

najlepszy FUN wątką :lol:

Iron_Sheep napisał(a):
Panowi (a moze i Panie): tak sobie czytam ten arcyciekawy watek i zastanawiam sie: czy jak widzcie kogos przekraczajacego predkosc w miescie to tez probujecie znalezc jego adres?, gonicie kolesia i przebijacie mu opony? Przeciez przekraczanie predkosci tez nie jest legalne, jest "powszechnie" nieakceptowalne, tez komus "psuje zabawe" w jezdzenie zgodnie z obowiazujacymi przepisami.

Kolec napisał(a):
Iron_Sheep
99% osób które się w tym wątku wypowiedziało (w tym i ja) by mu (jaamsma) te opony przebiło gdyby go było wstanie dogonić

Nol napisał(a):
4. mówieniu o przebiciu opon (gdyby była taka sytuacja i okazja), czyli braniu pojęcia sprawiedliwość i uznawaniu, że to ja najlepiej wiem, jaka ona jest i co onz znaczy (dobrze, że ludzie z tego forum prawa nie piszą...)

tak się akurat składa że w tej kwesti słowa "to ja najlepiej wiem" można przypisać setkom tysięcy ludzi na całym świecie, którzy jednomyślnie mówią "cziterom NIE"

prawo tego nie obejmuje bo wielcy tego świata myślą jeszcze kategoriami "sieć to pierdółka" i w znamienitej wiekszości niesą wstanie poradzić nawet z problemami z realnego świata (swoją droga piłka nożna też zapewnie kiedyś była pierdółką - teraz jak się miliony $ w tym biznesie obracają to nikt nawet słówkiem nie piśnie)

w "Antygonie" Sofoklesa sytuacja tragiczna (tzn. sytuacja bez wyjścia) polegała na tym że tytułowa bohaterka została postawiona przed wyborem którego prawa ma przestrzegać - prawa boskiego czy prawa ziemskiego - i niezależnie jaki był wybór musiała ponieść karę za złamanie jednego z praw

tu mamy możliwość postapić zgodnie z tym co nakazuje netykieta - sieciowy dekalog internauty który zawiera podpunkt "nie czituj" - i ścigać przestępcę etyczno-moralnego
albo siedzieć cicho bo wszelkie działania wiążą się z naruszeniem wątłego i ułomnego prawa jakie sobie ustanowili śmiertelnicy

a fakt posiadania przez mcmt znajomego w TPSA dał mu możliwości stawiające go w sytuacji wyboru, czyniąc jednocześnie wspołczesną Antygoną (życie to najlepszy reżyser :P)

warto jeszcze nadmienić jak się zakończyła tragedia Sofoklesa -> Antygona łamie sprzeczny z ponadczasowym boskim prawem rozkaz Kreona (władcy Teb) zakazujący pochówku Polinejkesa (zdrajcy Teb a zarazem brata Antygony), zaco zostaje skazana na śmierć. Silna opinia podwładnych oraz samobójstwo syna skłaniają Kreona do zmiany światopoglądu i uniewinnienia Antygony, lecz ta zanim jej doniesiono wieści o ułaskawieniu, popełnia samobójstwo)

tak samo jak mcmt potrzebuje dowodu na cziterstwo by załatwić jaamsma bana, tak jaamsma potrzebuje dowodu na złamanie polskiego prawa by pozwać go do sądu

i podobnie - tak jak "władza" niema zamiaru się zajmować takimi pierdułkami jak czitowanie, tak i niebędzie się zajmować takimi pierdułkami jak niedokońca legalnie załatwiony global ban

każdy kij ma dwa końce (choć niektórzy twierdzą że tylko jeden ale zato z dwóch stron ;) )

edit:
RaDe0n napisał(a):
MSX powiedział że nie ma nic do cheatowania na publikach ale potepia używanie cheatów w turniejach.

a Janosik i Robin Hood powiedzieli że wolno okradać bogatych ale niewolno okradać biednych :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 21:05 

Kolec napisał(a):
tak samo jak mcmt potrzebuje dowodu na cziterstwo by załatwić jaamsma bana, tak jaamsma potrzebuje dowodu na złamanie polskiego prawa by pozwać go do sądu

HW/GUID bana można dostać tylko i wyłącznie w skutek złapania przez PB. Choćbyś latał jak superman i rzucał nożem to nie dostaniesz od EB bana. Nie wierzysz? Sprawdź EULA. EB to jest firma, i jako taka musi się trzymać prawa i kontraktu, jaki za pośrednictwem EA zawiera z użytkownikami. Za udowodnione cheaterstwo można, przy wielkich nakładach energii, dostać reset statsów. Można, bez więkzych problemów, wpisać kolesia na PBSS MBL. Ale i na tym wszystko.

Może jeszcze jedna anegdotka, tym razem bardziej na temat. Jakiś czas temu na totalbf2 opisano cheatera 'lotniczego'. Bardzo podobny opis jak ten zaprezentowany przez MCMT. Niejaki IndianScout, jakiś tam jaśnie wielmożny dyrektor programu BF2 Ranked Servers zgłosił go do EA i poparł to zgłoszenie solidnymi dowodami. I co? I nic. Piszę o tym dlatego, że opisany na totalbf2 koleś (nick Baptizer - http://bf2s.com/player/43390337/) to administrator jednego z forum poświęconych cheatowaniu w BF2. Jeśli takiego kolesia nie zbanowali po donosie od jakiegoś ze 'swoich', to jakie szanse ma normalne zgłoszenie podane przez normalnego użytkownika? Otóż dokładnie żadne. EA totalnie zlewa uczciwych użytkowników. Tak od początku do końca. Warto pewnie o tym pamiętać przy wyborze kolejnej gry online.

pozdrowienia,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 21:09 

B2 Schodzi na psy?

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 21:50 

Ona dawno zeszła

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 22:19 

a co tu EA ma za znaczenie przy wyborze gry jeżeli to EB nie reaguje na udowodnione przypadki cziterów których punkbuster nie ruszył

właściwie to jest jakiś producent który rzeczywiście wspołpracuje(zamiast współpracę udawać) z graczami by ukrucić cziterstwo ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 22:27 

Panowie (Panie tez): duzo sie tu dzieje, ale:
1. nie napisalem, ze popieram cheaterstwo
2. rozumiem zlosc niektorych z powodu uzyskiwahnia przewagi w grze przez kogos innego posilkujacego sie "zmodyfikowana" wersja gry.
3. nie rozumiem checi "przebijania opon" za cos co nie jest "nielegalne" w tym i innych krajach. Jazdz nadmierna predkosci jest nielegalna, a zaden z "mscicieli" (chyba) nie gania nikogo za to, prawda? Chodzi mi o skale krokow jakie chce mcmt podjac w celu ukarania cheatera. Jezeli wchodze do knajpy, do ktorej chodze od lat i widze w srodku ze towarzystwo mi nie odpowiada, rzuca miesem i szklankami to wychodze, proste. Moze to ja mam taka nature, ze juz mi sie nie chce zbawiac swiata. Podobna sytuacja miala miejsce z CS. Efekt: jakos spadla popularnosc, a zostalt tam w zasadzie dzieciaki (jesli zostal tam ktos bardziej dojrzaly to przepraszam)
4. czy my przypadkiem rozrywki elektronicznej nie traktujemy zbyt powaznie? Rozmumiem, ze eGaming moze i u nas stanie sie sposbem na zarabianie pieniedzy, ale wtedy sensownym wydaje sie byc rozwiazanie, o ktorym pisali Lailonn i Ognacy: umowy pomiedzy graczami. Tylko tyle i az tyle. Wiadomo, ze z kims zlapanym na turnieju o duza kase na cheatowaniu nikt juz "do stolu" nie usiadzie. Na dzikim zachodzie przy pokerze za cos takiego dostalby kule. W naszym swiecie utrata zarobku/pracy powinna byc wystarczajaco odstraszajaca. Swoja droga przypomniaj mi sie kiedys filmik z break.com jak to zlapano delikwenta na jakism lan party: grupka kolesi zabrala mu sprzet i delikatnie upuscila na bruk przed hala. Dla mnie barbarzynstwo. Ale jak widze nerwy potrafia poniesc i u nas.
I tak na koniec: chyba nie nam oceniac kto ma jaka psychike. Chociaz jestem z wyksztalcenia psychologiem to nie podjalbym sie tak na szybko wysnuwania takich wnioskow. Pisalem mgr na temat cech osobowosci graczy i preferowanych przez nich gatunkow gier komp. i z tego co tam wybadalem to sprawa wcale nie wyglada na taka prosta korelacje...

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 22:47 

to wcale nie musial byc aimbot, mogl cos sobie poprzestawiac ze widzi postacie z bardzo daleka, albo jakis programik ktory umozliwia zobaczenie piechoty z bardzo daleka

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 22:48 

Kolec napisał(a):

...fakt posiadania przez mcmt znajomego w TPSA dał mu możliwości stawiające go w sytuacji wyboru, czyniąc jednocześnie wspołczesną Antygoną (życie to najlepszy reżyser :P)

...jaamsma potrzebuje dowodu na złamanie polskiego prawa by pozwać go do sądu

Żeby rozwiązać moralne dylematy "mr00cznego mściciela" :)

Oświadczam że upoważniam Pana mcmt (tutaj wklej imię i nazwisko) do wykonywania wszelkich działań mających na celu identyfikację mojej tożsamości.
Proszę wszelkie możliwe organa o udzielenie mu dowolnej pomocy w tym zakresie i oświadczam że w tym przypadku jeżeli tylko jest to możliwe zrzekam sie wszelkich moich praw wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych.

Jeżeli będzie to niezbędne to pismo o podobnej treści dostarczy biuro mojego radcy prawnego na wskazany adres.

Jeżeli mr00czny "załatwi" mi global bana zobowiązuję się postawić darmowy browar wszystkim forumowiczom których posty pojawiły się w tym wątku, dożywotnio zrezygnować z gry w BF2 i ...stanąć na głowie :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 23:00 

Hi hi...zaczyna sie robic smiesznie i ciekawie jednoczesnie. Juz nie wiem komu mam teraz kibicowac. Osiolkowi (owieczce) w zloby dano: w jeden browar w drugi eeee.... moralnosc?:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 23:02 

Jeszcze brakuje nęcących kobiet i fabuła serialowa się dopełni :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 23:06 

Iron_Sheep napisał(a):
Hi hi...zaczyna sie robic smiesznie i ciekawie jednoczesnie. Juz nie wiem komu mam teraz kibicowac. Osiolkowi (owieczce) w zloby dano: w jeden browar w drugi eeee.... moralnosc?:)

No chyba łączymy jedno z drugim.

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 23:25 
Moderator forum

jaamsma napisał(a):
Pana mcmt (tutaj wklej imię i nazwisko)

Dwie ostatnie litery to imię i nazwisko tak że można zgadywać :P Kto ma wiedzieć - wie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2006, 23:34 

Dumch napisał(a):
jaamsma napisał(a):
Pana mcmt (tutaj wklej imię i nazwisko)

Dwie ostatnie litery to imię i nazwisko tak że można zgadywać :P Kto ma wiedzieć - wie :wink:

Nie mam kolegów w TPSA więc nawet nie próbuję go zlokalizować :(

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2