Teraz jest 25 lis 2024, 17:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 10:48 

PRAWIE jak rozumna dyskusja........................[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 10:48 

hehe porównywanie statów buhahahahaha ja ma 2000pkt i moze 10 godzin gry a i tak bym pojechał większosc osob 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:07 

RaDe0n napisał(a):
jurgens napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Pr0 nie adaptują się szybciej bo więcej grają. Taki pro MYŚLI jak gra.
Zobacz sobie ile ja mam w BF2 przegrane, wystaczy mi 1 dzień przy bfie po patchu by zrozumieć co zpaprali i grać na przyzwoitym poziomie na klanówce.

Aż sprawdziłem kolegę "pr0" :twisted: .

http://bf2s.com/player/45455058/

A to moje noob'owskie :D :

http://bf2s.com/player/44457030/

Dobre, tak jak by statsy z freeplaya świadczyły o tym czy ktoś jest pr0 czy nie :lol: .Grałem przeciwko niemu pare razy na meczu i nie można powiedzieć że jest n00bem.

Ja nie uważam abym miał statystyki pr0, ale jak ktoś każe mi czytać swoje statystyki i potem okazuje się, że ma mniej ode mnie punktów to ja na to ROTFL.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:20 

LOL! Co z tego ile ma punktow. Ale ma wieksza celnosc i k/d ratio niz ty a to wazniejsze statystyki :lol: Swoja droga te przepychanki statsami sa glupie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:20 

No właśnie dlatego skończyłem z bf2, bo mali chłopcy porównują sobie statystyki jak wielkości penisa jak były małe ^_^ I Dużo z tych chłopców zrobi wszystko aby sobie powiększyć, statystyki oczywiście.

Wpadam po przerwie na forum i co widzę, szykują Wam nowego patcha. I jakie fajne wieści... Nazywajmy rzeczy po imieniu, to jest już bf3, nie takiego bf2 widziałem w demie i nie takiego kupowałem do cholery! Ale EA zrobi wszystko aby podłasić się freeplayowcom i zbijać nadal jak najwięcej kasy. Bo mimo tej zmiany z SJ tak naprawdę dużo klanówców nie skończy grać w bfa. No cóż cieszę się tylko że nie biorę w tym udziału :D Pozdrawiam Was serdecznie chłopaki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:21 

Generalnie jest wiele uwag na temat, tego, że na takiej i takiej mapie nie da się przełamać na tyły i zdobyć tylnej flagi i że niby to jest nie dobrze.

Dla mnie wartość gry jest wtedy kiedy można walczyć twarzą w twarz, kiedy jest wielka młócka - jedni bronią pozycji, drudzy atakują, potem kontratak i tak na zmianę.
Na Karklandzie32 jak się ktoś przełamie na tyły i zajmie bazę MEC, to praktycznie kładzie to cały fan z gry.

Pamiętam jak wchodził BF2 to było wiele o team playu polegającym na tym, że pojedyńczy wojak w 1942 mógł zdobyć dowolną flagę i tym samym kładło to team play.

A powieddzie mi - co to za team play, kiedy ktoś samotnie dołazi do flagi i jak jest w zasięgu to mu się spawnuje cały team?
Albo jak ktoś się broni jakiejś linii - przepuści jednego gościa w zamieszaniu, a tu się okazuje, że cały front jest za plecami, bo na gościu wyspawnowała się w następnej cala armia?

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:23 

Z tą różnicą że jak ktoś wstępuje do klanu not 4fun to przestają się liczyć statystyki. Można mieć na meczu o 50 pkt więcej od innych ale co z tego jeżeli twój team przegra.
Pyzatym nie wszyscy klanowcy mają czas aby nabijać punkty na freeplayu i jeszcze znaleźć czas na gre z klanem gdzie prawie cały czas gra się na nie rankingowych serwerach.

Edit:
Z Twoich wypowiedzi można wywnioskować że chciałbyś aby bf2 był do bólu realistyczny. Ale ta gra to arcade. I to jest cały urok tej gry. Chcesz realizmu? Graj w AA.

Ostatnio edytowano 30 kwi 2006, 11:31 przez RaDe0n, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:24 

jurgens napisał(a):
RaDe0n napisał(a):
jurgens napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Pr0 nie adaptują się szybciej bo więcej grają. Taki pro MYŚLI jak gra.
Zobacz sobie ile ja mam w BF2 przegrane, wystaczy mi 1 dzień przy bfie po patchu by zrozumieć co zpaprali i grać na przyzwoitym poziomie na klanówce.

Aż sprawdziłem kolegę "pr0" :twisted: .

http://bf2s.com/player/45455058/

A to moje noob'owskie :D :

http://bf2s.com/player/44457030/

Dobre, tak jak by statsy z freeplaya świadczyły o tym czy ktoś jest pr0 czy nie :lol: .Grałem przeciwko niemu pare razy na meczu i nie można powiedzieć że jest n00bem.

Ja nie uważam abym miał statystyki pr0, ale jak ktoś każe mi czytać swoje statystyki i potem okazuje się, że ma mniej ode mnie punktów to ja na to ROTFL.

Patrz jaka lame znalazlem:
http://bf2s.com/player/43428234/

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:29 
Moderator forum

O matko i nawet nie ma blach za nozyk i pistola :lol: :shock:

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:33 

tozto wstyd! :lol:

Cytuj:
A powieddzie mi - co to za team play, kiedy ktoś samotnie dołazi do flagi i jak jest w zasięgu to mu się spawnuje cały team?
Albo jak ktoś się broni jakiejś linii - przepuści jednego gościa w zamieszaniu, a tu się okazuje, że cały front jest za plecami, bo na gościu wyspawnowała się w następnej cala armia?

Taki, ze napierw musza sie na tobie wyspawnowac a i tak 90% FFA tego nie umie. Ja to zwe dynamizmem. W realu wojny nie sa prowadzone tak, ze nei wolno ci zajsc wroga od tylu bo ci "skrypt" kaze tak. Jesli do zdobycia byloby miasto jak Karkand i atak od frontu by sie nie udal przejeto by co sie da i jak sie da. Natomiast ty chcesz by nalezalo walczyc flag by flag jak w modzie PR co jest kretynizmem i wywoluje tylko chore nawyki jak kampienie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 11:37 

@jurgens
A ten już według Ciebie zasłużył na miano pr0 czy nie?
http://bf2s.com/player/44357442/

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 12:51 

KudrigY napisał(a):

PS. Neuro, mozna majac zycie zawodowe, zone, dziecko, and stuff dobrze grac w BF2, sprawdz moje statsy (gram pod tym nickiem)... Nie wymiatam, ale radze sobie, 400 medali w 450h gry. Nice - moze lepiej zamiast czekac na zmiany "balansujace gre" od EA, bardziej skupic sie na graniu???

PS3. Lailonn - tak sie zastanawiam, dlaczego tak walczycie o game play na klanowkach, CZY ktos broni klanom grac klanowki na np. 1.2 czy nawet na wczesniejszych wersjach? Zrobienie non-ranked server nie trwa przeciez dlugo - a posiadanie dwoch roznych instalek BF2 tez problemem by pewnie nie bylo...

********* EDIT *************
Shit, po powyzszym pokazaniu jak gra "pro" a jak "noobie" - moze zacznijmy od zdefiniowania "pro" - powyzsze przyklady bije na glowe... takze czasem gry (chociaz, ja mam tylko jeden nick, znam ludzi grajacych na dwoch/trzech)

http://bf2s.com/player/49010886/
Moze sam nie moge mowic ze jestem lama z FFA :)

ad 1. ja nie mowie, ze ktos, kto gra po pracy i z piwem jest od razu leszczem i nie umie grac. taka osoba ma po prostu inne preferencje co do gry. oczywiscie wg graczy pr0 taki ktos od razu, bez wzgledu na jakiekolwiek inne dane, nazywany jest noobem i placzkiem. well, that's nice!

ad 2. gracze pr0 niestety mysla, ze to od nich wszystko zalezy w biznesie e-gamingu, gdy jest dokladnie odwrotnie. to dzieki firmom jak EA moga grac sobie po sieci i tworzyc roznego rodzaju zawody i ligi. EA ma kompletnie w dupie prosby e-gamerow dopoki nie przynosza one korzysci samej EA. co jest calkiem normalne i zdrowe. w najlepszych ligach sportowych swiata opinia zawodnikow jest ceniona zdecydowanie nizej od opinii kibicow. moze to i dla kogos smutne, ale jest to po prostu fakt. zreszta, pr0siaki sie sami do tego przyznaja, gdy mowia placzliwie, ze nie moga grac na starym patchu "bo nie bedzie ligi" - czytaj: nikt sie nie bedzie tym interesowac i nikt nie zaplaci. sa wyjatki, jasne, ale jak na razie w BF2 pilka jest po stronie producentow.

ad 3. gracz pr0 to taki, dla ktorego zwyciestwo jest najwazniejszym elementem gry. noob, placzek czy tez amator to ktos, dla kogo liczy sie dobra zabawa. w wywiadach czesto najlepsi gracze pr0 mowia, ze e-gaming jest czasem niezwykle stresujaca tortura, a treningow to oni maja serdecznie dosc. nie znam natomiast zadnego nooba, ktory by sie zmuszal do grania w BF2.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 13:14 

RaDe0n napisał(a):
Z tą różnicą że jak ktoś wstępuje do klanu not 4fun to przestają się liczyć statystyki. Można mieć na meczu o 50 pkt więcej od innych ale co z tego jeżeli twój team przegra.
Pyzatym nie wszyscy klanowcy mają czas aby nabijać punkty na freeplayu i jeszcze znaleźć czas na gre z klanem gdzie prawie cały czas gra się na nie rankingowych serwerach.

Edit:
Z Twoich wypowiedzi można wywnioskować że chciałbyś aby bf2 był do bólu realistyczny. Ale ta gra to arcade. I to jest cały urok tej gry. Chcesz realizmu? Graj w AA.

Z mojego doświadczenia gry klanowej wynika, że niestety ale gra klanowa zabiera sporo czasu i niestety spada skill graczy, bo ćwiczy się inne rzeczy niż umiejętność zabijania przeciwników.
Swoją droga to jestem ciekaw czy ktoś np. prowadził takie statystyki: średnia statsów obu drużyn i wynik meczu? Przynajmniej w FH, można było przed meczem zgadnąć przeglądając statystyki - kto wygra (klanowicze się ze mną nie zgadzali w tym temacie). Choć w przypadku FH - było tak, że większość graczy klanowych grało bardzo dużo FFA. Bo po prostu FFA bardzo mocno przypominało mecze klanowe.

Co do realizmu, to po prostu irytuje mnie to, jak wsadzam w gościa dwa pociski karabinowe, a ten dalej skacze - tak po prostu być nie powinno. Grałem przez długi czas supportem - i bywały momenty że byłem jedynym supportem w rozgrywce (do czasu patcha 1.2). Potem było tak prosto że aż śmiać mi się chciało. Po 1.22 trochę się pogorszyło, ale to nie powód by zaraz petycje pisać do EA, od pokrzywdzonych supprotów.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 13:24 

Lailonn napisał(a):
LOL! Co z tego ile ma punktow. Ale ma wieksza celnosc i k/d ratio niz ty a to wazniejsze statystyki :lol: Swoja droga te przepychanki statsami sa glupie.

Możliwe. Szczególnie że grałem i gram 80% jako support, no i praktycznie tylko na Karklandzie32, więc do klanu średnio bym się nadawał.

Po prostu rozbawiło, jak koleś stwierdził, że jest pr0 i w małym palcu ma wszystkie właściwości engina BF2, więc pomyślałem, że pewnie ma staż z 5 razy większy ode mnie, KDR w okolicach 2 lub 3... A tu patrze ma mniej niż taki noob jak ja. Przy takim stażu jak mój, jak się to rozrzuci na różne profesje i wszystkie mapki, to generalnie wychodzi średnio/przeciętnie ze wskazaniem w dół.

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwi 2006, 14:26 

neuro napisał(a):
jurgens napisał(a):
Exil napisał(a):
z tego co zauważyłem, to nawet jak ea zlikwidowała bunny hoping to pr0 i tak byli lepsi od reszty graczy, bo oni najszybciej się dostosowują, tak samo będzie i z tym patche, owszem klany się dostosują ale one wiedzą że mecze stracą na dynamizmie i będą nudne jak flaki z olejem :)

Co do flaków z olejem, to może się i zgodzę, bo poza Karklandem większość map w podstawowym BF2 to straszna kiła. Szkoda, że w klanach nie gracie SF, które moim zdaniem biją podstawowy BF2 na głowę.

Pr0 gracze zawsze będą się najszybciej adaptować, bo po prostu więcej grają, więc nie do końca rozumiem narzekań. Natomiast pamiętam, jak leżałem kiedyś z tym słynnym PKM-em i nie mogłem wykosić band skaczących na środku placu. Teraz jest tak, że zazwyczaj wśród atakujących ktoś ubezpiecza, inni zapieprzają opłotkami na pozycję. Jest lepszy klimat, większy realizm, fajniejsza zabawa.

ale bzdury noobie! GET PRO!

poprawiłeś mi humor na cały dzień chłopie! :lol:

BTW : jest "get cheats" i jest "go pr0" :lol:

Lailonn
tak z tym omijaniem flag jako realizmem to bym na twoim miejscu nie szarżował
BF2 ma się tak do realizmu jak do koziej dupy trąbka (pamiętasz moje własne teksty o pilotach helikpterów bojowych wykorzystujacych naturalne wzniesienia terenu by wykonywać ataki z zaskoczenia ? :P )

omijając flagę nr.1 by zaatakować flagę nr.2 tak naprawde sam dorbowolnie wprowadzasz się w stan okrążenia :P
pozatym w wojsku robi się to co ci każą - więc jak kazali atakować z tej strony to się atakuje z tej strony
no i skoro mapka zakłada że natarcie idzie tak a nie inaczej to być może generalicja oceniła już że na tych partiach miasta co się do gry niezałapały opór wroga jest znacznie mocniejszy :P

a najzwyczajniej w świecie jeden gracz grając w vanillę soibe myśli - "ale te n00by się rżną przy hotelu na karkandzie, ja ominę ten kocioł i przejmując niebronione tylne flagi wygram niewielkim wysiłkiem dzięki sprytowi", a w tym samym czasie drugi gracz sobie pomysli tak - "ale fajna jatka jest, ostra zadyma zupełnie jak na wojnie, walka o każdy centrymetr "naszego miasta", a tu znowu jakieś upierdliwe patałachy psują cały FUN z rozgrywki robiąc ping ponga z niebronionych flag z tyłu (zresztą kto by się chciał nudzić siedząc tam w oczekiwaniu na atak)"

i obie strony mają rację! ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2