Teraz jest 29 lis 2024, 07:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 19:03 

Który jest ukończony w 20% :lol: Poprzebieracie sobie jeszcze nóżkami, poprzebieracie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 19:09 

Cytuj:
W dyskusji tez można się zachowywać różnie - można np. wyrażać swoje opinie w temacie dyskusji, a można też zamiast tego wyrażać opinie na temat oponentów (np. "kto nie popiera IV RP ten jest pijakiem i złodziejem" Smile.

Ano mozna tylko, ze to moi oponenci wypowiadali sie o mnie a nie ja o nich. nvm

Cytuj:
Mam nadzieję, że z tej dyskusji wyniesiesz przynajmniej tyle, że są różne opinie co do modyfikacji i dalszego rozwoju BF-a i pewne zmiany są przez część graczy odbierane jako zmiany pozytywne.

Alez oczywiscie, ze opinie sa rozne. Tylko, ze np zrzuty jeepkow bardzo zaszkodza gameplayowi9zwlaszcza klanowkom) a nie pomoga nic a nic. To, ze ktos mysli sobie "oo fajnie jeepki beda zrzucane" nie zmienia faktu, ze nie zna negatywnych stron tego(ktore to juz podawalo kilka osob w tym ja) Zmiany zmianami ale priorytetem powinno byc naprawienie bledow. Natomiast EA pozostawia 50 bugow dodajac coraz to nowe i zamiast TYM sie zajac to rewolucjonizuje rozgrywke...

Cytuj:
Ja pozostaje na stanowisku, że idealnym stanem gry jest jeśli gra FFA przypomina grę klanową, z uwagi na specyfikę silnika. Co więcej uważam, że silnik powienien wymuszać pewne zachowania zgodne z intencjami twórców gry. Jeśli twórcy chcieli gry w schemacie dowódca->lider->członek, to mają prawo (i obowiązek) wymuszać to.

To czy gra FFA przypomina klanowke to zalezy od graczy a nie gry. Owszem powinien. Tylko, ze jako klientowi nie podoba mi sie robienie z BF2 poletka testowego. Przy robieniu gry tworcy tworza jej obraz itd jesli wiec nagle mowia, ze Bf2 w 99% nie przypomina tego co zamierzali stworzyc to pozostaje siasc i rozplakac sie...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 19:11 

Teraz heli na klanówkach już nigdy nie wystartuje jeżeli zostanie zestrzelone na początku gry.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 19:20 

Meewosh47 napisał(a):
Teraz heli na klanówkach już nigdy nie wystartuje jeżeli zostanie zestrzelone na początku gry.

zawsze bedzie mozna rozwalic spadajacego jeepka ze srawa :)

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 19:48 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Meewosh47 napisał(a):

teraz ludzie będą sobie urządząć konkursy w strzelanie ze srawa do spadających jeepów :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:09 

Lailonn napisał(a):
A wedlug mnie dokonal pan nadinterpretacji i wlozyl w moje usta to co chcial aby stworzyc podstawe do nowego konfliktu. Kierujac sie ta logika jesli wysmiewa pan np tadeusza Rydzyka obraza pan miliony katolikow. jesli wysmiewa pan politykow obraza pan caly anrod polski, ktorych ow politycy sa reprezentantami. Czy to jednak prawidlowa logika? Oczywiscie, ze nie.

widać, że pan logiki nie miał w szkole, bardzo widać - nazywając Radio Maryja kretyńskim mówię przecież, że jest to radio dla kretynów i od kretynów, przez co obrażam od razu jego twórców i słuchaczy - tak samo jak pan, panie Lailonn obraził mnie i dziesiątki tysięcy graczy z dziesiątków modów, którzy uwielbiają grać flaga po fladze.

Lailonn napisał(a):
Na poziomie dyskutowac? Czy wedlug pana dyskusja na poziomie mozna nazwac ocenienie kogos i zaszufladkowanie na podstawie jednego zdania z tekstu zajmujacego pol ekranu?

jak ktoś mnie obraża nic o mnie nie wiedząc, to ja z taką osobą dyskusji na poziomie prowadził nie będę, choćby nie wiem jak wspaniały nie był

Lailonn napisał(a):
Ma pan jak najbardziej prawo szukac realizmu w grach. Moze to dla pana dziwne ale gram wiel juz lat w rozne gry i tytuly jak Operation Flashpoint czy Americas Army znajdowaly sie na moim komputerze ze wzgledu na realizm jaki oferuja. Nie zmienia to faktu, ze jesli kupuje gre arcade to nie oczekuje od niej realizmu bo to nielogiczne.

no i znowu klapeczki na oczkach i do przodu jedziemy - typowe dla pana, panie Lailonn. A dlaczego nie potrafi pan uznać, że na przykład ktoś kto grał wcześniej w Quake czy UT przyciągnięty zostanie do Battlefielda przez realizm właśnie? Bo w porównaniu z Kwakiem BF jest realistyczny jak diabli, prawda? I powiedzmy, że taka osoba chce jeszcze więcej realizmu? No, ale wtedy pan wszechwiedzący Lailonn każe mu iść grać w paintballa... żałosne...

Lailonn napisał(a):
To ta "dyskusja na poziomie" powoduje, ze nie umie pan przytoczyc sensownych i logicznych argumentow? Szukajac dynamiki, releksu i skilla zakupilem gre ARCADE'owa. Pan natomiast kupil te sama gre szukajac realizmu. Realizm stoi w opozycji do ARCADE co wie kazdy gracz. Ktory z nas wiec pomylil sie dokonujac zakupu w sklepie?

żaden? mam to rozrysować? bo może zwykłe tłumaczenia nie trafiają...

Lailonn napisał(a):
Grajac w PRMM chociazby rowniez oczekuje realizmu (stad np zdziwienie, ze od 0.30 commander bedzie musial prosic o pozwolenie na uzycie artylerii...) Jednoczesnie jednak nie wolno zpaominac, ze realizm MUSI isc z parze z grywalnoscia.

i idzie, więc nie rozumiem o co chodzi. A jeżeli rozwiązanie z commem mogącym dać wsparcie artylerii dopiero na prośbę SLa jest nierealistyczne według pana Lailonna, to aż mi trochę słabo się zrobiło z powodu takiej ignorancji...

Lailonn napisał(a):
Aktualnie jest 27 graczy PRMM i okolo 300 graczy OPK. Czy na podstawie tych danych(podobne wyniki sa i w innych porach dnia) moge uznac, ze moje stanowisko na temat realizmu(w tym i moda PRMM) jest sluszne? Alez oczywiscie. Tym bowiem charakteryzuje sie prawdziwa dyskusja na poziomie, ze poza fanatycznym uwielbieniem kieruje sie rzeczowymi danymi.

nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi rzeczowymi danymi, ale skoro tak, to chciałbym tylko zauważyć, że dużo więcej osób słucha Britney Spears niż Mozarta. Dla pana Lailonna jest ona więc dużo lepsza bezsprzecznie. Gratuluję, szczerze gratuluję toku myślenia - w szkołach teraz takiego uczą? A przecież Giertych od niedawna dopiero ministrem edukacji...

Lailonn napisał(a):
ps. obiektywizm w dyskusji? W dyskusji obie strony zajmuja pewne stanowiska a to wyklucza obiektywizm...

eee, a niby dlaczego? może przecież być tak, że jedna osoba jest obiektywna i potrafi spojrzeć na problem z wielu stron, a jej przeciwnik podąża ślepo jedną jedyną ścieżką, prawda? nie jest to wtedy dyskusja na poziomie, jak już wspomniałem, ale mimo wszystko dyskusja...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:15 

znów się zaczyna :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:19 

Exil napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):
Meewosh47 napisał(a):

teraz ludzie będą sobie urządząć konkursy w strzelanie ze srawa do spadających jeepów :D:D

co i tak niewiele zmieni - spadający wrak jeepka jest tak samo niebezpieczny

sorry za double posta :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:22 
Moderator forum

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):

eee, a niby dlaczego? może przecież być tak, że jedna osoba jest obiektywna i potrafi spojrzeć na problem z wielu stron, a jej przeciwnik podąża ślepo jedną jedyną ścieżką, prawda? nie jest to wtedy dyskusja na poziomie, jak już wspomniałem, ale mimo wszystko dyskusja...

True. Tylko z tego co widze to zazwyczaj nie ma co się wysilać z obiektywizmem bo druga strona zazwyczaj ma to w .....

Meewosh47 napisał(a):
Który jest ukończony w 20% :lol: Poprzebieracie sobie jeszcze nóżkami, poprzebieracie :lol:

Hmmm.. Nie wiem skąd te informacje. Jeżeli chodzi o całośc moda to nawet nie w 5 % jest skończony. A jeżeli o fragment który wyjdzie jako pierwszy (Afryka Niemcy vs W.Brytania} to poza mapami całekiem sporo sprzętu już jest podpiętego, na oko z 50 %.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:51 

Cytuj:
widać, że pan logiki nie miał w szkole, bardzo widać - nazywając Radio Maryja kretyńskim mówię przecież, że jest to radio dla kretynów i od kretynów, przez co obrażam od razu jego twórców i słuchaczy - tak samo jak pan, panie Lailonn obraził mnie i dziesiątki tysięcy graczy z dziesiątków modów, którzy uwielbiają grać flaga po fladze.

W liceum nie mialem a i owszem ale moze nasz nowy minister edukacji zmieni program nauczania :lol: Natomiast studiuje w zupelnie inny mkierunku niz humanistyczna logika. Wiec to co umiem jest wynikiem samoksztalcenia sie i wedlug mnie jak na samouka umiem wiele ;] Radio Maryja skierowane jest do katolikow wiec obrazajac je obraza pan katolikow a nie tylko samych jej sluchaczy. Dziesiatki modow z FbF a to dobre bo jakos glupio sie skalda, ze przejalem po Trojnixie prowadzenie dzialu o modach i sciagam kazdy jaki sie pojawi aby go stestowac i ewentualnie napisac recenzje. Skoro jednak mowi pan, ze modow sa dziesiatki to chyle czola. Skoro jednak pan jak rozumiem uczyl sie w szkole logiki winien widziec, ze wypowiadanie sie o systemie FbF w dziale PRMM czy tez recenzji tego moda mialem na mysli sens istnienia tego trybu W TYM modzie a nie ogolnie go jako trybu rozgrywki, ktory to praktykuje np na sparingach infantry. Czyzby wiec na zajeciach z logiki spal pan?

Cytuj:
jak ktoś mnie obraża nic o mnie nie wiedząc, to ja z taką osobą dyskusji na poziomie prowadził nie będę, choćby nie wiem jak wspaniały nie był

Chcialbym wiedziec gdziez to obrazilem PANA jako osobe. Chyba, ze np krytyke moda, w ktorego pan gra traktuje tak osobiscie. W takim wypadku radze udac sie do najblizszej poradni psychologicznej.

Cytuj:
no i znowu klapeczki na oczkach i do przodu jedziemy - typowe dla pana, panie Lailonn. A dlaczego nie potrafi pan uznać, że na przykład ktoś kto grał wcześniej w Quake czy UT przyciągnięty zostanie do Battlefielda przez realizm właśnie? Bo w porównaniu z Kwakiem BF jest realistyczny jak diabli, prawda? I powiedzmy, że taka osoba chce jeszcze więcej realizmu? No, ale wtedy pan wszechwiedzący Lailonn każe mu iść grać w paintballa... żałosne...

Jesli ja mam klapki na oczach obstajac przy swoim stanowisku to i pan ma klapki na oczach bo robi dokladnie to samo. Battlefielda2 nie reklamowano nigdzie i nigdy jako gre realistyczna/symulator(jak to mialo miejsce w Operation Flashpoint) Wiec osoba kupujaca ten tytul nie ma prawa oczekwiac realizmu a jesli dokonuje zakpu w ciemno to nalezy jej sie nauczka za glupote. W porownaniu do Quaka Bf2 jest realistyczny a i owszem. Ale jesli ktos ma dosc Arcade i chce realizmu to na kazdym forum o grach zostanie mu doradzona gra OFP lub AA. ja nikomu nic nie kaze. Ja doradzam.

Cytuj:
żaden? mam to rozrysować? bo może zwykłe tłumaczenia nie trafiają...

Sam pozwolilem to sobie rozrysowac:
http://img440.imageshack.us/my.php?image=27xh.jpg

Cytuj:
i idzie, więc nie rozumiem o co chodzi. A jeżeli rozwiązanie z commem mogącym dać wsparcie artylerii dopiero na prośbę SLa jest nierealistyczne według pana Lailonna, to aż mi trochę słabo się zrobiło z powodu takiej ignorancji...

jesli faktycznie JA sie myle a PAN ma racje to dlaczego PRMM pomimo juz dlugiego istnienia i oferowania "wiecej" niz nowo powstaly OPK jest tak popularny, ze szczytowa forma jest 1 zapelniony serwer podczas gdy w tym samym czasie mozemy wybierac posrod 20 zaludnionych serwerow OPK?

Cytuj:
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi rzeczowymi danymi, ale skoro tak, to chciałbym tylko zauważyć, że dużo więcej osób słucha Britney Spears niż Mozarta. Dla pana Lailonna jest ona więc dużo lepsza bezsprzecznie. Gratuluję, szczerze gratuluję toku myślenia - w szkołach teraz takiego uczą? A przecież Giertych od niedawna dopiero ministrem edukacji...

Ano widac, ze nie rozumie pan. Faktycznie Giertych dopiero wszedl w posiadanie teki a tu juz takie zacofanie. Co bedzie za pare lat? Wyrazalem opinie o grywalnosci jaka daje w obecnej formie PRMM. uwazalem(i wciaz uwazam), ze jest na tyle mala, ze nie odniesie on sukcesu. Przytoczone dane sa potwierdzeniem moich przewidywan i zajmowanego stanowiska. Nigdzie rowniez nie pisalem, ze PRMM jest ZLY i nie ma prawa sie podobac. Kolejna nadinterpretacja co jest typowe dla pana, panie ImRo|Keyser.Soze. Ja za swoja w przypadku wypowiedzi Specyfika przeprosilem. jednak na takie zachowanie w panskim wykonaniu nie smiem nawet liczyc.

Cytuj:

Zadna z moich wypowiedzi nie pozwala sadzic, ze nie rozumiem argumentow "drugiej strony". Dlatego tez nie szufladkuje ani nie staram sie obrazic rozmowcow co pan wraz z kolega z klanu robicie nieustannie przy kazdej okazji. Osoba, ktora potrafi chlodno i w 100% obiektywnie spojrzec na argumenty 2 przeciwstawnych stanowisk MUSI byc osoba nie zwiazana w zaden(a zwlaszca emocjonalny) sposob z "tematem" dyskusji. Jako, iz od roku grywam w Bf2, amdinuje jeden z serwerow, jestem redaktorem serwisu oraz czynnie biore udzial w rozgrywkach klanowych nie potrafie chlodno ocenic wszystkich argumentow ze wzgledu na zdobyte doswiadczenie i posiadane informacje, ktore smiem twierdzic sa wyzsze anizeli panskie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 20:58 

Lailonn ale schemaciki ladne rysujesz, trzeba przyznac :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:00 

dzieki :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:10 

Lailonn napisał(a):
Sam pozwolilem to sobie rozrysowac:
http://img440.imageshack.us/my.php?image=27xh.jpg

jak dla mnie to oczywiste, bf to arcade i tyle

A dlaczego nie potrafi pan uznać, że na przykład ktoś kto grał wcześniej w Quake czy UT przyciągnięty zostanie do Battlefielda przez realizm właśnie? Bo w porównaniu z Kwakiem BF jest realistyczny jak diabli, prawda? I powiedzmy, że taka osoba chce jeszcze więcej realizmu?

jeśli taka osoba chce więcej realizmu niech znowu zmieni grę tak jak zrobiła przechodząc np. z Quaka czy UT, idąć twoich tokiem rozumowania to czmu niby nie zmienili UT żeby było bardziej realistyczne?
kupiłem BF2 bo to co zobaczyłem w wersji demo spodobało mi się i logiczne jest, że gra powinna pozostać taka jak była.

Lailonn napisał(a):
Radio Maryja skierowane jest do katolikow wiec obrazajac je obraza pan katolikow a nie tylko samych jej sluchaczy

nie przesadzaj, to tak jakby mówić że obrażając LPR obrażasz cały kraj...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:33 

co i tak niewiele zmieni - spadający wrak jeepka jest tak samo niebezpieczny

Myślę, że można zrobić tysiące różnych rozwiązań na zrzucanie jeepa - tak by to nie było przykre. Podejrzewam, że zrzut będzie można robić w okolicy jakiegoś żyjącego squadu. Tak przynajmniej ja bym zrobił.

[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:39 

Hynol napisał(a):
Hmmm.. Nie wiem skąd te informacje. Jeżeli chodzi o całośc moda to nawet nie w 5 % jest skończony. A jeżeli o fragment który wyjdzie jako pierwszy (Afryka Niemcy vs W.Brytania} to poza mapami całekiem sporo sprzętu już jest podpiętego, na oko z 50 %.

Co mnie martwi, to że nie było jeszcze żadnego ekranu z postaciami w mundurach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2