Teraz jest 25 lis 2024, 15:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:44 

Cytuj:
nie przesadzaj, to tak jakby mówić że obrażając LPR obrażasz cały kraj...

Ale napsialem to wedlug toku myslenia Keysera. Skoro wedlug niego ja piszac, ze system Flag by Flag w PRMM jest kretynski nazwalem wszystkich graczy grajacych w grach z trybem FbF kretynami to i to co napisalem w twoim cytacie jest prawdziwe...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:50 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

Ale napsialem to wedlug toku myslenia Keysera. Skoro wedlug niego ja piszac, ze system Flag by Flag w PRMM jest kretynski nazwalem wszystkich graczy grajacych w grach z trybem FbF kretynami to i to co napisalem w twoim cytacie jest prawdziwe...

System Flag by Flag sam w sobie zły ani dobry nie jest. Jak grałem w PRMM to niestety gra kończyła się na kamperce w bazie - po prostu nie ma żandych zabezpieczeń przed tym. Połączenie systemu Flag by Flag z ideą ruchomych spawnpointów na leaderach (już nie mówię o SJ), oraz wysoką efktywnością broni powoduje, że praktycznie gra często kończy się wjazdem do nieprzejmowalnej bazy i ogólna masakrą.

Twórcy map musza się trochę nagłowić aby mapa była grywalna - tzn. nie dało się zakładać loka w nieprzejmowalnej bazie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:51 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:

sorry, opatrznie to zrozumiałem

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:52 

Cytuj:
Jak grałem w PRMM to niestety gra kończyła się na kamperce w bazie - po prostu nie ma żandych zabezpieczeń przed tym

Dokladnie to samo zarzucilem w recenzji m.in. Zostalem zwyzywany i wysmiany. Efektem moich pogladow jest nienawisc panow z ECTS do mojej skromnej osoby co mozna zaobserwowac i tu...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 21:55 

jurgens napisał(a):
Co mnie martwi, to że nie było jeszcze żadnego ekranu z postaciami w mundurach.

Ciebie i ponad sto tysięcy które co wieczór patrząc w górę mówią: a może oni już mają całość tylko się z nami droczą i wnerwiają... :lol:

A co do tematu to ja Bf2 kupiłem z dwóch przyczyn: A*A mi się już znudziło( dużo realizmu ale po roku gry to trochę sięznudziło) i wiedziałem że wyjdzie FH2.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 22:59 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
Jak grałem w PRMM to niestety gra kończyła się na kamperce w bazie - po prostu nie ma żandych zabezpieczeń przed tym

Dokladnie to samo zarzucilem w recenzji m.in. Zostalem zwyzywany i wysmiany. Efektem moich pogladow jest nienawisc panow z ECTS do mojej skromnej osoby co mozna zaobserwowac i tu...

nie o krytyke chodzi, ale o jej styl - ktory mi, i podejrzewam wielu innym osobom, bardzo sie nie podoba. jako ze dzierzysz wladze (jestes newsmanem) to samemu wystawiasz sie na ostrzal. ja nie mam ambicji byc liderem opinii w swiecie BF2. Ty tak, wiec nie dziw sie czasem przesadnym reakcjom na Twoje wypowiedzi.

ot, tak jak ta "nienawisc panow z ETCS". to nie nienawisc, nawet sie nie znamy. to ostry jezyk i bezkompromisowy, ktorego tez sam uzywasz. twardy jestes, nie ma sie co lamac, nie?

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 23:16 

A kto powiedzial, ze ja sie lamie? Poki mnie sie nie obraza to mi to wisi. Jako jednak, ze wielokrotnie mi nawtykano i zbluzgano to podchodze do tego troche inaczej :wink: Zreszta o dziwo tylko panowie z ECTS tak emocjonalnie zwiazani z PRMM maja tak wiele przeciw mojej osobie ;] ale dosc OT

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, 23:28 

"jak gralem w PRMM to gra się skończyła na kamperce w bazie" - no przerażające, a ja wczoraj jak grałem na Asterze w BF2 to gra się też skończyła na baserapingu... i co z tego? nie ocenia się niczego ani nikogo po pierwszym wrażeniu - nie podoba się wam PRMM, ależ proszę bardzo, nikt do niczego nie zmusza, nie grajcie i już - ale każdorazowe wyrażanie pogardy przez pana Lailonna względem tego moda już mnie nieco zniesmacza - i stąd te wycieczki.

I żeby to jeszcze jakaś rzeczowa krytyka była, to można by polemizować, ale argumenty pana Lailonna są bzdurne, wymyśla jakieś dziwne rzeczy, jakoby BF2 był grą arcade a nie realistyczną - a gdzie na pudełku jest napisane arcade? I proszę mi się tu nie przechwalać doświadczeniem, bo ze śmiechu pęknę - w gry gram od dwudziestu lat, od jakichś siedmiu żyję z pisania o nich, więc jak mi ktoś chce zaimponować pisaniem jakichś newsików i graniem w klanie, to wybaczcie idę po chusteczki, bo się właśnie popłakałem. Przeanalizujcie sobie rynek sieciowych shooterów i sami zobaczycie, że BF2 lokuje się bardziej w kierunku gier realistycznych - a jeżeli jeszcze raz usłyszę, że to jest arcade, to słabo mi się zrobi, bo opinię tą wygłaszają osoby, które o tym czym jest arcade nie mają pojęcia. To że sterowanie opiera się na zręczności i spostrzegawczości to nie jest arcade!

Ogólnie jednak dam sobie spokój z tłumaczeniem, bo widać, że nawet bardzo proste postawienie sprawy nie trafia - chciałbym tylko apelować do pana Lailonna by spróbował jakimś cudem dostrzec inny niż własny punkt widzenia i wielkim zapewne wysiłkiem umysłowym pojął, że Project Reality się komuś może podobać, nawet jeżeli on i jego koledzy nie znajdują nic w nim ciekawego (co mnie absolutnie i w żadnym wypadku nie dziwi). I po tym nadludzkim wysiłku może pan Lailonn nie będzie miał siły, by ciągle się PRMM czepiać, co? Widać ma jakiś kompleks czy coś, bo co drugi jego post ma wymowę "PRMM sux", co osobiście wcale mnie nie obraża, bo opinia pana Lailonna obchodzi mnie tyle brud za paznokciem - chodzi jednak o to, że pan Lailonn strosząc się w piórka wielkiego znawcy potępia coś o czym nie ma pojęcia i niestety wielu ludzi może to źle odebrać, zrażając się do PRMM - a szkoda, bo to naprawdę świetny mod. Dużo lepszy i bardziej zaawansowany koncepcyjnie od OPK (do którego zresztą nic nie mam, oprócz tego, że jest vanillą z nowymi skinami i modelami). A to ile osób w niego gra nie znaczy nic - są gry egalitarne i elitarne, tak samo jak muzyka, literatura i wszystko inne. PRMM widać dla byle kogo się nie nadaje i tyle...

PS. aha, jedna sprawa jeszcze - i to potraktuje dość osobiście. Panie Lailonn, pan się raczy odpier*** od ETCS, bo ja równie dobrze mogę napisać, że mnie całe Voodoo (choć pan Lailonn nawet w pierwszym składzie nie jest...) obraża, choć to tylko jakiś jeden Lailonn jest - osoba to osoba, klan to klan, jak pan Lailonn różnicy nie dostrzega (jak zresztą w bardzo wielu przypadkach) to rady nie mam żadnej, bo do tego dorosnąć trzeba...

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 00:04 

Mowilem o doswiadczeniu w Bf2 a to bez watpienia mam wieksze...Zreszta powiedz my w jakich klanach grales i jakiez to nagrody zebrales. Ciekawosc mnie zzera jakim to pro gejmerem pan jest. To, ze gra pan w gry i o nich pisze nie oznacza, ze sie pan na nich zna. Politycy rzadza krajem a wielu z nich nie ma ku temu zadnych predyspozycji czy talentow. Ot trafili na stolki i sa. tak samo i recenzenci. Kazda recenzje zachwala tylez samo osob co krytykuje. Kwestia gustu. Recenzenci maja to do siebie, ze pisuja o wszystkim. Jak mozna byc "znawca" wszystkich gatunkow? Ano nie mozna. osoba, ktora siedzi tylko w jednym bedzie sie znala lepiej...

A gdzie to na pudelku napisali, ze jest to symulacja?

Wyglada na to, ze t pan nie wie jakie gry zalciza sie do gier arcade. Dodam ,ze Bf2 ma blizej do Quaka/UT niz do AA/OFP. Brak odwzorowania fizyki swiata rowniez zaprzecza skojarzeniom z symulacja.

Nigdzie nie napisalem, ze PRMM jest fe. Co wiecej napisalem w recenzji, ze to mod z potencjalem i jesli tworcy go dopieszcza bedzie bardzo dobra produkcja. Jak widac nie chcialo ci sie czytac mojego tekstu.

ps. Z VD jestem tylko ja. Z ECTS jest was 3 a i znalazl sie ktos jeszcze ,ktory to po poparciu mojego posta dodal w ps, ze mimo wszystko nie stoi po mojej stronie :lol: proponuje zakonczyc te bezcelowa dyskusje bo dyskutujemy teraz zupelnie o czyms innym niz temat dotyczy ^_^

pss Seraphim to ty?

Ostatnio edytowano 7 maja 2006, 00:43 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 00:14 

Oj pamięta się OFP... Jak to gnało się przez las samemu bez squadu do miejsca ewakuacji. Jeden strzał i było po zabawie a skradania to z 30 minut było :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 10:29 

QuattroPL napisał(a):
Oj pamięta się OFP... Jak to gnało się przez las samemu bez squadu do miejsca ewakuacji. Jeden strzał i było po zabawie a skradania to z 30 minut było :lol:

to jest gra nie to co BF2 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 11:05 

to samo w AA. Gdy byłeś lamką ginąłęś na początku i czekałeś 30 min ale tak naprawde ciężko było się wybic i czegoś nauczyć gdy 5 min gry i 30 min czekania...

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 11:27 

To w jaki spsoob nowi gracze sie pojawiaja i ucza? :} Po prostu pierwsza lekcja jest "tu rambo nie pogra" :]

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 12:24 

Lailonn---> żeby zakwalifikować grę do jakiegoś gatunku, to trzeba mieć właśnie doświadczenie ogólne, a nie szczególne - wąska specjalizacja to największa zmora naszych czasów niestety. Battlefield 2 to sieciowy shooter drużynowy - a to czy jest arcade, czy realistyczny, czy symulator czy gra taktyczna - to już każdy sam sobie decyduje :) jest bardziej zręcznościowy niż OPF, ale mniej niż CoD i ET na przykład, nie mówiąc już o UT, Quake czy Jedi Knight. Jeżeli więc BF2 to arcade, to taki o wiele bardziej zręcznościowy i realistyczny UT to co? arcade-arcade-arcade? bezsens...

a skoro nic nie masz do PRMM do dlaczego w co drugim poście piszesz, że jest do bani bo cośtam, bo mało osób gra, bo ty nie grasz, bo twoi znajomi nie grają? widać jednak coś masz i szczerze mówiąc nie wiem co, bo "tu rambo nie pogra" to jest najlepsze określenie PRMM właśnie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, 13:05 

bo prawda jest taka że BF2 jest idealnie po środku pomiędzy grą realistyczną a arcade ;)

a to że zarówno fani "bardziej arcade" jak i fani "bardziej real" zaliczają tą grę do swoich upodobań świadczy o skillu Electronic Arts - bo zrobili grę która ma maksymalnie rozpiętą jak się da grupę "target'u"

a że każda grupa ciągnię w swoją stronę to i "tarcia" będą
IMHO ten flame był z lekka dziecinny ;)

Keyser.Soze
zwolennicy gier realistycznych zawsze byli na straconej pozycji, popyt rodzi podaż (choć paradoksalnie zmiany w BF2 serwowane przez EA idą w przeciwnym kierunku...)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 323 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2