Adasi napisał(a):
Przylaczam sie do akcji, nie dajemy zyc frajerom wymuszajacym zmiany dokonywane przez EA

Co do zrywania z bf'em. Zerwe jezeli ktos mi odda za pelna wartosc i gry oraz dobre 600godzin przy grze. Widze ze neuro dla Ciebie EA jest firma nieskazitelna i zachowuje sie poprawnie (nie w sensie swojej polityki finansowej). Jednak ja jak i 99% graczy klanowych i nie tylko czuje sie przez EA oszukany a najgorsze jest to ze musze sie na to oszustwo godzic.... Dlaczego? Patrz wczesniejsze posty :]
dlaczego ktos ma Ci zwracac kase? przeciez korzystales z gry przez 600h! poza tym, mozesz grac przeciez na starym patchu, kto Ci broni? mozesz tez gre sprzedac, dostaniesz pewnie za nia z 50zl. 600h frajdy za 70zl? dobry interes. nie ma zadnego oszustwa, czytales licencje? jeszcze raz powtorze, przeciez mozna grac na starych patchach!
co do graczy klanowych, szczegolnie tych bardziej pr0 - przykro mi bardzo, ale gra pisana jest dla graczy w ogole, a nie dla pewnej, malej, grupy. ja tez gram w klanie i prawie wszyscy cieszymy sie, ze wychodzi nowy patch. nie uwazajcie siebie za grupe reprezentatywna czy tez istotna. sorry, ale jestescie w mniejszosci. przecietny klan brytyjski czy amerykanski to grupa przyjaciol, ktora chce sobie postrzelac przy piwie. nawet pewnie nie wpadna na pomysl rzucania jeepa na heli - bo i po co? uwazasz, ze ich glos jest niewazny? zaplacili tyle samo za gre i placa tak samo duzo, jesli nie wiecej, za serwer.
a EA jako firma zachowuje sie doskonale. wyliczmy plusy.
*po pierwsze, wydala swietna gre.
*po drugie, ciagle do niej robi patche - co jak pewnie wiesz, nie jest regula.
*po trzecie, wspiera community - funduje nagrody w turniejach, organizuje eventy. poprawcie mnie, jesli sie myle, ale to wlasnie EA zaplacila w czesci za wyjazd polskich graczy do Niemiec na BFCON, a takze pozwala najlepszym polskim graczom testowac gre przed jej premiera! niedobra EA, a fe!
*po czwarte, cena gry w Polsce jest nizsza niz na swiecie
*po piate, tworzy gre z mysla o tworcach modow, kopiac tym samym pod soba dolek. gdyby byli naprawde brutalni, to utrudnili by robienie modow i tym samym zwiekszyli zyski ze swoich dodatkow. ale nie, cenia sobie feedback ze strony userow.
*po szoste, zwracaja uwage na prosby i zadania graczy. byc moze wydaje sie wam, ze wasza petycja byla wazna. nope. wazne bylo z 500.000 glosow noobow z calego swiata, ktorzy chca gry wojennej z pewna doza realizmu, a nie stada skaczacych i spawnujacych sie na sobie graczy. pracownicy EA sa aktywni na wielu forach, nie tylko tym tutaj.
minusy
*patche sa wydawane w pospiechu i z bledami oraz nie sa do konca przemyslane (za dobre samoloty, jeep na heli - jesli sie ukaze)
*gra w wersji pierwotnej miala sporo bugow
aha, dzieki wszystkim, ktorzy rzeczowo dyskutuja, zamiast wysmiewac. no ale pewnie i tak malo kto to czyta, bo duzo literek.
pzdr
neuro