ognacy napisał(a):
No właśnie zauważyłem, że na TSie PL4FC- jest albo cisza, albo przekleństwa Natomiast informacji typu 'lewa czysta', 'sprawdzam w budynku' czy 'zachodzę z lewej', 'osłaniam' jeszcze nie słyszałem. A to w walce infantrowej naprawdę pomaga przeciwko dobremu przeciwnikowi
Tak jak piszesz wszystko zależy od przeciwnika ,ak słaby to się nie spinamy i na TSie panuje cisza.
Jak jest mocny to zaczyna działać jak powinien.
Poza tym jak powiesz lewa czysta na TSie gdzie jest 16 osób to do kogo to miało być?
Albo teraz wyobraź sobie ten mecz i 32 osoby które mówią że tam jest jeden tam też jeden itp.?
ognacy napisał(a):
Wystarczy dobindować sobie klawisz 'mute microphone' i wszystko ok. Jak mam ochotę pogadać z żoną mikrofon mutuję i nie ma problemu. Podobnie z telefonami, trzęsieniami ziemi i rzucaniem mięchem.
Ogonach ty mój przyjacielu:) twoje rozwiązanie jest bardzo wygodne aczkolwiek na FFA bardzo przeszkadzające innym.
Po pierwsze mówiąc na Voipie automatycznie mówisz na TSie więc mamy pogłos do tego zaśmiecasz TSa informacjami które się tycza tylko twojej drużyny,
Chyba że nie używasz w ogóle Voipa co też jest przeszkodom w komunikacji wewnątrz składu.
Takie rozwianie jest dobre dla graczy klanowych którzy grają w 12 albo w 8 bez Voipa
Na FFA są chwile że jest na 16,20 i naprawdę takie coś się nie sprawdza.
Proponuje byś zbindował sobie Tsa pod klawisz V gdzie standardowo jest komendant
A jego dać gdzie indziej.
Kwestia przyzwyczajenia
ognacy napisał(a):
90s, czy Ty przeczytałeś co ja zaproponowałem? Każdy skład będzie miał swój kanał i jak ja coś powiem to będą to słyszeli tylko ludzie z mojego składu, którzy są na mapce obok mnie. A jak będę chciał powiedziec coś do dowódcy i pozostałych SLów, to wcisnę dodatkowy przycisk. Żadnego problemu z tym nie ma, a chaos będzie żaden. Na dodatek mogę rozmawiać jak jestem martwy i wychodzę ze składu.
Masz racje ale ile osób będzie potrafiło tak się nim posługiwać jak Ty?
Zobacz że poza nami grają też inni gracze którzy maja problem z TSem.
Wiec czym prościej tym lepiej.
I tak najważniejsze by każdy wiedział co robić i się trzymał grupy
Bo tak jak napisałeś Rambo tu w każdej sytuacji polegnie.