Teraz jest 5 mar 2025, 21:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:04 

Pojawila sie pewna sprawa ;/

Okazalo sie, ze wygasla moja umowa o internet ;P o dziwo net mam dalej ale nvm. Zmieniam operatora i lacze(w koncu 1MB :P) Moze to jednak spowodowac moje znikniecie z sieci na max 3 tygodnie(ale watpie). Jest kilka wersji:

1-znikam i za mnie robi ktos inny
2-znikam, przekladamy np o tydzien mecz i gramy normalnie
3-nie znikne bo zanim odlacza mi jeden net bede mial juz drugi

Chce byc fair wobec was dlatego pisze. Niezaleznie od scenariusza taktyka bedzie zrobiona.

Postaram sie tak to zalatwic by nie zniknac oczywiscie ;] Ale uprzedzam jakby co. A wiec 2 sprawy. Czy w razie mojej nieobecnosci gracie(i tu nalezy ustalic osobe na moje miejsce) czy tez przekaldamy mecz. Druga sprawa to lista klanowcow.

Aktualnie sa to:
#SOF#
1) Metz
2) Breiker
3) Dzieju
4) czwarta osoba "w toku"

enclave(beda sie wymieniac)
1) Blood
2) jason
3) fiskus
4) terror
5) Flaw
6) Matador
7) boby7

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:08 

dramich_wwa napisał(a):
Załatwcie jeszcze na serwer battleeye - bo jak czytam topic i cheaterach to mi skóra cierpnie.

Dokładnie. Battleye musi być.

Co się tyczy 50MB z BR - jeśli to faktycznie 50 a nie 300MB, to już sam nie wiem czemu to ma taki negatywny wpływ na performance serwera. Instrukcję dot. konfiguracji TSa zrobię w najbliższym czasie.

pozdr, Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:18 

90s napisał(a):
Voip ma byc wlaczony,nie wszystko na Tsie bedziemy podawac bo jak naraz ryknie 32 osoby to :shock:

jesli chcesz grac bez zacinek ,bez lagów to bez dwoch zdan voip musi byc wyłączony!

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:23 

90s napisał(a):
Hehe ognacy nie wiem jak grasz ale ja raczej nie gadam z nikim jak wałczę 1v1 i robie uniki.

No właśnie zauważyłem, że na TSie PL4FC- jest albo cisza, albo przekleństwa :-) Natomiast informacji typu 'lewa czysta', 'sprawdzam w budynku' czy 'zachodzę z lewej', 'osłaniam' jeszcze nie słyszałem. A to w walce infantrowej naprawdę pomaga przeciwko dobremu przeciwnikowi (jeśli ktoś sądzi, że przeciwko wyskillowanym klanowiczom zadziała taktyka a'la rambo, tj. wpadamy luźną grupką i kosimy - to się grubo myli).

Cytuj:
co do TSa i aktywacji go głosem to jest to zabronione w naszym klanie,
Matka jednego z graczy juz raz dała czadu publicznie poza tym pierdnie ktoś albo zacznie się wk. i wszyscy musza tego słuchać.

Wystarczy dobindować sobie klawisz 'mute microphone' i wszystko ok. Jak mam ochotę pogadać z żoną mikrofon mutuję i nie ma problemu. Podobnie z telefonami, trzęsieniami ziemi i rzucaniem mięchem.

Cytuj:
Voip ma być włączony bo skład musi też ze sobą rozmawiać a 6 składów naraz mówiących ważne jedynie dla siebie info to będzie chaos

90s, czy Ty przeczytałeś co ja zaproponowałem? Każdy skład będzie miał swój kanał i jak ja coś powiem to będą to słyszeli tylko ludzie z mojego składu, którzy są na mapce obok mnie. A jak będę chciał powiedziec coś do dowódcy i pozostałych SLów, to wcisnę dodatkowy przycisk. Żadnego problemu z tym nie ma, a chaos będzie żaden. Na dodatek mogę rozmawiać jak jestem martwy i wychodzę ze składu.

Cytuj:
TS ma być do podawania istotnych informacji dla wszystkich a nie dla konkretnych jednostek,zwłaszcza z tego samego składu.

Nie rozumiem tego oporu do wykorzystania możliwosći, które daje TS. Ale w sumie to obojętne. W sumie w takim ukłądzie jaki proponujesz w ogóle nie musimy sobie zaśmiecać łącza TSem - wszak commander też może sie zwracać do SLów :-)

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:25 

Moja sprawa sie lekko zagmatwala :P Poki co wychodzi na to, ze bede mial do konca miecha stary net. Wiec w sumie problemu nie bedzie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 10:36 

Lailonn napisał(a):
Moja sprawa sie lekko zagmatwala :P Poki co wychodzi na to, ze bede mial do konca miecha stary net. Wiec w sumie problemu nie bedzie ;]

I PO CO STRASZY?

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 12:55 

Żeby nie było nudno ;]

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 14:19 

ognacy napisał(a):
No właśnie zauważyłem, że na TSie PL4FC- jest albo cisza, albo przekleństwa Natomiast informacji typu 'lewa czysta', 'sprawdzam w budynku' czy 'zachodzę z lewej', 'osłaniam' jeszcze nie słyszałem. A to w walce infantrowej naprawdę pomaga przeciwko dobremu przeciwnikowi

Tak jak piszesz wszystko zależy od przeciwnika ,ak słaby to się nie spinamy i na TSie panuje cisza.
Jak jest mocny to zaczyna działać jak powinien.
Poza tym jak powiesz lewa czysta na TSie gdzie jest 16 osób to do kogo to miało być?
Albo teraz wyobraź sobie ten mecz i 32 osoby które mówią że tam jest jeden tam też jeden itp.?

ognacy napisał(a):
Wystarczy dobindować sobie klawisz 'mute microphone' i wszystko ok. Jak mam ochotę pogadać z żoną mikrofon mutuję i nie ma problemu. Podobnie z telefonami, trzęsieniami ziemi i rzucaniem mięchem.

Ogonach ty mój przyjacielu:) twoje rozwiązanie jest bardzo wygodne aczkolwiek na FFA bardzo przeszkadzające innym.
Po pierwsze mówiąc na Voipie automatycznie mówisz na TSie więc mamy pogłos do tego zaśmiecasz TSa informacjami które się tycza tylko twojej drużyny,
Chyba że nie używasz w ogóle Voipa co też jest przeszkodom w komunikacji wewnątrz składu.
Takie rozwianie jest dobre dla graczy klanowych którzy grają w 12 albo w 8 bez Voipa
Na FFA są chwile że jest na 16,20 i naprawdę takie coś się nie sprawdza.

Proponuje byś zbindował sobie Tsa pod klawisz V gdzie standardowo jest komendant
A jego dać gdzie indziej.
Kwestia przyzwyczajenia

ognacy napisał(a):
90s, czy Ty przeczytałeś co ja zaproponowałem? Każdy skład będzie miał swój kanał i jak ja coś powiem to będą to słyszeli tylko ludzie z mojego składu, którzy są na mapce obok mnie. A jak będę chciał powiedziec coś do dowódcy i pozostałych SLów, to wcisnę dodatkowy przycisk. Żadnego problemu z tym nie ma, a chaos będzie żaden. Na dodatek mogę rozmawiać jak jestem martwy i wychodzę ze składu.

Masz racje ale ile osób będzie potrafiło tak się nim posługiwać jak Ty?
Zobacz że poza nami grają też inni gracze którzy maja problem z TSem.
Wiec czym prościej tym lepiej.

I tak najważniejsze by każdy wiedział co robić i się trzymał grupy
Bo tak jak napisałeś Rambo tu w każdej sytuacji polegnie.:)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 16:13 

a moim zdaniem rozwiązanie ognacego jest lepsze, ja wolę grę bez lagów i przycinek a jak mówi Draga w takim wypadku trzeba wyłączyć Voipa. Poradzimy sobie z konfiguracją TSa...przecież ma być banda kumatych a nie lolków :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 16:59 

a co tam macie kombinowac z TS , aktywacja tylko na klawisz i pilnowanie sie zeby naraz nie gadalo wiecej niz 2-3 , a to juz zalezy od kumatosci graczy :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 17:08 

i od tego kto ile gada ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 17:30 

My to my a reszta?
poza tym jak chcesz cos zmieniac to juz teraz trzeba to wdrazac by ludzie sie z tym obyli
a znajacy zycie wyjdzie z tego jedna wielka qpa

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, 17:54 

Ja bym był zdecydowanie za tym, co mówi ognacy... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2006, 09:47 

dobrze gada ale na ile to sie sprawdzi u wiekszosci graczy?

zreszta nie ma co gdybac co by bylo jakby bylo

w piatek trening dla bezklanowcow
szczegoly napisze w srode albo w czwartek ale prosze sie juz nastawiac na piatkowa probe generalna

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2006, 09:55 

Panowie to ile nas w końcu jest bo jak więcej to ustalmy może pierwszą 11-kę - widzieliściee co Janas odwalił????

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2