Teraz jest 4 mar 2025, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:24 

Jestem pełen podziwu dla adminów co zamiast grać spędzają miło czas na podpatrywaniu graczy czy podążają w grze za regułami serwera - nie raz jest ich tyle że trudno spamiętać, z niektórymi z tych zasad trudno się nie zgodzić np. no cheating no stats padding, ale ostatnio pewni ludzie zbytnio przejęli się swoją rolą.
Stoję i czekam na bombera medem - z nudów strzelam sobie do gościa po jednym strzale z pistola i go leczę - dostałem CAŁY 1 pkt za leczenie wsiadam do samolotu i po 3 min lotu... kick for stats padding 0 minute :shock:
Na dragonie strąciłem heli z jepka wsiadłem sobie na tył i go naprawiłem - nawet nie dostałem pkt za naprawę - już warning
Albo inne wkurzające akcje - latam na dalianie (zasada no atack UCB) i w pewnym momencie walki w powietrzu zaczął namierzać mnie essex - rozwaliłem gościa z karabinku (nie atakując bandy lolków czekających na essexie na nigdy nie pojawiający się sprzęt) i wróciłem nad kontynent a tu kick za atak na UCB.....
Nie uważacie że samowola adminów na serwach rankingowych powinna zostać ukrócona. Moim zdaniem reguły dla serwerów powinny być określone przez EA a nie każdy sobie sam. Np no spawn raping to fajna zasada tylko jak stoisz pod flagą w apc to z tych spawnów od razu nawalają w ciebie eryksy to jak on musi strzelić pierwszy bo inaczej kick?
Smutny jest fakt że istnieje coraz mniej serwów na których jedyną zasadą jest no cheating.....

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:43 

Admin ustala reguly i decyduje jak ostro bedzie ich przestrzegal. Wielu ludziom wladza uderza do glowy. Nie zmienia to faktu, ze wchodzac na dany serwer akceptuejsz jego regulamin.

osobiscie np nie akcpetuje zasad no baseraping etc ale jesli gram na serwerze z taka zasada to nie zobaczysz mnie robiacego cos takiego. Polecam podobne podejscie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:46 

dokładnie to on płaci za serwer i za to że jest rankingowy EA teżz tego cośma więc tak jakby wykupił sobie pewne prawa i może robić co tylko mu się podoba... niestety

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:52 

Wczoraj graliśmy na jakimś zagranicznym serwie z ekipą PL4FC i wszyscy dostali kicki za nic.
Za to że nie mogli przejąć wyspy,nie było locków nie było bazkampingu po prostu grało nas 4albo 5 i ostro jechaliśmy po nich i to się adminowi nie spodobało.
Ciekawi mnie czy ta strona ze skargami ma jakąś moc czy to tylko tak by móc swoje żale przelać i się z nimi podzielić.
Paru z nasz weszło tam z powrotem to tak samo się skończyło.znów kick.
Wielu adminów to lamy które tylko statsy nabijają na swoich serwetkach.
Nie wbije się do samolotu to tylko wyczekuje byle pretekstu by cię wywalić.

Akcja z dziś wbiłem się do samolotu,zrobiono na mnie TK z C4
Druga próba i to samo
W końcu inny gracz stekował tego… i zacząłem łatać.
Później jak spadłem i czekałem na lotnisku to jakiś burak klanowy jeepkiem szalał i mnie przejechał , ukarałem idiotę a te mi tekstem że noobem jestem za to karanie to ja mu opisałem ze jest idiotą i dostałem kopa z serwera
Goście tekują po 3-4 razy i grają
Admin za dychę.
Jednym słowem wielu ludzi nie powinno być adminami bo się po prostu nie nadają.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 13:53 

A nie uważasz lailonn, że 5000 regół na serwerach zdecydowanie zmienia sposób rozgrywki i jako taki produkt bf2??
Reguły owszem, ale ich zestaw do wyboru do zastosowania powinien być określony przez EA, np jeśli infantry only jest dozwolony to robimy taki serw rankingowy i kto chce to gra, natomiast pomysłowość adminów przerasta zdecydowanie możliwości przewidywania EA - reguła wait in line for vehicle - latam 15 min w samolocie albo heli i nie mogę po zgonie wziąć go ponownie bo z 6 lolków spędziło te 15 minut w wesołych podskokach na lotnisku.....
Mi chodziłoby o określenie jasnych granic w ramach których poruszałaby się rzesza adminów...
Czasy kiedy można było powiedzieć nie pasuje mi - zmieniam serw dawno minęły, bo obecnie zdecydowana większośc serwerów posiada już pokaźną listę mniej lub bardziej głupich regułek

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 14:06 

Desert Rat ale ja uwazam podobnie. Dlatego wymyslajac z Dr4go reguly na GN ograniczalismy się do tych niezbednych, zapewniajacych adminowi mozliwosc pilnowania porzadkun a serwerze bez wtracania sie w gameplay. bawi mnie natomiast czasem sytuacja gdy przychdozi gracz z zagranicy przyzwyczajony do regul "no camping" i wyzywa kogo popadnie domagajac sie przestrzegania zasad, jego zasad :D Zgadnij kto dostanie kicka ;>

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 15:05 

Serwerów z ciotowatymi adminami jest niestety coraz więcej. Kiedy jeszcze grałem z kolegami w składzie BF2^WP i przegrywaliśmy może jedną rundę na tydzień, to dostawaliśmy kicki za gnębienie adminów regularnie. Albo kicki, albo restarty serwera przed końcem rundy. Już wtedy było jasne, że lepiej być z tymi ciotami w drużynie. A teraz po wspaniałym patchu 1.3 kickowanie jeszcze się nasiliło.

pozdr,Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 15:05 

(usunięte, doublepost)

Ostatnio edytowano 27 maja 2006, 17:37 przez ognacy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 16:06 

Desert Rat napisał(a):
reguła wait in line for vehicle - latam 15 min w samolocie albo heli i nie mogę po zgonie wziąć go ponownie bo z 6 lolków spędziło te 15 minut w wesołych podskokach na lotnisku.....

HAHA

Ad 1) Napisz petycję do EA żeby Ci specjalnie zarezerwowali 1 (słownie: jeden) samolot na każdej mapie z samolotami bo Ty chcesz sobie polatać(najlepiej dopisz: "chcę J10"). KAŻDY kto ma OCHOTĘ ma prawo sobie polatać.

Ad 2) Spotkałem server (jakiś niemiecki) z zasadą: Sharqi Peninsula - NO tank :shock:
Ad 3) Radzę omijać - [NANO] Pure Carnage 85.236.100.136 - jeśli gracie w cztery i więcej osób nie bijcie mocno adminów. Chłopaki mają kompleksy :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 16:33 

Człowieku demolko nie chodzi o rezerwację sprzętu dla tego kto wziął go pierwszy - reguła wait in line powoduje że jak zginiesz w sprzęcie i na jego spawn poincie już ktoś czeka to nie możesz go wziąć licząc na lepsze ustawienie i kto pierwszy ten lepszy tylko musisz grzecznie oddać go ludziom którzy tam czekali i poczekać na swoją kolej... Dla mnie jest to debilizm.
Fakt nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 16:59 

Tak Cię to boli, że "dziecku" (Tobie) zabrali "zabawkę" (faktem jest, że potrafisz jej używać) bo jak wiesz w przedszkolu są jeszcze inne dzieci ?

Sytuacja: stoisz w sklepie muzycznym po bilety na koncert (np. U2), jesteś któryś z kolei. Ktoś przed tobą kupił bilety, potem przyszedł jeszcze raz, wepchnął sie przed Ciebie bo stwierdził że on był kiedyś pierwszy, a jego koledzy też chca iść więc im kupi bilety (i będzie robił tak w kółko). Ty też chcesz mieć bilet no nie? :wink:

Akurat ta zasada ma na celu wprowadzenie odrobinę sprawiedliwości społecznej - tak sądze.

Dodaj do posta powyżej kilka przecinków i kropek to zrozumiem chociaż Twoją odpowiedź

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 17:46 

Demolka ale on nie pisze, ze nalezy mu sie znowu samolot bo wczesniej go mial tylko, ze zasada by ustaiac sie w kolejce po sprzet jest glupia.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 18:17 

Z jednej strony głupia z drugiej nie. Więc w jaki sposób rozwiązać problem braku "sprzetu" (z pominięciem cartylerii :mrgreen: ) i tk z tego powodu?

@Lailonn: jakbys zamieścił linka do swojej rozbrajającej (mało sie nie udusiłem ze śmiechu) foto-opowieści w felietonie to news by był bardziej wyraźisty. Good work, soldier :)

Ostatnio edytowano 27 maja 2006, 18:25 przez CzlowiekDemolka2, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 18:19 

Stoi tam 5 gostkow w kolejce (jak kiedys za PRL'u).....fajnie to musialo wygladac....zgadzam sie glupota....zamiast grac to noobki czekaja :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, 18:23 

Zasada ta nie wprowadza porządku - wręcz przeciwnie. Grałem już na kilku takich serwerach i w praktyce wygląda to tak że jak ktoś się nie wbije do sprzętu to czeka i czeka i czeka - efekt jest taki, że gra ze 20 osób z drużyny i tyle. W grze sprawiedliwość jest zachowana i bez tej głupiej zasady - szanse na wzięcie sprzętu są mniej więcej równe - liczy się tylko doświadczenie w odpowiednim ustawieniu się na spawn poincie.
Ja osobiście nie mam nic do tego że jakiś lolek czeka 15min na sprzęt - jak nie potrafi nic innego to niech sobie czeka, ale musi liczyć się z tym że aktualnie używający tego sprzętu gracz może wziąć go po raz kolejny i czekanie się wydłuży.
A tak przy okazji z tego m.in. powodu uważam zasadę nie atakować UCB za niepotrzebną - jak 6 gości czeka na jeden samolot to czemu commander ma nie puścić tam arty?? Sami się wystawiają jak kaczki. Wiele razy grałem na serwach gdzie wszyscy czekali na sprzęt a wszystkie AA były nieobsadzone - to że nikt nie wystartował to była jednak nasza wina bo byliśmy nooby ośmielające się atakować ich UCB.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2