Lailonn napisał(a):
Masz racje. Dlatego w przypadku gdy chdozi o tak bardzo komercyjny produkt wszelkie badania bylyby widoczne. Swego czasu byla ankieta tylko, ze jej pytania dotyczyly wieku, ilosci kupowanych rocznie gier oraz rodzajow geir jakie kupujemy. oczywiscie wzialem udzial.
Cytat:
czytanie wszelkiego rodzajow forum jest zupelnie niereprezentatywne - przedstawiaja one opinie tylko najbardziej hardcorowych graczy, ktorzy sa niezwykle lojalni wobec produktu, a takze maja wobec niego emocjonalny stosunek - a wiec i zafalszowany
LOL! Dopiero co mowisz, ze to wlasnie szara masa klientow decyduje a teraz nagle, ze fora czyli miejsca gdzie ow masa sie spotyka i dyskutuje sa niereprezentatywne!?! Co wiecej powodem ma byc lojalnosc osob na tych forach???!!? Czy nie widzisz, ze bredzisz?
Cytat:
kolesi jak Ty jest garstka. takich jak ja tez garska, ale nieco wieksza.
ja na swoja garstke podalem statystyki. Ty nie. Dlaczego wiec moisz, ze takich jak ty jest wiecej? :}
ad 1. to nie bylo badanie produktu, tylko badanie klienta (ogolniej rynku). rozumiesz roznice czy mam pisac? (nie chce mi sie strasznie, ale w koncu to misja pedagogiczna). o badaniach produktow nie wiesz, dopoki nie wezmiesz w nich udzialu - btw jestes bardzo niereprezentatywnym klientem, dlatego zapewne nigdy nie wezmiesz udzialu w takich badan. jak ktos stworzy gre pt. "Platforma do grania klanowek" to na pewno Cie zaprosza.
ad 2. na forum nie ma "masy". jest okolo 10.000 zarejestrowanych osob, z czego aktywnych lurkerow pewnie z 1/4, a piszacych jest moze ze 100 - tworcy serwisu maja pewnie wiecej danych. to nie jest masa, to jest garstka. btw fora internetowe to niezwykle hermetyczne miejsce spotkan - komunikuja sie na nich ludzie, ktorzy maja emocjonalny stosunek do produktu i chca sie radoscia z innymi podzielic.
ad 3. nie wiem czy jest wiecej. wiem, ze EA podejmuje dzialania, ktore na pewno nie sa zgodne z waszym, podobno wiekszosciowym, interesem. EA strzela sobie w stope? moze, kto wie...
aha, to, ze patch ma bugi nie znaczy, ze likwidowanie SJ nie bylo pozadane przez wiekszosc klientow. mam nadzieje, ze potrafisz rozdzielic te dwie rozne rzeczy. nigdzie nie kloce na temat jakosci technicznej patcha, kloce sie na temat jakosci gameplaya i potrzeb graczy.
btw cos na clanbase patch 1.3 idzie leb w leb z patchem 1.22. mozesz to jakos wytlumaczyc? pamietaj, ze na clanbase sa SAMI gracze klanowi. opinii noobow nie zbadasz, bo oni nie wchodza na fora i jakies inne strony. oni graja, bo BF2 rulezzzz.
pzdr
neuro