xmac napisał(a):
zaloze sie, ze wiekszosc graczy bf2 nie ma pojecia co to SJ&SH i denerwuje ich, ze jacys goscie z identycznymi tagami na poczatku nickow ich ogrywaja. jeden taki przedostanie sie na tyly, a po chwili sa tam dwa pelne squady. dla wiekszosci niedzielnych graczy taktyki stosowane przez klanowiczow sa denerwujace, bo nie maja z nimi szans, a w takiej sytuacji malo kto czuje sie komfortowo. nie kazdy ma czas, zeby trenowac technike, zgranie... ja np. odpalam sobie gre, zeby postrzelac sobie wieczorem, po ciezkiej pracy i mimo tego, ze chetnie bym sobie pogral w klanie, to nie mam na to czasu, a bez praktyki nie ma szans na dobra gre
imho neuro ma racje, bo dla wiekszosci graczy zmiany wprowadzane przez EA nie maja wiekszego znaczenia, a wielu bedzie sie cieszyc, ze moze z budynku strzelac z jeep-a. poza tym nie da sie zadowolic wszystkich
noobom przeszkadzają pr0gejmery używające SJ i SH - yes, yes, yes!
przeszkadza im równierz sam skill tych progejerów
ale niezdają sobie sprawy z tego że jeden progejmer który się przebije na tył i umożliwi spawn kolegom by przejąć flagę tak naprawdę ratuję resztę teama (czyli ich) przed nedzną wielokrotnie powtarzaną śmiercią na spawnie w zalockowanej bazie - bo i jak mogli by sobie zdawać z tego sprawę skoro spędzili w grze kilkukrotnie mniej czasu i nie interesują się nią na tyle by wejść na forum i wymienić opinię
ale EA jest od tego by wziąść pod uwagę i ten drugi aspekt oprócz samych żali i jęków że SJ i SH jest niedobre
by niczym ojciec rozsądzić spór pomiędzy rozkapryszonym dzieckiem a jego starszym bratem - dostrzec drugie dno problemu a potem wykorzystać swoją pozycję by wydać sprawiedliwy wyrok
że całe zagadnienie wymagało zmian - małej ewolucji aby uzyskać balans to i ja twierdziłem wcześniej
ale patch-makerzy nieczym bezmyslne roboty wywalili w cholerę SJ&SH w całości - i to po głośnym proteście środowisk doskonale obeznanych z grą
strahus napisał że BF2 to schodzaca marka i EA już ogranicza związane z nią wydatki - ciężko się niezgodzić z tym stwierdzeniem widząc obecny "ogrom zniszczeń"
"niechcą SH&SJ to go wywalamy, chcą przywrócenia SH&SJ to go wstawiamy z poworotem, bugi olewamy, jeepy lecą bo potrzebne do boosterpacka, robimy na aby aby i oby działało - jak patałąchy oczekują zainteresowania i miłości to źle trafili, powinnibyli się do sekty zapisać hehehe, my tu na takich frajerach pieniądze robimy..."
teraz wszystkie reflektory są skierowane na Bf2142 i tam ma być pompa
jak będziemy tu ostro protestować to możę przywrócą SH&SJ, ale najprawdopdobniej to był ostatni patch do BF2 i wszelkie dalsze informacje o bugach i niedogodnościach związanych z tym tytułem będą zwyczajnie ignorowane
zwłaszcza że BF2142 to ten sam silnik tylko że zupgrade'owany o kilka szczegółów - mają od tego jeden team koderów i niebedą im kazali robić tych samych poprawek w dwóch różnych miejscach
BF2 niczym jętka majowa zdycha na naszych oczach zanim jeszcze wydał na świat potomstwo - mody - głównie dla których wiele osób kupiło ten tytuł
ile osób ze starej gwardi, po takim doświadczeniu, się skusi na zakup świeżo sklonowanej jętki majowej jaką będzie Bf2142 ?
każdy z nas chce mieć zwierzatko do hodowli w domu... ale teraz pojawiły się dodatkowe sklepy zoologiczne... z szerszym asortymentem
Ps. zamiast sprawdzania IP przydałby się ktoś biegły w porównywaniu stylu pisania oraz potencjalnych zbieżności w występowaniu błędów ortograficznych oraz literówek