Teraz jest 26 lis 2024, 00:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 11:06 

Khildesum napisał(a):
Ilu z was, snajperow, widzac szarzujacego na Was jeepa staje dumnie w miejscu i sciaga kierowce zanim ten was najedzie? Smile
A co robi snajper na środku drogi :)? Myślałem, że raczej trzeba się tak poruszać żeby nikt nas nie przejechał :D ale widać się myliłem. Po takiej akcji dumnie zbieramy od gościa z tego samego pojazdu z karabinu albo jak wyskoczy w innym przypadku wydłubujemy resztki zderzaka z pomiędzy ząbków.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 12:51 

PotulnY napisał(a):
A co robi snajper na środku drogi :)?

Przemieszcza sie po paru udanych strzalach, albo biegnie do pierwszej drabiny, albo biezy do miejsca gdzie mozna sie wspiac na gore. Mozliwosci jest wiele, srodek drogi bywa nieukninione, a i sa ludzie co wjezdzaja jeepami na najdziwniejsze miejsca.

stg.Olo
Nie spotkalem sie jeszcze ze snajperami biegajacymi z minami bez przerwy :shock: . Moze to kwestia kraju, ja gram glownie na polskich i norweskich serwerach, tam karabiny pozostaja glowna bronia. Poza tym jesli chcesz grac snajperem na Karkandzie w 10-12stke, to claymore to jedyna taktyka dajaca Ci przewage na supportami i assaultami. Tam nikt nie stanie pokazujac lepek. Zwykle ograniczam miny do zadania zmiany fizjonomii twarzy wspinajacych sie na drabiny by mnie zarznac... :P

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 23:44 

Khildesum doskonale rozumiem prace snajpera i stawianie minek (20lat temu
zakonczylem sluzbe :)) ale znalesc serwer gdzie bedzie dobra zabawa jest niestety ciezko.Niestety moja praca ogranicza mi siedzenie przy BFie i moge tylko przed poludniem a rano raczej malo jest serwerkow.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2006, 09:59 

Jak na mnie jedzie jeep to kierowce staram się ściągnąć. Gorzej jak jest i działonowy. A co do min to ja stawiam głownie w przejściach (mapka z elektrownią) i przy respawnie wroga. Zresztą są ścieżki którymi lud jakoś tak częściej podąrza. A min jest ciut za mało. :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2006, 10:03 

Jak by było więcej to byś nawet ze spawna nie wyszedł.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 04:13 

A ja mam pytanko a mianowicie jak sie przybliża zoom w snajperce ... Próbowałem już wszystkiego , czyżby nie było takiej możiwości??

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 08:59 

Poziom zoomu jest jeden masz tylko to co pod altfire. Wszyscy zdążyli się już przyzwyczaić po pół roku i poprawkach ea trafienie biegnącego z 200m to już nie problem przy tym zoomie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 10:12 

zoom jest wpozadku nie tak jak w CS 2 stopniowy pff. ale co najgorsze w tym zumie to to ze nawet gdy widzisz kolesia dosc duzej odleglosci i niewazne czy lezy czy kuca czy stoi zadko kiedy wtrafia sie w delikfenta tam gdzie sie chce. mialem kilka razy tak ze koles nie wiem czy poszedl cos zjesc czy gadal przez telefon a ja np z żurawia nie moglem go dosiegnac z wiekszej ogleglosci chodz go widzialem.

niewiem jak ta celnosc sie rozklada wzgledem odleglosci no ale jesli widze kolesia no to chyba daje to do myslenia.

w tym przypadku troche sie zgadam z pierwszym postem ropoczynajacym temat ze snipe niejest mastahacka. w realu kolesie trafiaja w karty z odleglosci kilometra a ja tu w ziomka niemoge trafic FEST.

aaa własnie jedno co mnie najbardziej boli. BARETT ej no co to ma byc. samochu nie darady zniszczyc juz niemowiac o kierowcy a juz niemowiac o heli gdzie oko mozna pilota poszczelic. siła M95 jest smieszna w BF2.

podziekował

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 11:40 

Who?? napisał(a):
aaa własnie jedno co mnie najbardziej boli. BARETT ej no co to ma byc. samochu nie darady zniszczyc juz niemowiac o kierowcy a juz niemowiac o heli gdzie oko mozna pilota poszczelic. siła M95 jest smieszna w BF2.

Liczy się grywalność...

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 11:44 

echelon_ napisał(a):
Gorzej jak jest i działonowy

Kto to do cholery?!

Who?? napisał(a):
zadko kiedy wtrafia sie w delikfenta tam gdzie sie chce

kwestia pingu, ilości ramu itd. no i talentu :D
aaa i rzadko a nie żadko...

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 11:53 

i trafia a nie "wtrafia" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 18:08 

W bfie2 nie udolnie próbowali zaimplementować elementy balistyki i niby nabój "opada" i trzeba wziąść poprawke na odległość lecz nie zawsze to się sprawdza :P Po dłuższym czasie gry snajperem samemu się nie zauważa jak się bierze poprawki na różne bugi ;P

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 19:50 

Witam czytam te posty o snajperach i postanowilem sie wtrocic. Kazdy, no prawie kazdy nazeka na bron, ale nikt nie mowi o Claymorach. Przeciez to doskonala bron. Snajperem gram na GRATE WALL i prawie zawsze mam pierwsze miejsce.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 20:21 

Mi tam gra snajperem w BF2 się podoba , co do siły M95 to tłumacze sobie , że tak musi być
jeżeli ta armata była by tak potężna jak w realu to było by gęsto na serwerach od ludzi z nią biegających a trup ścielił by się gęsto . A tak snajper działa psychologicznie , często dwóch trzech gości z tym sprzętem działa odstraszająco na podkradającą się piechotę i potrafią skutecznie zmienić plany przeciwnika
wielu umknie , albo zacznie atakować czy spawnować się w innym miejscu , my jako snajper dostaniemy w tym przypadku i tak po części punkty za asysty , ale jednak ta klasa ma wpływ na przebieg rozgrywki , ja staram się w pierwszej kolejności polować na wrogich snajperów
i mniej mobilnych zwykle przyczajonych operatorów Eryxów i innego świństwa stacjonarnego.
Zastrzelić pilota samolotu czy heli idzie z tej broni zwłaszcza jak startuje i strzelając w przednią szybę ( dziwne to bo powinna być grubsza) . W lecącym heli też zdarza mi sie ubić pilota czy gunera . Ostatnio spodobał mi się Special Forces , tam pojedynki snajperów są całkiem niezłe i znaczenie tej klasy większe niż w podstawce . Szkoda że w podstawce nie ma linek zjazdowych to daje dużą mobilność tej klasie i nieraz jest najskuteczniejszym sposobem ucieczki , czy zmiany miejsca .I wbrew pozorom leżenie ciągłe w jednym miejscu nie jest takie skuteczne , zawsze ktoś nas wypatrzy prędzej czy później i można dostać nożykiem , arty albo ostatnio jeepkiem , choć na to jest tez sposób lepiej leżeć przy jakiejś scianie czy twardej osłonie , wtedy zrzucony pojazd rzadko nam zrobi krzywdę . Krzaki nieraz to średni pomysł lepiej chyba zasadzić sie w jakimś niestandardowym z pozoru mało kamperskim miejscu . Lepiej mi się gra snajperem jak jestem w ruchu zmieniam miejsca , korzystam z szybkiego transportu przy takiej grze idzie też zdobywać , czy bronić flagi i grać z drużyną . No i teraz rzecz kontrowersyjna czyli claymory , to łatwy sposób na punkty za zabicie , ale też sposób na kary czy wywalenie z serwera , za zabicie swojego . Czasem zastanawia mnie czemu jak atakujemy jakąś flagę na uboczu podjeżdża się ekipą w łazikach i na odchodne minuje flagę kładąc claymory w widocznym miejscu a tu ktoś zaraz nadbiega z własnej drużyny i ślepo biegnie na tą samą zdobytą już flagę nie wiadomo po co , widząc przecież miny i ginie ? :shock:
Claymory to też niemiła niespodzianka dla amatorów łatwego kąska jakim sie wydaje snajper dobrze postawione zwykle oddają utraconego fraga . Snajper musi sie umieć też wycofać a claymory to dobry pomocnik przy tej czynności. No i snajpy szybkostrzelne to idealna broń na spadochroniarzy SAS”u na mapie WarLord , chłopaki po dwóch trzech nieudanych desantach
jakoś dziwnie zmieniają plany ... :D
To tyle moich spostrzeżeń o snajperach w BF , gram od około trzech miesięcy i na razie mało wiem o tej grze w porównaniu do starych wyjadaczy , a gra snajperem w BF2 mi sie podoba wcześniej
w innych grach FPP zawsze unikałem tej klasy . A tu wystarczy się wczuć w rolę snajpera i jakoś idzie .
No i jak ktoś mądry już powiedział w BF2 nie ma
łatwych klas.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 21:33 

c-kozi napisał(a):
GRATE WALL

kaleczycie polski i angielski widać też GREAT WALL

c-kozi napisał(a):
nazeka

narzeka...

Pastor Bombson napisał(a):
Claymory to też niemiła niespodzianka dla amatorów łatwego kąska jakim sie wydaje snajper dobrze postawione zwykle oddają utraconego fraga .

hmm ale moim zdaniem snajper ucierpiał wraz ze wzmocnieniem siły rzutu grantem, teraz bardzo łatwo jest nimi miotać nawet na najwyższe budynki i praktyce jesli ktoś zobaczy snajpera to ten już nie żyje...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2