Teraz jest 18 lis 2024, 10:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 120  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2006, 20:11 

Mnie tam wynik nie obchodzi- wazne ze to Polska wygra , musimy pokazac ze cos znaczymy - teraz albo nigdy :!: :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2006, 22:05 

Pozowlę sobie napisać mały wstępik do jutrzejszego niewątpliwie ważnego wydarzenia dla większości Polaków :).

Już jutro - 9 czerwca 2006 roku rozpoczną się osiemnaste Mistrzostwa Świata w piłce nożnej. Na początku oczy całego świata będą skierowane na Monachium, na tamtejszy stadion Alianz Arena, gdzie na codzień mecze rozgrywa Bayern. O 18 inauguracja rozgrywek meczem Niemcy - Kostaryka. Dla w tym meczu faworty jest tylko jeden. Drużyna znad Renu jest nie tylko faworytem tego meczu, wg. większości kibiców jest potetatem do zwycięstwa w całych mistrzostwach - to już chyba wszyscy wiemy. Ja mam na ten temat inne zdanie. Niemcy owszem - mogą zajść daleko, ale moim zdaniem ciężko im będzie powtórzyć wyczyn z Koeri, gdzie zajeli 2. miesjce. Dla mnie faworyci tych mistrzostw oprócz biało-czerwoncyh :wink: to przede wszystkim Brazylia. Liczę też na dobry występ Włochów. Azzuri mają chyba najdrudniejszą grupę ze wszystkich faworytów. W koću ani Czesi, ani Amerykanie to nie ogóry. Ci pierwsi przecież zaszli bardzo daleko w ostatnich mistrzostwach Europy, gdzie jak pamiętamy odpadli "nie fartem" w pół finale z Grecją. Amerykanie są wysoko w rankingu FIFA, wg. za wysoko, ale nie ja o tym decyduje. Jak juz pisałem będę także sympatyzował się z Włochami. Ale przejdźmy do meczu Polaków. Myslę, że Polacy powinni wystąpić w następującym składzie:
Kod:
          Boruc
Baszczyński Jop Bąk Żewłakow
       Sobolewski Radomski
Smolarek  Szymkowiak  Krzynówek
         Żurawski

Czyli stawiam na nowe ustawienie ala Janas 4-5-1

Boruc - wydaje się być na dzień dzisiejszym najlepszym polskim bramkarzem. Do tego jest z Siedlec :).
Baszczyński - zarówno w klubie, jak i w reprezentacji świetnie sobie radzi, nieźle centruje... Zdecydowanie najlepszy na swojej pozycji
Jop - obok Bąka najlepszy środkowy obrońca, miał wcześniej kilka słabyszych występów w reprezentacji. Gra w mocnym klubie ligi rosyjskiej, wysoki - zdaje sie dobry :)
Bąk - kapitan naszej "11". Najbardziej doświadczony z piłkarzy, neizły w odbiorze
Żewłakow - dobrze biega do przodu, ciesze się, że on będzie grał, a nie Rząsa
Sobolweski - kapitalne uderzenie z dystansu, troche gorszy w destrukcji niż w ofensywie, ale nadaje się na defensywnego pomocnika.
Radomski - kto by pomyślał jeszcze pół roku temu, że może grać w pierwsyzm składze reprezentacji? Kapitalny w odbiorze, agresywny
Smolarek - mam nadzieje, ze pokaże całość swoich umiejętności, miewa gorsze mecze, właśnie na jego dobry występ liczę szczególnie
Krzynówek - ostatnio mało grał w klubie, ale wydaje się, że trzyma poziom reprezetnacji. Świetnie uderza z dystatnsu, zwłaszcza lewą nogą
Szymkowiak - jedna świetna protopadła piłka grana do Żurawia może zapewnić nam dobry wynik
Żurawski - zdaje się najlepszy napastnik w reprezetancji. Szybki, może troche gorzej gra głową, za to miewa dobre aststy.

Stawiam na 3-1 dla Polski, choc chciałbym, żeby nasi nie stracili żadnej bramki. Zdaje się, że mamy niezły, pukładany zespół :). Jak ktoś powiedział: "Wygramy z Ekwadorem mamy 90% szans na awans, przegramy 10%". Mam takie samo zdanie.
Tak więc do boju Polsko i oby ten wieczór był niezapomniany :).

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2006, 23:09 
Moderator forum

Myśle że takie ustawienie byłoby optymalne, ale mam dziwne przeczucie że na boisko wejdzie Rasialdo... :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 00:09 

Ogolnie potrzebny nam jest silny napastnik (w sensie fizycznym) taki jak Rasiak, ale ostatnio nic nie pokazuje, wiec pewnie posiedzi/wejdzie w ostatnich minutach. Co do reszty, nie chce mi sie rozpisywac, ale podoba mnie sie ostatnio gra Krzynowka, jego strzaly z dystansu sa niezłe ;] Smolarek strzela sporo goli, powinien jutro sie pokazac, najbardziej nie moge sie przekonac do Żurawskiego (mecz z Chorwacja)...Jak dla mnie w drugiej polowie powinien wejsc Jelen.

ps. co do Wlochow - zycze im aby odpadli jak najszybciej (ostatnie przekrety, ustawianie meczow). Wiem, ze tutaj chodzi o ludzi grajacych na codzien w roznych klubach, ale jednak...

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 00:15 

No co ty, Rasiak będzie w tym czasie tlenił włosy i fryzure układał, nie ma mowy o graniu 8) ... mam nadzieje, że Janas postawi na Jelenia jako zmiennika Żurawskiego czy któregoś z ofensywnych pomocników :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 07:19 

Mistrzostwa wygra Brazylia i wszystko bedzie jak byc powinno 8) Jako, ze moje pierwsze Mistrzostwa, ktore pamietam jako maly smarek to Mistrzostwa w USA, wspanialy przestrzelony karny R.Baggio :wink: i zwyciestwo Brazylijczykow, to kibicuje im juz co Mistrzostwa od 12 lat 8)
Poza tym licze na wyjscie z grupy naszych i dalej juz moze sie dziac co chce, nie bede zbytnio pazerny :P
No i 3 druzyna, ktorej kibicuje to Holandia :) Pierwszy powod to zgoda z FC DEN HAAG 8) a drugi to taki, ze w sumie Holendrzy ladnie graja, ale zawsze odpadali wczesnie. Moim zdaniem za wczesnie i licze, ze tym razem sprawia niespodzianke i dojda do finalu 8)

Co do skladu to chyba Kamillos napisal taki optymalny, choc nadal martwi mnie nasza obrona... Inna sprawa, ze na miejsce tych, ktorych teraz mamy nikogo innego nie widze.

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 09:08 

POLSKA WYGRA!!! :D
Postawiłem na to w betandwin.com (tak to reklama :) )
A jak ktoś chce zrobic swój dream team mistrzostw to zapraszam na :
http://en.fifaworldcup.fantasysports.yahoo.com/
tylko trzeba się zarejestrowac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 11:53 

Obrazek

&:
Jeżeli ma być tak jak w 1939 to w 17 minucie wpadną na boisko Ruscy.
W 3 minucie Anglicy z Francuzami powiedzą, że bardzo im szkoda Polski, ale nic nie zrobią.
Wkrótce potem Janosik z Listkiem zwieją do Rumunii
W 44 minucie Rasiak przez 63 sekundy samotnie dryblował, ostatecznie Niemcy zabiorą mu piłkę, ale przynajmniej pokaże, co to jest heroizm
W 45 minucie trener Niemców popełni samobójstwo.
W 45 minucie nawet popiołu po Niemcach nie zostanie ale do 89 minuty będziemy się z ruskimi męczyć.
w 45 minucie trenerzy Rosji, USA i Anglii dogadują się na temat podziału boiska i rosyjskiej pomocy dla Polski na kolejne kilkadziesiąt minut meczu.
W 45 minucie i 9 sekundzie juz prawie będziemy świętować zwycięstwo, ale od 47 minuty będzie zimna wojna nerwów
Od 61 minuty do 89 minuty ciężko będzie strzelić Nam gola bowiem pojawi się solidny mur
W 81 minucie na boisko wejdzie dziwnie ubrany, smutny polski rezerwowy w ciemnych okularach z wielkimi szkłami. W dłoni będzie miał kartkę ze wskazówkami trenera.
W tej samej minucie zgaśnie światło i nie będzie porannego meczu dla dzieci na TELERANEK STADIUM .
W 82 minucie wróci światło i nadzieja.
W 93 minucie ruscy opuszczą boisko a my zostaniemy na murawie sami kompletnie wyczerpani całym spotkaniem i będziemy powoli regenerować siły.
W 106 do akcji wkroczy 2 fizykoterapeutów bliźniaków i tak nas zaczną odnawiać ze sami zaczniemy zwiewać z boiska .

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 13:13 

Dzisiaj byłem w STSie i obstawiałem
Niemcy - Kostaryka (wyg. Niemcy)
Polska - Ekwador (wyg. lub remis Polski)
Szwcja - TiT (wyg. Szwecji)
Anglia - Paragwaj (wyg. Angli choc nie jestem pewien)
Portugalia - Angola (wyg. Portugalii)
Włochy - Ghana (wyg. Włoch)

Mam nadzieje ze Polacy nie zrobia mnie w ^#$^ i chociaz to zremisuja. Mecze obstawiłem tak zeby było komu kibicowac w trakcie wycieczki szkolnej ;], Mam nadzieje ze kilka groszy wpadnie do kieszeni :)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 13:59 
Oldboy Battlefield.pl

robal napisał(a):

Optymista :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 15:36 

robal napisał(a):
Dzisiaj byłem w STSie i obstawiałem
Niemcy - Kostaryka (wyg. Niemcy)
Szwcja - TiT (wyg. Szwecji)
Anglia - Paragwaj (wyg. Angli choc nie jestem pewien)
Portugalia - Angola (wyg. Portugalii)
Włochy - Ghana (wyg. Włoch)

Obstawił bym tak samo tylko z Polską nie jestem pewniem, no ale nigdy nie wiadomo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 15:50 

2:0 dla Polski

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 17:00 

Optymistycznie 0:1 dla Ekwadoru, imho ta "reprezentacja" jest jeszcze slabsza od tej z 2002 roku. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 18:08 

ja tam polskiej kadrze nie kibicuje bo tam jest Rasiak i Janas 8)

only JAGIELLONIA BIAŁYSTOK

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 19:00 

Dzisiaj w Telexpressie
"Jaki wynik typuje telexpress w meczu Polska vs Ekwador?
- Jak bedzie gral Rasiak to 0:0, jak bedzie grał Żurawski to 1:0" :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 120  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2