Teraz jest 18 lis 2024, 12:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 120  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:15 
Moderator forum

Tołdi napisał(a):
Janas w ogóle nic tam nie ma bo jakby wziął Dudka na mundial to by mółg te 2 szmaty obronić :cry:

Z tą drugą "szmatą" mógłby mieć kłopoty :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:18 

Bramkarz w obydwu sytuacjach nie mial szans :wink:

Fakt cornery to byly ******* :evil:

Ale duet Jop i Baszczynski jest The Best :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:20 

Rasialdo nie powinien miec wstepu na stadion, jego paralityzm promieniuje z ławki i udziela sie chlopakom na boisku :x

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:57 

Nawet sobie nie wyobrżacie jak bardzo mnie rozczarowali :(. Sprawiali wrażenei dobrze przygotowanych, a to co pokazali szczególnei w pierwszej połowie to był jakiś koszmar :(. Dopiero przy 0-2 zaczeli coś grać. I odpierdolcie sie od Boruca bo gdyby nie on było by duzo wyzej... nie maił szans przy żadnej z tych bramek.

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:58 

OMG :shock:
Tylko Smolarek i Boruc na + :?

Tytuł:
PostNapisane: 9 cze 2006, 23:59 

Dobry mecz...
Zrobilem kilka screenow naszej repry, oto jeden z nich:
Obrazek

Jestem troche zly. Jak przegiolem z ta fota, to Hynol... Nie krepuj sie i poscika likwiduj.

@edit:
JEST NASZA OBRONA! W komplecie:

Obrazek

Gdzie jest TIN? On by cos dobrego wkleil na otarcie... kału z twarzy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 01:03 

Krótkie podsumowanie.

Rozegraliśmy jedno z najgorszych spotkań w historii polskiej piłki.
Bez pomysłu, bez zaangażowania, wątpiąc w umiejętności rywala, przekonani, że Ekwador potrafi grać tylko w swoim kraju. Nasłuchaliśmy się bajek, że latynosi nie potrafią wygrać z Macedonią, Ugandą a okazało się, że pokazali nam nasze miejsce w szeregu.

System z pięcioma pomocnikami okazał się fatalną pomyłką naszego trenera.
Taką taktykę można zastosować z zespołem mocniejszym, a nie oszukując wszystkich tutaj zebranych Ekwador był dzisiaj spokojnie do ogrania.
Wszystkie zespoły w naszej grupie prezentują jak narazie słaby poziom.
Niektórym może się wydawać, że piszę tutaj bzdury, a Niemcy rozegrali dobry mecz... no cóż jutro zobaczymy jaki Niemcy dostaną ochrzan od dziennikarzy za "pięknę" poczynania w obronie, gdzie Kostatyka strzela dwie bramki na trzy możliwe sytuacje :lol:

To co dzisiaj wyczyniał "Magic" jest nie do pomyślenia, wielka gwiazda reprezentacji chamsko odpowiadająca na konferencji na pytania od dziennikarza, pokazała swój prawdziwy potencjał.
Prze 80 minut nie potrafił celnie uderzyć na bramkę, minąć dwóch-trzech rywali, jednym słowem jest magikiem ale ligi słabszej niż nasza Orange Ekstraklasa. Jeżeli nie potrafi przeforsować obrony Kolumbii, Chorwacji, Ekwadoru to w ciągu pięciu dni będzie potrafił minąc w środku pola Ballacka, a następnie przejść linię obrony ? Wątpię.

Szymkowiak udowodnił w tym spotkaniu, że jest kompletnie bez formy.
Krzynówek także zbladł. Baszczyński może zostać wybrany do "jedenastki najgorszych zawodników mistrzów świata" (mało przechwytów, przegrywane pojedynki biegowe, brak ochoty na grę 1on1)

Dobre spotkanie rozegrali Artur Boruc, którzy dzisiaj miał tzw. "lepa" w rękach i chwytał wszystko co było możliwe do obrony.
Żadnej piłki nie odbił, nie sprowokował i chwała mu za to. Podczas bramek bez szans.
Jedna z naszych największych obaw na te mistrzostwa - Jacek Bąk - udowodnił, ze pomimo tego, że zarabia krocie w lidze katarskiej potrafi się przygotować i zmobilizować na mistrzostwa.
Bezbłędny, dobrze rozgrywający, gdyby to Bąk krył w pierwszej połowie Tenerio bramki by nie było.
Zresztą co to za sytuacja, że obrońca broni bramkiem za zawodnikiem.
Odkąd uczono mnie gry w piłkę, zawsze trener powtarzał, że dobry obrońca musi wyprzedzać poczynania swojego przeciwnika.
Baszczyński jak widać 2 razy wyprzedził w tym spotkaniu i skończyło się na dwóch bramkach :?

Dobre spotkanie rozegrał także Smolarek, który jako jedyny polski piłkarz nie bał się grać jeden na jeden, no ale co można zrobić sam w pojedynkę.

Dwie możliwe sytuacje na mecz z Niemcami:

1) na boisku zostają "główni aktorzy" z meczu z Ekwadorem, a następnie po laniu od Niemców, którzy preferują "futbol do przodu" żegnąją się z polską reprezentacją

2) wpuszczamy takich zawodników jak Brożek, Jeleń, Gancarczyk, Bosacki, Giza, Rasiak którzy gryzą trawę w spotkaniu z naszymi zachodnimi sąsiadami i prezentują się w jak najlepszym stylu. Być może przegrają ale po walce niż na człapaniu po murawie jak Żurawski.

Tacy gracze jak Brożek, Jeleń, Smolarek potrafią grać 1on1, nie boją się, podchodzą z szacunkiem do rywala, a tego nam dzisiaj najbardziej zabrakło

Jeżeli Janas zdecyduje się na wariant nr.1 to oczywiście mamy szansę dobrze zagrać, ale jedynie tylko pod warunkiem, że nasze "gwiazdy" jak Żurawski, Baszczyński, Szymkowiak, Krzynówek, Żewłakow przyznają się, ze zagrali najgorszy mecz w reprezentacji i zrobią wszystko żeby zmazać plamę w spotkaniu z Niemcami.

Treningi powinny być ogólnodostępne, bo wtedy widzimy co oni na tych treningach robią. Żadeń rzut różny, żaden rzut wolny w tym spotkaniu nie został dobrze rozegrany. Jeżeli każdy był słabej jakości, to co oni do jasnej anielki ćwiczyli na tych "tajnych" treningach ?

Jeżeli chcemy powtórki z Korei/Japonii to nie możemy sobie pozwolić
na wystawienie "naszych gwiazd" w meczu z Niecami, bo jeżeli Ci piłkarze podejdą do tego spotkania tak jak w meczu z Ekwadorem to skończy się tragicznie.

Jestem Żurawski (MagiC) gram w Celticu, europejskim zespole światowej klasy, jestem mistrzem Szkocji i kilkakrotnym mistrzem Polski.
Ty jesteś kto ? Espinoza, grasz w LDU Quito i reprezentujesz Ekwador.
Kto jest wtedy bardziej zmobilzowany ? Żurawski czy Espinoza ?

Co ma taki Jeleń i Brożek do stracenia wychodząc naprzeciwko Espinozy ? Przecież obydwaj są na tym samym poziomie.
Jeleń i Brożek w pięc minut zrobili więcej niż Żurawski & reszta przez 80min.
A komentarz trenera Legii - Dariusza Wdowczyka wydaje się śmieszny... że Brożek i Jeleń weszli na podmęczonych rywali :lol:
Co nam szkodi wystawić Żurawskiego na podmęczonych Niemców na ostatnie 20 minut ? Niech udowodni, że potrafi coś więcej niż chamsko odpowiadać i człapać po boisku.

A na koniec po tej fali krytyki prezentuję wszystkim znane hasło - "Dumni po zwycięstwie, wieRni po porażce"
Oglądajmy mistrzostwa z takim zaangażowaniem jak dziś, bo to tylko taka jedyna okazja, która zdarzą się raz na cztery lata :)

"TO MY NARÓD ŚLĄSKI"

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 02:34 
Moderator forum

Mógłbyś to streścić? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 04:41 

Nie jestem zagorzałym kibicem piłki nożnej, wolę raczej koszykówkę. Zawsze śmieje się z kibiców, którzy wierzą w "wielkość" naszych piłkarzy nożnych, a oni zawsze robią Nas/Was w ciula na dużych imprezach. 1974 przyjedzie jeszcze wspomniać ze 100 kolejnych lat. Tak się złożyło, że oglądnąłem mecz Kolumbia-Polska, wiadomo klapa. Poźniej zobaczyłem mecz Polska-Chorwacja, po strzelonej bramce nawet się wzruszyłem i powiedzmy, że zaraziłem się "magią" mundialu wczoraj do 22:48 (już mi przeszło). No przecież kur.. mać, oni z Chorawacją gryźli ziemię, byli wszedzie, atakowali jak nie mieli piłki, GRALI w piłkę. To przez to na chwile uwierzyłem, że może coś się zmieni. Jak zwykle sprowadziłi nas na ziemię. Ale jak sie ma trenera debila, który ma swoje wizje, żeby wziąść gorszych zawodników, bo lepsi zaszli mu za skórę (nie wiem? występowaniem w reklamach?). Wczoraj Polacy nie walczyli! Kopali sobie piłke, ale nie walczyli. Ale w sumie mam to w dupie, przezornie obstawiłem sobie w STSach typy na bramkę w pierwszej połowie, dzięki Ekwadorowi narazie kupon nie jest spalony :). Teraz to już czekam ma następne mecze..., bo mam kasę do wygrania, nic pozatym... :D.

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 04:52 

Dzyn_R napisał(a):
2) wpuszczamy takich zawodników jak Brożek, Jeleń, Gancarczyk, Bosacki, Giza, Rasiak którzy gryzą trawę w spotkaniu z naszymi zachodnimi sąsiadami i prezentują się w jak najlepszym stylu. Być może przegrają ale po walce niż na człapaniu po murawie jak Żurawski.

Przy okazji to samo mialem napisać. Pamięta, ktoś Koreę. Wszyscy zarzucali trenerowi, że powinien wystawić już w drugim meczu tych co wygrali w trzecim z USA (bo im sie chcialo grać!). Teraz sytuacja sie powtorzy! Jeśli Janas wystawi ten sam skład , dostaną 4-0. Inny skład może powalczy. Niech se Żurawski wyjdzie na zmęczonego przeciwnika, może ruszy dupę z 3-4 razy i strzeli w końcu bramke, bo kto to ma robić?

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 08:31 

no be nie wiem co Janas sobie myslal cale eliminacje gralismy ustawineim 4-4-2 a ze sie podniecil ze mu wyszedl jeden mecz z chorwajca i to ledwo wygrany to juz dal na 4-5-1 a takie ustawinie dla naszje repry jest beznadziejne no ale coz szkoda ze moje przeczucia sie sprawdzily. Takie ustawinie jakie janas zaserwowal to raczej powinno byc na Niemcow a nie na ekwador mysle ze jak bysmy zagrali 4-4-2 to bysmy dzis swietowali A teraz w zasadzie mamy po mundialu i po wyjsciu z grupy bo niemcow nie przejdziemy a z kostaryka tez moze roznie byc no i znowu 4 lata czekania nanastepny mundial moze wtedy bedzie lepiej :(

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 10:08 

najbardziej mi zal tych 40 tys kibicow, ktorzy przyjechali ogladac jak nasze pupile sami sie wywracaja i oddaja pilke........

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 10:47 

A mi wogle tak sie zrobilo żal ze po 2 bramce przełączylem na Kod Pelikana na TVN :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 11:53 

ja tez wylaczylem tv po 2 bramce... :? z naszymi pilkarzami jest tak jak z politykami... przed wyborami rozbudzaja nadzieje,obiecuja,mowia ze zrobia wszystko co w ich mocy.... a i tak nie wytrzymuja calej kadencji... i tak jest i bedzie... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2006, 12:54 

Normalnie trzeba poprosic jakiegos moderatora, zeby wlaczyl topic fragment topica o reprezentacji i MS do "Kawaly i dowcipy" :?.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 120  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2